ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 3 notícies (541-543) de 543
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

05/12/2012 - 2nes xerrades per la independència + pa amb tomàquet

Collsacabra per la independència arrenca quest proper divendres, dia 7 de desembre, la segona tanda de xerrades amb pa amb tomàquet. La primera anirà a càrrec de l’alpinista i càmera Ferran Latorre. La xerrada porta per títol ‘Del 8b als 8.000m: l’alpinisme català’. Serà a les 8 del vespre a Can Marsal (Rupit i Pruit).

La segona xerrada titulada ‘Respostes a la independència’, tindrà lloc l’11 de gener al Casal d’Avis de l’Esquirol. Anirà a càrrec de Jaume Gómez Bonamusa, de la Fundació Catalunya Estat. I finalment, el lingüista Jordi Dorca, exposarà ‘El parlar del Collsacabra’ en una xerrada el 18 de gener a Cal Carreter de Cantonigròs.

Totes les xerrades començaran a les 8 del vespre i el sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal fer reserva prèvia a través de collsacabra@assembela.cat o al telèfon 617 470 355 (Eudald). 

04/12/2012 - Les assemblees d’Osona demanen unitat d’acció als partits polítics després del 25N

Optimisme amb l’avenç del procés que s’anticipa al ‘Full de ruta’ previst per l’ANC

Les territorials i locals de l’ANC d’Osona consideren que “amb les eleccions del passat dia 25 de novembre, Catalunya ha decidit per àmplia majoria que té el dret a decidir i que vol exercir-lo aquesta legislatura”. I per fer-ho han demanat als partits polítics unitat d’acció.

Així s’ha explicat aquest dilluns en la roda de premsa que ha tingut lloc a l’espai ETC de Vic. Representants de les diverses assemblees osonenques han presentat un document que faran arribar durant els propers dies als representants dels partits sobiranistes tant a nivell local com comarcal. La presentació de l’acció ha anat a càrrec del coordinador de Taradell, Lluís Molist i de la coordinadora d’Osona Eulàlia Espona.

Les assemblees d’Osona consideren que “els partits que en el seu programa optaven clarament pel dret a decidir sumen una àmplia majoria (més de dos milions de vots i pràcticament dos terços del Parlament)” i que per tant “el procés ha estat validat pels electors catalans”.

El text remarca que “la concordança d’estratègies dels partits no vol dir unitat d’acció en tot i per tot, ni tampoc una confluència artificial d’ideologies, és refereix exclusivament a l’acord bàsic i elemental que preservi l’espai necessari per construir l’entesa política i social en pro de la consulta. És a dir: que aquesta consulta popular es pugui celebrar, que es pugui realitzar en aquesta legislatura i que es celebri en les millors condicions de legitimitat democràtica i amb el màxim suport popular, polític i internacional”.

Durant l’acte s’ha presentat també el fulletó informatiu sobre els resultats electorals del 25N que s’ha elaborat des de nacional i que es repartirà a diversos municipis osonencs durant els propers dies. Aquest dissabte ja es podrà trobar a la parada setmanal del mercat de Vic. 

02/12/2012 - Calldetenes farà una botifarrada a la Constitució

Aquest proper dijous, 6 de desembre, festivitat de la Constitució espanyola, l’Assemblea de Calldetenes ha organitzat una botifarrada. L’acte tindrà lloc a partir de 2/4 d’11 del matí a la Plaça 11 de setembre. Els tiquets per a la botifarrada es poden adquirir als forns de pa del municipi. Tenen un preu de 5 euros i inclouen entrepà i beguda.

La jornada també servirà per inaugurar els cartells de ‘Municipi per la Independència’ que es col·locaran a les entrades de Calldetenes sota el cartell del nom del poble. Serà el primer municipi osonenc que els col·loca. A més a més, també s’inaugurarà un nou mural que s’ha pintat al Carrer Gran.

Adjuntem cartell de l’acte per tal que el pugueu incloure a les vostres agendes i en pugueu fer la difusió que cregueu oportuna.