ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (31-45) de 538
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

24/11/2017 - Botifarrada per la dignitat a Roda de Ter

El Comitè de Defensa de la República de Roda de Ter, amb la col·laboració de l'ANC Roda de Ter i Òmnium Cultural Osona, organitza, el dissabte 25 de novembre, la segona Botifarrada per la Dignitat amb l’objectiu de seguir recaptant fons per a la caixa de solidaritat.

La jornada, de caràcter familiar, s’iniciarà a la Carpa a les 16h, amb jocs infantils i un taller de percussió. A les 18.30 h, el col·lectiu ‘En peu de pau!’ realitzarà un taller de resistència activa no violenta, com ja porta fent a diferents localitats de Catalunya. Seguidament, a les 20 h s’amenitzarà la vesprada amb una quina popular i a partir de les 21h començaran els concerts amb els grups musicals Martens, Esgarriats, Joan Boada Bandulimejant, Monos, Ramons i 666 Capille Sixteen.

L’entrepà i la beguda tindran un preu de 10€ que aniran destinats a la caixa de solidaritat. 

20/11/2017 - Les territorials de l’ANC ofereixen diverses opcions per anar a Brussel·les el 7 de desembre

Les territorials de l’ANC a la Regió 9 (Osona, el Lluçanès i el Ripollès) ofereixen diverses opcions per viatjar a Brussel·les el proper 7 de desembre. Viatges Alemany i Serrat Viatges han preparat diverses ofertes per anar-hi en avió o en autocar. Les persones interessades es poden dirigir a les oficines d’aquestes dues empreses. La iniciativa ‘Omplim Brussel·les’ del 7-D tindran dues parts: al matí, es farà una manifestació davant les institucions europees per denunciar la repressió de l’Estat espanyol i defensar la República Catalana, i, a la tarda, hi haurà un acte polític coincidint amb la campanya per a les eleccions del 21 de desembre.

Propostes de viatge detallades:

VIATGES ALEMANY

BUS

Opció 1: viatge en autocar – 2 dies i sense allotjament
Anada: sortida el 6/12 a les 15h i arribada a Brussel·les a les 7 del matí del 7/12.
Tornada: sortida el 7/12 entre les 20-21h i arribada a Osona entre les 12-13h del 8/12.
Preu orientatiu per persona: 115€ (autocar de 50 persones, amb assegurança inclosa).

Opció 2: viatge en autocar – 3 dies i una nit d’allotjament
Anada: sortida el 6/12 a les 6h amb allotjament en ruta a uns 150km de Brussel·les.
El dia 7/12 trasllat a Brussel·les, arribada a les 9 del matí.
Tornada: sortida el 7/12 entre les 20-21h i arribada a Osona entre les 12-13h del 8/12.
Preu orientatiu per persona: 165€ (autocar de 50 persones, amb assegurança inclosa).

AVIÓ

Anada i tornada el dia 7 de desembre: 425€ per persona.
El preu inclou trasllats amb autocar i assegurança d’assistència en viatge i anul·lació.
Horaris:
Barcelona à Brussel·les sortida el dia 7 a les 6h (2 hores de vol)
Brussel·les à Barcelona sortida el dia 7 a les 21h

+info i inscripcions:
Vic 93 883 33 30 – 93 885 55 20 // Manlleu 93 851 33 55 // Torelló 93 859 39 03

SERRAT VIATGES

BUS

Opció 1: 3 dies i una nit d’allotjament
Sortida: 6/12 des de Vic a l’aparcament del Sucre a les 00.00h de la nit. Arribada a les 18h, sopar lliure i allotjament en hotel. 7/12 Esmorzar a l’hotel i sortida a les 8h cap a Brussel·les (1h de viatge).
Tornada: sortida a les 20h de Brussel·les (nit a l’autocar). Arribada a Vic a les 17h del dia 8 aprox.
Preu: 210€ per persona
El preu inclou: servei d’autocar, una nit d’allotjament en ruta (allotjament i esmorzar), taxa turística i assegurança de viatge. *No hi ha habitacions individuals.

Opció 2: 4 dies i dues nits d’allotjament
Sortida: 6/12 des de Vic a l’aparcament del Sucre a les 00.00h de la nit. Arribada a les 18h, sopar lliure i allotjament en hotel.
7/12 Esmorzar a l’hotel i sortida a les 8h cap a Brussel·les (1h de viatge). Tornada a l’hotel a les 20h.
8/12 Esmorzar a l’hotel i sortida a les 9h direcció Catalunya. Arribada prevista a Vic a les 3 de la matinada del dissabte 9/12.
Preu: 240€ per persona
El preu inclou: servei d’autocar, 2 nits d’allotjament en ruta (allotjament i esmorzar), taxa turística i assegurança de viatge. *No hi ha habitacions individuals.

+info i reserves:
c/ Jaume I, 13, Vic T. 93 886 29 66 

15/11/2017 - El web per inscriure's a l'acció "Un poble empresonat" s'activarà aquest dijous al migdia

Òmnium Cultural Osona i l’Assemblea Nacional Catalana d’Osona, juntament amb altres entitats i col·lectius, hem presentat aquest migdia a la Plaça Divina Pastora de Vic, coneguda antigament com a Plaça de la presó, una nova acció pacífica per posar de manifest el dèficit democràtic que es viu a l'Estat espanyol i la privació de llibertats a què estan sotmesos els presidents de les entitats sobiranistes, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, així com els representants legítims del Govern. Aquest clam contra un empresonament injust pretén ser una acció de resistència pacífica itinerant que es mantindrà fins que els Jordis i els nostres consellers quedin en llibertat. És per això que aquesta instal·lació es trasllada a tot el territori per denunciar la violació dels drets civils i polítics que vivim els catalans.

La presó:
Aquesta instal·lació simula una cel·la com la que poden estar els nostres representants. Els voluntaris assumim el compromís de tancar-nos entre reixes les 24 hores del dia per fer evident que encara avui, a l’Europa del segle XXI, hi ha presos polítics. L’espai el formen dues cel·les; en cadascuna hi ha una taula, una cadira, un llit, diverses mantes, una estufa, un llum i un extintor. També hi ha una bústia per a la recollida de donatius destinats a la caixa de solidaritat i al manteniment del material d'aquesta acció.

Les persones que voluntàriament participem en aquesta acció fem torns d’almenys dues hores, tant de dia com de nit, a temperatures molt baixes i davant de qualsevol inclemència del temps. Vivim moments excepcionals que també requereixen accions excepcionals.

Normativa:
- Pot participar-hi qualsevol persona major de 18 anys.
- Es realitzen torns de dues hores, que cobreixen les 24 hores del dia
- Les persones voluntàries es poden inscriure a tants torns com vulguin, tot i que es recomana no fer més de dos torns seguits, especialment en horari nocturn.
- S'ha de tenir una actitud respectuosa i resilient; no caure a les provocacions que puguin venir des de l'exterior.
- La vestimenta de les persones que voluntàriament s'inscriuen a aquesta acció serà la idònia per a les necessitats climàtiques i de respecte, en tot moment, a l’acció.
- Participar d'aquesta acció suposa assumir aquesta normativa, signar el formulari en compliment de la llei de protecció de dades de caràcter personal i acceptar l’autorització de drets d'imatge personal.

Inscripcions des del web:
Tota persona interessada a participar-hi cal que s'inscrigui mitjançant la web http://unpobleempresonat.cat/ Aquesta web estarà operativa a partir del dijous, 16 de desembre, a les 12 h del migidia

Inici de l'acció:
L'acció està prevista que comenci aquest dissabte a les 18 h a la Plaça Major de Vic moment que començaran els torns i s'intentarà que s'allargui un màxim de 3 setmanes.En paral·lel s'està treballant perquè altres comarques també acullin l'acció.

+ info: http://unpobleempresonat.cat/

 

07/11/2017 - Les assemblees territorials organitzen autocars per anar a la manifestació de Barcelona

Les assemblees territorials de l'ANC a la Regió 9 (Osona, el Lluçanès i el Ripollès) preparen autocars per participar dissabte a la manifestació de Barcelona. La convocatòria és a les 5 de la tarda i l'objectiu és reclamar la llibertat dels presos polítics i denunciar la repressió de l'Estat espanyol.

Tot seguit, us detallem els punts de venda:

Vic: parada ANC Vic dissabte al matí i Autocars Serrat (C/ Jaume I, 13 / 938862966)

Manlleu: restaurant El Manlleuet.

Torelló: a les llibreries Xicoy (C/ del Pont) i Montseny (pl. de la Sardana).

Roda de Ter: dimarts, dimecres i dijous a la plaça Major de 18.30 a 20h.
Centelles: Celler de 19 a 20h.

Taradell: Can Vilaró.

Balenyà: trucar al 680215631.

Aiguafreda i Sant Martí de Centelles: posar-se en contacte amb els membres de l’ANC local.

Seva, Sant Miquel de Balenyà i el Brull: reserves a seva@assemblea.cat o al telèfon 650546937 (Carme).

Malla, Espinelves i Viladrau: trucar al 649426059 (Marissa).

Tona: local ANC (C/ Major, 12) dilluns, dimarts i dijous de 18 a 20h, i divendres de 10 a 13h i de 18 a 20h.

Santa Eugènia de Berga: posar-se en contacte amb els membres de l’ANC local.

Sant Julià de Vilatorta: l’estanc.

Gurb: local del Punt Jove, al costat de l’Ajuntament.

Folgueroles: reserves a folgueroles@assemblea.cat.

Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola: posar-se en contacte amb els membres de l’ANC local.

Voltreganès: trucar al 607786507.

Collsacabra: reserves a collsacabra@assemblea.cat.

Lluçanès: reserves a llucanes@assemblea.cat.

Ripoll: posar-se en contacte amb els membres de l’ANC local.

Camprodon: Can Romanços.

Vall de Ribes: Oficina de turisme. 

26/10/2017 - Vic organitza la primera Botifarrada per la Dignitat

El proper dimarts 31 d’octubre, la Plaça Major de Vic serà l’escenari de la primera botifarrada per la dignitat. Es tracta d’una iniciativa per mostrar col·lectivament que Catalunya fa “botifarra” a tot allò que vulneri els drets fonamentals del país, com ara l’existència de presos polítics. I així, reivindicar un país en què la dignitat dels seus ciutadans i ciutadanes sigui respectada. Igualment, la botifarrada vol mostrar que des de la celebració pacífica i familiar, el poble català és capaç de mantenir-se ferm en les seves aspiracions.

La celebració preveu, a través de la venda de tiquets que inclouran un entrepà de botifarra i una beguda, donar una injecció financera a dos moviments impulsats per la societat civil catalana, Òmnium Cultural i ANC. L’import dels tiquets, que costaran 10 euros, es destinarà a les dues entitats. El cost dels productes serà assumit per diverses persones i empreses que volen contribuir a la iniciativa.

La botifarrada començarà a les 20.00h. Ernest Codina farà d’speaker i DJ durant dures hores i Peyu farà de mestre de cerimònies. A les 22.00h Albert Om llegirà un manifest conjunt. Tot seguit començaran les actuacions d’Obeses, Oques Grasses, Nyandú, Quimi Portet, Guillem Roma, Paula Valls, La Iaia, Bonobos i Pep Poblet.

Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Cultural Osona, ha destacat que “la iniciativa va sorgir de diverses persones individuals de la comarca d’Osona que tenien necessitat de fer alguna cosa per ajudar el país. El moviment social d’aquest país és increïble. Volem que Vic sigui la primera de moltes botifarrades per la dignitat arreu de Catalunya. Hem de mostrar que no ens prendran la nostra dignitat passi el que passi”.

Per la seva banda, Jèss Carol, d’ANC Osona, ha assegurat que “l’import de la venda de tiquets per la dignitat aniran directament a la caixa de solidaritat, per fer front a les represàlies econòmiques que reben persones físiques com a conseqüència de les actuacions emmarcades en el procés cap a la independència per participar d’accions unitàries, cíviques, pacífiques i democràtiques”.

Es pot consultar tota la informació a www.botifarradaperladignitat.cat.

+ info: www.botifarradaperladignitat.cat

 

19/10/2017 - Punts de venda de tiquets d'autocar per anar a la manifestació de dissabte a Barcelona

Les entitats unides a la Taula per la Democràcia convoquen la ciutadania per manifestar-se en defensa dels drets i les llibertats. La concentració es farà dissabte, 21 d’octubre, a les 17h al passeig de Gràcia, des de Gran Via fins a Jardinets.

Autocars des de:

-Vic. Punt de venda a Autocars Serrat (C/ Jaume I, 13 / 93 886 29 66). L'autocar sortirà a les 15h des de l'estació d'autobusos.

-Manlleu. Punt de venda al Manlleuet. L'autocar sortirà a les 15h des del pavelló.

-Collsacabra. Reserves a collsacabra@assemblea.cat.

-Voltreganès. Reserves al 607 78 65 07.

-Osona Sud. Posa’t en contacte amb l’ANC Taradell o l’ANC Balenyà: taradell@assemblea.cat o balenya@assemblea.cat. 

13/10/2017 - L'ANC Vic fa una crida a recollir estelades velles per a un projecte artístic

L'ANC Vic, juntament amb els artistes Biel Barnils i Jordi Lafon, continuen amb el projecte 'Tela per fer', que pretén donar una mirada artística a les estelades velles que s'han anat recollint des principis del 2016. Ara, gràcies a la creativitat de diversos artistes, hi comença a haver els primers resultats, que es podran veure en una exposició al Centre d'Arts Contemporànies ACVic.

Per seguir endavant amb el projecte, l'ANC Vic fa una nova crida per recollir més estelades que ja estan gastades i que se'ls poden donar un nou ús. Es poden portar a la parada que instal·len cada dissabte al matí, de 10 a 13h, davant de Casa Comella.

En aquest enllaç, hi ha més informació del projecte: http://www.jordilafon.net/projectes/tela-per-fer/. 

28/09/2017 - Avui, encartellada massiva a tots els municipis i demà bus des de Taradell per a l'acte de final de campanya

Aquest vespre, quan quedin poc més de 24 hores perquè es tanqui la campanya, es farà una última encartellada massiva en defensa de la democràcia i del 'sí' per al referèndum de diumenge. La convocatòria és al centre de tots els municipis a les 8 del vespre.

Bus des de Taradell per a l'acte de final de campanya

La taula Taradell pel Sí, encapçalada per l'ANC Taradell, organitza un autocar per assistir divendres a l’acte final de campanya que es farà a la Font Màgica de Montjuïc a partir de les 8 del vespre. En aquest últim acte abans del referèndum de diumenge, hi participaran l’ANC, Òmnium i els partits partidaris de la independència.

Els tiquets d’autocar, que valen 10 euros, es poden comprar a Can Vilaró. L’autocar sortirà a les 5 de la tarda des de l’aparcament de l’antiga Carpa i tornarà un cop acabi l’acte que pretén omplir l’avinguda Maria Cristina de Barcelona. 

19/09/2017 - Una setmana abans del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, es desplegarà la senyera més gran del món a Malla

El proper diumenge, 24 de setembre, una setmana abans del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, la Comissió ‘Senyera més gran del món, Malla-Riuprimer’ organitza amb la col·laboració de l’ANC i Òmnium d’Osona, una nova desplegada d’aquesta gran senyera, tal i com ja es va fer abans del 9-N del 2014. Abans del 9-N, també s’havia pogut veure amb tot el seu esplendor, a la cadena humana de l’11S 2013 a l’alçada de Riudellots de la Selva, i fou una de les imatges més vistoses d’aquell gran dia.

L’acte és una crida a la democràcia i a la participació al referèndum de l’1 d’octubre, sense demanar el vot en cap sentit.

Per acabar d’animar a la participació i fer un acte ben visible, la comissió i les entitats organitzadores han plantejat aquest gran esdeveniment al mateix lloc que fa 3 anys. El lloc escollit per desplegar la gran senyera de 117x115 metres i una tona i mitja de pes, registrada per Official World Record com la senyera més gran del món, és el Prat Verd de Malla, al costat de la C-17. Un lloc on la pugui veure molta gent.

Els organitzadors estan fent una crida de voluntaris, ja que calen més de 50 persones per desplegar-la correctament. Cal contactar amb riuprimerdecideix@gmail.com . A les 8h calen 20 voluntaris, i entre les 9.30 i les 13h, una cinquantena.

La jornada comptarà amb un esmorzar a les 11 del matí, gratuït per als voluntaris. A més, hi haurà actuacions de diferents grups de cultura popular, i finalitzarà amb els himnes dels Països Catalans, interpretats pel músic Ramon Redorta.

Està patrocinat per El Prat Verd- El Prat Xic, Desballestaments Manlleu, Jula Lloguers, Xarcuteria Muntal de Taradell, Coca del Mossèn de Folgueroles, El Xocolater de Taradell, Vins Calvet de Tona, i l’Associació Catalana Pro Senyera Més Gran Del Món. 

03/09/2017 - Un sí gegant a la Plaça Major de Vic

Aquest dissabte una trentena de cotxes van formar un sí gegant a la Plaça Major de Vic. L'acció formava part de la campanya al voltant de la Diada del Sí que promou l'Assemblea.

Els vehicles es van trobar a les 6 de la tarda als afores de Vic i a tres quarts de set van entrar en caravana a la Plaça on prèviament s'havia dibuixat el Sí. Seguint les indicacions els vehicles es van anar col·locant al centre de la plaça. També es va formar la bafarada exterior amb les persones que van venir amb els cotxes i també amb tothom que si va voler sumar.

L'acció va finalitzar amb un berenar popular amb panets fer expressament per a l'ocasió en forma de bafarada del Sí. 

28/08/2017 - Les territorials de l'ANC intensifiquen les activitats de cara a l'Onze de Setembre

Quan queden menys de dues setmanes per a la Diada, les territorials de l'ANC a Osona multipliquen les seves activitats. Tot seguit us detallem les que hi ha previstes per als propers dies. D'altra banda, també hi poden haver accions sorpresa, així com la presència del Sí gegant a diferents municipis i diferents parades de venda de tiquets d'autocar i samarretes de l'Onze de Setembre.

- Divendres, xerrada-col·loqui sobre el referèndum a Calldetenes: Es farà als Baixos de l’Ajuntament a partir de dos quarts de 9 del vespre. Hi participaran Adriana Delgado, diputada de Junts pel Sí, i Montse Sánchez, presidenta de Súmate. L’acte està organitzat per l’ANC Calldetenes i té la col·laboració d’ERC, PDECat i Súmate.

- Dissabte, l’ANC Vall del Ges fa una crida a omplir els balcons de Torelló amb el Sí: Els domassos es podran recollir el mateix dissabte a les parades de la plaça Nova, la plaça de la Sardana, la plaça Joanot Martorell, al mercat municipal i també al costat de l’Esclat.

- Dissabte, l’ANC Seva col·labora en la representació de l’obra ‘Els darrers dies de la República Catalana’: L’Assemblea hi projectarà dos vídeos abans i després de l’acte per explicar què es farà l’Onze de Setemre. Serà a les 9 del vespre al Teatre de Seva.

- Diumenge, caminada pel Sí per diversos punts d’Osona: Sortirà a les 9 del matí de l’ermita de La Damunt de Folgueroles i passarà per Foquers, Composit i Les Punxes fins a Sant Feliu de Savassona, on es renovarà l’estelada. La tornada es farà per la Font de la Baronessa, Tavèrnoles, Foquers i altre cop a La Damunt. Es recomana portar calçat apropiat per muntanya, la samarreta del Sí i domassos. La caminada està organitzada per ANC Vic, ANC Calldetenes i ANC Tavèrnoles.

- Diumenge, 6è Aplec Independentista del Collsacabra: Es farà a partir de les 12h a l’Era de Can Torra de L’Esquirol, sota l’organització de Collsacabra per la Independència. Hi haurà actuacions, parlaments i diverses activitats i, tot seguit, hi haurà dinar. Cal portar-se la taula, les cadires i els estris per menjar. El preu per als adults és de 13 euros i per a la canalla, 8. 

21/08/2017 - L'ANC Vic organitza un autocar per anar a la manifestació de dissabte a Barcelona

L'ANC Vic prepara un autocar per assistir a la manifestació que es farà dissabte a Barcelona de rebuig al terrorisme, després dels atemptats de dijous. L'autocar sortirà a les 4 de la tarda de l'estació d'autobusos de Vic, dues hores abans que comenci la marxa al passeig de Gràcia. Els tiquets, a 9 euros, es poden comprar a Autocars Serrat i també a la parada que l'Assemblea instal·la aquests dies davant de Casa Comella. 

17/08/2017 - L'ANC Vic organitza un concurs d'Instagram sobre el 'sí'

L'ANC Vic organitza un concurs d'Instagram des d'ara i fins al 28 de setembre. Tothom que pengi fotos a aquesta xarxa social en què aparegui la bafarada del Sí en qualsevol dels seus formats a la ciutat de Vic podrà optar a un dels tres premis. Les fotos han d'estar etiquetades amb #SÍésFutur i #unSÍaVic i cal mencionar l'usuari de l'ANC Vic a Instagram (@anc_vic).

Les tres fotos que tinguin més "m'agrada" al 28 de setembre a les 12 de la nit seran les guanyadores. Els premis consistiran en tres lots de productes independentistes. 

17/08/2017 - L'ANC Vic organitza divendres un assaig de la Diada

A mesura que s'acosta l'Onze de Setembre i, a la vegada, el referèndum de l'1 d'octubre, les assemblees territorials de l'ANC intensifiquen les seves accions a favor del sí. És el cas de la convocatòria que fa l'Assemblea de Vic per aquest divendres. Proposa fer un assaig de la mobilització que es farà per la Diada a Barcelona, entre el carrer Aragó i el passeig de Gràcia.

En aquest cas, la convocatòria és a les 7 del vespre al carrer Manlleu de Vic. L'objectiu és omplir el tram que va des de la rambla del Passeig fins al carrer Nou. Tothom pot anar vestit com vulgui (amb samarretes d'anys anteriors, per exemple) i cal portar la samarreta d'aquest any per posar-se-la quan passi una lona per damunt dels manifestants. Les entitats sobiranistes plantegen aquesta Diada com la Diada del sí, quan faltaran poques setmanes pel referèndum.

Aquesta acció se suma a altres que s'han fet durant l'estiu, com ara el sí gegant que va recorrent el país, sobretot per les festes majors. 

31/07/2017 - Acte a Tona: 'L’1 d’octubre trenquem amb el règim del 78'

L’acte es farà el dissabte 5 d’agost a la plaça de l’ajuntament de Tona i comptarà amb les intervencions de Josep Sabaté, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, i Núria Alcaraz, membre de la sectorial de l’ANC Feministes per la independència.

El proper 5 d’agots Tona Decideix! i la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a Tona (ANC Tona), han organitzat un acte en motiu de la Festa Major d’estiu del poble i emmarcat dins de la primera edició de l’espai autogestionat “La Nota”.

En Josep Sabaté és Membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, ha estat Coordinador Tècnic del Pacte Nacional pel Referèndum i Coordinador de Mobilitzacions de l'ANC. Treballa a la UPC.

La Núria Alcaraz és Sociòloga especialitzada en estudis de gènere i esta realitzant el doctorat de sociologia a la UAB sobre la participació política de les dones.

El referèndum i la independència compten amb ampli suport transversal. En aquest acte, Alcaraz i Sabaté plantejaran perquè la República Catalana és una oportunitat per a construir un país més just per als treballadors, els joves o les dones.

En aquest sentit, exposaran perquè les esquerres han de defensar amb fermesa i sense dubtes el referèndum, pel que representa a nivell democràtic i perquè és una autèntica moció de censura al règim nascut del 78.

L’acte s’iniciarà a les 8 del vespre a la Plaça de l’Ajuntament de Tona.