ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (241-255) de 556
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

18/09/2014 - Pilarín Bayés, Nandu Jubany, Pep Poblet, Peyu, Joan Crosas i Ferran Latorre s’apunten com a voluntaris de la campanya ‘Ara és l’hora’

Passada la Diada històrica de l’Onze de Setembre, la campanya ‘Ara és l’hora’ continua endavant per seguir mobilitzant els ciutadans amb la idea de començar units un país nou. Ara, l’ANC i Òmnium Cultural, impulsors de la campanya, destinen els esforços a captar 100.000 voluntaris per arribar a cada racó de Catalunya, per parlar amb tothom i escoltar a tothom.

A Osona, també es busquen voluntaris i, entre ells, hi ha cares conegudes. De moment, ja s’hi ha apuntat la ninotaire Pilarín Bayés, el prestigiós cuiner Nandu Jubany, el músic Pep Poblet, l'alpinista Ferran Latorre, l'humorista Peyu, l'actor Joan Croas o l’empresari Josep Pujadas.

Els voluntaris que s’uneixin a la iniciativa es comprometen a visitar les llars que se’ls assignaran i formular en cada visita un breu qüestionari sobre el país nou. Per a fer-se voluntari cal inscriure’s al web d’ARA ÉS L’HORA.

El temps d’implicació dels voluntaris serà mínim. Amb només un parell d’hores des d’ara i fins el 9-N podran garantir l’èxit del Sí a les urnes. La campanya també organitzarà jornades massives de porta a porta arreu del territori en accions d’implicació col·lectiva que s’acompanyaran d’activitats lúdiques i festives. 

16/09/2014 - La campanya ‘Signa un vot’ recull 42.000 suports a la independència a Osona i el Ripollès

Osona i el Ripollès han recollit 41.700 suports pel Sí-Sí en el marc de la campanya ‘Signa un vot per la independència’, impulsada per l’ANC amb el suport de l’Associació de Municipis per la Independència. Aquest dilluns, les instàncies recollides es van lliurar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. En total, a tot el país, s’han aconseguit gairebé 750.000 signatures de suport a la independència que es van dipositar en desenes de caixes.

La campanya, que va finalitzar el passat 11 de setembre, ha aconseguit un doble objectiu: apuntalar la consulta per la independència fixada pel proper 9 de novembre i garantir pràcticament 750.000 suports pel Sí-Sí. De Gispert va rebre personalment l’entrega de part d’una delegació de l’organització. L’entrega, encapçalada per Carme Forcadell, també va comptar amb presència d’apoderats osonencs que van tenir un record pel company Santi Pons, que va morir el mes passat.

Amb la campanya ‘Signa un vot per la independència’ els catalans demanen al Parlament, mitjançant el dret de petició, la convocatòria de la consulta sobre la independència i que en el supòsit que s’impedeixi la seva celebració, els representants electes declarin la independència d’acord amb el dret internacional.

Els 42.000 suports recollits a Osona i el Ripollès s’han aconseguit gràcies a la feina de desenes d’apoderats que, durant l’últim any, han instal·lat parades als carrers animant els ciutadans a signar aquesta petició. 

15/09/2014 - Osona omple de gom a gom la V

Osona no va fallar i centenars d’osonencs van participar dijous a la V que es va formar entre la Diagonal i la Gran Via de Barcelona, amb la plaça de les Glòries com a punt de confluència. Des d’Osona i el Ripollès, es van mobilitzar més de 150 autocars, però també hi havia molts participants que van anar a Barcelona amb el cotxe particular o amb tren. Prova d’això és que els trens anaven ben plens. També hi va haver un miler de motards que, després de fer una V a la plaça Major de Vic, van enfilar cap a Barcelona amb moto per participar en aquesta gran mobilització.

La Diada es va viure d’una manera festiva i reivindicativa durant tot el dia. Al matí, abans d’anar a Barcelona per fer la V, es van organitzar actes a pobles de la comarca per lliurar als alcaldes i regidors els compromisos signats per desenes d’entitats donant suport a la consulta del 9 de novembre. Un cop a Barcelona, la majoria d’osonencs es van concentrar als trams de la Gran Via propers a la plaça Tetuan. Grups de cultura popular, com grallers, gegantes o castellers, van animar la V, que va viure el punt àlgid a les 17.14h.

Passada la Diada, la campanya ‘Ara és l’hora’ continua en marxa i busca 100.000 voluntaris per convèncer els indecisos i escoltar els convençuts per saber com s’imaginen una Catalunya independent. 

15/09/2014 - ARA ÉS L’HORA busca 100.000 voluntaris per escoltar tothom

Tan sols un dia després de la Via Catalana 2014, la mobilització més multitudinària de la història d’Europa, la campanya ARA ÉS L’HORA compta amb un nou repte per a guanyar la consulta: aconseguir els 100.000 voluntaris imprescindibles per a garantir l’èxit del 9-N.

ARA ÉS L’HORA s’ha marcat l’objectiu d’arribar a cada persona, a cada casa, a cada racó del país. La intenció és parlar amb tothom. Escoltar tothom en el porta a porta més festiu i participatiu que s’ha fet mai.

Els voluntaris que s’uneixin a la iniciativa es comprometen a visitar les llars que se’ls assignaran i formular en cada visita un breu qüestionari sobre el país nou. Per a fer-se voluntari cal inscriure’s al web d’ARA ÉS L’HORA.

El temps d’implicació dels voluntaris serà mínim. Amb només un parell d’hores des d’ara i fins el 9-N podran garantir l’èxit del Sí a les urnes. Amb sols una tarda es pot canviar la història.

La campanya també organitzarà jornades massives de porta a porta arreu del territori en accions d’implicació col·lectiva que s’acompanyaran d’activitats lúdiques i festives.

+ info: www.youtube.com/watch?v=1EAxVRCmTN4&feature=youtu.be

 

07/09/2014 - La pluja no impedeix la V de Folgueroles

Aquest passat dissabte Folgueroles va fer el seu assaig de V. La pluja que va caure a les 7 de la tarda, hora que estava prevista la formació de la V, va impedir que l’assaig es portés a terme amb el guió previst. De totes maneres, i sota la pluja, una cinquantena de persones van formar la V a l’entrada del poble.

L’acte estava convocat conjuntament les territorials de Calldetenes, Folgueroles, Sant Julià i Santa Eugènia de Berga. 

07/09/2014 - Les Carpes diuen Sí Sí a la independència

Aquest passat dissabte Les Carpes de Vic van viure el primer assaig de consulta. Al llarg de tota la nit qui ho desitjava podia exercir el seu dret a vot simulant la consulta del proper 9 novembre. Amb un 56% de participació el resultat va ser d’un 97% pel sí sí, un 2% pel no i un 1% pel sí no.

En col•laboració amb l’ANC Osona, VamCats i ElBus.cat, aquest espai d’oci nocturn de les nits d’estiu osonenques, es va convertir en el primer escenari on s’ha fet un assaig. Durant tota la nit, ElBus.cat va presidir l’entrada al recinte i, a dins, un photocall amb argumentari divers pel Sí-Sí va servir perquè el públic pogués mostrar arguments pel vot favorable.
Membres de l’ANC hi van ser presents amb les urnes corresponents per poder fer la consulta i el posterior recompte. Amb aquesta acció des de l’ANC Osona es pretenia motivar el públic més jove a implicar-se en el procés cap a la independència de Catalunya.

Des de l’ANC la valoració de l’acció és positiva pel que fa a la participació i també pel resultat. Es seguirà treballant per incentivar la implicació dels joves amb el procés. 

04/09/2014 - La Cursa de Muntanya Ciutat de Vic s'avança al dia 10 i serà més independentista que mai

L’edició d’enguany de la Cursa de Muntanya Ciutat de Vic serà més reivindicativa que mai. En primer lloc, la cursa s’ha adherit a la campanya “Corre per la Independència”, que té com a objectiu donar suport al procés cap a la independència de Catalunya al mateix temps que es fa una activitat física com són les curses populars.

D’altra banda, la cursa, que tradicionalment es celebrava el dia 11 de setembre al matí, s’avança a la revetlla de la Diada. D’aquesta manera, es facilita l’assistència dels atletes a la Via Catalana 2014, el mosaic en forma de V que es formarà a la ciutat de Barcelona l’11 de setembre. Així, doncs, aquesta vegada la cursa es correrà de nit, donant-se el tret de sortida el dia 10 de setembre a les 21h.

A més, just abans d’iniciar-se la cursa, es llegirà el manifest que la Sectorial d’Esportistes de l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes han elaborat conjuntament. Aquest manifest pretén donar a conèixer que, només amb la independència, l’esport català podrà desenvolupar-se en la seva màxima plenitud.

El compromís que els organitzadors de la cursa (CA Vic, UE Vic, Oson@corre i Lluna Plena) demostren amb el moment que viu la nostra nació no fa més que reforçar la idea que el procés d’independència és transversal, majoritari i necessari per assegurar el progrés en tot els àmbits de la nostra societat.

+ info: www.cavic.cat/cursademuntanya

 

02/09/2014 - Les Carpes celebren ‘La nit de la consulta’

El proper dissabte, 6 de setembre, Les Carpes de Vic seran l’escenari d’un primer assaig de consulta. Els visitants podran votar, responent les mateixes preguntes que es faran el proper 9 de novembre. En col·laboració amb l’ANC Osona, VamCats i ElBus.cat, aquest espai d’oci nocturn de les nits d’estiu osonenques, es convertirà en el primer escenari on es farà aquest assaig. El públic que ho desitgi podrà participar d’aquesta consulta i, al final de la nit, entre els votants es farà un sorteig de dos lots de productes gentilesa de VamCats i de l’ANC Osona.

Durant tota la nit, ElBus.cat presidirà l’entrada al recinte i, a dins, un photocall amb argumentari divers pel Sí-Sí servirà perquè el públic pugui mostrar arguments pel vot favorable. Membres de l’ANC també hi seran presents amb les urnes corresponents per poder fer la consulta i el posterior recompte. El resultat es donarà a conèixer la mateixa nit.

Amb aquesta acció des de l’ANC Osona es vol motivar el públic més jove a implicar-se en el procés cap a la independència de Catalunya que es troba en moments decisius. 

02/09/2014 - Dissabte, assaig de V a Folgueroles

Osona viurà dissabte el tercer assaig de V, per anar preparant la Via Catalana que es farà el proper Onze de Setembre a Barcelona. En aquesta ocasió, l’assaig serà a Folgueroles dissabte que ve, dia 6, en el marc de la festa major del municipi. La concentració serà a les 7 del vespre al monument de L’Atlàntida i la V s’estendrà pel carrer Major i l’avinguda Atlàntida. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles, i, un cop acabi, es repartirà coca i llonganissa als participants.

Es tracta del tercer assaig de V que es fa a la comarca. El primer va ser a Taradell el passat 24 d’agost i va reunir unes 500 persones. Aquest dilluns, unes 200 persones també van fer una V a Sant Hipòlit de Voltregà. 

28/08/2014 - Toni Ortiz farà un dibuix 3D per a l’ANC a Santa Eugènia de Berga

En el marc de la festa major del municipi, l’ANC de Santa Eugènia de Berga ha organitzat dues activitats pel proper dimecres, 3 de setembre. En la primera, hi participarà el dibuixant osonenc Toni Ortiz. A partir de les 9 del matí, s’instal·larà a la plaça Major per fer una reproducció del campanar de l’església de Santa Eugènia, d’on es desplegaran dues estelades. Es preveu que la realització del dibuix, creant un efecte 3D a l’espectador, s’allargui durant dotze hores, fins a les 9 del vespre. Tot seguit, cap a dos quarts de 10, a la mateixa plaça, començarà un concert de versions internacionals a càrrec del duet acústic Ater-Covers. 

26/08/2014 - Cicle de presentacions de l’ANJI a Osona

L’Assemblea Nacional de Joves Independentistes d’Osona (ANJI Osona), la secció jove de l’Assemblea Nacional Catalana, ha organitzat un cicle de xerrades a diversos pobles osonencs per tal de donar-se a conèixer i engrescar els joves menors de 30 a implicar-se en l’organització i col•laborar activament en els actes i accions que promou l’entitat.
El cicle arrencarà aquest divendres a Manlleu. La primera xerrada serà a les 7 de la tarda al Bar Brindis (carrer Enric Delaris, 35). Seguirà el diumenge dia 31 d’agost a Prats de Lluçanès, també a les 7 de la tarda a Cal Bach (baixos de l’Ajuntament).

La setmana vinent el cicle seguirà a tres municipis més: Tona el dia 3 de setembre a Can Licus (carrer Nou, 1), Taradell el dia 4 al Celler de l’Hotel Rosa (Passeig Sant Genís, 37) i a Vic el dia 7 al local de l’ANC Vic (Rambla dels Montcada, 2). Totes les presentacions seran a partir de les 7 de la tarda.

Les presentacions aniran a càrrec de membres de l’ANJI Osona que explicaran el funcionament d’aquesta sectorial de l’ANC i com s’hi pot col•laborar. En el procés en el qual estem immersos i en el moment on ens trobem es determinat que els joves s’hi impliquin ja que el futur de Catalunya també està a les seves mans. 

26/08/2014 - Assaig de V a Sant Hipòlit de Voltregà

Seguint amb els assajos de V previs a l’Onze de Setembre, aquest proper dilluns serà el torn de Sant Hipòlit de Voltregà. En el marc de la Festa Major l’ANC Voltreganès farà un assaig de V. Serà a el dia 1 de setembre, a les 9 del vespre a la Plaça Canigó. La V es formarà entre l’avinguda President Josep Tarradellas i el Carrer del Montseny. Es farà just abans del Castell de Focs.

El proper assaig de V a Osona serà el dia 6 de setembre a Folgueroles a les 7 de la tarda, també en plena festa major. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles. 

24/08/2014 - Unes 500 persones participen a la V Gitana de Taradell

Unes 500 persones han participat aquest diumenge al matí a la V Gitana que s’ha fet a Taradell, coincidint amb la festa major del municipi. Es tracta d’un dels molts assajos que es fan aquest estiu arreu del país de cara a la gran V del proper Onze de Setembre a Barcelona. La V Gitana, organitzada per l’ANC de Taradell, ha agafat forma cap a les 11 del matí i s’ha fet entre el passeig de Sant Genís i la carretera de Balenyà. S’ha estès durant 20 minuts mentre grallers de Taradell hi posaven el ritme i els participants aixecaven cartolines grogues.

A Osona, el proper assaig de V serà el dia 6 de setembre a Folgueroles a les 7 de la tarda, també en plena festa major. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles.

D’altra banda, l’ANC de Santa Eugènia prepara dues activitats pel dimecres 3 de setembre, coincidint també amb la festa major. El dibuixant Toni Ortiz farà un dibuix 3D a la plaça Major. En concret, farà una reproducció del campanar del municipi, d’on es desplegaran dues estelades. El dia es tancarà amb un concert de versions a càrrec del duet acústic Ater-Covers a partir de dos quarts de 10 del vespre.

Foto cedida per Taradell.com. 

21/08/2014 - Nota de condol per la mort de Santi Pons

A través d'aquesta nota, volem expressar el nostre agraïment a la feina feta per en Santi, gran defensor del país, i enviar el nostre més sincer suport a la família, amics i, en especial, a la Noe.

"Hi ha persones que encomanen les ganes de viure, l’empenta per fer tirar endavant petits i grans projectes. Persones que transmeten il·lusió en tot allò que fan. En Santi Pons era una d’elles. Però la vida no és justa i massa sovint posa punt i final al nostre camí.

Amb en Santi hem après molt, ho portarem amb nosaltres i ens servirà per seguir endavant amb la nostra lluita, la que també és seva. I ho farem amb les ganes, l’empenta i la il·lusió que ens ha ensenyat.

Des de l’ANC Osona li volem donar les gràcies per tota la feina feta. Les reunions de treball no seran el mateix, ens faltarà aquella mirada que ens encoratjava a tirar endavant cada projecte. Però hi seguirà sent present. Una abraçada ben gran! I també a la Noe."

ANC Osona

Eulàlia Espona, Alfred Verdaguer, Marc Casals, Josep Maria Coll, Arnau Galobardes, Carme Godayol, Jordi Grau, Nuri Guillaumes, Susagna Roura, Albert Marcé, Valentí Comas, Carme Baqué i Jèss Carol. 

18/08/2014 - Assaig de V a Taradell

En el marc de la Festa Major, Taradell farà aquest diumenge, 24 d'agost, un assaig de V. El punt de trobada serà a les 10:30 i la V es farà entre el passeig de Sant Genís i la carretera de Balenyà. El dissabte, a la parada de l’ANC es vendran (1€) cartolines gorgues per tal d’identificar els participants de l’assaig de V. L’acte està organitzat per l’ANC Taradell i compta amb la col•laboració dels Geganters de Taradell, Toca-Sons, Esbart Sant Genís i Protecció Civil.

A Osona el proper assaig de V serà el dia 6 de setembre a Folgueroles a les 7 de la tarda. L’acte el convoquen conjuntament les territorials de Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles.

Autocars cap a la V de l’11 de setembre
L’ANC Taradell ja ha omplert gairebé la totalitat dels autocars dels quals disposa pel proper 11 de setembre. En total compta amb 550 places i d’aquestes 500 ja s’han venut. Els tiquets d’autocar es poden comprar a la parada dels dissabtes i també a Can Vilaró i Can Sellés. Com en la resta de territorials es treballa intensament per aconseguir més places d’autocar tot i les dificultats.