ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (346-360) de 538
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

05/11/2013 - Nota de l'equip audiovisual de l'ANC sobre la Gigafoto

Benvolguts i benvolgudes,

L'equip audiovisual de l'Assemblea segueix treballant en la Gigafoto. Si encara no la tenim llesta és degut al gran volum de feina que comporta i a que és el primer cop que es fa un projecte com aquest.

El volum de feina comporta que anem lents. Són més de cent mil imatges en total i qualsevol qüestió, per petita que sigui, afecta a centenars o milers de fotografies. Al ser un projecte pioner -com gairebé tot el que s'ha fet per la Via Catalana- fa que sovint haguem de trobar solucions a mesura que anem avançant, ja que no tenim precedents en els quals poder basar-nos.

Som conscients de l'expectació que hi ha per veure la Gigafoto acabada. Des del mateix 12 de setembre hem estat rebent un allau de correus demanant de veure-la. Hi estem treballant sense descans i us assegurem que tothom podrà mirar i trobar-se en el seu tram de la Via o recórrer la Via de punta a punta. Però us hem de demanar una mica més de paciència, ja que tot i tenir la feina molt avançada no podem assegurar una data de publicació fins que no estiguem en l'última fase.

Mentrestant, us animem a posar-vos en contacte amb l'Assemblea Territorial de la vostra localitat, que segur que està organitzant actes i campanyes en les quals podeu col·laborar.

Equip Audiovisual de l’ANC 

05/11/2013 - Es busquen imatges de la Via Catalana per a l'edició d'un llibre

De cara a l'edició d'un llibre de la Via Catalana, necessitem que ens envieu fotos vostres d'aquell dia històric. Busquem fotografies originals, divertides, significatives, anecdòtiques o familiars. Les fotografies, amb la màxima resolució possible (mínim 300 píxels per a una bona edició en paper), cal que les envieu en un fitxer adjunt de format fotografia (jpeg, gif...) a:
A.DORIA@DCPLUS.CAT

És molt important que indiqueu, en el cos del correu, el tram i població on es va fer la fotografia i el vostre nom i cognoms per poder-lo afegir a l'índex onomàstic del llibre. Amb l'enviament de la fotografia, es consideraran cedits els drets d'autor de la mateixa per a l'edició comercial del llibre. Necessitem que ens envieu les fotografies amb la màxima urgència possible, per tal de poder tenir el llibre a la venda per la campanya de Nadal. 

01/11/2013 - Martí Anglada parlarà de Catalunya i Europa a Santa Eugènia de Berga

L’excorresponsal de TV3 a Brussel•les i a Berlín, Martí Anglada, serà el proper 8 de novembre a Santa Eugènia de Berga per oferir una xerrada entorn Catalunya i Europa. Anglada, participarà també participarà en el col•loqui que seguirà la xerrada. L’acte serà a les 8 del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament.

La xerrada forma part de les activitats que organitzen conjuntament les assembles de Calldetenes, Folgueroles, Santa Eugènia de Berga i Vilatorta. 

01/11/2013 - L’Assemblea Nacional Catalana i Sàpiens sumen esforços per continuar fent arribar la veu de Catalunya al món

· Més de 8.000 personalitats d’arreu del món ja han estat seleccionades per rebre el llibre ‘Catalonia Calling’ de part d’un ciutadà català

La campanya ‘El món ho ha de saber’, basada en l’enviament del llibre ‘Catalonia Calling’ a les 10.000 persones més influents del planeta, rep ara un nou impuls gràcies a l’acord de col·laboració al qual han arribat Sàpiens i l’Assemblea Nacional Catalana(ANC).

I és que les 10.000 personalitats rebran no només el llibre ideat per Sàpiens, sinó també el DVD de la Via Catalana cap a la Independència, un testimoni audiovisual editat especialment per a l'ocasió en les mateixes llengües que el llibre (anglès, castellà, francès i alemany, a banda del català). El DVD explica la gran diada històrica en què prop de dos milions de catalans van enllaçar el Principat amb una cadena humana. A l’inici de la campanya ‘El món ho ha de saber’, Sàpiens es va comprometre a invertir els beneficis que se’n poguessin derivar en iniciatives destinades a explicar la realitat catalana al món.

El fet que en les primeres setmanes ja s’hagi acomplert més d’un 80% de l’objectiu porta ara Sàpiens a invertir els primers guanys en donar a conèixer al món una de les mobilitzacions més importants de la història d’Europa.

A més, la col·laboració amb l'ANC comportarà per part de Sàpiens l'ampliació de la base de dades de personalitats mundials a qui per arribar tant l’exemplar del llibre ‘Catalonia Calling’ com el DVD de la Via Catalana. Els nous noms estaran molt vinculats als estats i les institucions de la Unió Europea, àmbits que tant l’ANC com Sàpiens creuen que seran claus per al procés de reconeixement d’un futur estat català.

Així, s’incorporaran a la base de dades noms i adreces com les del president del senat italià Roberto Calderoni, el jutge britànic del Tribunal Internacional dels Drets Humans d’Estrasburg, Paul Mahoney, o el campió mundial de Fórmula 1 Sebastian Vettel.

Fins a dia d’avui la campanya de micromecenatge ‘El món ho ha de saber’ ja ha aconseguit sobrepassar la xifra de 8.000 participants i per tant més de 8.000 personalitats mundials ja han estat seleccionades per rebre el llibre ‘Catalonia Calling’, entre elles el Dalai Lama, Nelson Mandela, Meryl Streep, Roger Federer, el Papa Francesc, Umberto Eco, Madonna, Ban Ki-moon, Mario Draghi, Angelina Jolie o Barack Obama.

+ info: www.elmonhohadesaber.cat

 

28/10/2013 - Osona i el Ripollès engeguen la campanya Signa un vot

El Centre Cultural Costa i Font de Taradell ha acollit aquest dilluns al vespre la presentació a Osona de la campanya Signa un vot impulsada per l’Assemblea.La presentació de la campanya ha anat a càrrec de Ramon Plans, membre de la junta peticional regional en representació del Lluçanès i Arnau Galobardes i Santi Pons com a membres de la junta peticional regional d’Osona i el Ripollès.

Santi Pons ja destacat que ‘des de l’Assemblea Nacional Catalana som conscients que ens trobem en el moment decisiu del procés cap l’assoliment d’un nou Esta i que d’una manera o altre, hem de poder “decidir” aquest nostre futur. I això vol dir, que el poble ha de poder manifestar i exterioritzar la seva voluntat d’alguna manera’. Ha destacat que ‘per això, dins del “Pla d’Acció” per aquesta propera etapa (2013-2014) des de l’Assemblea s’han analitzat tots els escenaris possibles amb que ens podem trobar, i quina hagi de ser l’estratègia seguir en cada cas’.

La campanya “Signa un Vot”, s’emmarca dins d’aquest “Pla d’Acció”. ‘Davant la possibilitat , per no dir certesa, de que el Govern espanyol prohibeixi qualsevol tipus de consulta o referèndum, o de que els nostres polítics puguin tenir alguna vacil•lació o dificultat en empènyer la seva celebració’, l’ANC ha buscat una fórmula per tal de que el poble de Catalunya pugui fer arribar aquest “vot” (en el sentit de “voluntat”) a les nostres institucions (i de rebot a la comunitat internacional perquè tinguin coneixement clar de la voluntat del nostre poble), i fer-ho d’una manera totalment legal segons la pròpia llei espanyola.

La campanya “Signa un Vot” es basa en la figura legal del “dret de petició”. El dret de petició està recollit en l’article 29 de la Constitució Espanyola (on es diu que “tots els espanyols tindran el dret de petició individual i col•lectiva, per escrit, en la forma i amb els efectes que determini la llei”), i desenvolupat en la Llei Orgànica (espanyola) 4/2001 del Dret de Petició que diu que aquest dret es pot exercir davant de qualsevol institució pública, administració o autoritat, respecte de les matèries de la seva competència.

Amb el “Signa un vot” la persona, omplint una instància, estarà demanant al Parlament de Catalunya:

- Que dugui a terme totes les actuacions necessàries per tal que es pugui celebrar no més tard del 31 de maig de 2014 una consulta democràtica i vinculant en la que es pregunti als ciutadans si volen que Catalunya sigui un estat independent.

- Que, en cas que l’Estat espanyol no permeti aquesta consulta, serveixi aquesta petició, signada, com a manifestació lliure de la voluntat del signant per tal que els representants electes del poble de Catalunya puguin declarar la independència d’acord amb el dret internacional, no més tard del 11 de setembre de 2014

Arnau Galobardes ha explicat que la recollida de “vots” a les comarques del Lluçanès, Osona i Ripollès s’iniciarà en les properes setmanes. La recollida es farà mitjançant dos mecanismes: per una banda, les Assemblees Territorials (AT) de les nostres comarques ubicaran punts de recollida itinerants al carrer. Per altra banda, algunes AT establiran punts de recollida fixes. És el cas per exemple de les AT de Vic (Rambla de Montcada 2 de Vic) o de la Vall del Ges (Hotel d’Entitats Josep Bardolet de Torelló).

Ja sigui d’una manera o d’una altra la recollida de vots es fa sempre a través d’apoderats de l’ANC. Aquests apoderats són socis de l’ANC que han seguit una formació específica per a realitzar la recollida seguint la normativa establerta. Actualment, a les nostres comarques, ja hi ha uns 150 apoderats preparats per iniciar la campanya.

Finalment, cal destacar que el 17 de novembre, a Olost, hi haurà un acte per donar el tret de sortida a la campanya a la comarca del Lluçanès, i que els propers 10, 11 i 12 de gener de 2014 l’ANC ha programat un cap de setmana de mobilització nacio 

22/10/2013 - ‘Iaia!’, amb Montserrat Carulla, a Taradell

L’ANC de Taradell porta la producció teatral al Centre Cultural Costa i Font. Es tracta d’una comèdia que narra la història d’una iaia perepunyetes que boicoteja la vida sentimental del seu nét. L’obra es podrà veure el proper diumenge 27 d’octubre a les 7 de la tarda.

Es tracta d’una comèdia molt familiar ja que la dirigeix Roger Peña, fill de l’actriu Montserrat Carulla, i Carulla compateix escena amb el seu nét, Aleix Peña Miralles. El repartiment el completa Vicky Luengo.

Després de l’obra el públic tindrà l’oportunitat de participar en un debat-col•loqui amb l’actriu catalana.

Les entrades tenen un preu de 15 euros. Es poden comprar a través de
www.4tickets.es i al llarg d’aquesta setmana i també el mateix dia al bar de Can Costa amb un preu de 20 euros. 

20/10/2013 - Una pluja d’estelades culmina la Puigsacalm Extrem 2013

La seccions d’Osona i de la Vall d’en Bas de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han estat presents a la Puigsacalm Extrem 2013. Amb inici a Sant Esteve d’en Bas i passant per magnífics paratges de les comarques de la Garrotxa i Osona, aquest diumenge 20 d’octubre la prova arribava a la seva quarta edició.

L’Assemblea hi ha estat present amb una parada informativa i de venda de marxandatge així com també amb material dissenyat especialment per a donar un toc independentista a qualsevol esdeveniment esportiu. A part, just abans del tret de sortida de la prova, s’ha llegit el manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes on s’exposen els beneficis que aportaria la independència al món de l’esport.

El moment culminant ha estat quan diversos voluntaris de l’assemblea col•locats uns metres abans de l’arribada, han ofert als atletes una bandera estelada per tal que poguessin creuar la línia d’arribada onejant la bandera, aconseguint d’aquesta manera una pluja constant d’estelades. 

15/10/2013 - Isabel Clara Simó oferirà una xerrada a Folgueroles

Aquest divendres Isabel Clara Simó participarà al cicle de xerrades amb persones rellevants del món independentista que promou l’ANC Folgueroles. L’acte serrà les 19:30 al Centre Cultural. L’escriptora oferirà la xerrada titulada “Sí, podem”. Al final de l’acte hi haurà un petit refrigeri 

12/10/2013 - Clam per un nou estat d'Europa amb 8.000 espelmes a la Plaça Major de Vic

Amb el lema '2014, Catalonia Europe's Next State' l’ANC Vic va formar aquest divendres, 11 d’octubre, un gran mosaic que repassava la silueta del continent europeu a la Plaça Major en una nova edició de l’acte Encén la Flama. Es va formar amb unes 8.000 espelmes i la col•laboració de nombrosos voluntaris que des de primera hora del matí van estar treballant en diverses tasques. Els ciutadans també hi van col•laborar apadrinant les espelmes per un preu d’1 euro cada una.

L’acte va comptar amb nombroses actuacions. Una quinzena de persones de diverses nacionalitats van llegir en la seva llengua un manifest en el qual es van adreçar als seus conciutadans, als seus governs i als mitjans de comunicació del seu país perquè treballin pel reconeixement del dret a decidir de Catalunya.

Diversos concerts van amenitzar la festa i també la interpretació per part de diverses corals de temes com El cant de l'alegria de Beethoven, reconegut com a himne d'Europa, o el dels Segadors entre d’altres. Hi van ser presents Quim Vila, La Nova Euterpre, les corals Canigó, Orfeó Vigatà, Brusquina, Regina, Cervià i de Gurb i una diversos membres de la Banda de Música de l'EMVIC.

En el torn de parlaments van intervenir Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic, Xavier Rovira de la comissió Osona 2012, Miquel Calçada, comissari del Tricentenari de 1714 i Anna Erra, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic. 

10/10/2013 - L'ANC Manlleu hissa una estelada a la C-17

Aquest passat diemcres l'ANC MAnlleu esva reunir a la Casa Vella de Manlleu (sobre la rotonda de la Gleva) per hissar una estelada visible des de la C-17. 

09/10/2013 - Pal tallat i robatori d'estelada a Balenyà

Aquest dimarts al vespre van tallar el pal de l'estelada que onejava al turó de la C-17 a l'alçada de Balenyà. A més de tallar el pal van robar l'estelada que hi onejava.

A la imatge podeu veure com s'han torbar el pal membres de l'ANC Balenyà aquest dimecres al matí. 

07/10/2013 - La Plaça Major de Vic clamarà: 2014 Catalonia Europe's Next State

Entre 8.000 i 10.000 espelmes dibuixaran aquest proper divendres el mapa del continent europeu a la Plaça Major de Vic en l’acte ‘Encén la flama’ impulsat per l’ANC Vic. El mapa omplirà la plaça amb el lema 2014 Catalonia Europe's Next State.

Tot i que els preparatius de l’encesa començaran a les 11 del matí, les activitats dedicades al gran públic estan previstes a partir de les 18h quan unes 15 persones procedents de diverses nacionalitats llegiran en la seva llengua un manifest en el qual s'adrecen als seus conciutadans, als seus governs i als mitjans de comunicació del seu país d'origen perquè treballin pel reconeixement del dret a decidir el futur de Catalunya.

A les 20h començaran les intervencions musicals amb La Nova Euterpe amb el seu espectacle 'La deplorable història dels catalans'. L’activitat musical seguirà amb Quim Vila i amb la participació de 6 corals que interpretaran un repertori de cançons patriòtiques que culminaran amb el Cant de Joia de Beethoven a les 22h. En total hi haurà prop 130 cantaires. A més a més, acompanyaran les corals alguns membres de la banda de l'Escola de Música de Vic.

A les 22h arribarà el punt culminant de l’acte amb la totalitat de les espelmes enceses i amb les corals interpretant el Cant de Joia de Beethoven. Cal destacar que al torn de parlaments hi prendrà part Miquel Calçada, comissari dels actes commemoratius dels 300 anys del 1714. El final de festa estarà amenitzat pel grup Ubrique’s Band.

La jornada serà possible gràcies a la col•laboració dels ciutadans que han adquirit per 1€ butlletes numerades. Des de fa dues setmanes, aquestes participacions es poden adquirir a la parada que cada dissabte té l’ANC al mercat de Vic, així com en nombrosos establiments comercials de la capital d’Osona.

També serà possible gràcies a la cinquantena de voluntaris que des de les 11 del matí posaran a punt la Plaça Major de Vic per fer l’encesa i vetllar pel correcte desenvolupament de l’acte fins al seu final.

L’encesa d’espelmes constituirà el tercer esdeveniment que s’organitza en el marc dels actes que promou la Comissió Osona 2014, entitat que coordina l’agenda d’activitats destinades a la commemoració del tricentenari de 1714.


+ info: http://encenemlaflama.blogspot.com.es/

 

07/10/2013 - Estrena de la pel•lícula de la Via Catalana a Vic i a Ripoll

L’estrena es farà el proper divendres 11 d’octubre de manera simultània a les principals ciutats del país

El DVD es podrà comprar el mateix divendres i a partir del 12 i 13 d’octubre amb els principals diaris del país


Un mes després de la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) presenta la pel•lícula de la Via Catalana amb les millors imatges d'aquesta Diada tan especial. L'estrena serà el proper divendres 11 d'octubre a les principals ciutats del país i capitals de comarca i estarà dedicada especialment als 30.000 voluntaris que van fer que la cadena humana per la independència del passat Onze de Setembre fos un èxit. A Osona la pel•lícula es projectarà a les 18:30 al cinema Vigatà. A Ripoll es projectarà a la Sala Marià Font, a la plaça de la Lira, a les 19:00 hores. La projecció és d’entrada lliure i l'aforament limitat als de les respectives sales.

La pel•lícula de la Via Catalana reviu la Via Catalana amb imatges i fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc en aquesta jornada històrica. El film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d'enllaçar les Terres de l'Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17:14 quan tot el país es va unir de nord a sud. La pel•lícula inclou també imatges de l'acte polític descentralitzat i de la reivindicació pacífica, democràtica i festiva del poble de Catalunya a favor de la independència. La participació desinteressada de tots professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual ha fet possible aquest document històric, la realització del qual ha estat encapçalada per Lluís Cabeza.

Els assistents a l'estrena també podran veure "Viatge a la llibertat", un vídeo realitzat per Roger Vilanova, Eva Pomares i Montse Cartañà en format videoclip que fa un repàs als principals esdeveniments de la Via Catalana que van tenir lloc tant els dies previs a la Diada com el mateix Onze de Setembre. A "Viatge a la Llibertat" hi apareixen, per exemple, imatges de les cadenes internacionals, d'actes previs com l'estelada humana d'Igualada, l'estelada encesa amb més de 16.500 espelmes de Tàrrega, la cadena que va envoltar la muralla de Montblanc i la marxa de torxes de Lleida entre d'altres.

El DVD de la pel•lícula de la Via Catalana estarà a la venda el mateix divendres als lloc on es faci la projecció i a partir del cap de setmana del 12 i 13 d'octubre juntament amb el Diari ARA , El Periódico, El Punt-Avui i La Vanguardia. 

06/10/2013 - L'ANC presenta la pel·lícula de la Via Catalana

Un mes després de la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) presenta la PEL·LíCULA DE LA VIA CATALANA amb les millors imatges d'aquesta Diada tan especial. L'estrena serà el proper divendres 11 d'octubre a les principals ciutats del país i capitals de comarca i estarà dedicada especialment als 30.000 voluntaris que van fer que la cadena humana per la independència del passat Onze de Setembre fos un èxit.

La pel·lícula de la Via Catalana reviu la Via Catalana amb imatges i fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc en aquesta jornada històrica. El film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d'enllaçar les Terres de l'Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17:14 quan tot el país es va unir de nord a sud. La pel·lícula inclou també imatges de l'acte polític descentralitzat i de la reivindicació pacífica, democràtica i festiva del poble de Catalunya a favor de la independència. La participació desinteressada de tots professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual ha fet possible aquest document històric, la realització del qual ha estat encapçalada per LLUíS CABEZA.

Els assistents a l'estrena també podran veure "VIATGE A LA LLIBERTAT", un vídeo realitzat per ROGER VILANOVA, EVA POMARES i MONTSE CARTAñà en format videoclip que fa un repàs als principals esdeveniments de la Via Catalana que van tenir lloc tant els dies previs a la Diada com el mateix Onze de Setembre. A "Viatge a la Llibertat" hi apareixen, per exemple, imatges de les cadenes internacionals, d'actes previs com l'estelada humana d'Igualada, l'estelada encesa amb més de 16.500 espelmes de Tàrrega, la cadena que va envoltar la muralla de Montblanc i la marxa de torxes de Lleida entre d'altres.

El DVD de la pel·lícula de la Via Catalana estarà a la venda a partir del cap de setmana del 12 i 13 d'octubre juntament amb el Diari ARA , El Periódico, El Punt-Avui i La Vanguardia. Al llarg de la setmana vinent farem públic el LLISTAT DE CINEMES I SALES DE PROJECCIONS.

Un cop presentada la pel·lícula de la Via Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana continua treballant en la realització de la Gigafoto, la panoràmica de més de 400 km que recorrerà tram a tram la Via Catalana des d'Alcanar i fins El Pertús i que es farà pública en el termini d'un mes. 

06/10/2013 - Manlleu hissa una estelada visible des de la C-17

Manlleu per la independència hissarà una estelada visible des de la C-17 el proper dimecres 9 d’octubre. L'estelada estarà ubicada en una casa particular que cedeix el terreny per poder-la posar.

Per aquest motiu s’ha quedat el proper dimecres 9 d'octubre a les 6 de la tarda, a la rotonda del Serpent (rotonda de la sortida cap a la Gleva), per anar junts a la casa. En acabar l'acte, hi haurà pastes i cava.