ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (496-510) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

02/04/2013 - Dissabte, 6 d'abril, Assemblea General Descentralitzada, a Vic

Aquest dissabte tindrà lloc l'Assemblea General Descentralitzada (AGD). Serà a les 10 del matí, al Centre Cívic Can Pau Raba, al carrer Raval Cortinas, 24 de Vic.

Aquesta AGD agrupa totes les Assemblees Territorials d'Osona i la del Ripollès, per la qual cosa tots els socis que pertanyin a aquestes territorials hi estan convocats.

Tal i com es va acordar en la passada Assemblea General del 16 de març a Girona, es votaran les esmenes vives del procés de modificació dels Estatuts i del RRI.

Es poden consultar a http://www.assemblea.cat

Per participar en l'AGD caldrà indentificar-se a l'entrada. 

28/03/2013 - Dolors Feliu presenta ‘Manual per la Independència’ a Roda de Ter

L’Assemblea de Roda de Ter, seguint amb el cicle de xerrades ‘Independència, per què?’, ha organitzat la presentació del llibre ‘Manual per la Independència’ de l’autora Dolors Feliu Torrent, directora general de serveis consultiu de la Generalitat de Catalunya i nascuda a Roda de Ter.

L’acte tindrà lloc el proper divendres, 5 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre a la sala polivalent de la biblioteca Bac de Roda. La presentació anirà a càrrec del director de El 9 Nou, Jordi Molet. 

26/03/2013 - L’ANC de Roda de Ter penja una estelada gegant de 36m2

Aquest dimarts l’Assembla local de Roda de Ter ha instal·lat una gran estelada a la façana del darrere del Teatre Eliseu. L’estelada, que mesura 9 metres de llarg i 4 d’ample, presideix la façana del riu Ter que creua el poble i per tant, és visible des de molts punts. La instal·lació s’ha fet aquest dimarts al matí i l’estelada queda penjada de manera permanent. 

23/03/2013 - Carme Forcadell omple a vessar el Teatre Eliseu de Roda

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va ser aquest divendres, 22 de març, a Roda de Ter per oferir la xerrada ‘Independència és llibertat, Catalunya nou estat’. Amb un teatre ple a vessar, amb més de 350 persones, Forcadell va exposar un missatge clar i contundent afirmant que ‘tenim la independència a tocar’.

Segons la presidenta de l’Assemblea, ‘CiU i ERC estan fent tots els passos amb els que es van comprometre i el procés va endavant’ i va citar com a exemples les eleccions, la declaració de sobirania del Parlament o la propera constitució del Consell per la transició nacional. Forcadell va posar èmfasi en no caure en les provocacions de l'Estat Espanyol ni en el desànim assegurant que ‘estem guanyant però no ens podem creure els missatges que arriben de Madrid’. Va demanar als assistents no mirar alguns mitjans de comunicació estatals com La Razón, L'ABC, Intereconomia o Canal 13 ja que ‘no ens podem despistar’ i ‘nosaltres hem d’anar endavant’. Acabada la xerrada, el públic, dempeus, va lloar amb llarga estona d’apaludiments les paraules de Forcadell.

L’acte també va comptar amb la intervenció de Toni Mayans, coordinador de l’ANC Roda de Ter que va obrir l’acte. Gerard Vallejo i Jana Maier van recitar l'’Ara Mateix’ i Nil Coma l'’Ara és demà’ acompanyats per Pep Poblet al clarinet baix. També es va comptar amb l’actuació de la Coral Vila Formosa. 

21/03/2013 - Un centenar de persones participen a la sessió informativa sobre insubmissió fiscal a Vic

Aquest dimecres al vespre, a l'auditori Unnim de la Rambla de l'Hospital de Vic, un centenar de persones varen assistir a una sessió informativa sobre la insubmissió fiscal, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana en col·laboració amb Catalunya Diu Prou.

Carme Teixidó, portaveu de la plataforma Catalunya Diu Prou, va explicar d'una manera entenedora a un públic divers, però integrat en bona part per professionals del sector, els procediments que permeten ingressar les quotes d'IVA i de l’IRPF a favor de l'Agència Tributària Catalana en lloc de fer-ho a l'estatal. Teixidó va insistir en el fet que aquests procediments ja han estat provats amb èxit i que no comporten cap mena de risc ni sanció per al contribuent, fins el punt que les persones que els han seguit i l'han sol·licitat, han obtingut de la "Agencia Tributaria" estatal el certificat que acredita que estan al corrent de les seves obligacions. L'acte va comptar també amb la participació de Teresa Bonnín, del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana, la qual va remarcar que de moment l'Agència Tributària Catalana transfereix aquestes quantitats a la seva homòloga estatal, però que en el moment en què aquests procediments tinguin un seguiment massiu serà possible per a la Generalitat començar a exercir la seva sobirania fiscal, sense haver de patir la feixuga dependència que pateix avui. 

18/03/2013 - Carme Forcadell, candidata a catalana de l'any

Comunicat ANC Centelles:

Com cada any TV3 i El Periodico de Catalunya han iniciat la campanya per escollir el Català de l'any.(Fins ara i des de l'any 2000 han estat nomenats successivament: Ernest Lluch, Pau Gasol, Manuela de Madre, Ferran Adrià, Joan Manuel Serrat, Joan Massagué, Neus Català, Pasqual Maragall, Vicente Ferrer, Josep Guardiola, David Miret i Joaquim Ma. Puyal). Com podeu veure l,'abast és força ampli.

Ara, i fins el proper dia 21 de març, s'està en l'etapa de presentar candidats. Per poder-ho fer hi ha tres vies:

web: accedint a www.cataladelany.cat registrar-se i proposar el candidat. telèfon: trucant al 905.44.60.40.
sms: enviant un missatge al 25152 amb la paraula CATALA, el nom del candidat i el nom del lector.

Des d'aquesta Junta Coordinadora de CxI, tant per reforçar la presència de l'ANC en els mitjans de comunicació i en la societat en general, com perquè considerem que la feina feta així ho avala amb escreix, proposem a CARME FORCADELL, com a candidata per ser la Catalana de l'any 2012.

És per això que us demanem a tots vosaltres que, per qualsevol d'aquestes tres vies que hem facilitat, no tan sols la proposeu si no que també feu extensiu aquest interès a les vostres amistats, coneguts, etc. a fí que pugui estar entre els 10 finalistes i a partir d'aquí, anar-la votant successivament fins arribar al final. 

18/03/2013 - Necessitem voluntaris pel Mercat de Ram

L’ANC Osona ha organitzat diverses activitats durant els dies del Mercat del Ram de Vic. L’objectiu és ser presents al carrer durant uns dies en els quals la capital osonenca rep la visita de nombrosos visitants d’arreu de Catalunya.

L’ANC Osona disposarà d’una carpa ubicada a la Rambla del Carme (cruïlla amb el carrer Manlleu) i de tres carpes més repartides per la ciutat de Vic. Calen voluntaris per cobrir diverses franges horàries de dissabte i diumenge. Se n’han establert tres; de 2/4 de 10 a 2, de 2 a 2/4 de 5 i de 2/4 de 5 a 2/4 de 9. Tota persona interessada es pot posar en contacte amb l’ANC Osona a través del correu voluntaris.ancosona@gmail.com. Cal indicar el nom i el dia i franja horària disponible. Agrairem que ho feu com més aviat per tal que dijous ja tinguem els horaris organitzats.

Podeu consultar la programació d’activitats al següent enllaç:

+ info: ancosona.com/main.asp?opc=4&codi=1002244

 

17/03/2013 - Nombrosos osonencs participen a l’assemblea general de l’ANC

Milers de persones, entre els quals nombrosos osonencs, han assistit a l’assemblea general de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrada al Pavelló de Fontajau, aquest dissabte, 16 de març, on s’ha aprovat el nou Full de Ruta que aposta per “aconseguir que el 2014 quedin establertes les condicions objectives i necessàries per a aconseguir la independència”.

A l’assemblea, a més, s’ha donat a conèixer l’acció prevista el proper 11 de setembre per tal d’empènyer en el procés: aconseguir construir una cadena humana que atravessi bona part del país. Una iniciativa conjunta amb Òmnium Cultural que té per objectiu que s’hi sumin el màxim d’entitats del país.

En el discurs de cloenda, Forcadell ha afirmat que cal explicar que “l’única manera de sobreviure com a poble és disposar d’un estat”, i ha afirmat que “amb la independència farem un estat més just i democràtic”. “Cap demòcrata no pot estar en contra del referèndum”, ha conclòs Forcadell, que ha afegit: “Exigim al govern de Catalunya, als partits i als parlamentaris que es constitueixi ja el Consell de transició Nacional”.

Aprovació dels informes

L’assemblea ha aprovat els informes de gestió i econòmic, i han decidit votar les esmenes dels Estatuts i el Reglament de Règim intern en una jornada de votació descentralitzada que es durà a terme el proper 6 d’abril. També s’ha aprovat el nou full de ruta. L’exconsellera Montserrat Tura, l’editora de l’Ara, Mònica Terribas, i el conseller delegat del Grup Hermes, Joan Vall, en la seva funció d’interventors, han certificat els acords presos i han signat l’acta final.

VÍDEOS DE L'ASSEMBLEA:
"Junts ho farem possible": http://www.youtube.com/watch?v=Z18K2cn9hb8
Anunci de la cadena humana: http://www.youtube.com/watch?v=K5PGmWBBPK8 

17/03/2013 - L’Assemblea serà ben present al Mercat del Ram

L’ANC Vic i l’ANC Osona organitzen diverses activitats durant els dies del Mercat del Ram. L’objectiu és ser presents al carrer durant uns dies en els quals la capital osonenca rep la visita de nombrosos visitants d’arreu de Catalunya.

L’ANC Osona disposarà d’una carpa ubicada a la Rambla del Carme (cruïlla amb el carrer Manlleu). Entre el divendres dia 22 i el diumenge dia 24 hi ha programades diverses activitats. Membres de la Fundació Catalunya-Estat oferiran una xerrada el divendres a les 19h titulada ‘Preguntes i respostes que afecten a la independència’. El dissabte la carpa acollirà, a les 12h, la xerrada ‘Com afectarà a les pensions la creació d’un nou estat?’ a càrrec de Sobirania i Justícia. Els llibres també tindran un espai en aquesta carpa amb la presentació a les 17h del llibre ‘El dia que Catalunya va dir prou’, de Pere Martí. L’autor signarà exemplars. La jornada de dissabte es complementarà amb una representació del Pacte dels Vigatans a les 19:30h i, al llarg de la tarda, els visitants també comptaran amb la presència i desfilada dels ‘Miquelets de Catalunya’. El diumenge, a les 17h, tindrà lloc una xerrada a càrrec de Sobirania i Justícia que parlaran de ‘Com afectarà a les pensions la creació d’un nou estat?’. A més a més, tant dissabte (11h i 16h) com diumenge (11h, 17h i 18:30h), la carpa comptarà amb l’actuació del mag Gonzalo Rodríguez que oferirà l’espectacle ‘Acosta’t – Màgia de prop’. A la carpa, durant els tres dies, s’hi podrà veure l’exposició ‘Dubtes? La Catalunya del demà’ cedida per l’ANC d’Artés.

Més enllà de la carpa central al centre de Vic, l’ANC Osona també comptarà amb tres carpes més repartides en diversos punts de la ciutat de Vic (estació de tren El Sucre i zona de l’Atlàntida). La voluntat és fer la màxima difusió del projecte de l’Assemblea entre els visitants del Mercat del Ram.

L’ANC Vic també ha preparat activitats. La primera serà una ponència sota el lema ‘El Futur dels Ajuts Agraris Europeus en una Catalunya independent’ el dijous 21 de març. Serà entre les 12h i les 14h a la Sala Llotja de l’edifici El Sucre. L’acte arrencarà amb la salutació de Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic. La presentació anirà a càrrec de Pep Riera, membre de la Unió de Pagesos i de l'Assemblea Nacional Catalana. Andreu Ferrer, coordinador dels Serveis Tècnics de la Unió de Pagesos de Catalunya, parlarà de ‘La PAC en una Catalunya independent’ i ‘La PAC més enllà del 2013’. La jornada es tancarà amb un debat entre els assistents. Durant aquest acte també es podrà visitar l’exposició ‘Hem fet història’.

D’altra banda el divendres 22 de març a les 20h a la Sala Unnim (Rambla Hospital, 11) tindrà lloc la xerrada ‘Recuperar la història: qüestió d’Estat’. Anirà a càrrec del filòleg Jordi Bilbeny. 

17/03/2013 - Més de 100 persones assisteixen a la presentació del projecte L’endemà a Vic

La productora Isona Passola va tancar aquest dissabte la campanya de recollida de fons per a l’elaboració del documental L’endemà en un acte a Vic. Convidada per l’ANC, Passola va explicar davant més de 100 persones com es desenvoluparà i en què consisteix el projecte.

Passola va presentar L’endemà com una pel·lícula destinada ‘als indecisos’ i va afirmar que per fer-ho ‘hem de canviar la manera de fer la nostra reivindicació nacional’. Amb L’endemà, ‘analitzarem les grans qüestions que preocupen però d’una manera més original’. Passola va explicar que ‘agafarem pensadors que han fet teories polítiques que defensen que l’estat nou és millor’ i que ‘farem un discurs a través dels que han reflexionat sobre els grans temes que fan por’.

Amb un to ‘tranquil i tranquil·litzador’, la pel·lícula parlarà de diversos temes com la llengua, la regeneració democràtica o temes més complicats com ‘formar part o no d’Europa’. En tots els casos la productora va afirmar que s’exposaran totes les opcions.

L’estrena del film està prevista pel gener del 2014. Aquest dissabte a mitjanit es va tancar la campanya de mircomecenatge aconseguint recaptar 350.000 euros a través de més de 8.000 mecenes. És el projecte de tot Europa que més diners ha aconseguit a través del micromecenatge,

L’acte a Vic va ser presentat per la coordinadora de l’ANC Osona, Eulàlia Espona i per Lluís Solà i Sala, membre del Consell Assessor. Al finalitzar l’acte es va fer entrega d’unes VamCats a Passola. 

15/03/2013 - Josep Catà parla de la repressió Borbònica a Catalunya en un acte a Centelles

Una cinquantena de persones van assistir a la xerrada 'La repressió Borbònica a Catalunya' que va impartir el professor i historiador Josep Catà a la Sala La Violeta de Centelles, dins el cicle CATALUNYA ESTAT: RAONS I FETS, organitzat per Centelles per la Independència.

La dissertació, que va ser seguida amb un gran interès per part dels assistents, va començar amb una breu introducció sobre l'inici de les diferències entre els dos estils de govern: pactisme contra absolutisme, repassant la història de la catalanofòbia dels dirigents espanyols, seguint amb la guerra de successió i la posterior i dura repressió que la seguiren i que de fet ha servit de model de les diferents repressions que, al llarg de la història moderna, ha anat patint la població catalana. Catà va demostrar, amb dades històriques, que l'actuació i estratègia seguides pels catalans no van ser errònies, i va acabar reafirmant l'autoestima que hem de tenir tant per la capacitat de resistència com per la de superació malgrat les circumstàncies adverses imposades.

El cicle continuarà el 18 d’abril amb la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’. 

15/03/2013 - Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, oferirà una xerrada a Roda de Ter

L’ANC Roda de Ter continua el cicle de xerrades titulat ‘Independència, per què?’. El proper divendres, 22 de març, passarà per aquest cicle la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

Forcadell oferirà la xerrada ‘Independència és llibertat, Catalunya nou Estat'. L’acte tindrà lloc a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Eliseu de Roda. Es comptarà amb la col•laboració de la coral Vila Formosa i del saxofonista Pep Poblet. 

14/03/2013 - Isona Passola presenta L’ENDEMÀ a Vic

La productora Isona Passola serà a Vic aquest dissabte 16 de març per presentar el projecte L’ENDEMÀ, una pel·lícula sobre l’Estat que volem els catalans, amb arguments tècnics i definitius per decidir-se pel sí. Pretén respondre les principals preguntes sobre què passarà l'endemà que Catalunya es declari independent.

El projecte es finança a través de micromecenatge. Tot i que la pel·lícula costarà més de 600.000 euros, el primer repte va ser aconseguir-ne 150.000, una xifra que triplica la més gran mai assolida a través de micromecenatge a Catalunya. Ja és la campanya més exitosa a nivell europeu. Un cop aconseguits els 150.000 euros ara el repte és arribar als 300.000. Una xifra molt propera ja que aquest dimecres ja se superaven els 277.000 euros. El darrer dia per fer les aportacions és aquest dissabte. Es poden fer a través del següent enllaç: http://www.verkami.com/locale/ca/projects/4171.

Segons la productora, L’ENDEMÀ donarà arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables, per boca de les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades, a través del cinema. També s'editarà una web-sèrie sota el títol ‘Les píndoles contra la por’. L’estrena d’aquesta producció està prevista pel gener del 2014.

Per tancar la campanya Passola ha escollit Vic per explicar el projecte als osonencs. L’acte tindrà lloc el dissabte 16 de març a les 8 del vespre al centre cívic Can Pau Raba (c/Raval Cortines, 24 de Vic).

PRESENTACIÓ L'ENDEMÀ AMB ISONA PASSOLA

DIA: 16 DE MARÇ

HORA: 20H

LLOC: CAN PAU RABA (VIC)

+ info: www.verkami.com/locale/ca/projects/4171

 

14/03/2013 - Sessió informativa sobre la insubmissió fiscal a Vic

L’asfíxia sistemàtica practicada pels successius governs espanyols ha portat el nostre país al límit del col·lapse econòmic. Davant d’aquesta situació injusta, que comporta el risc de no poder atendre les necessitats reals del país (educació, sanitat, seguretat, tercer sector, etc.) l’Assemblea planteja la necessitat de realitzar accions pacífiques de desobediència civil, impulsades des de la societat mateix, amb l’objectiu de poder garantir una viabilitat econòmica que asseguri la cohesió social de la nostra gent.

En aquest punt, des de l’ANC es planteja la necessitat de deixar d’ingressar els nostres tributs a unes arques estatals sistemàticament injustes, que emparen el dèficit fiscal continuat més alt d’Europa, i començar a ingressar-los a la Hisenda catalana.

Per poder resoldre els dubtes que aquesta acció planteja, i que de ben segur, seran tema de debat durant els propers mesos, us convidem a la SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE LA INSUBMISSIÓ FISCAL a la comarca d’Osona, que es farà a l’Auditori d’UNNIM, de la Rambla Hospital, de Vic, el proper 20 de març de 2013, a les 8 del vespre.SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE LA INSUBMISSIÓ FISCAL

Lloc: AUDITORI UNNIM – Rambla Hospital, 11, Vic

Dia: 20 de març de 2013

Hora: 8 del vespre

Hi invervindran: Carme Teixidó i Josep Mª Bellmunt de Catalunya diu prou

Montserrat Mata i Teresa Bonnin de l’Assemblea Nacional Catalana 

12/03/2013 - Continua el cicle de xerrades de Centelles amb Josep Catà

El cicle de xerrades informals titulat ‘Catalunya Estat: raons i fets’ de Centelles continua aquest dijous, 14 de març, amb l’historiador Josep Catà que parlarà de 'La repressió Borbònica sobre Catalunya 1714-1725'. Serà a les 8 del vespre a la sala ‘La Violeta’ ubicada al carrer A. Clavé número 3, tercer pis. La presentació anirà a càrrec de Josep Bruch, membre de l’ANC Centelles.

El cicle continuarà el 18 d’abril amb la presentació del llibre ‘Delenda est Hispània’ amb Albert Pont, llicenciat en ciències Polítiques i cap del departament de Dret Internacional del Cercle Català de Negocis. El cicle es tancarà el 9 de maig amb l’escriptor Antoni Pladevall i la xerrada ‘La societat civil davant la independència de Catalunya’.