ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (451-465) de 556
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

23/05/2013 - 15 entitats donaran suport a la moció per a l'exercici de la Sobirania Fiscal a l'Ajuntament de Torelló

La moció presentada conjuntament entre ANC Vall del Ges per la Independència i Associació Vall del Ges 2014 com a entitats i els grups municipals de CIU, PSC, ERC-JPT, ICV-EUIA, SI i CUP de Torelló ha estat recollint suports durant tota la setmana.

En el moment de la signatura de la moció, ja havien manifestat el seu suport l'Associació mediambiental Vall del Ges.NET, l'AMPA Escola Marta Mata, l'AMPA Escola Rocaprevera i l'AMPA Escola Sagrats Cors. L'endemà ja s'hi havien adherit l’AMPA de l’Escola Fortià Solà, i l’Agrupament Escolta i Guia Comte Jofre i Verge de Rocaprevera de Torelló. I durant aquesta setmana s'hi han afegit el Grup de Puntaires Vall del Ges, El Cosidor Digital, l'AMPA de la llar d'infants Blancaneus, l'Associació de Mestres els Nans, La Desperta de la Vall del Ges, l'Associació de Deixebles de Sant Feliu, La Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, PIOC (Promocions i Organitzacions Culturals) i la Colla Gegantera i Grallera de Torelló. En total seran 17 entitats i 6 grups municipals, i mostra el gran suport popular que té aquesta moció.

La moció, que serà votada al ple de dilluns 27 de maig, segueix la línia de les mocions presentades a Vic i Ripoll, que alhora segueixen la línia de les mocions promogudes per l'Associació de Municipis per la Independència i insta l'Ajuntament de Torelló a exercir la Sobirania Fiscal i ingressar els seus pagaments a L'Agència Tributària de Catalunya. 

19/05/2013 - Estelades i crits d'independència recorden al President Mas la voluntat del poble a Folgueroles

Una marea d'estelades i de crits d'independència ha rebut aquest diumenge el President de la Generalitat, Artur Mas, en la seva visita a la Festa Verdaguer 2013 que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Folgueroles. La concentració, convocada per l'Assemblea Local Folgueroles per la Independència, tenia per objectiu fer pressió popular per recordar al President que el govern té un mandat del poble que ha de complir.

Per tal de deixar constància de la pressió popular, Eulàlia Espona, coordinadora d'Osona per la Independència, i Xevi Roviró, coordinador de Folgueroles per la Indepenedència han entregat una carta a Artur Mas on se li demana seguir el camí cap a la independència i que no falli al poble.

L'objectiu s'ha acomplert, i el mateix Mas ha agraït la rebuda i ha destacat que ha estat "una injecció d'autoestima aplicada a nivell de país". 

18/05/2013 - L’ANC Folgueroles proposa una cadena d’estelades per recordar a Mas quina és la voluntat del poble

El president de la Generalitat, Artur Mas, serà aquest diumenge a Folgueroles en el marc de la Festa Verdaguer 2013. L’ANC de Folgueroles aprofita l’ocasió per rebre el president amb una cadena d’estelades a l’entrada del poble. D’aquesta manera se li vol agrair el procés engegant pel Govern i pel Parlament però també quina és la voluntat del poble per tal de que no es faci cap pas enrere.

L’ANC Folgueroles ha fet també una crida als veïns per omplir d’estelades balcons i finestres i fer ben visible les ànsies de llibertat del poble de Catalunya. Durant l’acte es farà entrega al President d’una carta on es manifesta la urgència per seguir endavant amb el procés sobiranista.
Mas farà el parlament d’homenatge a Jacint Verdaguer. Serà les 13.30h als Jardins de Can Dachs. La convocatòria per rebre’l amb estelades és a les 11 del matí a l’entrada de Folgueroles. 

16/05/2013 - L'ANC Balenyà participa a la mostra d'entitats

Aquest dissabte passat, 11 de maig 2013, va tenir lloc la primera Mostra d'Entitats de Balenyà, amb la participació de 35 entitats i amb l'afluència de força públic.

L'Assemblea Territorial de Balenyà per la Independència, van muntar un estand on van exposar les activitats fetes des de la constitució d'aquesta assemblea, (3 de febrer de 2012), fins al dia d’avui.

A tothom qui ho va demanar es va informar sobre dubtes i aclariments sobre les pensions i impostos en un Estat Català, així com la informació requerida sobre el procés d'independència de Catalunya. 

15/05/2013 - Entitats i grups municipals de Torelló promouen una moció per a l'exercici de la Sobirania Fiscal a l'Ajuntament

ANC Vall del Ges per la Independència i Associació Vall del Ges 2014 com a entitats i els grups municipals de CIU, PSC, ERC-JPT, ICV-EUIA, SI i CUP de Torelló han estat preparant una moció per tal que l'Ajuntament de Torelló exerceixi la Sobirania Fiscal i ingressi els seus pagaments a L'Agència Tributària de Catalunya. La moció, que serà presentada avui dimecres 15 de maig, segueix la línia de les mocions presentades a Vic i Ripoll, que alhora segueixen la línia de les mocions promogudes per l'Associació de Municipis per la Independència.

Les entitats esmentades han obert la possibilitat de donar suport a totes les entitats del poble i resten a l'espera de que encara algunes entitats més puguin sumar-s'hi. En el moment de la signatura de la moció, les entitats que ja hi han manifestat el seu suport son: L'Associació mediambiental Vall del Ges.NET, l'Ampa Escola Marta Mata, l'Ampa Escola Rocaprevera i l'Ampa Escola Sagrats Cors, les quals s’esmenten en aquesta.

A data d’avui mateix, ja s’han adherit l’Ampa de l’Escola Fortià Solà, i l’Agrupament Escolta i Guia Comte Jofre i Verge de Rocaprevera de Torelló.Es preveu que més entitats es vagin adherint en suport a aquesta moció, i per això, abans del ple es farà un altre comunicat donant a conèixer totes aquestes entitats.

És molt important mostrar que la ciutadania, representada per totes aquestes entitats, dona suport a aquesta moció.

Assemblea Nacional Catalana
Secció Territorial Vall del Ges per la independència

Arxiu PDF: Text de la moció per a l'exercici de la Sobirania Fiscal 

15/05/2013 - L’ANC de Folgueroles engega un projecte per portar un fill del Pi de les Tres Branques al municipi

Des de l’Assemblea Nacional Catalana de Folgueroles s’impulsa, juntament amb la de Berga, l’Ajuntament de Castellar del Riu i el de Folgueroles, la Fundació Verdaguer i Amics de Verdaguer, el projecte Nova saba per al Pi de les Tres Branques, una missió d’agermanament entre comarques i pobles per escollir, al pla de Campllong (Castellar del Riu - Berguedà) on es localitza l’arbre de la pàtria, un nou pi de tres branques proper a aquell que inspirà a Jacint Verdaguer, per trasplantar-lo a Folgueroles, en una ubicació privilegiada perquè sigui visitat i admirat.

El projecte tindrà diferents fases: actes d’agermanament entre comarques i pobles (Festa Verdaguer 2013, Aplec Pi de les Tres Branques 2013), localització i preparació del nou Pi de les Tres Branques proper al pla de Campllong, trasllat i plantació del nou Pi de les Tres Branques en una localització de Folgueroles amb clara vinculació amb mossèn Cinto Verdaguer i actes per tal d’atorgar càrrega simbòlica al nou Pi de les Tres Branques a Folgueroles (Festa de Verdaguer 2014, Aplec Pi de les Tres Branques 2014).

El proper diumenge 19 de maig, en el marc dels actes de la Festa Verdaguer Folgueroles comptarà amb l’assistència d’una representació de l’Ajuntament de Castellar del Riu, encapçalada pel seu alcalde, així com una representació de l’Assemblea Nacional Catalana de Berga. Es farà una visita a les possibles ubicacions del Pi.

Paral•lelament, i aprofitant la visita del President de la Generalitat, Artur Mas, a Folgueroles, l’ANC local fa una crida als habitants del poble a omplir balcons i finestres amb estelades. L’ANC local comptarà amb una parada informativa i de venda de marxandatge. Es fa també una crida a la soceitat osonenca per tal que participi de l'acte i rebi el president Mas amb estelades. L'arribada està prevista a 2/4 de 12 del matí i des de l'ANC local es fa crida a la societat a concentrar-se a les 11 del matí. 

14/05/2013 - L’ANC de Santa Eulàlia de Riuprimer col•labora en els actes d’homenatge al Dr Llorens Tomàs i Costa

L’acte d’homenatge a qui fou rector de Santa Eulàlia de Riuprimer el 1705, el doctor Llorens Tomàs i Costa, tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig. Llorens Tomàs i Costa va ser rector de la Parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer i vicari general de Vic i Canceller del Principat de Catalunya el 1705. Va ser qui va convocar els prohoms vigatans a la reunió secreta del 17 de maig del 1705 de la qual se'n va derivar el conegut com a Pacte o Acord dels Vigatans o de Sant Sebastià.

L’ANC local col•labora en aquest acte que comptarà amb la presencia del Comissari del Tricentenari 1714-2014 de la Generalitat de Catalunya, Miquel Calçada així com també amb l’historiador Alfred Bosch. L’acte també comptarà amb l’actuació de la Coral Canigó i els Cantaire de Riuprimer. Hi haurà una caminada fins a l’Ermita de Sant Sebastià i la representació de "Un diàleg impossible d'una història possible" i baixada de torxes amb els Miquelets de Catalunya. L’acte començarà a 2/4 de 6 de la tarda a l'Església Parroquial de Santa Eulàlia de Riuprimer.

D’altra banda, el diumenge dia 19, l’ANC de Santa Eulàlia tindrà una parada informativa i de venda de marxandatge en el marc dels actes que es fan el cap de setmana en el marc del Pacte de Sant Sebastià (o Pacte dels Vigatans) a l’Ermita de Sant Sebastià. 

14/05/2013 - La Joventut Esportiva Santa Eugènia de Berga col·labora amb l’assemblea.cat

Estelada a l’entrada del camp. Banner publicitari on es demana d’associar-se a l’assemblea.cat en el seu lloc web. Estelada al lateral de la màniga de les seves samarretes. Fotografia de l’equip rere uns panells amb el logotip de l’assemblea.cat. Estelada als carnets dels seus associats. És la Joventut Esportiva de Santa Eugènia de Berga, club de futbol el primer equip del qual milita a la Tercera Catalana.

La campanya iniciada des de l’Assemblea Nacional Catalana a Osona i el Ripollès comença a donar els seus fruits. Amb l’objectiu d’eixamplar la majoria social favorable a la independència de Catalunya a través del teixit esportiu, l’Assemblea Territorial de Santa Eugènia de Berga ha fet els primers passos arribant a un acord de col•laboració amb el club de futbol del seu poble. El moment que viu el país requereix el compromís de la societat civil i la J.E. de Santa Eugènia de Berga, amb aquest acord de col•laboració, n’agafa el testimoni.

Des de les diferents Assemblees Territorials d’Osona i el Ripollès es continuen mantenint converses amb clubs i entitats esportives per ampliar encara més l’abast d’aquesta campanya. 

12/05/2013 - Més de 200 persones a la presentació de l’ANC Seva –El Brull

Més de 200 persones es van reunir dissabte al vespre al centre cívic polivalent de Seva per escoltar a Patricia Gabancho. Manel Velázquez, coordinador de Seva per la Independència, va obrir l’acte que va comptar amb el Cant de la Senyera interpretat per La Coral Gallaret, i fragments de les cançonetes del Déu-nos-do de Josep Carner i de l’Oda a Espanya de Joan Maragall, recitats per dos joves del poble.

Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona va explicar els objectius de l’Assemblea Nacional Catalana i va presentar Patricia Gabancho, que va ser escortada fins a l’escenari pels Miquelets.

L’escriptora, que es va mostrar molt propera i fins i tot es va emocionar en algun moment de l’acte, va repassar la situació actual que viu Catalunya, i el camí que s’està fent per arribar a la independència. Va animar al poble a no tenir por, a no defallir i a no barallar-nos, perquè "som molt a prop de l’objectiu de la llibertat. Som majoria i per això ens intenten minar la moral i empetitir... per això menteixen”.

El públic es va mostrar molt participatiu en el debat, i al final de l’acte l’escriptora va firmar llibres i va poder parlar amb tothom tot fent una copa de cava oferta per l’Assemblea de Seva. 

12/05/2013 - Esport, festa i reivindicació a la Cursa 1714

Més de 500 atletes han participat a la primera edició de la Cursa 1714 organitzada conjuntament pel Club Atlètic Vic i l’Assemblea Nacional Catalana. La prova ha tingut un clar to festiu ,esportiu i reivindicatiu.

A la cursa llarga, de 17,14 km, s’ha imposat, en categoria masculina, en primer lloc Albert Pineda amb un temps de 01:04:51. Josep Mas ha estat segon amb 01:05:03 i Joan Pallàs tercer amb 01:05:28. En l’apartat femení s’ha imposat Marisa Zapata amb un temps de 01:23:24 en primer lloc, Marta Torreguitart en segon amb 01:27:54 i en tercer lloc ha entrat Rosa Espina amb un temps de 01:28:55.

La cursa ha sortit de la Plaça Fra Bernadí de Manlleu i ha finalitzat a la Plaça Major de Vic passant per Roda de Ter, Tavèrnoles, Folgueroles i Calldetenes. L’acte d’entrega ha comptat amb Sasti Romeo, president de Club Atlètic Vic, Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona, Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic i Guillem Soldevila, responsable de Vamcats i patrocinador de la cursa.

La Cursa 1714 també ha inclòs el Trofeu Memorial Josep M. Vilà que ha estat pels primers osonencs en creuar la menta que han estat Josep Mas i Marisa Zapata. L’entrega del trofeu ha anat a càrrec de la vídua de Vilà.
Pel que fa a les curses curtes, de caràcter popular, se s’han establert tres a l’entorn de les rambles de Vic; una per a federats, una d’adults i una pels més petits de la casa.

La prova ha comptat amb la col•laboració de diverses marques comercials que han precedit la cursa llarga amb una caravana publicitària. La caravana ha fet el mateix recorregut que la cursa i ha anat repartint obsequis al públic que ha trobat al seu pas pels pobles. S’ha comptat amb la col•laboració de Vamcats, Xecna, Fundació Ametller i Cervesa Glops. També han format part d’aquesta rua els Motards independentistes, el 600 de l’estelada o un vehicle de l’Assemblea.

L’ambient reivindicatiu ha estat present al llarg de tota la prova que ha tingut com a speaker l’actor Quim Masferrer. 

12/05/2013 - L'ANC Centelles inaugura local amb una xerrada d'Antoni Pladevall

Aquest dijous passat dia 9 de maig es va fer la inauguració del nou local social de Centelles per la Independència, el CELLER D'EN TONI, a l'Avinguda de les Escoles, 3 de Centelles. Després d'agrair a totes les persones que han fet possible que CxI disposi d'aquest local, es va aprofitar l'acte per fer la cloenda del 1r. cicle de xerrades informals: CATALUNYA ESTAT: RAONS I FETS, amb una conferència que, sota el títol de 'La societat civil davant la independència de Catalunya', va impartir Antoni Pladevall i Arumí.

Amb l'assistència d'una seixantena de participants, es va fer un bon anàlisi dels fets que durant aquests darrers 6 o 7 anys han anat bastint la situació actual de l'independentisme: les diferents manifestacions des de les més tímides de l'any 2006 fins la macro manifestació de l'11 de setembre del 2012; els diferents estadis que ha anat seguint la societat catalana fins a perdre la por, les diferents entitats que s'han anat fent en defensa del dret a decidir, el gran moviment generat per les consultes, des de la primera a Arenys de Munt fins arribar a la constitució de l'Assemblea Nacional Catalana i, sobretot, el gran pes que en tot aquest procés ha tingut la societat civil catalana que ha avançat, de totes totes, als estaments polítics del país.

Com ja és habitual en aquestes xerrades, i després d'un animat torn lliure de preguntes, es va oferir una copa de cava als assistents. 

09/05/2013 - Comunicat de l’ANC sobre la decisió presa pel Tribunal Constitucional de suspendre la Declaració de Sobirania

Davant la decisió presa pel Tribunal Constitucional de suspendre la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya, l’Assemblea Nacional Catalana manifesta que:

-Cap tribunal ni cap llei pot aturar la voluntat democràtica dels catalans i les catalanes d’assolir la independència. La decisió presa pel TC és, doncs, previsible i irrellevant. No altera ni modifica ni un mil·límetre el full de ruta de l’ANC ni pot entorpir el procés polític iniciat a Catalunya.

-La suspensió és un pas més en la criminalització del procés d'independència de Catalunya per part de l'estat espanyol i, novament, posa en evidència que qualsevol intent de diàleg amb el govern espanyol ens condueix a una via morta o a patir un nou revés a les ja de per si limitades competències de les institucions catalanes. Continuar plantejant fórmules d’encaix polític de Catalunya dins d’Espanya és una irresponsabilitat i una pèrdua de temps que Catalunya no es pot permetre com a país.

-L'ANC assumeix la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya i només considera legítimes les decisions de les nostres institucions nacionals. Així mateix, l’Assemblea treballarà per accelerar els terminis per tal de celebrar tant aviat com sigui possible un referèndum amb garanties.

- El camí perquè el poble de Catalunya decideixi el seu futur l’han de fer Govern, institucions i societat civil conjuntament i, en aquest sentit, cal que es posi en marxa el Pacte Nacional pel Dret a Decidir per encarar el procés definitivament.

-L’ANC continua treballant amb la mateixa força per convèncer dels avantatges de la independència arreu del país, per pressionar les institucions polítiques perquè continuïn fent les passes necessàries per assolir l’Estat propi, i per reforçar les alternatives si, finalment, no és possible realitzar el referèndum a causa dels impediments de l’Estat espanyol. L’Assemblea presentarà properament noves iniciatives destinades a assegurar el procés d'independència que passa, de manera ineludible, perquè Catalunya sigui un nou Estat d’Europa.

Independència és Llibertat,
Catalunya Nou Estat!
Comitè Executiu de l’ANC, 8-5-2013 

06/05/2013 - Antoni Pladevall oferirà una xerrada a Centelles

El proper dijous dia 9 i dins el cicle de xerrades informals: CATALUNYA ESTAT: RAONS I FETS, està programada la conferència La Societat Civil Catalana davant la Independència de Catalunya, que impartirà el Antoni Pladevall i Arumí. Aquest acte es farà a les 8 del vespre al CELLER D'EN TONI (Avinguda de les Escoles, 3 - CENTELLES). Al final de la conferència s'oferirà, com sempre, una copa de cava. 

06/05/2013 - Tot a punt per a la Cursa 1714

Aquest dilluns al migdia s’ha presentat a Vic la Cursa 1714 que tindrà lloc el proper 12 de maig. La prova la impulsen conjuntament el Club Atlètic Vic i l’Assemblea Nacional Catalana i tindrà una longitud de 17,140km. La sortida serà a Manlleu i l’arribada a Vic.

La presentació de la prova ha comptat amb Montse Rovira, regidora d’esports de l’Ajuntament de Vic, Santi Romero, president de Club Atlètic Vic, Xavier Sagrera, director tècnic de la cursa i Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic. La cursa que transcorrerà entre les places de Manlleu i Vic, passarà per diversos municipis d’Osona; Les Masies de Roda, Roda de Ter, Gurb, Tavèrnoles, Folgueroles i Calldetenes.

Sagrera s’ha mostrat satisfet pel nombre d’inscrits que en aquests moments està entorn dels 400 atletes. Les inscripcions es poden fer fins dijous a mitjanit a www.cursa1714.cat o presencialment al CA Vic. Dels inscrits, un 50% és de fora d’Osona i per tant, hi haurà representació d’atletes provinents de tot Catalunya.

Pel que fa a la cursa popular entorn les rambles s’han establert tres categories: nens, adults i federats. La primera serà per a federats i començarà a les 10 del matí. La segona, per a adults serà a ¼ d’11 i la darrera per als més petits on hi podran prendre part també pares i mares sortirà a 2/4 d’11. Totes aquestes curses tindran sortida i arribada a la Plaça Major de Vic.

En referència al podi hi haurà premi pels tres primers classificats de la cursa llarga en categoria femenina i masculina. Destacar que el primer classificat osonenc en categoria masculina i femenina s’endurà el Trofeu Memorial Josep Maria Vilà. Aquest és un trofeu que s’entrega continuadament des de l’any 2000, i molt estimat per atletes vigatans i osonencs, en memòria del que fou l’entrenador i president del CA Vic que ens deixà ara fa 13 anys.

Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC Vic, ha destacat la implicació de l’Assemblea en la prova per tal que esdevingui una festa esportiva i reivindicativa. Per fer participar a la societat s’ha impulsat una caravana publicitària que precedirà la cursa. Diversos vehicles comercials de diverses empreses repartiran obsequis entre el públic de la prova i també tindran un espai a la Plaça Major de Vic. D’altra banda, també s’han elaborat pancartes que marcaran els punts quilomètrics cada 1.714 metres amb cites històries i reivindicatives. Per amenitzar l’arribada dels corredors a la Plaça Major de Vic es comptarà amb la col•laboració de l’actor Quim Masferrer com a speaker oficial de la prova.

Montse Rovira s’ha mostrat satisfeta per tal que una prova d’aquestes característiques acabi a la Plaça Major de Vic. Per la seva part, Santi Romero ha destacat la bona sintonia que hi ha entre l’ANC i el CA Vic.

Membres i voluntaris de l’ANC i del CA Vic donaran suport al llarg de tota la prova. Els avituallaments dels diversos pobles aniran a càrrec de les assemblees locals de l’ANC.

La prova és una de les curses adherides al Circuit de curses Corre per la independència.

+ info: www.cursa1714.cat

 

03/05/2013 - Presentació de l’ANC Seva – El Brull amb Patrícia Gabancho

La periodista, escriptora i tertuliana, Patrícia Gabancho, serà a Seva aquest proper dissabte 11 de maig. Gabancho oferirà una xerrada on parlarà del procés de Catalunya cap a la independència. L’acte, que serà també la presentació de l’assemblea territorial de Seva – El Brull, serà a 2/4 de 9 del vespre a la Sala Polivalent de Seva. A la sortida hi haurà coca i cava pels assistents.