Mercè Alegre, Lluís Mestres i Jordi Montanyà, integrants de l’Associació Antenes Juristes pels Drets Civils, seran a Vic el proper dimecres 19 de juny, per explicar les claus del judici sumaríssim als presos polítics. L’acte serà a les 8 del vespre al Casino de Vic.
L’Associació Atenes Juristes pels Drets Civils és una associació sense ànim de lucre, nascuda la tardor del 2017 i legalment constituïda el març de 2018, que aplega juristes compromesos en la defensa dels drets civils i polítics de les persones i dels col·lectius del nostre país. La finalitat d’Atenes és lluitar contra la regressió que estan patint al nostre país els drets i les llibertats fonamentals dels ciutadans, dels col·lectius i dels pobles. Com a entitat, emprèn accions legals, com la querella criminal presentada contra el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial i dinou càrrecs més de l’alta judicatura. Totes les accions estan consensuades tant amb els presos i exiliats com amb les seves defenses i, per tant, cerquen el més ampli consens jurídic. Els seus integrants també han assistit a totes les sessions del judici als presos i en fan cròniques periòdiques i posen en coneixement de la ciutadania les accions que porta a terme, a través del seu bloc i de xerrades públiques.
A Vic explicaran la seva tasca al voltant del judici que va quedar per ver sentència el passat dimecres dia 12. Ho faran amb una taula moderada per Anna Crosas (gestora cultural) i els acompanyaran familiars de presos i exiliats. Hi seran presents Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn i Joan Rovira i Rosa Vergés, pares de la vigatana Marta Rovira exiliada a Ginebra.
L’acte compta amb els suport de diverses entitats i partits polítics: ANC Osona, ANC Vic, Òmnium Osona, CDR Vic, Associació Catalana pels Drets Civils, Esquerra Republicana Vic, Capgirem Vic i Junts per Catalunya-Vic.
+ info: http://www.atenesdretscivils.cat/
Joan Font, Pere Antentes, Carles Valls, Josep Sallent i Beth Camprubí són els osonencs que en formen part
La candidatura es presentarà a Vic el divendres 12 d’abril a les 8 del vespre
Amb el lema “Les cambres: eines de país” la candidatura pretén traslladar les veus independentistes a les eleccions a les cambres de comerç catalanes, en aquest cas la de Barcelona, que es duran a terme el proper 8 de maig. Es tracta d’una candidatura col·lectiva de 40 empresaris, cadascun en el seu epígraf corresponent del seu sector de negoci. La iniciativa la lideren diverses entitats com l’Assemblea, el Cercle Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat.
A Osona, la presentació de la candidatura es farà el proper 12 d’abril en un acte a l’Auditori de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu (Rambla Hospital, 11, Vic), a les 20h. Comptarà amb els cinc osonencs que en formen part: Joan Font, Pere Antentes, Carles Valls, Josep Sallent i Beth Camprubí i amb les intervencions de Joan Canadell i Jordi Domingo.
La candidatura “Les cambres: eines de país” promou un canvi radical dins la Cambra de Barcelona per tal de democratitzar-la i fer-la propera a tots els autònoms i empreses de Catalunya. Una entitat històrica que els darrers decennis ha tingut la mirada fixada a Espanya enlloc del món, on tenia els seus orígens, quan la Llotja del Mar era el cap i casal del comerç català a la Mediterrània.
El programa té una clara vocació de suport als autònoms i a les petites i mitjanes empreses de Catalunya, teixit que representa més del 90% de les empreses i del 70% de l’ocupació, i que avui està pràcticament exclòs de l’òrgan de govern de l’entitat. Comptant també amb la gran empresa, seran objectius principals, promoure la digitalització, la internacionalització i la responsabilitat social en el món empresarial, sempre fidels a l’assoliment de la sobirania fiscal i a la República de Catalunya.
Els cinc candidats d’Osona promouran una delegació que compti amb més recursos, d’acord amb l’aportació que les empreses osonenques fan a través dels seus impostos -cal recordar que tots els autònoms i empreses són finançadors de la Cambra via tributs-, per tal d’atendre amb major capacitat les necessitats de les empreses de la comarca.
Amb independència dels objectius citats, en cas d’assolir la presidència de la Cambra, com a primeres accions es procedirà a la retirada de la Medalla d’Honor de la institució que l’actual òrgan de govern va concedir al general de divisió Ángel Gozalo, màxim responsable de la Guàrdia Civil durant els fets del referèndum de l’1 d’octubre del 2017, així com garantir que no es torni a acollir un Consell de Ministres del Govern d’Espanya a la Llotja del Mar.
Telemàticament es podrà votar des del dijous 2 de maig de 2019, a les 9:00 fins al dimarts 7 de maig, a les 9:00. Per votar caldrà el Certificat Digital. Presencialment es podrà votar el dia 8 de maig, de les 10:00 a les 18:00, a les seus de les cambres de comerç i a totes les seves delegacions comarcals. Per votar votar caldrà portar els poders si es tracta d’una empresa i només el DNI en el cas dels autònoms.
+ info: https://tuvotestucomptes.cat
El Mercat del Ram de 2019 tornarà a comptar amb la Rambla de la República, que aquest any ha canviat d’ubicació. Situada al Carrer Manlleu, la Rambla de 2019 estarà constituïda per diferents carpes i espais d’Òmnium Cultural, ANC Osona i CDR Vic.
Durant els tres dies del Mercat del Ram, les persones que s’acostin a la Rambla de la República podran informar-se i participar en les campanyes “#JoAcuso” d’Òmnium Cultural, en què es denuncia el judici a la democràcia que s’està perpetrant a Madrid (https://judicidemocracia.cat) o “Tu votes, tu comptes”, la campanya de la candidatura independentista per a les eleccions de la Cambra de Comerç del proper mes de maig (https://tuvotestucomptes.cat). El públic visitant també es podrà inscriure al registre ciutadà del Consell de la República
(https://consell.republicat.cat), entre altres activitats.
La Rambla de la República comptarà amb l’espai Àgora on durant dissabte i diumenge s’hi programaran diverses activitats de formació, debat i reflexió. El dissabte al matí es podrà participar en un taller de xapes. Dissabte a la tarda arribarà el moment de la reflexió audiovisual amb el visionat, i posterior debat, dels documentals La historia de Rosa Parks i Una força més poderosa. La fi de la segregació racial a Nashville. Diumenge al matí, està prevista una xerrada del col·lectiu Latinos Por La República. Per tancar els actes del cap de setmana, diumenge a la tarda s’ha organitzat un taller de no violència a càrrec del Grup Gene Sharp de Centelles.
Les accions programades per part dels diferents col·lectius i entitats aniran acompanyades d’activitats de caràcter lúdic, com ara l’exposició del 600 independentista, entre altres sorpreses.
Des de les territorials de l'ANC d'Osona, Ripollès i Lluçanès i també Òmnium Osona i Ripollès, volem denunciar l'actuació dels Mossos d'Esquadra a Gurb el dijous 21 de febrer, actuació que ens recorda més la manera de reprimir violentament una manifestació pacífica per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil el dia del Referèndum de l'1-O comparada amb la dels Mossos aquell mateix dia.
Volem manifestar la nostra denúncia en les diferents formes d'actuar dels Mossos, més permissiva en altres manifestacions, com per exemple la dels taxistes recentment. Ens afegim a les denúncies que s'han fet en altres llocs del nostre país per part d’entitats sobiranistes per altres actuacions desproporcionades per part dels Mossos.
Demanem a la Conselleria d'Interior que investigui la identitat del mosso que va ferir un manifestant en actitud pacífica i li va provocar una fractura de ròtula. Cal dir que prop d'aquesta persona també va rebre contusions un noi menor d'edat, entre moltes d'altres persones que no feien altra cosa que manifestar-se sense cap mena d'actitud violenta.
Denunciem també la detenció d'un jove de Calldetenes, pendent de citació judicial, ja que hi ha dubtes raonables que fos responsable d'agredir cap agent dels mossos.
Exigim també que s'identifiquin tots els agents que tenen reaccions violentes contra pacífics manifestants i que l'única diferència és quan la manifestació té una reivindicació independentista.
Exigim depuració de responsabilitats en els corresponents comandaments que ordenen aquest tipus d'actuació i el cessament del conseller Buch si no té capacitat per dur a terme aquests canvis.
Territorials de l'ANC d'Osona, Ripollès i Lluçanès, Òmnium Osona, Lluçanès i Ripollès
Properament es donaran tots els detalls de la manifestació que farem a Madrid el proper 16 de març a les 18 h, per deixar clar a la capital de l’Estat espanyol que l’autodeterminació és un dret, no un delicte.
Mentrestant us informem dels autocars que sortiran des d’Osona i el Ripollès:
VIC: venda de tiquets a Autocars Serrat (C/ Jaume I, 3, Vic. T. 93 886 29 66). Sortida des de l’aparcament del Sucre a 2/4 de 8 del matí del dissabte 16 i tornada entre les 6 i les 7 del matí del diumenge 17.
MANLLEU: venda de tiquets de dimarts a diumenge a El Manlleuet i a les concentracions dels dilluns. Sortida a les 7 des de pavelló.
TORELLÓ: venda de tiquets a l’Hotel d’Entitats els dilluns de 19 a 20.30h i els dissabtes d’11 a 13h; i els dijous a les concentracions a les 20.30h. Sortida a les 7.15h des del Mercat Municipal.
TONA: venda de tiquets al carrer Major número 66 de dilluns a dijous de 19 a 20h. Sortida a les 7.15 des de la Canal. Per a més informació tona@assemblea.cat i al 609874778
VOLTREGANÈS: venda de tiquets a La Llar de Sant Hipòlit els dimecres a les 21 h o bé al telèfon 696480277.
RIPOLLÈS: es faran sortides des de diversos punts de la comarca i se sortirà plegats des de Ripoll:
• Camprodon: venda de tiquets a Can Romanços. Sortida a les 6 des del lloc habitual
• Sant Joan de les Abadesses: venda de tiquets al Centre Cívic El Palmàs. Sortida a les 6.20 al lloc habitual
• Ribes de Freser: venda de tiquets a l’Oficina de Turisme. Sortida a les 6 al lloc habitual
• Campdevànol: venda de tiquets a Cal Pepet Forner. Sortida a les 6.20 al lloc habitual
• Ripoll: venda de tiquets a la parada de l’ANC. Sortida a les 6.30 des de la parada de busos
S’ha convocat una gran mobilització que recorrerà la Gran Via de Barcelona a les 17 h, des de plaça Espanya fins a plaça Universitat.
Consulta els punts de venda i els horaris de sortida dels autocars des d’Osona:
VIC: venda de tiquets a Autocars Serrat (C/ Jaume I, 3, Vic). Sortida des de l’aparcament del Sucre a les 14.30h.
MANLLEU: venda de tiquets al Manlleuet i el dilluns 11 a la concentració setmanal. Sortida a les 14.30h des del pavelló.
TORELLÓ: viatge en tren. Sortida a les 14.31 des de l’estació.
PRATS DE LLUÇANÈS: reserva de places a través del correu llucanes@assemblea.cat (indiqueu el nombre de places que reserveu i el lloc des d'on voleu sortir). Sortides des d’Olost, Prats i Sant Feliu Sasserra a partir de les 14h.
RODA DE TER: venda de tiquets a Can Manolito. Sortida del bus a les 14.15h des de la carpa.
TARADELL: venda de tiquets a Can Vilaró (en horari comercial). Sortida des de l’Espai 1 d’octubre a les 14.30h.
CALLDETENES: venda de tiquets als forns i a l'Ajuntament. També a la parada de l'ANC del diumenge 10. Sortida a les 14.30 des de la Plaça Onze de setembre.
COLLSACABRA: reserva de tiquets al 659 995 090 (Fineta) i al 617 470 322 (Eudald). Sortida a les 14h des de davant l’Ajuntament de l’Esquirol.
TONA: venda de tiquets al carrer Major número 66 de dilluns a divendres de 18 a 20h. Sortida a les 14h des de la Canal.
SANT JULIÀ DE VILATORTA: venda de tiquets a l'Estanc. Sortida a les 14.30h des del carrer Balmes.
Llista pendent de nous punts de venda i de sortida. La seguirem actualitzant.
Dimarts 16 d’octubre farà un any de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Un any de vergonya, un any de dignitat. A Barcelona la convocatòria serà a les 8 del vespre a Plaça Catalunya. Però també hi haurà concentracions a diversos municipis. Alguns dels quals seran:
- Vic, a les 8 del vespre, la Plaça Major
- Calldetenes, a 2/4 de 9 del vespre, la Plaça 11 de Setembre
- Montesquiu, a les 8 del vespre, Plaça Emili Juncadella
- Manlleu, a les 8 del vespre, Plaça Fra Bernadí
- Sant Vicenç de Torelló, a 2/4 de 9 del vespre, a la Plaça de l’Ajuntament
- Gurb, a 2/4 de 9 del vespre, Plaça 1 d’Octubre
- L’Esquirol, a 2/4 de 9, davant l’Ajuntament
- Prats de Lluçanès, a les 8 del vespre, Cal Bach
- Seva, a les 8 del vespre, Plaça de la Creu
- Roda de Ter, a les 8 del vespre, Plaça Major
- Taradell, a 2/4 de 9 del vespre, Plaça de les Eres
- Balenyà, a 2/4 de 9, Plaça de l'Ajuntament
- Centelles, a 2/4 de 9, davant l'Ajuntament
- Folgueroles, a 2/4 de 9, Plaça Verdaguer
- Sant Quirze de Besora, a les 8 del vespre, Pont U d'Octubre
- Sant Martí de Centelles i Aiguafreda, a ¼ de 9 del vespre, Plaça de l’Ajuntament
- Sant Feliu Sasserra, a les 8 del vespre, Serrat de les Forques
- Camprodon, a les 8 del vespre, davant l’Ajuntament
- Sant Joan de les Abadesses, a les 8 del vespre, Plaça Major
· La periodista Maria Xinxó, que actualment treballa al programa Islàndia, de RAC 1, ha recorregut Catalunya per entrevistar i fotografiar 100 persones que porten el llaç groc
El llaç groc s’ha convertit en un símbol que marca el dia a dia dels esdeveniments de després de l’1-O. La polèmica al voltant del llaç groc, així com la situació dels presos polítics i els exiliats han provocat així mateix una gran reacció d’un poble que reivindica la seva llibertat.
El llibre que aquest cap de setmana presentarà la periodista Maria Xinxó explica, a partir de 100 retrats, persona a persona, els motius pels quals es porta el llaç. És un crit a la llibertat, a la justícia, a l’orgull de ser i de sentir, a la lluita pels drets més fonamentals.
El dissabte es presentarà a Vic (11:00h al Casino de Vic) i comptarà amb Enric Puigdemont, germà del President Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. El mateix dissabte, a la tarda, serà el torn de Sant Joan de les Abadesses (19:30h al Palau de l’Abadia). Serà amb l’acompanyament de Núria Guillaumes i Ramon Piqué, responsables del símbol del llaç groc. I el diumenge, la presentació es farà a Prats de Lluçanès (12.45h Plaça de l’U d’octubre) i en aquest cas comptarà amb Jesús Ruiz, company de mòdul de Jordi Cuixart a Soto del Real.
Des del testimoni de Pep Guardiola fins als familiars de tots els presos polítics i els exiliats passant per gent anònima de diferents punts del territori, la periodista Maria Xinxó retrata i pregunta per què porten el llaç groc. 100 respostes diferents. Cadascun dels testimonis s’acompanya d’una fotografia i una frase per explicar-ne el motiu.
És un llibre molt visual i emotiu. La Maria Xinxó ha recorregut més de 60 pobles de Catalunya entre abril i maig d’aquest any per entrevistar els 100 testimonis que apareixen al llibre.
Aquest dimarts 25 de setembre, la plaça Schumann de Brussel·les ha acollit la presó d’”Un poble empresonat”, que s’emmarca dins la campanya “Solidaritat amb Catalunya”, que pretén portar al cor d’Europa les vulneracions que l’Estat espanyol exerceix de drets fonamentals, com el d’autodeterminació, i la conseqüent repressió per a totes aquelles persones que l’intenten exercir i que, de fet, han generat presos polítics i exiliats a l’Estat espanyol al segle XXI.
Els impulsors d’aquesta iniciativa, l’Assemblea Nacional Catalana Osona i Brussel·les, Òmnium Cultural Osona i CDRs Alt Ter, van sortir diumenge de Vic amb la instal·lació, i després de dos dies de viatge s’han instal·lat aquest matí a la plaça Schumann, just davant de la Comissió Europea, a Brussel·les.
Un dret fonamental i universal
Allà, s’hi ha instal·lat durant tot el dia amb l’objectiu de reivindicar que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental i universal i que forma part del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, signat i ratificat per Espanya i també violat per l’Estat espanyol, tal com ha recordat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie.
A l’acte també hi ha participat el President Carles Puigdemont, que ha recordat que el Govern que va presidir va fer allò que demanaven els catalans: permetre una votació sobre l’estatus polític com a dret universal. Puigdemont ha subratllat que ara la meitat del Govern està empresonat i l’altra meitat s’ha hagut d’exiliar, i s’ha preguntat si aquesta és l’Europa del 2018.
Josep Valtònyc, músic exiliat i perseguit per l’Estat espanyol per les seves lletres, i Adrià Carrasco, activista, també exiliat, i perseguit per protestar pacíficament, també han participat a l’acte, i membres de la EU-Catalonia Dialogue Platform, com els eurodiputats Jordi Solé, Ramon Tremosa, Mark Demesmaeker, Izaskun Bilbao, Josu Juaristi, Ana Miranda i Ivo Vagjl.
Un poble empresonat
L’acció “Un poble empresonat” va iniciar-se el novembre del 2017, just després que fossin empresonats membres de la societat civil i membres del Govern de la Generalitat per haver posat les urnes pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, fet que demostra el setge judicial, polític i policial que l’Estat espanyol ha engegat contra el moviment independentista.
Des del 18 de novembre, moment en què es col·locà per primer cop la presó, i fins ara, la instal·lació s’ha desplaçat a més de 17 municipis de tot Catalunya, i hi han participat més de 1.500 persones, que, voluntàriament, s’apunten per romandre dins la presó per tal de denunciar les vulneracions a drets internacionals de l’Estat espanyol.
Aquest diumenge la presó ha sortit des de la Plaça Major de Vic per arribar a Brussel.les el dimarts dia 25 de setembre. L’acte de sortida ha comptat amb els parlaments de Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn i de Joan Rovira, pare de la vigatana Marta Rovira. També ha comptat amb les intervencions d’Anna Erra, alcaldessa de Vic; Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona; Jèss Carol d’ANC Osona i Antoni Furriols en representació del CDR Vic. Després dels parlaments la comitiva, formada per un camió i una furgoneta, ha sortit de la Plaça Major de Vic. Ho ha fet acompanyada per un nombrós grup de Motards Independentistes que els han acompanyat fins a Figueres.
El dimarts 25 de setembre la presó arribarà al centre de Brussel·les. Durant tot un dia, entre les 8 del matí i les 4 de la tarda, s’instal·larà a plaça Schuman, davant del Parlament Europeu, per portar a terme una acció de denúncia que comptarà amb la participació de membres de diverses entitats, europarlamentaris de diversos grups i personalitats del món cultural i polític.
Amb la col·laboració de l’ANC Brussel·les, els impulsors d’aquesta iniciativa (ANC Osona i Vic, Òmnium Osona i CDR Alt Ter) denunciaran un cop més que el poble català no pot exercir un dret universal com el d’autodeterminació, i que com a conseqüència d’haver-lo exercit hi ha presos polítics, exiliats i represaliats.
L’acció pacífica ‘Un poble empresonat’, que es va iniciar el 18 de novembre del 2017, ha posat de manifest a diversos pobles i ciutats catalanes el dèficit democràtic que viu l’estat espanyol i la privació de llibertats a la qual estan sotmesos els presos i exiliats polítics. Fins ara l’acció ja ha passat per 17 municipis i hi han participant més de 1.500 persones.
Durant les últimes setmanes les entitats organitzadores han repartit guardioles solidàries a diversos comerços de Vic per ajudar a finançar aquesta acció que també compta amb el suport de l’empresa Petrolis Independents.
+ info: https://twitter.com/AssembleaOsona/status/1043826613694201861
Aquest dimecres s’ha presentat l’acció que portarà a la capital belga la presó que l’Assemblea Nacional Catalana Osona i Vic, CDRs Alt Ter i Òmnium Cultural Osona, van promoure arran dels empresonaments dels líders de les entitats independentistes i posteriorment dels membres del Govern de la Generalitat. Els encarregats d’explicar l’acció han estat Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona; Jèss Carol, d’ANC Osona; i Antoni Furriols del CDR.
L’acció pacífica ‘Un poble empresonat’, que es va iniciar el 18 de novembre del 2017, ha posat de manifest a diversos pobles i ciutats catalanes el dèficit democràtic que viu l’estat espanyol i la privació de llibertats a la qual estan sotmesos els presos i exiliats polítics. Fins ara l’acció ja ha passat per 17 municipis i hi han participant més de 1.500 persones.
Després de recórrer la geografia catalana, i amb la col·laboració de l’ANC Brussel·les, els impulsors d’aquesta iniciativa volen ara portar aquesta reivindicació al cor del parlamentarisme europeu. Un cop més denunciarà que el poble català no pot exercir un dret universal com el d’autodeterminació, i que com a conseqüència d’haver-ho intentat exercir hi ha presos polítics, exiliats i represaliats.
Després de sortir de Vic el proper diumenge 23, el dimarts 25 de setembre la presó arribarà al centre de Brussel·les. Durant tot un dia s’instal·larà a plaça Schuman, davant del Parlament Europeu, per portar a terme una acció de denúncia que comptarà amb la participació de membres de diverses entitats, europarlamentaris de diversos grups i personalitats del món cultural i polític.
La presó sortirà el dia 23 de setembre des de la Plaça Major de Vic acompanyada per una representació de Motards independentistes, que formaran un seguici acompanyant el transport fins a Girona. L’estructura que dóna sentit a l’acció farà el viatge en camió per carretera juntament amb una delegació amb representants d’ANC Osona, Òmnium Osona, CDR Alt Ter i l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). Altres representants de les entitats i col·laboradors faran el viatge amb avió per assistir a l’acció el mateix dia 25.
L’acte de sortida, que es farà a les 12 del migdia a la mateixa Plaça Major de Vic on va començar el seu camí la presó, comptarà amb diversos parlaments entre els quals el de Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn, o dels pares de Marta Rovira. Durant l’acte es podran adquirir els llaços grocs que s’han elaborat expressament per penjar als balcons i que serviran per ajudar a finançar aquesta acció. Durant les últimes setmanes les entitats organitzadores també han repartit guardioles solidàries a diversos comerços de Vic per ajudar a portar aquesta acció que també compta amb el suport de l’empresa Petrolis Independents que ajudaran a finançar el viatge per carretera.
Serà dissabte 16 de setembre al Prat Verd a partir de les 10 del matí i fins les 2 del migdia. Hi haurà coca amb xocolata, iogurt i aperitiu. Comptarà amb les intervencions d’Eulàlia Espona i Rosa Sayós, membres del Secretariat Nacional de l’ANC i d’Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona. A més de les actuacions dels Falcons de Malla, el mag Jordi Pota i els jocs gegants de Guixot de 8. El tiquet valdrà 5 euros i els diners recollits es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets i Civils.
L’Associació Motards Independentistes ha convocat la novena edició de la Manifestació Independentista en moto, una sortida que ja s’ha convertit en tradició i que aplega més d’un miler de motoristes independentistes. La manifestació arrencarà com cada any de la plaça Major de Vic, a les 8 del matí, on es farà un mosaic que serà un gran llaç groc.
11S → Obertes les inscripcions per a la gran onada que recorrerà l’avinguda Diagonal de Barcelona
Aquest any, la mobilització, que s’anomena ‘Diada per la República catalana’, durà com a lema ‘Fem la República catalana’. El web per a fer les inscripcions ja està disponible. L’adreça per inscriure’s és diada.assemblea.cat. L’objectiu és omplir la Diagonal, des de Glòries fins a Palau de Pedralbes, per la qual cosa s’han habilitat 38 trams al llarg de l’avinguda per inscriure-s’hi. Osona omplirem el tram 18 i Ripollès i Lluçanès el 18.
Punts de venda dels autocars i samarretes:
VIC: venda de tiquets a la parada dels dissabtes al matí a Casa Comella, i també a la Tintoreria Vilà, (c/ Gurb,78), Joieria Costa (Plaça Major, 21) i Els Àngels (c/ Pare Huix, 10). La sortida serà a les 13 des de l’aparcament del Sucre.
LLUÇANÈS: reserva de tiquets enviant un correu a llucnes@assemblea.cat. Sortida a les 12.30 des d’Olost, Prats de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra.
MANLLEU: venda de tiquets i samarretes fins el 6 de setembre, els dilluns de 17 a 19h i els dijous de 10 a 12h a Can Puget.
CALLDETENES: venda de tiquets als forns de pa, perriqueries i a l’Ajuntament. Sortida a les 13.30h des de la Plaça 11 de Setembre.
CENTELLES: venda de tiquets al local de l’ANC (El Celler) els diumenges de mercat i els dilluns de 19 a 20h. Sortida a les 12.30h.
EL BISAURA: venda de tiquets a Sant Quirze de Besora a la Floristeria El Roser, Forn Torres i Llibreria Roca. I a Montesquiu a La Llibreria. Sortida des de Montesquiu a les 13.50h des de Càrniques Ausa i des de Sant Quirze a les 14h des de Cugulera.
TONA: venda al Carrer Major número 66 de dimarts a dijous de 18 a 20h.
TARADELL: venda a la parada de l’ANC els dissabtes de 10 a 13h i a Can Vilaró. Sortida a les 13h des de la Plaça 1 d’octubre.
SANT JULIÀ DE VILATORTA: venda a l’Estanc i els diumenges a la concentració de Música per la Llibertat.
GURB: venda de tiquets a l’Ajuntament de Gurb de 9 a 14h. Sortida a les 12 des de ‘El Soler’.
SEVA I SANT MIQUEL DE BALENYÀ: venda de tiquets a Seva a Ca La Glòria i a Sant Miquel a Ca l’Aurèlia. Sortida a les 14.30h des de la Plaça de la Creu de Seva i Plaça de l’Església de Sant Miquel.
FOLGUEROLES: venda de tiquets el 25 i 26 d’agost i l’1, 2, 8 i 9 de setembre a la Plaça Verdaguer i al Punt d’Informació, L’Atelier, Forn Sant Jordi i Pastisseria La Plaça.
VALL DEL GES: venda els dilluns, dimecres i divendres de les 18 a les 21.30h i els dissabtes d’11 a 13h a la Plaça Vella, 1 de Torelló. I també a la Llibreria Xicoy, Llibreria Montseny i Torelló Jove. A Sant Pere de Torelló venda de tiquets a l’Ajuntament i a Sant Vicenç al bar El Casal.
COLLSACABRA: reserva de tiquets a collsacabra@assemblea.cat.
RODA DE TER: venda els dissabtes i diumenges 25 i 26 d'agost i l'1 i 2 de setembre, a la Plaça Major de Roda de Ter de les 10h a 13h.
ELS HOSTALETS DE BALENYÀ: venda de tiquets al Forn Nou fins al 10 de setembre. Sortida a les 13h des de la parada de Sagalés.
SANT MARTÍ DE CENTELLES I AIGUAFREDA: venda el 26 d'agost i 9 de setembre a la parada que hi haurà a la Plaça Major i de dilluns a divendres a la Gestoria. Sortida a les 13.30h des de la parada del bus.
VOLTREGANÈS: reserva de tiquets al 635 48 71 49. Sortida a les 14h des de la Pista de patins de Sant Hipòlit.
+ info: https://diada.assemblea.cat/index.php/ca/
El proper dijous 26 de juliol, a partir de les 8 del vespre, la Guigueta de La Blava acollirà un Sopar Groc que comptarà amb la presència i les actuacions de Joan Tardà (diputat d’ERC al Congrés dels Diputats), Santi Gaucho, L’Home Trencat, Trememdu, Lluís Fortuny (Elèctrica Dharma), els diables del Pont Vell de Roda de Ter i moltes sorpreses més. El sopar consistirà en un entrepà de botifarra i la beguda (10€) dels quals 5€ aniran a la Caixa de Solidaritat.
Està organitzat conjuntament per l’ANC Roda de Ter, CDR Roda de Ter i La
Guingueta de La Blava.
El tiquets es poden comprar anticipadament fins el dimecres 25 a Benzinera Feixas Aulet, Can Manolito i a La Guingueta i el mateix dia a la Guingueta