ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (361-375) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

25/11/2013 - L'ANC Vall del Ges i Osona lliuren una carta de suport i pressió a Joana Ortega

Aprofitant la visita que Joana Ortega, Vicepresidenta del Govern de Catalunya, va fer el darrer cap de setmana a Torelló en motiu del 31è Festival de cinema de muntanya, representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Vall del Ges i d’Osona van entregar-li una carta en referència al procés en que es troba immers el nostre país. Recolzant l’acció de l’ANC també hi va ser present Ferran Latorre, alpinista i ,al mateix temps, membre del Consell Assessor de l’ANC a Osona.

En la carta se l’encoratjava tant a ella com al seu partit a no defallir en el procés iniciat a Catalunya. A més se li recordava que la societat civil estarà al seu costat sempre que el camí sigui el d’assolir l’únic projecte polític viable per a Catalunya: l’estat propi independent. A part se li recordava que si la societat civil ha estat capaç d’actuar de forma unitària, s’espera que les forces polítiques també ho facin ja que els atacs que arribaran des de l’exterior durant el desenllaç del procés aniran en augment.

Aquesta acció s’emmarca dins la campanya de suport i pressió a les forces polítiques que l’ANC d’Osona va iniciar amb les visites del President Artur Mas (CDC) i David Fernández (CUP) a la nostra comarca. L’acció es repetirà cada cop que els polítics més representatius de cada partit visitin la comarca d’Osona. 

23/11/2013 - L'ANC considera 'irrenunicable' que la consulta se celebri el 2014 amb una pregunta clara

Pregunta explícita sobre la independència el 2014, unitat, i aprofitar les eleccions europees per exportar la voluntat dels catalans. Davant el determinant moment polític que encara el país, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha volgut prendre posició amb l'objectiu de traslladar el clam dels dos milions de persones que van participar a la Via Catalana la passada Diada.

Els membres del Secretariat Nacional han presentat a Seva la Declaració de Novembre, un document que considera “IRRENUNCIABLE” que se celebri la consulta durant el 2014, "preferentment abans del 31 de maig", tal com marca el Full de Ruta de l'ANC. La pregunta, considera l'Assemblea, ha de ser "directa i clara" i "ha de preguntar explícitament sobre la independència de Catalunya". "Qualsevol altra possibilitat -afegeix el text- seria un frau, ja que el resultat no seria determinant". En aquest sentit, l'ANC proposa que la qüestió sigui la següent: “VOL QUE CATALUNYA SIGUI UN ESTAT INDEPENDENT?”.

La Declaració remarca que és necessària la "màxima unitat d'acció entre les institucions catalanes, la societat civil i els partits polítics" i reclama que les forces polítiques catalanes posin "els interessos col·lectius per davant dels interessos de partit", incloent la formació, "quan calgui", d'un govern de “CONCENTRACIó NACIONAL”. L'esmentada unitat també s'hauria de visualitzar, per l'ANC, amb la formació d'una CANDIDATURA “D’AMPLI ESPECTRE SOCIOPOLíTIC, que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars", per a les eleccions europees previstes pel 25 de maig.

Els representants de l'Assemblea, a més, asseguren al document que si cal, l'ANC "convocarà noves mobilitzacions per garantir el dret democràtic de la ciutadania a ser consultada de forma clara sobre el futur de Catalunya i per defensar les nostres institucions nacionals".

"Decisions històriques"
Al seu discurs final, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha dit: "Sabem que el 2014 serà un any decisiu. L'Estat espanyol és un estat fort, poderós, que juga brut. I nosaltres haurem de respondre amb democràcia i arguments". Forcadell ha afegit que a "Catalunya hem guanyat la batalla de la democràcia, i també guanyarem la de la independència". "El món no entén que no se'ns deixi votar mentre a Escòcia sí. És que a la Unió Europea i ha ciutadans de primera i de segona?", s'ha preguntat.

"Calen decisions històriques", ha dit Forcadell dirigint-se als partits, i els ha demanat que "demostrin la mateixa unitat que vam demostrar la societat civil per fer possible la Via Catalana". "Que no pensin en el seu partit, que pensin en el país. Estem en moments històrics i només avançarem amb decisions històriques. I per això necessitem unitat, unitat i unitat". "Demanem -ha afegit- un govern de concentració quan faci falta i una candidatura unitària per a les eleccions europees". "Estem segurs que les nostres institucions estan al servei del poble, però ens ho han de demostrar amb el seu compromís de dir-nos la data i la pregunta abans de final d'any i convocant la consulta durant el 2014". "Si escolten a la ciutadania ens tindran al seu costat, com fins ara, però si no és així, la societat civil catalana haurà de tornar a demostrar la nostra capacitat de mobilització", ha conclòs.

CONSELL TERRITORIAL I SECTORIAL

L'acte polític de l'ANC s'ha dut a terme a Seva (Osona), en el marc de la celebració del Consell Territorial i Sectorial (CTS), òrgan de debat i informació entre el Secretariat Nacional i els representants de les assemblees territorials i sectorials. A més de 300 coordinadors d'assemblees territorials i sectorials, han assistit a la presentació de la Declaració de Novembr

Arxiu PDF: 

19/11/2013 - L’ANC de Vic posa en marxa la campanya Signa un Vot per la Independència

L’Assemblea Nacional Catalana de Vic ha donat el tret de sortida a la campanya de recollida de signatures amb l’objectiu de demanar al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un Estat independent.

La recollida es farà per tot Catalunya i els responsables de l’ANC faran les comprovacions de les dades i s’encarregaran de guardar-les en un fitxer que restarà protegit per tal de poder exercir, si s’escau, els drets de rectificació o cancel·lació.

Si l’objectiu de celebrar el referèndum en els terminis fixats no fos possible, les butlletes recollides servirien per avalar una Declaració Unilateral d’Independència, atès que el Tribunal Internacional de Justícia de La Haia, a petició de l’Assemblea General de les Nacions Unides, va concloure que una Declaració Unilateral d’Independència no vulnera cap norma aplicable del dret internacional (opinió consultiva de 26 de juliol de 2010).

Per facilitar la participació, a partir del mes de desembre totes les persones que vulguin adherir-se a la campanya es podran adreçar al nou local de l’ANC de Vic, situat a la Rambla dels Montcada, 2 (al costat del pont romànic), que estarà obert en l’horari següent:

- Dimarts de les 10.00 h. a les 13.00 h.
- Dimecres de les 16.00 h. a les 20.00 h.
- Dijous de les 18.00 h. a les 20.00 h.
- Divendres de les 16.00 h. a les 20.00 h.

També es podran dipositar les butlletes signades tots els dissabtes, de les 10.00 h. a les 13.30 h. a la parada que té l’Assemblea a la Plaça Major de Vic, i també tots els diumenges al Mercat dels Sentits del Passeig de la Generalitat, de les 10.00 h. a les 13.00 h.

Per donar validesa al procés, des de fa uns mesos l’ANC ha organitzat diverses sessions de formació als apoderats que acreditaran l’autenticitat del vot dipositat pels ciutadans que exerceixin aquest dret.

El Dret de Petició és un dret fonamental reconegut per la Constitució espanyola (art. 29) i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (art. 29.5è).

L’exercici del Dret de Petició forma part de la campanya Eines per a l’Estat, que pretén aglutinar un seguit d’accions encapçalades per l’Assemblea Nacional Catalana amb l’objectiu de conduir Catalunya cap a lEstat propi. 

12/11/2013 - Presentació de la campanya Signa un vot al Lluçanès

A partir de les 6 de la tarda el Centre Cívic d’Olost acollirà aquest diumenge, 17 de novembre, la presentació de la campanya al Lluçanès. Es projectarà pel•lícula de la Via Catalana i també es mostraran fotos de la diada i de la participació del Lluçanès a la cadena humana que va creuar Catalunya el passat 11 de setembre. Durant la tarda hi haurà recollida de vots.

PUNTS DE RECOLLIDA DE VOTS:

- Vic: dissabte a la Plaça Major al mercat setmanal (10:00 a 13:30)

- Taradell: diumenge, coincidint amb la Rupit-Taradell. A partir de les 11h i fins les 18h, hi haurà una parada al Carrer Ramon Pou, prop del Centre Excursionista de Taradell, al punt d'arribada de la Rupit-Taradell.

- Torelló: en el marc del Festival de Cinema de Muntanya. Dissabte de 10h a 17h i diumenge de 10h a 13h, a la Plaça Nova de Torelló.

- Roda de Ter: diumenge de les 10h a les 14h a la Plaça Major

- Olost: diumenge presentació de la campanya i recollida de vots de les 18h a les 21h. 

10/11/2013 - “ONZE DE SETEMBRE” Teatre a la Guixa

El proper diumenge dia 10 a les 6 de la tarda, l’Agrupació Teatral Sentfores estrena, al Centre Cívic de La Guixa, l’obra “ONZE DE SETEMBRE” d’Ignasi Garcia Barba. Tot i que el títol pugui semblar molt seriós, en realitat es tracta d’una comèdia divertida, amb sorpresa i rerefons autocrític. No obstant això, la trama de l’obra es de la més rabiosa actualitat.

A més del poper diumenge, l'obra es repetirà els dos dissabtes següents al mateix Centre Cívic de La Guixa. El 16 i 23 de novembre a les 21:30h.

També es representà a:

Vic – Sala ETC (Passeig de la Generalitat), el dia 18 de Gener 2014 a les 21:00h
Malla – Local Parroquial, el dia 1 de Febrer de 2014 a les 21:00h
Taradell – Centre Cultural Costa i Font, el 2 de Febrer de 2014 a les 18:00h

L’aforament és limitat a 250 persones.

L’ANC hi serà present fent recollida de signatures dins el marc de la campanya “Signa un Vot”. 

05/11/2013 - Nota de l'equip audiovisual de l'ANC sobre la Gigafoto

Benvolguts i benvolgudes,

L'equip audiovisual de l'Assemblea segueix treballant en la Gigafoto. Si encara no la tenim llesta és degut al gran volum de feina que comporta i a que és el primer cop que es fa un projecte com aquest.

El volum de feina comporta que anem lents. Són més de cent mil imatges en total i qualsevol qüestió, per petita que sigui, afecta a centenars o milers de fotografies. Al ser un projecte pioner -com gairebé tot el que s'ha fet per la Via Catalana- fa que sovint haguem de trobar solucions a mesura que anem avançant, ja que no tenim precedents en els quals poder basar-nos.

Som conscients de l'expectació que hi ha per veure la Gigafoto acabada. Des del mateix 12 de setembre hem estat rebent un allau de correus demanant de veure-la. Hi estem treballant sense descans i us assegurem que tothom podrà mirar i trobar-se en el seu tram de la Via o recórrer la Via de punta a punta. Però us hem de demanar una mica més de paciència, ja que tot i tenir la feina molt avançada no podem assegurar una data de publicació fins que no estiguem en l'última fase.

Mentrestant, us animem a posar-vos en contacte amb l'Assemblea Territorial de la vostra localitat, que segur que està organitzant actes i campanyes en les quals podeu col·laborar.

Equip Audiovisual de l’ANC 

05/11/2013 - Es busquen imatges de la Via Catalana per a l'edició d'un llibre

De cara a l'edició d'un llibre de la Via Catalana, necessitem que ens envieu fotos vostres d'aquell dia històric. Busquem fotografies originals, divertides, significatives, anecdòtiques o familiars. Les fotografies, amb la màxima resolució possible (mínim 300 píxels per a una bona edició en paper), cal que les envieu en un fitxer adjunt de format fotografia (jpeg, gif...) a:
A.DORIA@DCPLUS.CAT

És molt important que indiqueu, en el cos del correu, el tram i població on es va fer la fotografia i el vostre nom i cognoms per poder-lo afegir a l'índex onomàstic del llibre. Amb l'enviament de la fotografia, es consideraran cedits els drets d'autor de la mateixa per a l'edició comercial del llibre. Necessitem que ens envieu les fotografies amb la màxima urgència possible, per tal de poder tenir el llibre a la venda per la campanya de Nadal. 

01/11/2013 - L’Assemblea Nacional Catalana i Sàpiens sumen esforços per continuar fent arribar la veu de Catalunya al món

· Més de 8.000 personalitats d’arreu del món ja han estat seleccionades per rebre el llibre ‘Catalonia Calling’ de part d’un ciutadà català

La campanya ‘El món ho ha de saber’, basada en l’enviament del llibre ‘Catalonia Calling’ a les 10.000 persones més influents del planeta, rep ara un nou impuls gràcies a l’acord de col·laboració al qual han arribat Sàpiens i l’Assemblea Nacional Catalana(ANC).

I és que les 10.000 personalitats rebran no només el llibre ideat per Sàpiens, sinó també el DVD de la Via Catalana cap a la Independència, un testimoni audiovisual editat especialment per a l'ocasió en les mateixes llengües que el llibre (anglès, castellà, francès i alemany, a banda del català). El DVD explica la gran diada històrica en què prop de dos milions de catalans van enllaçar el Principat amb una cadena humana. A l’inici de la campanya ‘El món ho ha de saber’, Sàpiens es va comprometre a invertir els beneficis que se’n poguessin derivar en iniciatives destinades a explicar la realitat catalana al món.

El fet que en les primeres setmanes ja s’hagi acomplert més d’un 80% de l’objectiu porta ara Sàpiens a invertir els primers guanys en donar a conèixer al món una de les mobilitzacions més importants de la història d’Europa.

A més, la col·laboració amb l'ANC comportarà per part de Sàpiens l'ampliació de la base de dades de personalitats mundials a qui per arribar tant l’exemplar del llibre ‘Catalonia Calling’ com el DVD de la Via Catalana. Els nous noms estaran molt vinculats als estats i les institucions de la Unió Europea, àmbits que tant l’ANC com Sàpiens creuen que seran claus per al procés de reconeixement d’un futur estat català.

Així, s’incorporaran a la base de dades noms i adreces com les del president del senat italià Roberto Calderoni, el jutge britànic del Tribunal Internacional dels Drets Humans d’Estrasburg, Paul Mahoney, o el campió mundial de Fórmula 1 Sebastian Vettel.

Fins a dia d’avui la campanya de micromecenatge ‘El món ho ha de saber’ ja ha aconseguit sobrepassar la xifra de 8.000 participants i per tant més de 8.000 personalitats mundials ja han estat seleccionades per rebre el llibre ‘Catalonia Calling’, entre elles el Dalai Lama, Nelson Mandela, Meryl Streep, Roger Federer, el Papa Francesc, Umberto Eco, Madonna, Ban Ki-moon, Mario Draghi, Angelina Jolie o Barack Obama.

+ info: www.elmonhohadesaber.cat

 

01/11/2013 - Martí Anglada parlarà de Catalunya i Europa a Santa Eugènia de Berga

L’excorresponsal de TV3 a Brussel•les i a Berlín, Martí Anglada, serà el proper 8 de novembre a Santa Eugènia de Berga per oferir una xerrada entorn Catalunya i Europa. Anglada, participarà també participarà en el col•loqui que seguirà la xerrada. L’acte serà a les 8 del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament.

La xerrada forma part de les activitats que organitzen conjuntament les assembles de Calldetenes, Folgueroles, Santa Eugènia de Berga i Vilatorta. 

28/10/2013 - Osona i el Ripollès engeguen la campanya Signa un vot

El Centre Cultural Costa i Font de Taradell ha acollit aquest dilluns al vespre la presentació a Osona de la campanya Signa un vot impulsada per l’Assemblea.La presentació de la campanya ha anat a càrrec de Ramon Plans, membre de la junta peticional regional en representació del Lluçanès i Arnau Galobardes i Santi Pons com a membres de la junta peticional regional d’Osona i el Ripollès.

Santi Pons ja destacat que ‘des de l’Assemblea Nacional Catalana som conscients que ens trobem en el moment decisiu del procés cap l’assoliment d’un nou Esta i que d’una manera o altre, hem de poder “decidir” aquest nostre futur. I això vol dir, que el poble ha de poder manifestar i exterioritzar la seva voluntat d’alguna manera’. Ha destacat que ‘per això, dins del “Pla d’Acció” per aquesta propera etapa (2013-2014) des de l’Assemblea s’han analitzat tots els escenaris possibles amb que ens podem trobar, i quina hagi de ser l’estratègia seguir en cada cas’.

La campanya “Signa un Vot”, s’emmarca dins d’aquest “Pla d’Acció”. ‘Davant la possibilitat , per no dir certesa, de que el Govern espanyol prohibeixi qualsevol tipus de consulta o referèndum, o de que els nostres polítics puguin tenir alguna vacil•lació o dificultat en empènyer la seva celebració’, l’ANC ha buscat una fórmula per tal de que el poble de Catalunya pugui fer arribar aquest “vot” (en el sentit de “voluntat”) a les nostres institucions (i de rebot a la comunitat internacional perquè tinguin coneixement clar de la voluntat del nostre poble), i fer-ho d’una manera totalment legal segons la pròpia llei espanyola.

La campanya “Signa un Vot” es basa en la figura legal del “dret de petició”. El dret de petició està recollit en l’article 29 de la Constitució Espanyola (on es diu que “tots els espanyols tindran el dret de petició individual i col•lectiva, per escrit, en la forma i amb els efectes que determini la llei”), i desenvolupat en la Llei Orgànica (espanyola) 4/2001 del Dret de Petició que diu que aquest dret es pot exercir davant de qualsevol institució pública, administració o autoritat, respecte de les matèries de la seva competència.

Amb el “Signa un vot” la persona, omplint una instància, estarà demanant al Parlament de Catalunya:

- Que dugui a terme totes les actuacions necessàries per tal que es pugui celebrar no més tard del 31 de maig de 2014 una consulta democràtica i vinculant en la que es pregunti als ciutadans si volen que Catalunya sigui un estat independent.

- Que, en cas que l’Estat espanyol no permeti aquesta consulta, serveixi aquesta petició, signada, com a manifestació lliure de la voluntat del signant per tal que els representants electes del poble de Catalunya puguin declarar la independència d’acord amb el dret internacional, no més tard del 11 de setembre de 2014

Arnau Galobardes ha explicat que la recollida de “vots” a les comarques del Lluçanès, Osona i Ripollès s’iniciarà en les properes setmanes. La recollida es farà mitjançant dos mecanismes: per una banda, les Assemblees Territorials (AT) de les nostres comarques ubicaran punts de recollida itinerants al carrer. Per altra banda, algunes AT establiran punts de recollida fixes. És el cas per exemple de les AT de Vic (Rambla de Montcada 2 de Vic) o de la Vall del Ges (Hotel d’Entitats Josep Bardolet de Torelló).

Ja sigui d’una manera o d’una altra la recollida de vots es fa sempre a través d’apoderats de l’ANC. Aquests apoderats són socis de l’ANC que han seguit una formació específica per a realitzar la recollida seguint la normativa establerta. Actualment, a les nostres comarques, ja hi ha uns 150 apoderats preparats per iniciar la campanya.

Finalment, cal destacar que el 17 de novembre, a Olost, hi haurà un acte per donar el tret de sortida a la campanya a la comarca del Lluçanès, i que els propers 10, 11 i 12 de gener de 2014 l’ANC ha programat un cap de setmana de mobilització nacio 

22/10/2013 - ‘Iaia!’, amb Montserrat Carulla, a Taradell

L’ANC de Taradell porta la producció teatral al Centre Cultural Costa i Font. Es tracta d’una comèdia que narra la història d’una iaia perepunyetes que boicoteja la vida sentimental del seu nét. L’obra es podrà veure el proper diumenge 27 d’octubre a les 7 de la tarda.

Es tracta d’una comèdia molt familiar ja que la dirigeix Roger Peña, fill de l’actriu Montserrat Carulla, i Carulla compateix escena amb el seu nét, Aleix Peña Miralles. El repartiment el completa Vicky Luengo.

Després de l’obra el públic tindrà l’oportunitat de participar en un debat-col•loqui amb l’actriu catalana.

Les entrades tenen un preu de 15 euros. Es poden comprar a través de
www.4tickets.es i al llarg d’aquesta setmana i també el mateix dia al bar de Can Costa amb un preu de 20 euros. 

20/10/2013 - Una pluja d’estelades culmina la Puigsacalm Extrem 2013

La seccions d’Osona i de la Vall d’en Bas de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han estat presents a la Puigsacalm Extrem 2013. Amb inici a Sant Esteve d’en Bas i passant per magnífics paratges de les comarques de la Garrotxa i Osona, aquest diumenge 20 d’octubre la prova arribava a la seva quarta edició.

L’Assemblea hi ha estat present amb una parada informativa i de venda de marxandatge així com també amb material dissenyat especialment per a donar un toc independentista a qualsevol esdeveniment esportiu. A part, just abans del tret de sortida de la prova, s’ha llegit el manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes on s’exposen els beneficis que aportaria la independència al món de l’esport.

El moment culminant ha estat quan diversos voluntaris de l’assemblea col•locats uns metres abans de l’arribada, han ofert als atletes una bandera estelada per tal que poguessin creuar la línia d’arribada onejant la bandera, aconseguint d’aquesta manera una pluja constant d’estelades. 

15/10/2013 - Isabel Clara Simó oferirà una xerrada a Folgueroles

Aquest divendres Isabel Clara Simó participarà al cicle de xerrades amb persones rellevants del món independentista que promou l’ANC Folgueroles. L’acte serrà les 19:30 al Centre Cultural. L’escriptora oferirà la xerrada titulada “Sí, podem”. Al final de l’acte hi haurà un petit refrigeri 

12/10/2013 - Clam per un nou estat d'Europa amb 8.000 espelmes a la Plaça Major de Vic

Amb el lema '2014, Catalonia Europe's Next State' l’ANC Vic va formar aquest divendres, 11 d’octubre, un gran mosaic que repassava la silueta del continent europeu a la Plaça Major en una nova edició de l’acte Encén la Flama. Es va formar amb unes 8.000 espelmes i la col•laboració de nombrosos voluntaris que des de primera hora del matí van estar treballant en diverses tasques. Els ciutadans també hi van col•laborar apadrinant les espelmes per un preu d’1 euro cada una.

L’acte va comptar amb nombroses actuacions. Una quinzena de persones de diverses nacionalitats van llegir en la seva llengua un manifest en el qual es van adreçar als seus conciutadans, als seus governs i als mitjans de comunicació del seu país perquè treballin pel reconeixement del dret a decidir de Catalunya.

Diversos concerts van amenitzar la festa i també la interpretació per part de diverses corals de temes com El cant de l'alegria de Beethoven, reconegut com a himne d'Europa, o el dels Segadors entre d’altres. Hi van ser presents Quim Vila, La Nova Euterpre, les corals Canigó, Orfeó Vigatà, Brusquina, Regina, Cervià i de Gurb i una diversos membres de la Banda de Música de l'EMVIC.

En el torn de parlaments van intervenir Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic, Xavier Rovira de la comissió Osona 2012, Miquel Calçada, comissari del Tricentenari de 1714 i Anna Erra, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic. 

10/10/2013 - L'ANC Manlleu hissa una estelada a la C-17

Aquest passat diemcres l'ANC MAnlleu esva reunir a la Casa Vella de Manlleu (sobre la rotonda de la Gleva) per hissar una estelada visible des de la C-17.