Aquest divendres, 18 de gener, es tanca el segon cicle de xerrades organitzat per l’assemblea del Collsacabra. Aquesta tercera i última xerrada titulada ‘El parlar del Collsacabra’ tindrà lloc a Cal Carreter de Cantonigròs. Anirà a càrrec del lingüista Jordi Dorca i serà a les 8 del vespre.
El sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal fer reserva prèvia a través de collsacabra@assemblea.cat o al telèfon 617 470 355 (Eudald).
L’Assemblea Nacional Catalana i Vall de Ribes per la Independència convoquen el poble de Catalunya a formar part del projecte Encén la flama i a participar en l’encesa de l’estelada més alta dels Països Catalans i en la I Baixada de Torxes per la Independència el proper 2 de febrer de 2013 a la Vall de Núria.
La culminació de tota una jornada d’actes per la independència a la Vall de Núria, que començaran a les 10:30 i acabaran a les 20:00, amb un seguit d’actuacions musicals, xerrades i altres manifestacions artístiques, serà la baixada de torxes i l’encesa de les 2.600 espelmes de l’estelada.
Des de les assemblees d’Osona també s’han posat a la venda les postals (1,50 euros) que acrediten l’obtenció d’una espelma així com també els bitllets pel cremallera (5,55 euros). Amb els bitllets a preu reduït es podrà pujar amb qualsevol cremallera. Qui no tingui aquest bitllet però si la postal podrà pujar amb els cremalleres a preu reduït a les 16.30 i 17.30.
Els punts de venda són els següents:
El Celler d’osona. C/ St. Fidel, 3 de Vic
La Muntanya de llibres. C/ Jacint Verdaguer, 31, de Vic
Joieria Costa. Plaça Major, 22, de Vic
També es podran trobar a les diferents parades de venda de marxandatge. Entre elles la parada setmanal del mercat del dissabte de Vic. Els tiquets a preu reduït pel cremallera són limitats.
Per finançar aquest projecte també s’utilitza la plataforma de micromecenatge Verkami. Trobareu tota la informació a http://www.verkami.com/projects/4185-encen-la-flama.
En l’organització d’aquests actes comptem amb la col∙laboració de l’ANC del Ripollès, ANC de Sant Joan de les Abadesses, ANC de la Vall de Camprodon, ANC de Vic, Òmnium Cultural del Ripollès, Ajuntament de Ribes de Freser.
L’assemblea del Voltreganès de l’ANC arrenca les activitats del 2013 amb una conferència del sociòleg Salvador Cardús. Tindrà lloc el proper dijous 17 de gener a les 20h a la sala de plens de l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà. Sota el títol “La independència de Catalunya: els desafiaments d’una oportunitat històrica” la conferència pretén fer una anàlisi més detinguda del moment polític i social que viu el nostre país, amb una major perspectiva que la que ens poden oferir les informacions procedents de la rigorosa actualitat diària. El gran repte nacional que se’ns presenta al davant, ni més ni menys que l’exercici del dret a l’autodeterminació i la creació d’un Estat propi, requereix plantejaments clars, ferms i escrupolosament construïts, motiu pel qual creiem que és de gran interès escoltar el conferenciant que s’ha proposat per aquest acte.
Salvador Cardús i Ros és Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de
Barcelona (UAB). La seva activitat acadèmica i investigadora l’ha portat al Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge, a l’Institute for European Studies de la Universitat de Cornell (EUA) i al Queen Mary College de la Universitat de Londres. Actualment és Professor Titular de
Sociologia a la UAB, a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, de la qual en va ser degà entre el 2009 i el 2011. Com a investigador ha treballat en el camp de la sociologia de la religió i de la cultura, l’anàlisi dels mitjans de comunicació i també de les identitats nacionals. Acumula una llarga trajectòria de vinculació amb el món periodístic, i a dia d’avui es poden seguir els seus articles als diaris La Vanguardia i Ara, a més de les seves intervencions a tertúlies de diversos mitjans, com ara als Matins de Catalunya Ràdio o al programa Divendres de TV3. Des de setembre de 2008 és membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans. Entre altres publicacions, Salvador Cardús és autor del llibre que porta per títol El camí de la independència (2010) i, conjuntament amb Ramon Folch i Sergi Rovira, autor del document “Estatuir Catalunya. Les accions per establir un nou Estat” (2012). Per consultar més extensament la seva trajectòria professional, podeu visitar el seu lloc web: salvadorcardus.cat.
Aquest divendres, 11 de gener, continua els segon cicle de xerrades organitzat per l’assemblea del Collsacabra. Aquesta segona xerrada titulada ‘Respostes a la independència’ tindrà lloc al Casal d’avis de l’Esquirol a les 8 del vespre. Anirà a càrrec de Jaume Gómez Bonamusa, de la Fundació Catalunya Estat.
Tancarà el cicle el lingüista Jordi Dorca que exposarà ‘El parlar del Collsacabra’ en una xerrada el 18 de gener a Cal Carreter de Cantonigròs.
Collsacabra per la independència va arrencar aquest cicle el passat 7 de desembre, amb una xerrada a càrrec de l’alpinista i càmera Ferran Latorre. La xerrada portava per títol ‘Del 8b als 8.000m: l’alpinisme català’.
Totes les xerrades comencen a les 8 del vespre i el sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal fer reserva prèvia a través de collsacabra@assembela.cat o al telèfon 617 470 355 (Eudald).
“Necessitem la teva força per continuar empenyent Catalunya. Amb poc fem molt”. Aquesta és la idea força de la nova campanya de captació de socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que es realitza durant el mes de gener. L’objectiu és créixer i ampliar l’extensió territorial de l’ANC davant el repte majúscul de consolidar la majoria social favorable a la independència davant la consulta del 2014 i, i, a la vegada, contribuir al manteniment i als projectes de l’Assemblea, que es finança únicament a través de les quotes dels seus associats.
Entre d’altres, la campanya serà present a la ràdio i la xarxa amb l’emissió d’una falca i la publicació de diversos vídeos. El primer és un repàs de les diferents etapes i accions encapçalades per l’ANC en els seus deu mesos de vida, i precedirà els que es publicaran la setmana que ve, en què diverses personalitats que formen part de l’Assemblea faran una crida a inscriure-s’hi i treballar-hi.
Amb la campanya, l’ANC reforça l’impuls d’inscripcions viscut des de la seva constitució el passat 10 de març, i potenciat des de l’11 de setembre. Actualment, l’Assemblea compta amb 12.000 inscrits i 7.000 simpatitzants.
Assemblea General
Tal com marquen els Estatuts, l’ANC celebrarà la seva assemblea general el proper mes de març, en què s’escolliran les possibles modificacions d’Estatuts i del full de ruta de l’entitat per adequar-lo al nou escenari polític generat arran de la històrica marxa de l’Onze de setembre. A l’assemblea hi podran participar tots els membres de ple dret de l’ANC inscrits i al corrent de pagament fins el 31 de gener.
ENLLAÇ AL VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=wwUkjcHeUF4
https://vimeo.com/57059828
+ info: www.assemblea.cat/form_inscripcions
Impulsat per l’ANC Osona, el fanalet de l’estelada està sent un èxit a Osona i també a Catalunya. Entre el 27 de desembre i el 2 de gener, els més petits l’han pogut elaborar al Saló de la infància de Vic on se n’han repartit més de 1.100, amb una mitjana de 200 fanalets per dia convertint-se en un dels tallers més participatius.
Arreu d’Osona també són diversos els pobles que a través de les assemblees locals i territorials han organitzat tallers i parades de venda. A data d’avui se n’han venut uns 650 només a Osona. Fora de la nostra comarca el fanalet de l’estelada també ha despertat molt d’interès. Se n’han fet arribar a Barcelona-Gràcia, Gironella, Sant Furitós del Bages, Palamós i Vilanova i la Geltrú, entre d’altres poblacions. En total se n’han repartit uns 1.350.
Aquesta setmana encara se’n poden trobar. Hi ha diversos comerços osonencs que s’han implicat en aquesta campanya i ofereixen els fanalets. A Vic se’n poden trobar a Joguines Gargamel, a Manlleu a la botiga Papers, a Centelles a Casa Esteve (ca la Leonor), a Perafita al Cafè del Mig i també en diversos establiments d’Aiguafreda. A més a més, aquest dissabte també n’hi haurà a la parada setmanal que es fa al matí coincidint amb mercat de Vic. El divendres també se’n podran trobar a la parada que organitzarà Vamcats a la Plaça Major de la capital osonenca. També el dissabte se’n podran trobar a la parada que es muntarà al mercat de Ripoll.
L’ANC Osona ha començat els tallers i la venda del fanalet de l’estelada amb la voluntat d’il·luminar l’arribada de ses majestats els Reis Mags d’Orient amb fanalets independentistes. Des del passat dissabte ja se’n poden trobar a diverses parades organitzades per les assemblees locals d’Osona.
Aquest dijous, primer dia del Saló de la infància de Vic, on l’ANC Osona disposa d’un estand, se n’han elaborat més de 200. Els més petits de la casa poden elaborar aquest fanalet en el marc del Saló fins el 2 de gener. Es tracta d’un fanalet de cartró on l’estelada apareix a les diverses cares quedant il·luminada per l’espelma interior.
Els fanalets també es poden elaborar en diversos tallers i parades que organitzen les diverses assemblees locals i territorials durant aquestes festes.
PARADES DE VENDA DE FANALETS DE L'ESTELADA
Trobareu fanalets de l'estelada als següents punts:
- Vic: parada al mercat de dissabte 29 de desembre i 5 de gener. Punt de venda fix a Joguines Gargamel.
- Manlleu: dissabte 29 a la tarda a la plaça Fra Bernadí. També se'n poden trobar a la botiga Papers.
- Folgueroles: parada diumenge 30 a partir de les 10 del matí.
- Sant Hipòlit de Voltregà: hi haurà venda just abans de cada representació dels Pastorets.
- Centelles: 31 de desembre d'11:30 a 13:30 a la plaça major. Punt de venda fix a Casa Esteve (ca la Leonor).
- Aiguafreda: se’n poden trobar a diversos comerços.
- Perafita: Taller del Fanalet de l'estelada. Diumenge 30 a les 12h del migdia a davant de l'església de Perafita. També disponibles al Cafè del Mig on es poden comprar fins el dia de la Cavalcada-
- Ripoll: parada al mercat setmanal del dissabte.
Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda a Osona i també a nivell català. Ja han estat moltes les assemblees locals i territorials de fora d’Osona que s’han interessat per la iniciativa com l’assemblea de La Garriga o Gràcia (Barcelona). Des d’Osona s’ha facilitat tota la informació del projecte per tal que arribi arreu del territori. També han arribat peticions des del País Valencià on se n’enviaran alguns exemplars.
L’ANC Osona il·luminarà l’arribada de ses majestats els Reis Mags d’Orient amb fanalets independentistes. D’aquesta manera l’ANC també serà present a les cavalcades de diversos municipis osonencs.
Els més petits de la casa podran elaborar aquest fanalet en el marc del Saló de la Infància de Vic que tindrà lloc al Sucre entre el 27 de desembre i el 2 de gener. L’ANC Osona disposarà d’un espai on es faran tallers perquè els nens i nenes elaborin el seu fanalet. Es tracta d’un fanalet de cartró on l’estelada apareixerà a les diverses cares quedant il·luminada per l’espelma interior.
A més a més, també se’n posaran a la venda a les diverses parades que organitzaran les diverses assemblees locals i territorials durant aquestes festes. Algunes també organitzaran tallers per elaborar-ne.
Amb aquesta iniciativa l’ANC Osona vol seguir difonent el missatge independentista a la societat osonenca.
PARADES DE VENDA DE FANALETS DE L'ESTELADA
Trobareu fanalets de l'estelada als següents punts:
- Vic: parada al mercat de dissabte 29 de desembre, i a la tarda a la parada que organitza l'ANC de joves.
- Manlleu: dissabte 29 a la tarda a la plaça Fra Bernadí.
- Folgueroles: parada diumenge 30 a partir de les 10 del matí.
- Sant Hipòlit de Voltregà: hi haurà venda just abans de cada representació dels Pastorets.
- Centelles: 31 de desembre d'11:30 a 13:30 a la plaça major.
I del 27 de desembre al 2 de gener al Festival de la infància de Vic, a El Sucre.
L'assemblea de Perafita està organitzant un autocar per anar al partit que enfrontarà les seleccions de futbol de Catalunya i Nigèria el proper 2 de gener.
El preu total és de 25 euros que inclou entrada (15 euros) i el viatge en autocar (10 euros). L'autocar sortirà a les 16 hores de la Plaça Major de Perafita. Les inscripcions es poden fer fins el 25 de desembre al Cafè del Mig de Perafita.
Amb la voluntat de tenir properament assemblees locals constituïdes a tots els municipis d’Osona, aquest proper dimecres, 19 de desembre, tindrà lloc una primera reunió a Vilanova de Sau.
L’acte, que tindrà lloc a les 8 del vespre a Sala polivalent de l’Ajuntament, està obert a tota la ciutadania.
Membres de l’ANC d’Osona explicaran què és i quins són els objectius de l’Assemblea per tal de que vilatans de Vilanova de Sau s’engresquin per constituir una nova local i seguir estenent el projecte de l’ANC a la nostra comarca.
El cartell de l’acte compta amb una il•lustració de Fidel Bofill.
COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L’ANC EN RELACIÓ A LES POSSIBLES DIFICULTATS PER ARRIBAR A UN ACORD SOBRE LA CONSULTA D’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA
El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) emet un comunicat davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, que indiquen la presència d’algunes dificultats per arribar a un acord sobre la consulta d’autodeterminació de Catalunya
Davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, que indiquen la presència d'algunes dificultats per arribar a un acord sobre la consulta d'autodeterminació de Catalunya, el Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana:
- Recorda que el sentit de la històrica mobilització del proppassat dia 11 de setembre va ser inequívoc a favor de la independència de Catalunya.
- Considera que el resultat de les eleccions del dia 25 de novembre va ser inequívoc a favor de l'exercici del dret a l'autodeterminació, tal com va saber interpretar majoritàriament la premsa internacional.
- Finalment, considera que aquesta voluntat popular s'ha de plasmar en un govern fort capaç d'encaminar el futur nacional i social del país, afrontant els efectes de la crisi, creant les estructures d'Estat necessàries i consensuant el full de ruta per a l'exercici del dret a l'Autodeterminació del poble de Catalunya.
En conseqüència:
Emplaça els partits polítics a anteposar les necessitats del país als interessos de partit.
- Exhorta les forces polítiques del país, i en particular aquelles que són favorables a l'exercici del dret a l'autodeterminació, a arribar als acords necessaris per a fer possible, al llarg de la propera legislatura, una consulta sobre l'estatus polític futur de Catalunya, en compliment dels respectius compromisos electorals.
- Exhorta també totes les forces polítiques a facilitar la governabilitat del país per a poder afrontar la greu situació econòmica a què ens està abocant, sobretot, l'asfíxia econòmica que l’Estat espanyol exerceix damunt de Catalunya i que recau sobre tots els seus ciutadans, sigui quin sigui el seu origen o la seva condició.
- Expressa que l'ANC continuarà vetllant perquè la consulta es faci en aquesta legislatura, mantenint les mobilitzacions populars que calguin. Seguirem treballant igualment per a garantir la cohesió del poble de Catalunya i per fer arribar a tothom els arguments que demostren, entre altres coses, que la independència és l’única solució viable per a garantir un futur digne i pròsper per a les generacions, presents i futures, de catalans i catalanes.
Barcelona, 15 de desembre de 2012
L’ANC Lluçanès per la independència organitza la conferència titulada "Tot el que vols saber de la independència i mai t'has atrevit a preguntar: pensions, atur, infraestructures, sanitat, conflicte social, Unió Europea, euro, deute, boicot, exercit ....". Anirà a càrrec de Jaume Vallcorba, president de la Fundació Catalunya Estat. Tindrà lloc aquest divendres 14 de desembre a les 8 del vespre, a Cal Bach (Passeig del Lluçanès, s/n) de Prats de Lluçanès.
Amb aquesta xerrada, des de l'ANC Lluçanès s’afegeixen als actes de la tradicional Fira de Santa Llúcia de Prats. L’objectiu és resoldre tots els dubtes que es plantegin tant a estudiants, empresaris, autònoms, persones a l'atur o jubilats, entre d’altres.
Aquest proper divendres, 14 de desembre, l’escriptor i historiador, Jordi Bilbeny, serà a Santa Eugènia de Berga per pronunciar la conferència titulada “Història: Qüestió d’estat”. Bilbeny parlarà de la tergiversació de la història posant com a exemples Cristòfol Colom o Miguel de Cervantes.
L’acte tindrà lloc a la sala de plens de l’ajuntament a partir de 2/4 de 10 del vespre i estarà conduit pel periodista de El9nou, Jordi Vilarodà.
La xerrada la impulsa l’assemblea local de Santa Eugènia de Berga amb el suport de l’Ajuntament.
L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol. En aquest, l’ANC constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista”.
El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.
Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.
Així doncs les assemblees d’Osona s’adhereixen a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana.
Aquest dilluns l’ANC Osona també serà present a les concentracions que s’han convocat a diversos municipis com Vic, Torelló, Sant Pere de Torelló o Manlleu. A Vic i a Torelló seran les 18:30. A Manlleu a les 17:30 i a Sant Pere de Torelló a les 19:30. Totes elles davant dels ajuntaments
+ info: http://assemblea.cat/?q=ca/node/2540
L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol, en què el català passaria a ser una llengua residual a l’ensenyament.
En aquest comunicat l’Assemblea Nacional Catalana constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. Un atac covard, fet públic un cop han passat les eleccions al Parlament de Catalunya, que respon a l’estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l’Estat espanyol de menyspreu i residualització de la llengua catalana; especialment pel que fa al model educatiu de la immersió lingüística”.
El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.
Afirma que “l’atac del govern espanyol no es pot desvincular del context polític” i que “mai no havien arribat tan lluny en els més de trenta anys de monarquia parlamentària, perquè mai no havíem estat tan a prop d’assolir la nostra llibertat”.
Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.
Finalment, “l’ANC s’adhereix a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana”.
+ info: http://assemblea.cat/?q=ca/node/2540