ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (346-360) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

26/12/2013 - Taller de fanalets al Festival de la Infància de Vic

El Festival de la Infància de Vic, anomenat també “Nadal al Sucre “tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre 2013 i 1, 2 i 3 de gener 2014 al Recinte Firal El Sucre de Vic. L’Assemblea Osona hi tornarà a oferir, per segon any, el taller de fanalets de l'estelada pels més petits. El preu de les entrades serà de 6 euros de 3 a 14 anys, 4 euros més petits de 3 anys i més grans de 14 anys, famílies nombroses i monoparentals, i 3 euros per els jubilats.

Els nens i nenes podran muntar el fanalet al mateix taller durant es dies del Festival. El fanalet però, també es vendrà amb tot el material pel muntatge als punts i parades de venda de marxandatge de l'Assemblea.

IMPORTANT: Calen voluntaris per fer el muntatge dels fanalets els dies 28, 29 de desembre i 1 i 2 de gener. Tardes de 4 a 8! Més info i confirmacions a osona@assemblea.cat

Gràcies! 

23/12/2013 - L’Assemblea de Folgueroles celebra els dos anys de vida amb un exposició

La secció local de Folgueroles de l’ANC mostrarà, a través d’una exposició, els dos anys de feina. D’aquesta manera mostraran les activitats i la feina portada a terme al mateix temps que commemoren els dos anys de vida. La mostra es podrà visitar a la sala de plens de l’Ajuntament els dies 28 i 29 de desembre i 4 i 5 de gener d’11h a 13h i de 16h a 19h. Durant els dies de la mostra també es recolliran vots en el marc de la campanya Signa un vot per la independència.

Els dies 4 i 5 a més, es farà un taller de fanalets de l'estelada. 

19/12/2013 - Renovada la coordinadora comarcal de l’ANC Osona

En un assemblea general celebrada aquest dijous 19 de desembre l’ANC Osona ha renovat la seva coordinadora comarcal. L’acte ha consistit en un balanç de la feina feta el darrer any i l’exposició dels projectes de futur per aquest proper 2014.

L’actual coordinadora, Eulàlia Espona, ha repassat la feina feta detallant els actes i campanyes que s’han portat a terme i ha repassat també les àrees amb les qual s’organitza l’ens comarcal. Alfred Verdaguer ha estat l’encarregat de repassar la part econòmica i Noemí Morral ha desgranat el pla d’acció de l’Assembla pel proper any posant especial èmfasi en el treball dedicat a ampliar la majoria social favorable a l’estat propi i a la campanya Signa un vot.

A través d’una votació s’han ratificat els membres que ja formaven part de l’anterior coordinadora i que han mostrat la voluntat de continuar formant-ne part i també els nous membres que van presentar la seva candidatura seguint el reglament electoral establert.

Segueixen formant part de la coordinadora: Jèssica Carol, Marc Casals, Josep Maria Coll, Eulàlia Espona, Arnau Galobardes, Carme Godayol, Jordi Grau, Nuri Guillaumes, Noemí Morral, Santi Pons, Susagna Roura i Alfred Verdaguer. Les noves incorporacions són Albert Marcé, Valentí Comas i Carme Baqué.

Adjuntem imatge.
*A la foto hi apareixen, d’esquerra a dreta: Noemí Morral, Eulàlia Espona, Marc Casals, Jèssica Carol, Albert Marcé, Carme Godayol, Nuri Guillaumes, Susagna Roura, Carme Baqué i Valentí Comas. 

18/12/2013 - 1a Assemblea General de l'ANJI

Tindrà lloc el dissabte dia 21 de desembre de 2013. L'assemblea serà a la seu del Ciemen, al carrer Rocafort, 242bis a la ciutat de Barcelona a les 9:30 del matí. La secció dels joves de l’Assemblea farà el debat d'estatuts, el debat de l'estructura orgànica, l'elecció dels nous responsables i noves responsables i una cloenda a càrrec dels partits convidats, entitats convidades, de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell i del nou coordinador nacional o nova coordinadora nacional.

Des d'Osona hi haurà representació dels joves de la comarca. Tota persona interessada en assistir-ho ho pot fer confirmant assistència a jovesosona@assemblea.cat. 

18/12/2013 - Punts de recollida de vots de la campanya Signa un Vot d'aquest cap de setmana

DISSABTE 21:
VIC: 10:00 – 13:30 a la Plaça Major a la parada del mercat setmanal
MANLLEU: 16:00 – 20:00, a la Plaça Fra Bernadí en el marc del Badanadal
CENTELLES: 10:00 - 20:00, Signa un Vot i venda de marxandatge en el marc de la Fira de la Tòfona

DIUMENGE 22:
CENTELLES: 10:00 - 14:00, Signa un Vot i venda de marxandatge en el marc de la Fira de la Tòfona
CALLDETENES: 11:00 – 15:00, Signa un Vot i venda de marxandatge en el marc dels actes que s’organitzen per la Marató de TV3. La recaptació anirà destinada a La Marató.

PUNTS FIXES:
VIC: Local de l'ANC Vic: dimecres 16:00 – 20:00, dijous 18:00 – 20:00, divendres 16: - 20:00. El local està ubicat a la Rambla dels Montcada, 2. El s dimarts i els dissabtes al matí la recollida es fa la parada de la Plaça Major.
TONA - Local ANC Tona: divendres 10:00 – 13:00 i de 18:00 – 20:30 al C/Major, 12.
CENTELLES: tots els dilluns de 19:00 – 20:00 al Celler d’en Toni, Avinguda de les Escoles, 3.
L’ESQUIROL: cada dimecres de 19:15 – 20:15, al Casal d’Avis de l’Ajuntament de l’Esquirol. 

15/12/2013 - L’Assemblea arriba als casals i associacions de la gent gran de Vic

Més de 100 persones van asistir el passat dijous, 12 de desembre, a la xerrada-col•loqui organitzada per l’ANC i convocada mitjançant el Consell de la Gent Gran de Vic.

L’ANC va presentar un projecte pilot, engegat fa quasi un any al Casal de la Gent Gran de la Rambla de Vic ique ara es vol fer-lo extensible a altres necessitats que proposi les persones de les associacions i entitats que pertanyen al Consell de la Gent Gran de Vic.

A l’acte hi van intervenir Jordi Ponsa coordinador de l'ANC de Vic i Eulàlia Espona coordinadora de l’ANC Osona juntament amb Josep M. Coll i Susagna Roura de l'ANC Osona i Eduard Sentias de l'Associació del Casal de la Rambla de Vic.

Aquesta prova pilot per part de l’ANC Osona ha engrecat a participar a la gent gran al procés d’independència. En aquests moments l’acció es centra en quatre eixos: l’edició d’un butlletí trimestral, la gestió d’un bloc a la xarxa, un grup de lectura històrica de Catalunya i l’organització de cicles de conferències realitzades pels mateixos membres del casal centrades en el dret a decidir, testimonis de catalans nascuts fora de Catalunya i amb arrels fora del nostre territori, i que estan a favor de l’Estat Propi i un recorregut històric a través de la literatura patriòtica que cal tenir present. 

15/12/2013 - Sabotatge a les estelades de Roda i Tona

La nit de dimecres a dijous, just després de l’anunci de la pregunta i la data de la consulta, dues estelades van patir un sabotatge.

En el cas de Tona és va serrar el pal de l’estelada ubicada l’alçada de les quatre carreteres i se’n va robar la bandera. El mateix va passar a Roda de Ter. L’estelada de la rotonda d’entrada al poble venint de Vic, també va desaparèixer i es va destrossar el màstil. Les assemblees de les dues poblacions ja estan treballant per tornar a col•locar les estelades als mateixos punts properament. 

14/12/2013 - Candidats per formar part del nou equip coordinador de l’ANC Osona

Albert Marcé Pujol
Presentació: ‘De formació enginyer tècnic agrícola i tècnic superior en gestió i organització de recursos naturals i paisatgístics, actualment estic treballant els laboratoris de biociències de la Universitat de Vic com a tècnic de Laboratori. En aquests moments tinc la meva residència fixada a Vic tot i que sempre que el meu temps m’ho permet vaig cap a Rupit on sempre participo activament del que es fa al poble, ja sigui en l’organització del pessebre vivent, la bicicletada (BTT Rupit i Pruit) o la festa major’.

Valentí Comas i Quintana
Presentació: ‘Sóc nascut a Vic el dia 21-04-1967. Sempre m'he mogut en ambients culturals i socials. Ja en la meva joventut vaig estar en diferents entitats culturals i socials. Colla sardanista, geganters, associació de barris i també com a voluntari 14 anys a Creu Roja com a Socorrista i conductor d’ambulància als caps de setmana. Més endavant vaig agafar càrrecs per poder organitzar coses, com per exemple; Cap de colla gegantera de Sta. Anna i dins dels geganters de Vic vaig dirigir l’organització de la ciutat gegantera de Vic l’any 1998. També vaig exercir durant 5 anys com a president dels geganters de Osona i representant i vocal a l'associació de geganters de Catalunya. Vaig fer de monitor de socorrisme en diferents associacions de veïns i pobles, com també fomentar el voluntarisme i formació de socorrisme entre els joves que entraven a Creu Roja. Més endavant em van proposar de ser regidor a l'ajuntament de Vic, el qual vaig acceptar de molt grat. Vaig ser regidor d’esports i barris en els anys 1995 fins 1998. A nivell educatiu he fet formació professional en Electrònica Industrial i vaig continuar com a Enginyer tècnic Industrial Elèctric. Llavors vaig continuar amb la superior i ara soc enginyer superior en Organització Industrial. Vaig continuar animant-me i vaig realitzar el màster en Direcció de la Qualitat com també el màster en direcció de plantes Industrials. També vaig començar el Doctorat de productes i projectes innovadors i en aquests moments de crisis el tinc aturat en la fase d’investigació. Com es pot veure m'atreu tot allò que sigui la gestió i organització de processos i projectes. És un tema que m'apassiona. A nivell professional ara estic a una empresa com a Director Industrial aquí a Osona. L’anterior empresa que vaig estar, era com a coordinador de projectes, electrònic i enginyer de productes. Per això davant d'un fet històric com el que s'està succeint en el nostre país i veien com ens flagel•len de dalt a baix. M'he animant a posar un petit gra de sorra en el projecte que porta l’ANC i poder viure en primera persona com el nostre país comença de nou a caminar sol i tenir com a veïns altres països com França, Espanya i Andorra dins Europa’.

Carme Baqué Puig
Presentació: Seva – Sant Miquel de BalenyàEl proper dijous 19 de desembre tindrà lloc una assemblea al centre cívic Can Pau Raba de Vic, a partir de les 20.30 h., amb l’ordre del dia següent:

1. Informe de gestió de l’equip coordinador sortint.
2. Informe dels propers objectius a nivell nacional.
3. Ratificació, si escau, del reglament electoral.
4. Ratificació, si escau, dels dotze membres de l’equip coordinador sortint que han manifestat la seva voluntat de continuar un any més.
5. Votació per a l’elecció dels nous membres de l’equip coordinador.
6. Torn obert de paraules.


Us adjuntem el reglament que regula tot el procés electoral, per al vostre coneixement.

Arxiu PDF: Reglament 

14/12/2013 - El CP de l’ANC valora positivament la pregunta i aposta per treballar pel “sí i el sí”

El Comitè Permanent (CP) de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium
Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) valoren molt positivament l'acord presentat avui pel conjunt de forces parlamentàries favorables a l'exercici del dret a decidir. Les tres entitats reafirmen el seu compromís per defensar la votació de la consulta sobre la independència fixada per al 9 de novembre del 2014 i portar fins al final el procés democràtic d'autodeterminació català.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha dit que el CP de l’entitat ha valorat “positivament” la pregunta i la data de la consulta, especialment perquè pregunta explícitament per la independència i se celebra el 2014, fets que l’ANC considerava “irrenunciables”. Forcadell ha destacat també que “les forces polítiques hagin arribat a un acord, i que s’hagi produït abans d’exhaurir el termini fixat”.

La presidenta de l’Assemblea també ha destacat que amb l’acord consolida i amplia la majoria que va votar a favor de la Declaració de Sobirania del passat 23 de gener. Malgrat tot, Forcadell també ha dit que “hauríem preferit una pregunta més senzilla i més clara”, i que l’anunci es valorarà definitivament al Secretariat Nacional que se celebrarà aquest dissabte.

Forcadell ha destacat que el 9 de novembre del 2014 serà el 25è aniversari de la caiguda del Mur de Berlin, i ha dit que aquesta data serà “el símbol de la nostra llibertat”. Finalment, ha destacat que l’Assemblea sempre treballa pel sí, positivament, i que a partir d’ara ho farà pel “sí i el sí”. 

13/12/2013 - Punts de recollida de vots de la campanya Signa un Vot d'aquest cap de setmana

PUNTS DE RECOLLIDA DE VOTS:

DISSABTE 14:

VIC: 10:00 – 13:30 a la Plaça Major a la parada del mercat setmanal

MANLLEU: 16:00 – 20:00, a la Plaça Fra Bernadí en el marc del Badanadal

L’ESQUIROL: 11:00 – 14:00, a la Plaça NovaDIUMENGE 15:

TARADELL: 10:00 - 20:00 a la Fira de Santa Llúcia

MANLLEU: 10:00 – 14:00, a la Plaça Fra Bernadí en el marc del Badanadal

PRATS DE LLUÇANÈS: 10:00 – 14:00 a la Fira de Santa Llúcia

VIC: 10:00 – 13:00, Mercat dels Sentits, Passeig de la Generalitat

CANTONIGROS: 11:00 – 14:00, Plaça de l’Església

RUPIT – PRUIT: 11:00 – 14:00, Plaça Bisbe Font

SANT MARTÍ SESCORTS: 16:00 – 17:00, Plaça Major

RODA DE TER: Fira de Pont a Pont, nucli antic

SANTA EULÀLIA DE RIUPRIMER: 10:00 – 14:00, Plaça de la Rectoria a la II Fira SantulariaPUNTS FIXES:

VIC: Local de l'ANC Vic: dimarts 10:00 – 13:00, dimecres 16:00 – 20:00, dijous 18:00 – 20:00, divendres 16: - 20:00. El local està ubicat a la Rambla dels Montcada, 2.

TONA - Local ANC Tona: divendres 10:00 – 13:00 i de 18:00 – 20:30 al C/Major, 12.

CENTELLES: tots els dilluns de 19:00 – 20:00 al Celler d’en Toni, Avinguda de les Escoles, 3.

L’ESQUIROL: cada dimecres de 19:15 – 20:15, al Casal d’Avis de l’Ajuntament de l’Esquirol. 

08/12/2013 - Presentació de la campanya Signa un Vot! a Taradell

El proper divendres 13 de desembre a les vuit del vespre, al Centre Cultural Can Costa i Font l'Assemblea de Taradell presentarà la campanya Signa un Vot per la Independència de la mà de Santi Pons, president de la Junta Peticional Regional d'Osona i El Ripollès. Després de la presentació hi haurà un torn de preguntes obert al públic assistent.

En acabar l'acte, tothom que ho desitgi podrà realitzar un Vot-Signatura per la Independència a les meses que l'Assemblea disposarà al vestíbul del centre cultural.

Així mateix, el mateix cap de setmana hi haurà també l'oportunitat de participar a la campanya Signa un Vot per la Independència a la mesa que l'ANC de Taradell instal·larà a la tradicional Fira de Santa Llúcia que té lloc cada any al municipi. L'horari d'obertura de la mesa serà de les 10 del matí a les 8 del vespre. 

04/12/2013 - L’Assemblea arriba als casals i associacions de la gent gran de Vic

El proper dijous, 12 de desembre, se celebrarà una xerrada-col•loqui organitzada per l’ANC i convocada mitjançant el Consell de la Gent Gran de Vic.

Conscients de la importància d’aquest col•lectiu, l’ANC presenta un projecte pilot, engegat fa quasi un any al Casal de la Gent Gran de la Rambla de Vic. L’ANC vol fer-lo extensible i ampliar-lo a altres necessitats que proposi les persones de les associacions i entitats que pertanyen al Consell de la Gent Gran de Vic.

Aquesta prova pilot per part de l’ANC Osona va engrescar a participar la gent gran al procés d’independència que ha engegat Catalunya. Ràpidament, un grup de persones del casal es va posar a treballar intensament en diversos àmbits. En aquests moments l’acció es centra en quatre eixos: l’edició d’un butlletí trimestral, la gestió d’un bloc a la xarxa, un grup de lectura històrica de Catalunya i l’organització de cicles de conferències realitzades pels mateixos membres del casal centrades en el dret a decidir, testimonis de catalans nascuts fora de Catalunya i amb arrels fora del nostre territori, i que estan a favor de l’Estat Propi i un recorregut històric a través de la literatura patriòtica que cal tenir present.

La xerrada del dia 12 (18h, Auditori “Caixa de Manlleu” BBVA, Vic) vol donar a conèixer a altres casals i associacions de la gent de la ciutat, l’existència del projecte per donar-lo a conèixer, afegir propostes i persones per expandir al sector de la gent gran, els motius i raonaments favorables i foragitar els dubtes respecte la independència de Catalunya.
Iniciarà la xerrada la Coordinadora de l’ANC Osona, Eulàlia Espona, la qual explicarà els eixos principals d’actuació de l’ANC, i la campanya Signa un Vot. Seguidament s’explicarà de forma cronològica com van sorgir els projectes i accions entre l’ANC i el Casal de la Gent Gran de la Rambla Hospital de Vic, que és el casal que ha portat a terme la prova pilot, que es pretén difondre a la resta del territori. L’acte finalitzarà amb un col•loqui i un petit piscolabis per a tots els presents.

 

04/12/2013 - Projecció del documental 'Fem Via' a Manlleu

Aquest proper divendres, 6 de desembre a les 8 del vespre tindrà lloc la projecció del documental "Fem via", la pel·lícula d'una diada històrica, al Casal Popular Boira Baixa, un acte englobat dins el seu 11è aniversari i organitzat conjuntament amb Manlleu per la Independència. Durant l'acte també hi haurà recollida de vots en el marc de la campanya Signa un Vot.

L'onze de setembre, prop de dos milions de catalans van sortir al carrer, enllaçats, units, resseguint el país amb una cadena humana que va unir el Pertús (Catalunya Nord) amb Vinaròs (País Valencià), trencant així els límits artificials imposats pel Tractat dels Pirineus i pel marc autonòmic, per convertir en realitat l'anhel majoritari dels catalans: la independència del nostre país.

Aquest documental de la Via Catalana rememora la multitudinària mobilització de l'Onze de setembre del 2013 amb un resum de la Diada, el vídeo de les cadenes internacionals i molt més. 

03/12/2013 - S’intensifica la campanya Signa un vot en el marc del Mercat Medieval de Vic

La campanya Signa un vot per la independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana acumula cada cap de setmana diversos punts de recollida a Osona i el Ripollès. Aquest cap de setmana, aprofitant el Mercat Medieval, s’intensifiquen els punts on es podrà signar a Vic.

Divendres, dissabte i diumenge, de les 10 del matí a les 7 de la tarda tothom qui ho desitgi podrà dipositar el seu vot en els diversos punts que s’habilitaran. Estaran ubicats a: els baixos de la Casa Comella a la Plaça Major, la Plaça de l'Estació, la cantonada del carrer de Gurb amb la Rambla del Carme i el local que l’ANC Vic té per a aquesta campanya a la Rambla dels Montcada, 2.

La campanya “Signa un Vot” es basa en la figura legal del “dret de petició”. El dret de petició està recollit en l’article 29 de la Constitució Espanyola (on es diu que “tots els espanyols tindran el dret de petició individual i col•lectiva, per escrit, en la forma i amb els efectes que determini la llei”), i desenvolupat en la Llei Orgànica (espanyola) 4/2001 del Dret de Petició que diu que aquest dret es pot exercir davant de qualsevol institució pública, administració o autoritat, respecte de les matèries de la seva competència.

Amb el “Signa un vot” la persona, omplint una instància, estarà demanant al Parlament de Catalunya:

- Que dugui a terme totes les actuacions necessàries per tal que es pugui celebrar no més tard del 31 de maig de 2014 una consulta democràtica i vinculant en la que es pregunti als ciutadans si volen que Catalunya sigui un estat independent.

- Que, en cas que l’Estat espanyol no permeti aquesta consulta, serveixi aquesta petició, signada, com a manifestació lliure de la voluntat del signant per tal que els representants electes del poble de Catalunya puguin declarar la independència d’acord amb el dret internacional, no més tard del 11 de setembre de 2014.

Aquest cap de setmana també hi ha recollida de vots a:

DIVENDRES 6 DE DESEMBRE:
CAMPRODON - Cinema Casal Camprodoní: 09:00 – 20:00, Plaça Doctor Robert
TONA - Local ANC Tona: 10:00 – 13:00 i de 18:00 – 20:30 al C/Major 12
SOBREMUNT - Al Molí: 19:00 – 20:00
SANT BOI DE LLUÇANÈS - Sopar de la Marató de TV3: 20:00 – 22:00

DISSABTE 7 DE DESEMBRE:
CAMPRODON - Cinema Casal Camprodon: 09:00 – 20:00, Plaça Doctor Robert
LLUÇÀ - SANTA EULÀLIA DE PUIGORIOL - Mercat d'artesans: 10:30 – 13:00
TARADELL - Audició de Sardanes: 18:00 – 20:00, Can Costa i Font

DIUMENGE 8 DE DESEMBRE:
CAMPRODON - Cinema Casal Camprodoní: 09:00 – 13:30, Plaça Doctor Robert
VIC - Mercat dels Sentits: 10:00 – 13:00, Passeig Generalitat

També hi ha punt de recollida permanent tots els dilluns a Centelles, al Celler d’en Toni de 19h a 20h a l’avinguda de les Escoles, 3. 

03/12/2013 - Convocatòria d’Assemblea General per a l’elecció del nou equip coordinador d’Osona per la Independència

Benvolguts / benvolgudes,

Ja fa més d’un any que vam reelegir i renovar en part l’equip coordinador de l’assemblea territorial d’Osona per la Independència. Ha arribat, doncs, el moment de tornar a exercir aquest nostre dret i deure democràtic.

Us adjuntem el reglament que ha de regular tot el procés electoral, per al vostre coneixement i perquè pugueu participar-hi de forma activa, fins i tot presentant-vos com a candidats a membres del futur equip.

L’assemblea, com podreu veure en el reglament, tindrà lloc el dijous 19 de desembre, al centre cívic Can Pau Raba de Vic, a partir de les 20.30 h., amb l’ordre del dia següent:

1. Informe de gestió de l’equip coordinador sortint.
2. Informe dels propers objectius a nivell nacional.
3. Ratificació, si escau, del reglament electoral.
4. Ratificació, si escau, dels dotze membres de l’equip coordinador sortint que han manifestat la seva voluntat de continuar un any més.
5. Votació per a l’elecció dels nous membres de l’equip coordinador.
6. Torn obert de paraules.

Salutacions,

ANC Osona

Arxiu PDF: Reglament