ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (541-555) de 555
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

10/01/2013 - Continua el cicle de xerrades per la independència + pa amb tomàquet al Collsacabra

Aquest divendres, 11 de gener, continua els segon cicle de xerrades organitzat per l’assemblea del Collsacabra. Aquesta segona xerrada titulada ‘Respostes a la independència’ tindrà lloc al Casal d’avis de l’Esquirol a les 8 del vespre. Anirà a càrrec de Jaume Gómez Bonamusa, de la Fundació Catalunya Estat.

Tancarà el cicle el lingüista Jordi Dorca que exposarà ‘El parlar del Collsacabra’ en una xerrada el 18 de gener a Cal Carreter de Cantonigròs.

Collsacabra per la independència va arrencar aquest cicle el passat 7 de desembre, amb una xerrada a càrrec de l’alpinista i càmera Ferran Latorre. La xerrada portava per títol ‘Del 8b als 8.000m: l’alpinisme català’.

Totes les xerrades comencen a les 8 del vespre i el sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal fer reserva prèvia a través de collsacabra@assembela.cat o al telèfon 617 470 355 (Eudald). 

10/01/2013 - L’ANC inicia una campanya de captació de socis amb la vista posada a l’assemblea general

“Necessitem la teva força per continuar empenyent Catalunya. Amb poc fem molt”. Aquesta és la idea força de la nova campanya de captació de socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que es realitza durant el mes de gener. L’objectiu és créixer i ampliar l’extensió territorial de l’ANC davant el repte majúscul de consolidar la majoria social favorable a la independència davant la consulta del 2014 i, i, a la vegada, contribuir al manteniment i als projectes de l’Assemblea, que es finança únicament a través de les quotes dels seus associats.

Entre d’altres, la campanya serà present a la ràdio i la xarxa amb l’emissió d’una falca i la publicació de diversos vídeos. El primer és un repàs de les diferents etapes i accions encapçalades per l’ANC en els seus deu mesos de vida, i precedirà els que es publicaran la setmana que ve, en què diverses personalitats que formen part de l’Assemblea faran una crida a inscriure-s’hi i treballar-hi.

Amb la campanya, l’ANC reforça l’impuls d’inscripcions viscut des de la seva constitució el passat 10 de març, i potenciat des de l’11 de setembre. Actualment, l’Assemblea compta amb 12.000 inscrits i 7.000 simpatitzants.

Assemblea General
Tal com marquen els Estatuts, l’ANC celebrarà la seva assemblea general el proper mes de març, en què s’escolliran les possibles modificacions d’Estatuts i del full de ruta de l’entitat per adequar-lo al nou escenari polític generat arran de la històrica marxa de l’Onze de setembre. A l’assemblea hi podran participar tots els membres de ple dret de l’ANC inscrits i al corrent de pagament fins el 31 de gener.

ENLLAÇ AL VÍDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=wwUkjcHeUF4
https://vimeo.com/57059828


+ info: www.assemblea.cat/form_inscripcions

 

03/01/2013 - Més de 3.500 fanalets de l'estelada il·luminaran l’arribada dels Reis Mags arreu del territori català

Impulsat per l’ANC Osona, el fanalet de l’estelada està sent un èxit a Osona i també a Catalunya. Entre el 27 de desembre i el 2 de gener, els més petits l’han pogut elaborar al Saló de la infància de Vic on se n’han repartit més de 1.100, amb una mitjana de 200 fanalets per dia convertint-se en un dels tallers més participatius.

Arreu d’Osona també són diversos els pobles que a través de les assemblees locals i territorials han organitzat tallers i parades de venda. A data d’avui se n’han venut uns 650 només a Osona. Fora de la nostra comarca el fanalet de l’estelada també ha despertat molt d’interès. Se n’han fet arribar a Barcelona-Gràcia, Gironella, Sant Furitós del Bages, Palamós i Vilanova i la Geltrú, entre d’altres poblacions. En total se n’han repartit uns 1.350.

Aquesta setmana encara se’n poden trobar. Hi ha diversos comerços osonencs que s’han implicat en aquesta campanya i ofereixen els fanalets. A Vic se’n poden trobar a Joguines Gargamel, a Manlleu a la botiga Papers, a Centelles a Casa Esteve (ca la Leonor), a Perafita al Cafè del Mig i també en diversos establiments d’Aiguafreda. A més a més, aquest dissabte també n’hi haurà a la parada setmanal que es fa al matí coincidint amb mercat de Vic. El divendres també se’n podran trobar a la parada que organitzarà Vamcats a la Plaça Major de la capital osonenca. També el dissabte se’n podran trobar a la parada que es muntarà al mercat de Ripoll. 

27/12/2012 - Èxit del fanalet de l’estelada

L’ANC Osona ha començat els tallers i la venda del fanalet de l’estelada amb la voluntat d’il·luminar l’arribada de ses majestats els Reis Mags d’Orient amb fanalets independentistes. Des del passat dissabte ja se’n poden trobar a diverses parades organitzades per les assemblees locals d’Osona.

Aquest dijous, primer dia del Saló de la infància de Vic, on l’ANC Osona disposa d’un estand, se n’han elaborat més de 200. Els més petits de la casa poden elaborar aquest fanalet en el marc del Saló fins el 2 de gener. Es tracta d’un fanalet de cartró on l’estelada apareix a les diverses cares quedant il·luminada per l’espelma interior.

Els fanalets també es poden elaborar en diversos tallers i parades que organitzen les diverses assemblees locals i territorials durant aquestes festes.

PARADES DE VENDA DE FANALETS DE L'ESTELADA

Trobareu fanalets de l'estelada als següents punts:

- Vic: parada al mercat de dissabte 29 de desembre i 5 de gener. Punt de venda fix a Joguines Gargamel.

- Manlleu: dissabte 29 a la tarda a la plaça Fra Bernadí. També se'n poden trobar a la botiga Papers.

- Folgueroles: parada diumenge 30 a partir de les 10 del matí.

- Sant Hipòlit de Voltregà: hi haurà venda just abans de cada representació dels Pastorets.

- Centelles: 31 de desembre d'11:30 a 13:30 a la plaça major. Punt de venda fix a Casa Esteve (ca la Leonor).

- Aiguafreda: se’n poden trobar a diversos comerços.

- Perafita: Taller del Fanalet de l'estelada. Diumenge 30 a les 12h del migdia a davant de l'església de Perafita. També disponibles al Cafè del Mig on es poden comprar fins el dia de la Cavalcada-

- Ripoll: parada al mercat setmanal del dissabte.


Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda a Osona i també a nivell català. Ja han estat moltes les assemblees locals i territorials de fora d’Osona que s’han interessat per la iniciativa com l’assemblea de La Garriga o Gràcia (Barcelona). Des d’Osona s’ha facilitat tota la informació del projecte per tal que arribi arreu del territori. També han arribat peticions des del País Valencià on se n’enviaran alguns exemplars. 

20/12/2012 - Les assemblees d’Osona organitzen tallers per rebre els Reis Mags amb fanalets independentistes

L’ANC Osona il·luminarà l’arribada de ses majestats els Reis Mags d’Orient amb fanalets independentistes. D’aquesta manera l’ANC també serà present a les cavalcades de diversos municipis osonencs.

Els més petits de la casa podran elaborar aquest fanalet en el marc del Saló de la Infància de Vic que tindrà lloc al Sucre entre el 27 de desembre i el 2 de gener. L’ANC Osona disposarà d’un espai on es faran tallers perquè els nens i nenes elaborin el seu fanalet. Es tracta d’un fanalet de cartró on l’estelada apareixerà a les diverses cares quedant il·luminada per l’espelma interior.

A més a més, també se’n posaran a la venda a les diverses parades que organitzaran les diverses assemblees locals i territorials durant aquestes festes. Algunes també organitzaran tallers per elaborar-ne.

Amb aquesta iniciativa l’ANC Osona vol seguir difonent el missatge independentista a la societat osonenca.

PARADES DE VENDA DE FANALETS DE L'ESTELADA

Trobareu fanalets de l'estelada als següents punts:

- Vic: parada al mercat de dissabte 29 de desembre, i a la tarda a la parada que organitza l'ANC de joves.
- Manlleu: dissabte 29 a la tarda a la plaça Fra Bernadí.
- Folgueroles: parada diumenge 30 a partir de les 10 del matí.
- Sant Hipòlit de Voltregà: hi haurà venda just abans de cada representació dels Pastorets.
- Centelles: 31 de desembre d'11:30 a 13:30 a la plaça major.

I del 27 de desembre al 2 de gener al Festival de la infància de Vic, a El Sucre. 

19/12/2012 - L'ANC de Perafita organitza un autocar per anar al partit de Catalunya - Nigèria

L'assemblea de Perafita està organitzant un autocar per anar al partit que enfrontarà les seleccions de futbol de Catalunya i Nigèria el proper 2 de gener.

El preu total és de 25 euros que inclou entrada (15 euros) i el viatge en autocar (10 euros). L'autocar sortirà a les 16 hores de la Plaça Major de Perafita. Les inscripcions es poden fer fins el 25 de desembre al Cafè del Mig de Perafita. 

16/12/2012 - Reunió per a la creació de la local de l’ANC de Vilanova de Sau

Amb la voluntat de tenir properament assemblees locals constituïdes a tots els municipis d’Osona, aquest proper dimecres, 19 de desembre, tindrà lloc una primera reunió a Vilanova de Sau.

L’acte, que tindrà lloc a les 8 del vespre a Sala polivalent de l’Ajuntament, està obert a tota la ciutadania.

Membres de l’ANC d’Osona explicaran què és i quins són els objectius de l’Assemblea per tal de que vilatans de Vilanova de Sau s’engresquin per constituir una nova local i seguir estenent el projecte de l’ANC a la nostra comarca.

El cartell de l’acte compta amb una il•lustració de Fidel Bofill. 

16/12/2012 - COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L’ANC

COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L’ANC EN RELACIÓ A LES POSSIBLES DIFICULTATS PER ARRIBAR A UN ACORD SOBRE LA CONSULTA D’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) emet un comunicat davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, que indiquen la presència d’algunes dificultats per arribar a un acord sobre la consulta d’autodeterminació de Catalunya

Davant les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, que indiquen la presència d'algunes dificultats per arribar a un acord sobre la consulta d'autodeterminació de Catalunya, el Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana:

- Recorda que el sentit de la històrica mobilització del proppassat dia 11 de setembre va ser inequívoc a favor de la independència de Catalunya.

- Considera que el resultat de les eleccions del dia 25 de novembre va ser inequívoc a favor de l'exercici del dret a l'autodeterminació, tal com va saber interpretar majoritàriament la premsa internacional.

- Finalment, considera que aquesta voluntat popular s'ha de plasmar en un govern fort capaç d'encaminar el futur nacional i social del país, afrontant els efectes de la crisi, creant les estructures d'Estat necessàries i consensuant el full de ruta per a l'exercici del dret a l'Autodeterminació del poble de Catalunya.

En conseqüència:

Emplaça els partits polítics a anteposar les necessitats del país als interessos de partit.

- Exhorta les forces polítiques del país, i en particular aquelles que són favorables a l'exercici del dret a l'autodeterminació, a arribar als acords necessaris per a fer possible, al llarg de la propera legislatura, una consulta sobre l'estatus polític futur de Catalunya, en compliment dels respectius compromisos electorals.

- Exhorta també totes les forces polítiques a facilitar la governabilitat del país per a poder afrontar la greu situació econòmica a què ens està abocant, sobretot, l'asfíxia econòmica que l’Estat espanyol exerceix damunt de Catalunya i que recau sobre tots els seus ciutadans, sigui quin sigui el seu origen o la seva condició.

- Expressa que l'ANC continuarà vetllant perquè la consulta es faci en aquesta legislatura, mantenint les mobilitzacions populars que calguin. Seguirem treballant igualment per a garantir la cohesió del poble de Catalunya i per fer arribar a tothom els arguments que demostren, entre altres coses, que la independència és l’única solució viable per a garantir un futur digne i pròsper per a les generacions, presents i futures, de catalans i catalanes.

Barcelona, 15 de desembre de 2012 

12/12/2012 - Xerrada de Jaume Vallcorba a Prats de Lluçanès

L’ANC Lluçanès per la independència organitza la conferència titulada "Tot el que vols saber de la independència i mai t'has atrevit a preguntar: pensions, atur, infraestructures, sanitat, conflicte social, Unió Europea, euro, deute, boicot, exercit ....". Anirà a càrrec de Jaume Vallcorba, president de la Fundació Catalunya Estat. Tindrà lloc aquest divendres 14 de desembre a les 8 del vespre, a Cal Bach (Passeig del Lluçanès, s/n) de Prats de Lluçanès.

Amb aquesta xerrada, des de l'ANC Lluçanès s’afegeixen als actes de la tradicional Fira de Santa Llúcia de Prats. L’objectiu és resoldre tots els dubtes que es plantegin tant a estudiants, empresaris, autònoms, persones a l'atur o jubilats, entre d’altres. 

10/12/2012 - Xerrada de Jordi Bilbeny a Santa Eugènia de Berga

Aquest proper divendres, 14 de desembre, l’escriptor i historiador, Jordi Bilbeny, serà a Santa Eugènia de Berga per pronunciar la conferència titulada “Història: Qüestió d’estat”. Bilbeny parlarà de la tergiversació de la història posant com a exemples Cristòfol Colom o Miguel de Cervantes.

L’acte tindrà lloc a la sala de plens de l’ajuntament a partir de 2/4 de 10 del vespre i estarà conduit pel periodista de El9nou, Jordi Vilarodà.

La xerrada la impulsa l’assemblea local de Santa Eugènia de Berga amb el suport de l’Ajuntament.

Arxiu PDF: 

09/12/2012 - L’ANC Osona es suma a les mobilitzacions en defensa del català

L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol. En aquest, l’ANC constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista”.

El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.

Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.

Així doncs les assemblees d’Osona s’adhereixen a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana.

Aquest dilluns l’ANC Osona també serà present a les concentracions que s’han convocat a diversos municipis com Vic, Torelló, Sant Pere de Torelló o Manlleu. A Vic i a Torelló seran les 18:30. A Manlleu a les 17:30 i a Sant Pere de Torelló a les 19:30. Totes elles davant dels ajuntaments

+ info: http://assemblea.cat/?q=ca/node/2540

 

06/12/2012 - Comunicat sobre l'atac a la immersió lingüística del govern espanyol

L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol, en què el català passaria a ser una llengua residual a l’ensenyament.

En aquest comunicat l’Assemblea Nacional Catalana constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. Un atac covard, fet públic un cop han passat les eleccions al Parlament de Catalunya, que respon a l’estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l’Estat espanyol de menyspreu i residualització de la llengua catalana; especialment pel que fa al model educatiu de la immersió lingüística”.

El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.

Afirma que “l’atac del govern espanyol no es pot desvincular del context polític” i que “mai no havien arribat tan lluny en els més de trenta anys de monarquia parlamentària, perquè mai no havíem estat tan a prop d’assolir la nostra llibertat”.

Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.

Finalment, “l’ANC s’adhereix a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana”.


+ info: http://assemblea.cat/?q=ca/node/2540

 

05/12/2012 - 2nes xerrades per la independència + pa amb tomàquet

Collsacabra per la independència arrenca quest proper divendres, dia 7 de desembre, la segona tanda de xerrades amb pa amb tomàquet. La primera anirà a càrrec de l’alpinista i càmera Ferran Latorre. La xerrada porta per títol ‘Del 8b als 8.000m: l’alpinisme català’. Serà a les 8 del vespre a Can Marsal (Rupit i Pruit).

La segona xerrada titulada ‘Respostes a la independència’, tindrà lloc l’11 de gener al Casal d’Avis de l’Esquirol. Anirà a càrrec de Jaume Gómez Bonamusa, de la Fundació Catalunya Estat. I finalment, el lingüista Jordi Dorca, exposarà ‘El parlar del Collsacabra’ en una xerrada el 18 de gener a Cal Carreter de Cantonigròs.

Totes les xerrades començaran a les 8 del vespre i el sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal fer reserva prèvia a través de collsacabra@assembela.cat o al telèfon 617 470 355 (Eudald). 

04/12/2012 - Les assemblees d’Osona demanen unitat d’acció als partits polítics després del 25N

Optimisme amb l’avenç del procés que s’anticipa al ‘Full de ruta’ previst per l’ANC

Les territorials i locals de l’ANC d’Osona consideren que “amb les eleccions del passat dia 25 de novembre, Catalunya ha decidit per àmplia majoria que té el dret a decidir i que vol exercir-lo aquesta legislatura”. I per fer-ho han demanat als partits polítics unitat d’acció.

Així s’ha explicat aquest dilluns en la roda de premsa que ha tingut lloc a l’espai ETC de Vic. Representants de les diverses assemblees osonenques han presentat un document que faran arribar durant els propers dies als representants dels partits sobiranistes tant a nivell local com comarcal. La presentació de l’acció ha anat a càrrec del coordinador de Taradell, Lluís Molist i de la coordinadora d’Osona Eulàlia Espona.

Les assemblees d’Osona consideren que “els partits que en el seu programa optaven clarament pel dret a decidir sumen una àmplia majoria (més de dos milions de vots i pràcticament dos terços del Parlament)” i que per tant “el procés ha estat validat pels electors catalans”.

El text remarca que “la concordança d’estratègies dels partits no vol dir unitat d’acció en tot i per tot, ni tampoc una confluència artificial d’ideologies, és refereix exclusivament a l’acord bàsic i elemental que preservi l’espai necessari per construir l’entesa política i social en pro de la consulta. És a dir: que aquesta consulta popular es pugui celebrar, que es pugui realitzar en aquesta legislatura i que es celebri en les millors condicions de legitimitat democràtica i amb el màxim suport popular, polític i internacional”.

Durant l’acte s’ha presentat també el fulletó informatiu sobre els resultats electorals del 25N que s’ha elaborat des de nacional i que es repartirà a diversos municipis osonencs durant els propers dies. Aquest dissabte ja es podrà trobar a la parada setmanal del mercat de Vic. 

02/12/2012 - Calldetenes farà una botifarrada a la Constitució

Aquest proper dijous, 6 de desembre, festivitat de la Constitució espanyola, l’Assemblea de Calldetenes ha organitzat una botifarrada. L’acte tindrà lloc a partir de 2/4 d’11 del matí a la Plaça 11 de setembre. Els tiquets per a la botifarrada es poden adquirir als forns de pa del municipi. Tenen un preu de 5 euros i inclouen entrepà i beguda.

La jornada també servirà per inaugurar els cartells de ‘Municipi per la Independència’ que es col·locaran a les entrades de Calldetenes sota el cartell del nom del poble. Serà el primer municipi osonenc que els col·loca. A més a més, també s’inaugurarà un nou mural que s’ha pintat al Carrer Gran.

Adjuntem cartell de l’acte per tal que el pugueu incloure a les vostres agendes i en pugueu fer la difusió que cregueu oportuna.