ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (76-90) de 538
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

22/08/2016 - L’ANC intensifica la campanya d’estiu abans de l’11 de Setembre

Sota el lema “Activa’t per la República Catalana”, les assemblees territorials de l’ANC intensifiquen aquests dies les accions per denunciar els greuges de l’Estat espanyol contra Catalunya com a prèvia de la gran mobilització que es farà l’11 de Setembre a Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt. Aquesta setmana, hi haurà accions a Taradell i a la Vall del Ges i, la primera setmana de setembre, se’n faran a Manlleu, Centelles o Aiguafreda.

Dijous, coincidint amb la festa major de Taradell, l’ANC aprofitarà per denunciar la maquinària bruta que utilitza el govern espanyol. El cap de setmana, a la Vall del Ges, es farà una “plantada” de desperadors per denunciar la falta d’inversions a la xarxa de Rodalies. Dissabte, serà a la plaça Nova de Torelló a les 18h i, diumenge, al mercat setmanal de Sant Vicenç.

Aquest cap de setmana, la “plantada” de despertadors ja es va fer a Roda de Ter. A Vic, també s’han exhibit diverses lones de la maquinària bruta de l’Estat als murs del Mèder a la rambla del Bisbat.

La campanya d’estiu de l’ANC va començar a Vic el 22 de juliol, amb una performance que va cobrir la plaça Major de creus grogues per denunciar que davant un Estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que destrossa el seu sistema sanitari, només ens queda poder construir entre tots un futur millor. La pobresa energètica i la crisi de refugiats han marcat altres accions que s’han fet al Temple Romà de Vic, al Museu del Ter de Manlleu o al Centre Cultural Costa i Font. A finals de juliol, el cementiri sanitari també es va portar a Ripoll. 

20/08/2016 - Osona i el Ripollès reserven més de 140 autocars per anar a Berga l'11 de Setembre

Un any més, la mobilització de la Regió 9 (Osona, el Lluçanès i el Ripollès) tornarà a ser molt important aquesta Diada. Les assemblees territorials han reservat fins ara 143 autocars per participar a la concentració de Berga, on la temàtica girarà entorn la cultura. En total, hi ha unes 7.200 places disponibles. Cal destacar que les seccions de Manlleu i Taradell també posen a disposició dos autocars adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

L'ANC Vic és qui ofereix més places. Com l'any passat, ha reservat 30 autocars. Manlleu en té dotze a punt i la Vall del Ges, deu. Des del Ripollès, també sortiran una desena d'autocars cap a Berga.

Les assemblees territorials d'Osona i el Ripollès fa dies que venen els tiquets d'autocar. Els podeu trobar detallats a la pàgina web http://www.ancosona.com/.

Les inscripcions per participar a la mobilització de la Diada i garantir que sigui un èxit es poden fer a través del web http://apunt.assemblea.cat. Osona té assignat el tram 13; el Ripollès, el 15, i el Lluçanès, el 20.

La mobilització d'aquest Onze de Setembre és tan important com les anteriors perquè, per primera vegada, tenim el Parlament amb majoria independentista i el Govern de la Generalitat amb un mandat i un compromís inequívocs per la independència. El poble, les institucions i la societat civil estem a punt per construir la República Catalana. A banda de Berga, també s'ompliran els carrers de Barcelona, Lleida, Salt i Tarragona simultàniament. 

23/07/2016 - L’ANC comença la Campanya d’Estiu denunciant els greuges de l’Estat

Avui l’Assemblea Nacional Catalana, ha donat el tret de sortida a la Campanya d’Estiu, la prèvia de l’11S, que es desplegarà les properes setmanes. Ho ha fet des de Vic, amb una performance que ha cobert la Plaça Major de la ciutat de creus grogues per denunciar que davant un Estat que es mostra insensible amb el patiment dels seus ciutadans i que destrossa el seu sistema sanitari, només ens queda poder construir entre tots un futur millor per a nosaltres, els nostres fills i els nostres néts.

L’acció d’aquesta tarda s’emmarca dins una jornada que ha començat a primera hora del matí amb el repartiment de 100.000 flyers als centres d’atenció primària i hospitals de tot el territori, recuperant el “Les hemos destrozado el sistema sanitario”. Es tracta de la primera i seran diverses les accions que es duran a terme aquest estiu als carrers i les platges de Catalunya per denunciar els greuges de l’Estat i evidenciar que, després de la nova victòria del PP a les eleccions del 26J, la consecució de la República Catalana és l'única manera d'assolir els canvis necessaris per garantir el la protecció social i el benestar dels catalans -independentistes o no independentistes- així com de garantir un entorn propici per al progrés de l’economia i les empreses del país.

Sota el lema “Activa’t per la República Catalana”, pobresa energètica, crisi dels refugiats, dèficit de sobirania, seran altres temes que tractarà la campanya a través d’accions de teatre i art al carrer, amb l’objectiu d’augmentar la majoria social favorable a la independència, alhora que es pretén internacionalitzar el procés arribant als turistes de les platges de la costa catalana. 

11/07/2016 - Dijous, ‘Economia a la fresca’ a Vic amb David Ros

Catalunya serà viable econòmicament? Què passarà amb els estalvis? Hi haurà problemes amb Hisenda? Perdrem poder adquisitiu? Cobrarem les pensions? Com serà l’encaix a Europa i al món? Hem de tenir por? En parlarem dijous, sota l’organització de l’ANC Vic, amb David Ros, economista, membre d’Economistes per la Independència i del SN de l’ANC. La xerrada, titulada ‘L’economia a la Catalunya independent’, es farà a l’aire lliure davant de Casa Comella (c/ Verdaguer, 3) a partir de les 8 del vespre. 

11/07/2016 - Vic, seu electoral de la consulta interna de l’ANC

Vic acollirà una de les seus electorals de la consulta interna sobre el referèndum que l’ANC farà als seus socis el proper divendres i dissabte. En concret, s’instal·larà a la Casa Comella (al carrer Verdaguer, 3, just a l’entrada de la plaça Major) i està dirigida especialment als socis de la Regió 9 (Osona, el Lluçanès i el Ripollès). En aquesta consulta es preguntarà als socis si cal exigir a les institucions catalanes que convoquin al poble de Catalunya a un referèndum per decidir sobre la independència.

Divendres, es podrà votar de 5 de la tarda a 9 del vespre i, dissabte, de 10 del matí a 2 del migdia. També es podrà votar telemàticament des de dimecres fins dissabte a les 2 del migdia. Podran votar tots els membres de l'ANC que en data 12 de juliol es trobin correctament inscrits com a socis de ple dret. Abans d’aquest dimarts, 12 de juliol, també es pot sol·licitar el vot anticipat a través del correu electrònic juntaconsulta2016@assemblea.cat. Els resultats provisionals es faran públics el diumenge 17 de juliol i una setmana després, el dia 23, la Junta Electoral de l’entitat proclamarà els resultats definitius.

Per tal de resoldre dubtes sobre el referèndum, els últims dies s’han organitzat diversos actes, com el que es va fer dimecres a Taradell, amb Liz Castro, membre del SN, i Elisenda Paluzie, deganada de la Facultat d’Economia i Empresa de l’ANC.+ info: https://youtu.be/ANr3-3PcgoQ

 

11/07/2016 - Festa de la Diversitat a Torelló

L’ANC Vall del Ges organitza, per segon any consecutiu, la Festa de la Diversitat a la plaça Vella de Torelló. Es farà dissabte 16 de juliol a partir de les 8 del vespre i hi haurà mostra gastronòmica, amb plats de diferents cultures, així com demostracions de danses africanes, sardanes, sevillanes o cultua amazigh. 

28/06/2016 - L'ANC Osona organitza una sessió informativa sobre la consulta als socis pel referèndum

L'ANC organitza una sessió informativa oberta a tothom i especialment dirigida als socis d'Osona, el Ripollès i el Lluçanès sobre la consulta convocada pels dies 15 i 16 de juliol. En aquesta votació, que serà tant presencialment com electrònicament, es preguntarà als socis si l'Assemblea ha d'exigir a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un referèndum per decidir sobre la independència.

La sessió informativa es farà al Centre Cultural Costa i Font de Taradell dimecres que ve, 6 de juliol, a partir de les 8 del vespre, i anirà a càrrec d'Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, i Liz Castro, membre del Secretariat Nacional de l'ANC.

En aquesta consulta hi estan convocats tots els membres de ple dret de l’ANC i s'ha convocat després que els partits no han estat capaços de mantenir la unitat. La sessió informativa servirà per resoldre dubtes sobre un referèndum. 

28/06/2016 - L'ANC Osona renova la coordinadora comarcal

Tal com marquen els estatuts de l'ANC, l'assemblea general feta el dijous 16 de juny al centre cívic de Can Pau Raba de Vic, va renovar la coordinadora comarcal a Osona. Durant la reunió, la fins ara coordinadora de l'ANC Osona, Eulàlia Espona, va repassar la feina feta durant l'últim any i les àrees amb les quals s'organitza l'entitat. La coordinadora ha incorporat dos nous membres: David Farrés, de Vic, i Mariana Muchnik, de Taradell. I en segueixen formant part: Carme Baqué, Jèss Carol, Marc Casals, Josep Maria Coll, Valentí Comas, Eulàlia Espona, Carme Godayol, Marc Güell, Jordi Grau, Jordi Ponsa, Núria Riera, Carles Valls i Clara Vilaplana. També s'hi ha incorporat Jordi Vilarrodà com a representant del Ripollès. La renovació de la coordinadora va tirar endavant per unanimitat.

Jèss Carol, nova coordinadora

Aquest dilluns, l'equip també es va reorganitzar internament. El canvi més destacat és que Jèss Carol assumeix la coordinació de l'ANC Osona, en substitució d'Eulàlia Espona, que ha esgotat el límit de tres mandats que marquen els estatuts. A més, des del maig, Espona és membre del Secretariat Nacional de l'ANC com a representant de la Regió 9, juntament amb Arnau Galobardes i Ferran Garriga, que seguiran col·laborant directament amb l'ANC Osona. També el torellonenc Jordi Pairó és representant nacional al SN.

Carme Godayol és la nova secretària de l'ANC Osona i Valentí Comas continua com a tresorer. 

08/06/2016 - Candidats per formar part de la coordinadora comarcal ANC Osona

Aquest dimarts 7 de juny a les 12 de la nit va finalitzar el període per presentar candidatures per entrar a formar part de la coordinadora comarcal de l’ANC Osona.

Aquestes han estat les rebudes:

David Farrés
Sóc David Farrés, llicenciat en Geografia; actualment treballo a Kàlidinterior, empresa de joguines medievals. Des que tinc ús de raó que sóc independentista, veure el meu país lliure és el somni més gran de la meva vida.
No milito en cap partit polític però m’agrada la política i segueixo amb molt interès el procés que està fent Catalunya cap a la llibertat.
Ja fa temps, aproximadament tres anys, que sóc soci de l’ANC, he sigut voluntari sempre que he pogut i he tingut la sort de participar en les successives campanyes com la d’ ”Ara és l’hora” o “On tot comença”; ara crec que ha arribat el moment d’involucrar-me més.
A la feina tinc flexibilitat horària i disposo de temps lliure per destinar-lo a l’ANC, per això tinc ganes de posar el meu granet de sorra per aconseguir la independència de Catalunya.

Mariana Muchnik
Sóc de Taradell. Des del 2011 vaig entrar formar part de l’Anc a Osona col·laborant en la organització de l’acte de presentació de l’Assemblea a la Comarca amb Lluís Llach a l’Atlàntida de Vic. També vàrem fer diferents accions per donar-nos a conèixer.
Al 2012 vam constituir l’AT de Taradell i des de llavors he participat en tots els actes que hem fet tant a nivell territorial, com comarcal o nacional.
Ara em presento per formar part de la Coordinadora d’Osona perquè crec que necessitem una empenta per recuperar el lideratge de la societat civil i tinc ganes de aportar tot el que estigui a les meves mans per treballar en aquesta direcció.

L’assemblea per escollir els membres de la nova coordinadora comarcal tindrà lloc el dijous 16 de juny, al centre cívic Can Pau Raba de Vic, a partir de les 19.00 h., amb l’ordre del dia següent:

1. Informe de gestió de l’equip coordinador sortint.

2. Ratificació, si escau, del reglament electoral.

3. Ratificació, si escau, dels membres de l’equip coordinador sortint que han manifestat la seva voluntat d’obtenir un nou mandat.

4. Votació per a l’elecció dels nous membres de l’equip coordinador.

5. Torn obert de paraules. 

30/05/2016 - Eleccions a la coordinadora comarcal ANC Osona

Benvolguts/benvolgudes,

Ja fa més d’un any que vàrem elegir i renovar en part l’equip coordinador de l’assemblea territorial d’Osona per la Independència. Ha arribat, doncs, el moment de tornar a exercir aquest nostre dret i deure democràtic.

Us enllacem el reglament que ha de regular tot el procés electoral, per al vostre coneixement i perquè pugueu participar-hi de forma activa, fins i tot presentant-vos com a candidats a membres del futur equip. 

L’assemblea, com podreu veure en el reglament, tindrà lloc el dijous 16 de juny, al centre cívic Can Pau Raba de Vic, a partir de les 19.00 h., amb l’ordre del dia següent:

1. Informe de gestió de l’equip coordinador sortint.

2. Ratificació, si escau, del reglament electoral.

3. Ratificació, si escau, dels membres de l’equip coordinador sortint que han manifestat la seva voluntat d’obtenir un nou mandat.

4. Votació per a l’elecció dels nous membres de l’equip coordinador.

5. Torn obert de paraules.


Salutacions,

ANC Osona

Arxiu PDF: Reglament electoral 2016 

22/05/2016 - L’ANC Vic organitza autocars per a les dues properes mobilitzacions a Barcelona

L’ANC Vic prepara autocars per anar a les dues manifestacions que es faran a Barcelona els propers caps de setmana i a les quals s’ha adherit l’ANC. La primera, convocada per diverses entitats socials, sobiranistes, sindicals i culturals i algun partit polític per diumenge que ve, pretén denunciar les accions del Tribunal Constitucional contra lleis aprovades pel Parlament i, a la vegada, reclamar polítiques socials sota el lema ‘Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real’. L’altra convocatòria és per al següent diumenge, dia 5 de juny, en defensa de l’Ebre.

En tots dos casos, l’autocar de l’ANC Vic sortirà a les 10 del matí de l’estació d’autobusos. El bitllet costa 9 euros i es pot comprar a la parada de l’ANC Vic de cada dissabte al matí davant de Casa Comella o bé a Autocars Serrat (c/ Jaume I, 13).

Amb aquestes manifesacions, l’Assemblea vol plantar cara als atacs de l’Estat espanyol. La manifestació de diumenge que ve sortirà a les 12 del migdia de la plaça Urquinona de Barcelona i acabarà a la delegació del govern espanyol, davant Pla de Palau. La del dia 5 també començarà a les 12, però sortirà de la plaça Universitat i arribarà a la plaça de la Catedral. 

22/05/2016 - L’ANC Vic organitza un quadrangular intercultural de futbol 7

Després d’organitzar amb molt d’èxit un triangular intercultural de futbol 7 ara fa un any, l’ANC Vic repetirà la jugada el proper dissabte 28 de maig. Aquest cop, però, serà un quadrangular de futbol 7 per a veterans. Als equips d’Amic Amazigh, de Ghanesos d’Osona i de l’ANC Vic s’hi suma aquest any un combinat de sud-americans. La competició es farà a les instal·lacions de l’OAR Vic a partir de dos quarts de 5 de la tarda i s’allargarà fins al volts de les 8 del vespre.

La idea és que es juguin dos partits de 20-25 minuts (Amic Amazigh-Combinat Sud-americà i ANC Vic-Equip de Ghana) i la final la disputaran els guanyadors dels dos primers enfrontaments. Durant el joc, hi haurà l’actuació de Gospel Music Impact i, un cop acabi, es lliuraran els premis, hi haurà berenar per a tothom, amb una mostra de cuines del món, i serà el torn dels parlaments, amb un representant de la Sectorial d’Immigració de l’ANC i Ana Surra, exrefugiada política d’Uruguai i candidata d’ERC a les eleccions del 26-J.

L’ANC Vic ha decidit repetir l’experiència després que l’any passat el triangular intercultural va servir per donar a conèixer el procés d’independència a persones d’altres indrets del món i que ara viuen a Catalunya. La iniciativa està oberta a tothom, ja sigui com a jugador o de públic. Qui estigui interessat a jugar, cal que es posi en contacte amb l’ANC Vic. 

16/05/2016 - L'ANC Vall del Ges organitza un col·loqui amb Jordi Sànchez, Albert Botran, Marta Pascal i Joan Tardà

L'ANC Vall del Ges organitza el proper divendres, dia 20, un col·loqui amb el president de l'Assemblea, Jordi Sànchez, i representants dels tres principals partits sobiranistes. Hi participaran Albert Botran, diputat de la CUP al Parlament; Marta Pascal, portaveu de CDC i diputada de Junts pel Sí al Parlament, i Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats.

El col·loqui, moderat pel periodista de Catalunya Ràdio Gerard López, es farà al Teatre Cirvianum de Torelló a partir de les 8 del vespre. Sota el lema 'Endavant República', els ponents explicaran per quin moment passa el procés, com s'encaren els propers mesos i quin serà el paper dels ciutadans durant el procés constituent.

L'entrada és gratuïta, però es recomana recollir un tiquet anticipadament per assegurar-se un lloc. Es poden trobar a Can Tor, la Llibreria Montseny i Torelló Jove, a Torelló; al Bar El Casal, de Sant Vicenç de Torelló, i al Restaurant Can Branques, d'Orís. 

15/05/2016 - El Collsacabra celebra el 5è Aplec independentista

El proper diumenge 22 de maig el Collsacabra celebrarà una nova edició de l’Aplec independentista que enguany arriba a la cinquena edició. Comptarà amb diverses activitats, des d’una caminada, fins a actuacions musicals i parlaments. Seguint amb la seva itinerància en aquesta edició l’aplec tindrà lloc a Can Pamar, al Pla de la Parra (Sant Julià de Cabrera).

La jornada arrencarà a les 9 del matí amb una caminada d’entre 10 i 12 quilòmetres amb sortida des de Can Pamar. A partir de les 12 serà el torn de diverses actuacions musicals i dels parlaments. Entre d’altres, es comptarà amb la presència de Jaume Marfany.

L’Aplec es tancarà amb un dinar. Els tiquets es poden comprar anticipadament a la pastisseria i forn de L’Esquirol, al súper de Cantonigròs i al forn de Rupit. També es poden fer reserves a través del correu electrònic collsacabra@assemblea.cat. 

15/05/2016 - Eulàlia Espona, Arnau Galobardes i Ferran Garriga, representants de la regió 9 al Secretariat Nacional de l’Assemblea

Aquest dissabte els socis de l’Assemblea Nacional Catalana van escollir els membres del nou secretariat nacional i també els representants de la seva regió. Osona, Ripollès i Lluçanès, que formen la regió 9, tindran com a representants Eulàlia Espona i Arnau Galobardes de Vic i Ferran Garriga de Tona. Van sumar 247, 203 i 162 vots, respectivament. Galobardes i Garriga repeteixen i serà el segon any que són representants de la regió al secretariat. Aquest darrer any van estar molt implicats en la comissió de mobilització i especialment en l’11 de setembre. Per la seva banda, Eulàlia Espona s’estrena en aquest nou mandant. Espona ha estat durant tres anys coordinadora de l’ANC Osona.

A nivell nacional també hi haurà, un mandat més, un osonenc. És Jordi Pairó de Torelló, que aquests darrers mesos va exercir de coordinador de la comissió política del l’Assemblea. Pairó va ser escollir amb 1.994 vots.

La regió va comptar amb tres seus on els socis van poder exercir el seu dret a vot al llarg del matí de dissabte. Van ser a Vic, Torelló i Balenyà. A més de les seus presencials, al llarg de la setmana els socis, per primera vegada, van poder votar telemàticament.


*Aquestes dades van ser publicades dissabte al vespre. Els resultats definitius es publicaran el dimarts 17 de maig.

**Podeu consultar el resultats provisionals al link.

+ info: https://assemblea.cat/resultats/Resultats_Provisionals_SN_2016.htm