ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (511-525) de 556
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

10/03/2013 - Santi Arisa dedica una cançó a l'ANC

Santi Arisa té un nou projecte entre mans. Santi Arisa i la Tribu Patriòtica estan preparant un nou disc d'himnes i cançons patriòtiques dels Països Catalans. Arisa les versiona i les renova amb el seu toc personal. Compta amb la col·laboració de grups com De Calaix, Deu de Veu, Les Veus del Bruguera o Lúpulus Emsembla, entre d'altres.

Entre les cançons n'hi ha una dedicada a l'ANC. Ha recollit consignes del poble fent un nou tema anomenat Ara!, dedicat a l'Assemblea Nacional o Què hem de fer!, dedicat a l'11 de setembre. Entre el repertori s'hi poden trobar versions de Els segadors, El Virolai, El cant dels ocells, La Balanguera o El Tio Canya a més d'alguns temes propis com The new Catalan State of mind.

El disc està previst que surti pels volts de la Diada de Catalunya, l'11 de setembre i actualment està en procés de gravació. Per finarçar el projecte hi ha obert un procés de micromecenatge.

+ info: www.impulsat.org/ca/144412/projectes/Musica/ARA_-Nou-disc-Santi-Arisa-amb-La-Tribu-Patriotica.htm

 

05/03/2013 - Sessió preparatòria el 9 de març per a l’Assemblea General

El dissabte dia 9 de març hi ha la sessió preparatòria que preveu el Reglament de l'Assemblea General (RAG). Aquest estableix que abans de l'Assemblea General del 16 de març del 2013 que tindrà lloc a Girona es faci una sessió per tractar les esmenes vives. Les assemblees d’Osona i El Ripollès ho centralitzarem a Vic, a partir de les 10 del matí al Centre Cívic Can Pau Raba, carrer Raval Cortines, 24.

En aquesta sessió només hi podrem prendre part els socis de l’ANC. Cal portar un document identificatiu que s’haurà de mostrar a l’entrada. És important la vostra assistència. De les decisions que es prenguin en dependrà l'estructura organitzativa futura de l'Assemblea i l'actualització del Full de Ruta cap a la independència. Podeu consultar la documentació a www.assemblea.cat.

+ info: www.assemblea.cat

 

22/02/2013 - Salvador Cardús fa el ple a Centelles

El sociòleg va oferir aquest dijous la xerrada ‘Cap a la majoria independentista que ens cal’ a Centelles en el marc del cicle de conferencia ‘Catalunya Estat: raons i fets’. El públic, que va superar el centenar, va omplir la Sala La Violeta.

Durant més de dues hores, col·loqui inclòs, Cardús va explicar i debatre, d'una manera amena i entenedora, tant l'evolució que ha seguit la voluntat independentista durant els darrers 30-35 anys, com la feina que encara cal fer fins a obtenir l'objectiu final. Cardús no va fer referencia també a les dificultats que apareixeran en aquest procés. La xerrada va ser seguida molt atentament i amb gran interès per part de tots els assistents. Mostra d'això va ser la llarga estona d'aplaudiments que va rebre el conferenciant acabada la presentació. Per acabar l'acte, es va oferir una copa de cava als presents.

El cicle continuarà el 14 de març amb l’historiador Josep Catà que parlarà de 'La repressió Borbònica sobre Catalunya 1714-1725'. El 18 d’abril serà el torn de la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’. 

22/02/2013 - Es constitueix Tavèrnoles per la Independència

Seguint amb l'extenció territorial de l'Assemblea Nacional Catalana, el 19 de febrer passat, es va constituir l'assemblea territorial de Tavèrnoles per la Independència. La coordinadora està formada per 7 membres, i en són cocoordinadors Antoni Vilà i Georgina Pérez. Alba Manyoses n'és la secretària i Matí Bretxa el tresorer.

Amb aquesta, ja són 28 les assemblees de l'ANC a Osona, comptant també la sectorial de Joves i la de la UVic a més de les territorials. En total, entre locals i territorials l'ANC a Osona té presència a 47 dels 51 municipis. 

22/02/2013 - Nou període d'inscripcions a l'Assemblea General Ordinària del 16 de març

S'ha obert un nou període d'inscripcions a l'Assemblea General Ordinària per al proper 16 de març. En aquests moments el més important és que, tothom que vulgui assistir a l'Assemblea General (AG) i que no es va poder inscriure durant el termini passat del 21 al 28 de gener, ho faci a partir d'ara i com a màxim fins al dia 25 de febrer, comprovi si està inscrit al cens i, posteriorment, faci la inscripció provisional a l'AG.

El formulari el trobareu al web https://www.assemblea.cat/?q=node/2521

És mot important que a l’hora de fer la inscripció a l’AG del 16 de març del 2013 es faci estantmolt segur que s’hi assistirà. Els requisits per per assistir a l'AG són estar correctament inscrit en el cens de l'ANC
com a soci de ple dret abans del 31 de gener del 2013 i estar al corrent de pagament de la quota del primer trimestre del 2013. .

Recordeu el nou termini d'inscripció: Fins al 25 de febrer 

17/02/2013 - Osona participa activament a la jornada intensiva de difusió de l’ANC l'Hospitalet

Aquest passat dissabte, la territorial de l’Hospitalet de Llobregat de l’ANC va dur a terme una jornada intensiva de difusió de la tasca de l’Assemblea Nacional Catalana sota el lema l’“ANC omple l’Hospitalet”. Prop d’una trentena de parades informatives van difondre el missatge de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a tots el barris de l’Hospitalet.

Osona hi va participar amb 8 parades repartides entre la zona centre i la zona de Bellvitge. En total, 24 osonencs van formar part de l’acció. Al llarg de tot el matí van difondre el missatge de l’ANC i van captar nous simpatitzants.

La jornada també va servir per fer difusió dels actes de llançament que ha preparat l’ANC l’Hospitalet. El proper 28 de febrer està prevista una conferència titulada “L’Hospitalet pel dret a decidir” que comptarà amb la presència de Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, Lluís Cabrera, president d’Altres andalusos i Àngel Colom, Director General de la Fundació Nous catalans.

L’acció va comptar amb la col·laboració de les territorials del Barcelonès (Fort Pienc, Les Corts, Sants, Sarrià, Badalona, Gràcia, Poble Sec, Esquerra de l'Eixample, Dreta de l'Eixample, Horta, Ciutat Vella, Sant Martí, Sagrada Família i Nou Barris), Osona, Maresme (Sant Pol) i el Baix Llobregat (Cornellà), així com de la sectorial de Jubilats de l’ANC.

Des d’Osona s’ha valorat molt positivament aquesta experiència i s’espera, properament, seguir prenent part d’iniciatives similars arreu del territori. 

17/02/2013 - Inscripcions voluntaris assemblea general 16 de març

Inscripcións obertes fins el 24 de febrer

L'Assemblea General se celebrarà a Girona, al Pavelló Girona-Fontajau i es necessitem voluntaris per a les següents tasques:

Acreditacions: Personal destinat a comprovar els inscrits a l'Assemblea General i a cedir la corresponent acrediació.Cal que els voluntaris inscrits en aquesta tasca portin el seu portàtil.

Recompte: Personal encàrregat de comptar el nombre de vots afirmatius, negatius i abstencions de cada una de les votacions.

Ordre: Personal encàrregat de controlar l'accés al recinte i el correcte desenvolupament de l'acte.

Marxandatge: Personal destinat a proporcionar / vendre el material de marxandatge de l'ANC.

Més informació i inscripcions al següent enllaç:

+ info: www.assemblea.cat/?q=voluntaris16M2013

 

17/02/2013 - L'ANC Vall del Ges celebra la seva assemblea anual

El proper dia 22 de febrer, a 2/4 de 9 a la Sala d'actes de la cooperativa (antic Gestiomat)es celebrarà l'assemblea anual ordinària de l'Assemblea Nacional Catalana de la Vall del Ges - Vall del Ges per la Independència, on es renovaran els càrrecs de la coordinadora local. Durant les properes setmanes s'obrirà el període de presentació de candidatures per part de socis de l'ANC.

En el darrer any, l'assemblea local de l'ANC ha organitzat i ha participat en diferents activitats a favor del dret a decidir de Catalunya, com ara l'organització de la manifestació a Torelló per la Diada i l'organització d'autobusos per la històrica manifestació independentista de l'11 de Setembre del 2012, a Barcelona, amb més d'un milió de persones sota el clam d'independència. També ha estat part organitzadora de la Marxa per la Independència, va entregar l'estelada a l'Ajuntament de Torelló per tal que es pengés a la Casa de la Vila, després d'aprovar-se una moció en aquest sentit.

L'assemblea local de l'ANC també ha fet parades informatives en l'acte de l'entrega de l'estelada de Sant Pere de Torelló a l'ANC i durant la campanya de Nadal a Torelló.

Finalment, durant el darrer procés electoral, que tenia com tema central el dret a decidir de Catalunya, l'ANC Vall del Ges va passar una nota informativa a totes les cases de la vall, responent les preguntes més freqüents sobre la independència del nostre país. En aquestes eleccions, l'ANC va celebrar la victòria clara dels partits que apostaven obertament pel dret a decidir. En el cas de la Vall del Ges, els resultats d'aquests partits a favor del dret a decidir va ser aclaparadora.

Durant aquest any, l'assembla local de la Vall del Ges ha creat perfils a Twitter i a Facebook, essent presents a les xarxes socials més populars.

L'objectiu de l'ANC és continuar treballant per crear una majoria social a favor de la independència, així que a nivell local es treballarà per augmentar la participació popular en els actes de l'ANC així com augmentar el nombre d'adherits. 

15/02/2013 - Salvador Cardús, segon ponent del cicle de xerrades de Centelles

Continua el primer cicle de conferències que, sota el títol genèric de ‘Catalunya estat: fets i raons’ ha programat Centelles per la Independència.

Aquest proper dijous, 21 de febrer, serà el torn de la segona xerrada programa ‘Cap a la majoria independentista que ens cal’. En aquesta ocasió el ponent serà el sociòleg Salvador Cardús.

L’acte tindrà lloc a la sala ‘La Violeta’ ubicada al carrer A. Clavé número 3, tercer pis. L’acte començarà a les 8 del vespre i comptarà amb una benvinguda per part de Susi Planas, coordinadora de l’ANC Centelles i una presentació a càrrec de David Camps, sociòleg. Al final de la conferencia de Cardús hi haurà un torn obert de paraula i l’acte es tancarà amb una copa de cava.

El cicle continuarà el 14 de març amb l’historiador Josep Catà que parlarà de 'La repressió Borbònica sobre Catalunya 1714-1725'. El 18 d’abril serà el torn de la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’. 

15/02/2013 - L'estelada ja no llueix a la capella de Santa Llúcia de Taradell

Comunicat ANC Taradell:

L'Assemblea de Taradell (ANC) lamentem haver hagut de despenjar l'estelada de la capella de Santa Llúcia

Els membres de l'Assemblea.cat a Taradell lamentem informar que l'estelada situada a la façana de la capella de Santa Llúcia ha hagut de ser retirada. Segons el rector de Taradell, s'haurien rebut pressions per part del bisbat de Vic, que no veuria amb bons ulls aquest fet.

Els integrants de l'Assemblea de Taradell ho hem rebut amb decepció i tristesa, i lamentem que el bisbat de Vic no se sumi a la corrent majoritària que actualment es dóna a Taradell en favor de l'estat propi per a Catalunya. Així, no hem tingut altra opció que acceptar la decisió dels propietaris de l'edifici, i procedir a retirar-ne l'estelada que hi oneja, la qual cosa no implica la nostra conformitat amb la decisió.

Actualment, l'estelada està reubicada ben a prop, concretament al monument de l'“Exaltació a la vida i a la pau” de Josep Ricart i Maimir, a la mateixa Plaça de Sant Llúcia. 

15/02/2013 - Cicle de debats a la UVic: ‘Catalunya cap a l’estat propi’

La Universitat de Vic ha organitzat un cicle de cinc debats per analitzar el moment actual i les perspectives de futur que s’obren per a Catalunya després de la Declaració de Sobirania del Parlament. En el cicle hi participaran com a po¬nents deu persones representatives de diversos àmbits: els moviments socials, la ciències políti¬ques, l’economia, la cultura i la sociologia.

L’objectiu del cicle és aportar als estudiants, al conjunt de la comunitat universitària i a la ciuta¬dania en general elements d’informació i de reflexió sobre el nostre país i el seu futur en un mo¬ment tan complex com esperançador.

El cicle arrencarà el 27 de febrer. El primer debat porta per títol ‘Els moviments socials per la independència’. Comptarà amb Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural i Ferran Civit, membre del comitè executiu de l’Assemblea Nacional Catalana. La presentació anirà a càrrec de Jordi Montaña, rector de la UVic. Tots els debats tindran lloc a les 12 del migdia a Aula Magna de la UVic.

Arxiu PDF: Programa 

11/02/2013 - L'ANC Osona participarà en una jornada informativa a l’Hospitalet de Llobregat

L’ANC de l’Hospitalet de Llobregat ha preparat pel proper dissabte, 16 de febrer, una acció informativa. Al llarg de tot el matí multitud de parades informatives simultànies es podran trobar als carrers de la ciutat. L’objectiu és difondre el missatge de l’ANC a la població d’aquesta ciutat.

Per tal de tenir més presència l’assemblea de l’Hospitalet ha demanat suport al territori. Des d’Osona hi serem presents aportant un bon nombre de parades i persones que aportaran presència i informació diversa. I per això estem cercant voluntaris per participar d’aquesta acció.

Tota persona interessada en participar d’aquesta activitat es pot posar en contacte amb l’ANC Osona a través de la borsa de voluntariat (voluntaris.ancosona@gmail.com). L’hora de sortida serà a les 8 del matí des de l’esplanada de La Canal de Tona. I la tornada està prevista a les 15 hores.

A més de voluntaris estem cercant furgonetes per baixar el material per muntar les parades i també taules grans plegables. Si algú en pot aportar també ho pot fer saber a través del correu electrònic de la borsa de voluntariat.

La iniciativa comptarà també amb el suport d’altres assembles territorials del Barcelonès (Fort Pienc, Les Corts, Sants, Sarrià, Badalona, Gràcia, Poble Sec, Esquerra de l'Eixample, Horta, Ciutadella i Nou Barris), Maresme i el Baix Llobregat.

Així doncs, animeu-vos a participar en aquesta activitat i a difondre el missatge de l’ANC a l’Hospitalet de Llobregat. Les accions a l’àrea metropolitana són molt importants! 

10/02/2013 - Una exposició mostra la Catalunya del demà a Els Hostalets de Balenyà

Els propers 15, 16 i 17 de febrer l’assemblea territorial de Balenyà organitza una mostra sobre la Catalunya d’ahir, d’avui i del demà. L’exposició, produïa per l’assemblea d’Artés, porta per títol ‘Dubtes? La Catalunya del demà’. Es podrà visitar a la sala principal de l’Espai Cultural ubicat a la Plaça Joan Espona de Els Hostalets de Balenyà. 

10/02/2013 - L'ANC Osona engega una borsa de voluntariat

Per tal de dur a terme la seva missió l’ANC necessita a tothom. Per aquest motiu des de l’ANC Osona s’ha engegat una borsa de voluntariat per tal que tothom qui ho desitgi pugui col•laborar donant un cop de mà en algunes de les moltes i diverses activitats que s’impulsen.

Es pot donar un cop de mà, per exemple, en l’àmbit del marxandatge tot preparant comandes, vendre’n en parades, formar-se per anar a fer xerrades i explicar els avantatges d’una Catalunya independent a aquells a qui encara se’ls hi plantegen dubtes, repartir fulletons, etc.

Totes aquelles persones interessades poden demanar informació i inscriure’s enviant un correu electrònic amb les següents dades (voluntaris.ancosona@gmail.com ):


1. Nom i cognoms:
2. Població de residència:
3. Assemblea local a la qual esteu adscrit/a:
4. Data de naixement:
5. Correu electrònic:
6. Telèfon de contacte 1:
7. Telèfon de contacte 2:
8. Àmbit/s en el/s qual/s preferiríeu col•laborar (poseu una creu al costat d’un o de més d’un):
a. Activitats al meu poble o ciutat
b. Activitats fora d’Osona
c. Preparació / venda de marxandatge
d. Difusió de les idees independentistes
e. Suport a l’organització d’actes
f. Una altra (indiqueu-la):
g. M’és indiferent
9. Disponibilitat (algun matí o tarda en concret, dissabtes, diumenges, etc.):
10. Comentaris:

En aquests moments la borsa ja compta amb més de 30 voluntaris alguns dels quals ja han participat en diversos actes. 

07/02/2013 - Unes 150 persones participen a la concentració de suport a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

Convocades per les assemblees locals i territorials d’Osona unes 150 persones van assistir al ple d’aquest dimecres al vespre de Sant Julià de Vilatorta per mostrar el seu suport al consistori. Sant Julià és el segon municipi osonenc el qual ha rebut un contenciós administratiu per part de l’Estat per haver-se declarat territori català lliure.

Aquesta moció es va aprova per unanimitat el passat 25 de setembre. Al ple d’aquest dimecres al vespre es va aprovar per unanimitat l'acord per comparèixer en el recurs contenciós administratiu interposat per la Delegación del Gobierno.

L'alcalde, Joan Carles Rodríguez, va denunciar que el Govern ‘vol fer servir els òrgans judicials per fer política’. També va advertir que ‘en els propers temps hi hauran altres mocions fora de la legalitat vigent, perquè estem en un moment en s'està creant una nova legalitat’. I va afegir que ‘els jutges saben que la legalitat és canviant i que s'ha d'adaptar a la voluntat del poble’. Rodríguez es va mostrar convençut que ‘el jutge desestimarà el contenciós perquè la justícia ha de dedicar-se a altres casos’.

L’acte va comptar amb una nombrosa representació de tots els pobles d’Osona i fins i tot de més enllà. També hi va ser present un representant de l’Assemblea Territorial del tarragonès.

Entre els assistents s’hi van poder veure algunes cares conegudes com Marta Rovira (diputada), Pere Prat (alcalde de Manlleu), Joan Manel Claveria (alcalde d'Espinelves), Àngel Torres (alcalde de Santa Eulàlia), Josep Mª Freixanet (alcalde d'Olost) o Jordi Fàbrega (alcalde de Sant Pere de Torelló), entre d’altres.