ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (526-540) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

10/02/2013 - L'ANC Osona engega una borsa de voluntariat

Per tal de dur a terme la seva missió l’ANC necessita a tothom. Per aquest motiu des de l’ANC Osona s’ha engegat una borsa de voluntariat per tal que tothom qui ho desitgi pugui col•laborar donant un cop de mà en algunes de les moltes i diverses activitats que s’impulsen.

Es pot donar un cop de mà, per exemple, en l’àmbit del marxandatge tot preparant comandes, vendre’n en parades, formar-se per anar a fer xerrades i explicar els avantatges d’una Catalunya independent a aquells a qui encara se’ls hi plantegen dubtes, repartir fulletons, etc.

Totes aquelles persones interessades poden demanar informació i inscriure’s enviant un correu electrònic amb les següents dades (voluntaris.ancosona@gmail.com ):


1. Nom i cognoms:
2. Població de residència:
3. Assemblea local a la qual esteu adscrit/a:
4. Data de naixement:
5. Correu electrònic:
6. Telèfon de contacte 1:
7. Telèfon de contacte 2:
8. Àmbit/s en el/s qual/s preferiríeu col•laborar (poseu una creu al costat d’un o de més d’un):
a. Activitats al meu poble o ciutat
b. Activitats fora d’Osona
c. Preparació / venda de marxandatge
d. Difusió de les idees independentistes
e. Suport a l’organització d’actes
f. Una altra (indiqueu-la):
g. M’és indiferent
9. Disponibilitat (algun matí o tarda en concret, dissabtes, diumenges, etc.):
10. Comentaris:

En aquests moments la borsa ja compta amb més de 30 voluntaris alguns dels quals ja han participat en diversos actes. 

07/02/2013 - Unes 150 persones participen a la concentració de suport a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

Convocades per les assemblees locals i territorials d’Osona unes 150 persones van assistir al ple d’aquest dimecres al vespre de Sant Julià de Vilatorta per mostrar el seu suport al consistori. Sant Julià és el segon municipi osonenc el qual ha rebut un contenciós administratiu per part de l’Estat per haver-se declarat territori català lliure.

Aquesta moció es va aprova per unanimitat el passat 25 de setembre. Al ple d’aquest dimecres al vespre es va aprovar per unanimitat l'acord per comparèixer en el recurs contenciós administratiu interposat per la Delegación del Gobierno.

L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, va denunciar que el Govern ‘vol fer servir els òrgans judicials per fer política’. També va advertir que ‘en els propers temps hi hauran altres mocions fora de la legalitat vigent, perquè estem en un moment en s'està creant una nova legalitat’. I va afegir que ‘els jutges saben que la legalitat és canviant i que s'ha d'adaptar a la voluntat del poble’. Rodríguez es va mostrar convençut que ‘el jutge desestimarà el contenciós perquè la justícia ha de dedicar-se a altres casos’.

L’acte va comptar amb una nombrosa representació de tots els pobles d’Osona i fins i tot de més enllà. També hi va ser present un representant de l’Assemblea Territorial del tarragonès.

Entre els assistents s’hi van poder veure algunes cares conegudes com Marta Rovira (diputada), Pere Prat (alcalde de Manlleu), Joan Manel Claveria (alcalde d'Espinelves), Àngel Torres (alcalde de Santa Eulàlia), Josep Mª Freixanet (alcalde d'Olost) o Jordi Fàbrega (alcalde de Sant Pere de Torelló), entre d’altres. 

01/02/2013 - Xerrada de Rafael Ribó a Roda de Ter

El Síndic de Greuges de Catalunya serà aquest proper dimecres 6 de febrer a Roda de Ter per oferir la xerrada titulada ‘Com hauria de ser l’Administració pública de Catalunya’. Ribó posarà èmfasi en com fer una administració més justa, més equitativa i més eficaç.

Aquesta xerrada forma part del cicle ‘Independència, per què?’ que impulsa l’assemblea local de l’ANC de Roda de Ter.

L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre al Teatre Eliseu. 

01/02/2013 - Concentració de suport a l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

Després d’Espinelves, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha estat el segon que ha estat denunciat per la Delegació del Govern espanyol per declarar-se "territori català lliure". De la mateixa manera que es va fer a Espinelves, les assemblees d’Osona convoquen una concentració per mostrar el seu suport a aquest ajuntament.

L’acte de concentració serà aquest proper dimecres, 6 de febrer, a les 19:45 del vespre coincidint amb el ple municipal. El ple, de caràcter extraordinari, servirà per aprovar el recurs al contenciós administratiu plantejat per l'Estat espanyol.

L’ANC Osona convoca als seus socis i simpatitzants, així com també a tota la societat osonenca i a la premsa a mostrar el nostre suport al consistori.

Les assemblees locals i territorials d’Osona faran diverses accions de suport als ajuntaments que es vegin afectats per aquesta denúncia o d’altres de similars.

RECORDEU:

DIA: 6 de febrer

HORA: 19:45

LLOC: Plaça de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta 

29/01/2013 - Doble exposició a Perafita en el marc dels actes de la Candelera

Aquest cap de setmana i en el marc dels actes de la Candelera, Perafita mostrarà dues exposicions. D’una banda es podrà veure la mostra "Dubtes?? La Catalunya del demà" de l'ANC d'Artés i de l’altra, una producció pròpia de l’assemblea del municipi que farà un repàs a la seva tasca. Porta per títol "Perafita en marxa".

Les dues mostres, de manera conjunta, es podran visitar al consultori mèdic. Es podran visitar el dissabte 2 i el diumenge 3 de febrer. La inauguració, amb vermut inclòs, serà el dissabte 2 de febrer a les 12:30h. Els horaris d’obertura seran el dissabte de 12:30h a 14:00h i de les 16:00h a les 20:00. I el diumenge dia 3 de febrer de 10:00h a 14:00h i de les 17:00h a les 19:00h.

Arxiu PDF: Cartell 

27/01/2013 - Lliurats els premis del concurs de fotografia de l'ANC Joves Osona

Aquest diumenge a la tarda, al centre cívic de Can Pau Raba, ha tingut lloc l’acte d’entrega dels premis del concurs de fotografia impulsat per la sectorial de Joves Osona de l’Assemblea.

Alba Oliver, membre de la sectorial, ha destacat que el premi el van impulsar amb l’objectiu de donar a conèixer la sectorial als joves d’Osona. Finalitzat el termini per presentar les fotografies, el jurat es va reunir per seleccionar-ne 5 i d’aquestes 3 que són les que s’han penjat al Facebook de la sectorial (https://www.facebook.com/ancjoves.osona). A través dels ‘m’agrada’ s’han repartit els tres premis.

El tercer premi, valorat en 100 euros, ha estat per Olga Guasch. El segon, de 200 euros, se l’ha endut Anna Sellés i el primer, valorat amb 300 euros, Marina Lavila. El guanyadors han rebut un diploma i un val per l’import del premi que podran bescanviar per productes de la casa Sony.

La coordinadora d’Osona, Eulàlia Espona, ha destacat la feina que ha fer l’Assemblea Nacional Catalana en poc menys d’una any des de la seva constitució i ha animat als joves a formar-ne part. 

26/01/2013 - Unes 150 persones donen suport a l’Ajuntament d'Espinelves

Unes 150 persones de tota la comarca, convocades per l’ANC Osona, juntament amb alguns alcaldes, han assistit al ple de l'Ajuntament d'Espinelves aquest divendres al vespre per donar suport al consistori davant del contenciós presentat per la Delegación del Gobierno en contra de la declaració del municipi com a territori català lliure. Aquest és el primer cas que es dóna a la comarca d’Osona.

L'Ajuntament ha acordat presentar al·legacions i, si el contenciós tira endavant, atribuir la defensa jurídica a la Diputació de Girona, ja que un municipi de 200 habitants no té els recursos per assumir-ho individualment. Segons el consistori, la declaració és un posicionament ideològic i per tant el contenciós no té raó de ser ja que legalment, el manifest no té efectes jurídics pràctics.

La decisió del consistori de declarar Espinelves com a territori català lliure es va basar en els resultats de la consulta del 13 de desembre de 2009, en la que va votar un 50% de la població amb un 97% de vots afirmatius i cap vot negatiu. En les últimes eleccions municipals un 85% de la població d’Espinelves va donar el vot a partits sobiranistes.

En aquest sentit l'alcalde, Joan Manel Claveria, ha denunciat la persecució de l'estat espanyol i ha demanat que “respecti la voluntat del poble”. També ha destacat que la unitat i suport que s'ha visualitzat aquest divendres a Espinelves “és clau per tal que els ajuntaments es puguin mantenir ferms”.

L’ajuntament es va quedar petit per acollir els concentrats entre els quals hi havia representació de gairebé totes les assemblees locals i territorials d’Osona les quals van respondre molt massivament a la crida. Dins la sala de plens, on normalment no hi ha més d’una desena de persones en els plens ordinaris, n’hi van entrar fins a una seixantena. La resta, prop del centenar es van quedar a fora. Els concentrats van lluir estelades i van fer ressonar crits d’independència. També hi va ser present una pancarta sota el lema ‘Ni un pas enrere. El poble està amb vosaltres’.

Accions de suport com aquesta o similars per part de l’ANC Osona s’aniran repetint en altres pobles que es trobin amb situacions semblants. 

26/01/2013 - L'ANC Vic renova la coordinadora local

L’ANC Vic va celebrar aquest divendres al vespre assemblea per renovar la coordinadora local. A l’assemblea ordinària també es va presentar l’informe econòmic i de gestió. L'acte va tenir lloc al centre Cívic de Can Pau Raba.

La nova coordinadora està formada per Àngel Amargant, Josep Maria Miró, Jesús Planchart, Jordi Ponsa, Ignasi Puig, Jordi Sans, Isabel Vallvé i Carme Vilaró. 

26/01/2013 - L'ANC Tavèrnoles comença a caminar

Una vintena de persones es van trobar aquest divendres, 25 de gener, al centre cívic local per engegar la nova assembla de Tavèrnoles. En la trobada hi van prendre part Pilar Cabot i Toni Anguera com a membres del Consell Assessor de l’ANC Osona així com també la coordinadora comarcal Eulàlia Espona.

Entre els assistents es va manifestar la voluntat de començar a treballar per tenir properament la constitució d’aquesta nova assemblea local, que ja compta amb sis persones interessades per formar-ne part activament. Per donar-hi suport també hi van ser presents membres de l’Assemblea de Folgueroles. Entre els presents es va acordar convocar una nova reunió properament i fer extensiva la voluntat de la constitució de la nova local a més persones. 

23/01/2013 - Més de 1.000 persones donen suport a Vic a la declaració de sobirania

Convocades per l’ANC i l’AMI, més de 1.000 persones han participat aquest dimecres a la tarda a la concentració que s’ha fet a la Plaça Major de Vic per donar suport a la Declaració de Sobirania que ha tingut lloc al Parlament. De manera paral·lela aquesta concentració s’ha fet arreu del territori català. Osona va fer convocatòria conjunta a Vic excepte en aquells pobles en el quals l’Ajuntament la va fer per la seva banda.

A Vic hi han assistit representants de diverses assemblees locals i territorials osonenques, així com també una bona representació d’alcaldes. Hi han participat batlles d’un total de 12 poblacions de la nostra comarca; Vic, Manlleu, Taradell, Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Aiguafreda, Muntanyola, Tavèrnoles, Gurb i Balenyà. Durant l’acte s’ha fet la lectura del manifest elaborat conjuntament per l’ANC i l’AMI. Ha anat a càrrec de coordinadors locals i territorials de l'ANC: Susi Planas (de Centelles), Marc Costa (de Vilatorta) i Jordi Ponsa (de Vic).

L’alcalde de Vic i president de l’AMI, en nom del alcaldes de la comarca, ha adreçat unes paraules als assistents després de la lectura del manifest i ha destacat que “hem de treballar junts societat civil, entitats com AMI, ANC, Òmnium o CCN i institucions” i que el cas català “s’ha d'explicar a Europa”. Ha afirmat que “hem fet bona part del camí i avui un pas molt important” i que “esperem que el 2014 tinguem un estat català independent”.

Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona ha estat l’encarregada d’obrir l’acte i de tancar-lo. En tancar-lo ha animant a la societat “a treballar i a agafar forces i energia per aquest any que ens espera”.

Durant la concentració, en diverses ocasions, els participants han cridat a favor de la independència de Catalunya. I també han aplaudit amb entusiasme el manifest i els parlaments. 

22/01/2013 - Les assemblees d'Osona inicien actes de suport als ajuntaments

Les assemblees locals i territorials d’Osona realitzaran aquest divendres la primera de les diverses accions que es portaran a terme en diversos ajuntaments els quals hagin rebut algun tipus de requeriment o denuncia per part del govern espanyol.

L’Ajuntament d’Espinelves ha estat el primer d’Osona en el qual l’Estat Espanyol ha començat l’ofensiva contra el "territori català lliure". Aquest divendres, 25 de gener, a les 8 del vespre, hi ha ple municipal, i l’ANC hi serà present per mostrar el seu suport al consistori.

Des de l’ANC Osona convoquem a la societat a prendre part d’aquesta acció així com també a la premsa.

A partir d’aquest moment, l’ANC Osona serà present a través de diverses accions als diversos municipis en situacions semblants. 

22/01/2013 - Centelles enceta un cicle de xerrades

Aquest proper dijous dia 24 de gener, a les 8 del vespre, l’ANC de Centelles arrenca un cicle de xerrades sota el lema ‘Les raons econòmiques, polítiques i socials d’una Catalunya Estat’. La primera porta per nom ‘Hem de tenir por a la independència?’. Anirà a càrrec de Ricard Garreta, patró i fundador de la Fundació Catalunya Estat. Es farà al local del pis de dalt de la seu de la Societat Coral "La Violeta".

Donarà la benvinguda a l’acte la coordinadora de l’ANC Centelles, Assumpció Planas. Antoni Bertrán, responsable de presentacions i actes de la Fundació Catalunya Estat presentarà la xerrada ‘Hem de tenir por a la independència?’ que anirà a càrrec de Ricard Garreta, patró i fundador de la Fundació Catalunya Estat. Després de la xerrada hi haurà torn obert de paraula. El comiat el farà Josep Bruch, pensionista i secretari de l’ANC Centelles. L’acte es tancarà amb una copa de cava per a tots els assistents. 

21/01/2013 - LLiurament de premis del concurs de fotografia de l'ANC Joves Osona

Aquest proper diumenge, 27 de gener, tindrà lloc el lliuament de premis del concurs de fotografia impulsat per l'ANC Joves Osona. Serà al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic a les 5 de la tarda.

Encara hi ha temps per votar la imatge guanyadora. Podeu veure les imatges al següent enllaç: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.258680967594970.60881.100003592056001&type=1

+ info: www.facebook.com/media/set/?set=a.258680967594970.60881.100003592056001&type=1

 

19/01/2013 - Les assemblees d'Osona de l'ANC criden a la mobilització el 23 de gener

Les assemblees d’Osona convoquen a tota la ciutadania de la comarca a concentrar-se de manera conjunta davant l’Ajuntament de Vic el proper 23 de gener a les 7 de la tarda. L’objectiu és donar suport a la Declaració de Sobirania que tindrà lloc el mateix dia 23 al Parlament de Catalunya i fer visible així el nostre desig d’independència. Durant les concentracions es farà la lectura d’un manifest. També serviran per iniciar el tret de sortida de la campanya pel ‘Sí’.

Osona fa convocatòria conjunta a Vic excepte en aquells casos en els quals els ajuntaments i l'ANC local hagin fet crida al seu poble.

Al matí, i a nivell nacional, hi haurà concentració al es 12 del migdia al Parlament. Des d’Osona també engresquem a tota la ciutadania a participar-hi.

Des de l’ANC considerem que l'aprovació de la Declaració de Sobirania és el primer pas per a l’exercici del nostre dret a decidir, del dret d'autodeterminació del poble de Catalunya i l'ANC el considera indispensable per poder culminar el procés d'independització amb la constitució del nostre propi Estat, lliure i sobirà.

Les assemblees d’Osona criden a la mobilització per demostrar una vegada més, com ja va fer l'11 de setembre passat, la força i la convicció de la societat civil; una societat que no s'aturarà fins que Catalunya esdevingui un nou Estat d'Europa.

L'ANC convoca els seus associats i a tot el poble de Catalunya a:

1. Concentrar-se el dia 23 a les 12h davant del Parlament de Catalunya. Ens hem de fer ben visibles i exterioritzar clarament el nostre desig d'independència. Porteu, doncs, senyeres, estelades, pancartes...

2. El mateix dia 23, a les 7 de la tarda davant l’Ajuntament de Vic, a la Plaça Major, excepte en aquells municipis on els ajuntaments i l'ANC local hagin fet crida al seu poble.

Arxiu PDF: Manifest sobre la declaració de sobirania del poble de Catalunya 

19/01/2013 - Acte de presentació de l'ANC de Tavèrnoles

Seguint amb l’extensió territorial de l’Assemblea Nacional Catalana, aquest proper divendres, 25 de gener, tindrà lloc la presentació de l’ANC de Tavèrnoles.

L’acte serà a les 8 del vespre al Centre Cívic de Tavèrnoles i comptarà amb les intervencions de Toni Anguera i Pilar Cabot, membres del Consell Assessor.

L’acte de presentació compta amb el suport de l’ANC Osona i l’ANC Folgueroles.