ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 4 notícies (511-514) de 514
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

06/12/2012 - Comunicat sobre l'atac a la immersió lingüística del govern espanyol

L’ANC ha elaborat un comunicat sobre la proposta de llei de millora de la qualitat educativa impulsada pel govern espanyol, en què el català passaria a ser una llengua residual a l’ensenyament.

En aquest comunicat l’Assemblea Nacional Catalana constata “que el projecte de llei és l’atac més greu a la llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. Un atac covard, fet públic un cop han passat les eleccions al Parlament de Catalunya, que respon a l’estratègia sistemàtica dels aparells polítics i judicials de l’Estat espanyol de menyspreu i residualització de la llengua catalana; especialment pel que fa al model educatiu de la immersió lingüística”.

El text remarca que “la llei no tan sols denigra el català, sinó que atempta contra la cohesió del poble català cercant la segregació i divisió entre catalans catalanoparlants i catalans castellanoparlants per crear un conflicte lingüístic inexistent a Catalunya”.

Afirma que “l’atac del govern espanyol no es pot desvincular del context polític” i que “mai no havien arribat tan lluny en els més de trenta anys de monarquia parlamentària, perquè mai no havíem estat tan a prop d’assolir la nostra llibertat”.

Segons l’ANC, “l’única resposta possible a aquesta llei passa per la desobediència civil i pel front comú de partits, sindicats, entitats i del conjunt de la societat contra aquest nou atac, en una resposta contundent, pacífica i clara”.

Finalment, “l’ANC s’adhereix a les mesures i convocatòries sorgides per respondre a aquest atac des de Som Escola, i fa una crida als seus adherits i al conjunt de la societat a mobilitzar-se per defensar l’educació catalana”.


+ info: http://assemblea.cat/?q=ca/node/2540

 

05/12/2012 - 2nes xerrades per la independència + pa amb tomàquet

Collsacabra per la independència arrenca quest proper divendres, dia 7 de desembre, la segona tanda de xerrades amb pa amb tomàquet. La primera anirà a càrrec de l’alpinista i càmera Ferran Latorre. La xerrada porta per títol ‘Del 8b als 8.000m: l’alpinisme català’. Serà a les 8 del vespre a Can Marsal (Rupit i Pruit).

La segona xerrada titulada ‘Respostes a la independència’, tindrà lloc l’11 de gener al Casal d’Avis de l’Esquirol. Anirà a càrrec de Jaume Gómez Bonamusa, de la Fundació Catalunya Estat. I finalment, el lingüista Jordi Dorca, exposarà ‘El parlar del Collsacabra’ en una xerrada el 18 de gener a Cal Carreter de Cantonigròs.

Totes les xerrades començaran a les 8 del vespre i el sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal fer reserva prèvia a través de collsacabra@assembela.cat o al telèfon 617 470 355 (Eudald). 

04/12/2012 - Les assemblees d’Osona demanen unitat d’acció als partits polítics després del 25N

Optimisme amb l’avenç del procés que s’anticipa al ‘Full de ruta’ previst per l’ANC

Les territorials i locals de l’ANC d’Osona consideren que “amb les eleccions del passat dia 25 de novembre, Catalunya ha decidit per àmplia majoria que té el dret a decidir i que vol exercir-lo aquesta legislatura”. I per fer-ho han demanat als partits polítics unitat d’acció.

Així s’ha explicat aquest dilluns en la roda de premsa que ha tingut lloc a l’espai ETC de Vic. Representants de les diverses assemblees osonenques han presentat un document que faran arribar durant els propers dies als representants dels partits sobiranistes tant a nivell local com comarcal. La presentació de l’acció ha anat a càrrec del coordinador de Taradell, Lluís Molist i de la coordinadora d’Osona Eulàlia Espona.

Les assemblees d’Osona consideren que “els partits que en el seu programa optaven clarament pel dret a decidir sumen una àmplia majoria (més de dos milions de vots i pràcticament dos terços del Parlament)” i que per tant “el procés ha estat validat pels electors catalans”.

El text remarca que “la concordança d’estratègies dels partits no vol dir unitat d’acció en tot i per tot, ni tampoc una confluència artificial d’ideologies, és refereix exclusivament a l’acord bàsic i elemental que preservi l’espai necessari per construir l’entesa política i social en pro de la consulta. És a dir: que aquesta consulta popular es pugui celebrar, que es pugui realitzar en aquesta legislatura i que es celebri en les millors condicions de legitimitat democràtica i amb el màxim suport popular, polític i internacional”.

Durant l’acte s’ha presentat també el fulletó informatiu sobre els resultats electorals del 25N que s’ha elaborat des de nacional i que es repartirà a diversos municipis osonencs durant els propers dies. Aquest dissabte ja es podrà trobar a la parada setmanal del mercat de Vic. 

02/12/2012 - Calldetenes farà una botifarrada a la Constitució

Aquest proper dijous, 6 de desembre, festivitat de la Constitució espanyola, l’Assemblea de Calldetenes ha organitzat una botifarrada. L’acte tindrà lloc a partir de 2/4 d’11 del matí a la Plaça 11 de setembre. Els tiquets per a la botifarrada es poden adquirir als forns de pa del municipi. Tenen un preu de 5 euros i inclouen entrepà i beguda.

La jornada també servirà per inaugurar els cartells de ‘Municipi per la Independència’ que es col·locaran a les entrades de Calldetenes sota el cartell del nom del poble. Serà el primer municipi osonenc que els col·loca. A més a més, també s’inaugurarà un nou mural que s’ha pintat al Carrer Gran.

Adjuntem cartell de l’acte per tal que el pugueu incloure a les vostres agendes i en pugueu fer la difusió que cregueu oportuna.