ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (421-435) de 547
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

18/06/2013 - Perafita ‘Encén la flama’ el 23 de juny

Seguint amb les estelades d’espelmes que s’estan fent arreu del territori català, aquest proper diumenge, revetlla de Sant Joan, és el torn de Perafita. S’encendran 417 espelmes, una per a cada perafitenc. L’encesa es farà amb la flama del Canigó rebrà el mateix dia el municipi. A les 8 del vespre començarà la col•locació de les espelmes. L’encesa serà a partir de les 22.30h. L’acte tindrà lloc a la Plaça Sant Antoni. Hi haurà sopar popular.

+ info: http://perafitaxindependencia.blogspot.com/

 

16/06/2013 - Unes 200 persones participen al flashmob a Sant Marc

Entorn unes 200 persones han participat aquest diumenge al Flashmob organitzat per les assembles de Vilatorta, Folgueroles, Calldetenes i Santa Eugènia de Berga a Sant Marc.

Els participats han sortit a peu des dels quatre pobles organitzadors i han confluït a Sant Marc on, amb el Cant de la Senyera de fons, a 2/4 de 12 del migdia, s'ha hissat una estelada gegant muntada amb les quatre barres vermelles que portaven cadascun dels pobles participants.

Seguidament, Pilar Cabot, poetessa i membre del Consell Assessor d'Osona per la Independència, ha adreçat unes paraules als assistents, i ha subratllat que "hem de lluitar per aquest nou estat que anhelem per nosaltres, però sobretot pels nostres fills i les noves generacions" i que no hem de deixar que "ens prenguin la dignitat que com a poble ens mereixem".

L’acte s’ha tancat amb un aperitiu per a tots els assistents. El flashmob estarà disponible a la xarxa els propers dies. 

16/06/2013 - Gran èxit de participació dels CAT Stop de Torelló i Manlleu

L'ANC de Manlleu i l’ANC Vall del Ges, en coordinació amb la resta de la comarca, va engegar aquest dissabte al matí la campanya "Fem circular el CAT" per la reintroducció d'aquests adhesius a les matrícules dels vehicles.
Tant a Manlleu com a Torelló la campanya va arrencar amb èxit i en alguns moments els conductors feien cua per enganxar el CAT als seus vehicles. El Cat Stop a Manlleu es va ubicat al parc d'Àngela Roca i a Torelló al carrer Sant Miquel.

Manlleu va repartir uns 150 adhesius, una xifra similar també els que es van repartir a Torelló. Cal destacar la paritat entre els conductors que optaven per enganxar l’adhesiu sobre la matrícula o al lateral així com també els dos models d'adhesiu. Recordem que els conductors poden tirar entre l’adhesiu de la UE i el model senyera.

Els adhesius també es poden trobar en comerços osonencs i l’aportació mínima és de 0,50 euros. Després d’aquest èxit en l’arrencada de la campanya Vall del Ges no descarta en les properes setmanes tornar a organitzar un CAT stop. 

15/06/2013 - L’Atlàntida s’omplirà d’empresaris per escoltar Xavier Sala i Martín

El proper dimecres,19 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda, el professor Xavier Sala i Martín parlarà a Vic dels “Escenaris de futur per Catalunya”. Serà en una conferència-col•loqui organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana a Osona.

L’acte forma part de les accions de la nova fase de treball de L’ANC, que té per objectiu la consolidació i ampliació de la majoria social a favor de la independència, i està destinat a tot el col•lectiu empresarial de la comarca. A més de Sala i Martín també prendran part en l’acte el degà de la facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, Xavier Ferràs i la coordinadora de l’ANC Osona, Eulàlia Espona.

Un total de 800 persones, representants de 400 empreses d’Osona i les comarques veïnes i 40 estudiants i professors de la Universitat de Vic, ompliran la sala Ramon Montanyà del Teatre Atlàntida. La Delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell Empresarial d’Osona, l’Euram i la Unió Empresarial Intersectorial del Ripollès han ajudat en la difusió de la convocatòria, que ha estat un èxit, amb les entrades exhaurides des de fa dies. Els empresaris han pogut accedir a participar d’aquest acte a través de les invitacions que s’han fet arribar a aquest col•lectiu. 

13/06/2013 - Noemí Morral, Nuri Guillaumes i Marc Costa entren al Secretariat Nacional en representació d’Osona i Ripollès

Dissabte, dia 8 de juny, l'ANC va celebrar les eleccions per renovar el Secretariat Nacional i elegir els seus 75 representants (25 per representació nacional i 50 per representació territorial).

A la regió 9 d'Osona i el Ripollès han sortit elegits Noemí Morral, Núria Guillaumes i Marc Costa, que es presentaven sota un mateix programa d'actuació anomenat "Un equip i un projecte cap a la independència", que ha englobat candidats de tots els territoris. El programa d'actuació consta de 100 mesures urgents que tenen per objectiu final disposar de la capacitat de convocatòria i mobilització ràpida d'entre 1,5 i 2,2 milions de ciutadans organitzats per fer front a qualsevol situació. Morral i Guillaumes ja estan vinculades a l'ANC Osona, i Costa a l'ANC Vilatorta.

El proper dissabte dia 15 de juny la Cooperativa La Oral de Badalona acollirà la reunió constitutiva durant la qual els nous membres prendran possessió del càrrec i es donarà el tret de sortida al 3r Secretariat Nacional de l'ANC.

Podeu consultat el resultats al següent enllaç: http://assemblea.cat/?q=node/5119

+ info: http://assemblea.cat/?q=node/5119

 

10/06/2013 - L’ANC Collsacabra dedica un mural a Joan de la Guàrdia

Aquest diumenge al vespre l’ANC Collsacabra va presentar el mural que ha pintat a la plaça nova de l’Esquirol. El mural està dedicat a Joan de la Guàrdia un pagès que va viure al S.XVII en un masia de l’Esquirol anomenada la Guàrdia. A ell li va tocar viure la guerra del segadors i el conseqüent abús que patia la pagesia, primer pel cantó de l’exèrcit espanyol i després de l’exèrcit francès. Els fets d’aquesta època es recullen en un diari personal escrit pel mateix Joan de la Guàrdia.

L’acte va ser presentat pel coordinador de la territorial del Collsacabra Emilià Comerma. Tot seguit, l’historiador local Abel Rubió va explicar qui era Joan de la Guàrdia i el seu diari. Per fer-ho es va acompanyar dels artistes locals Núria Crosas i Met Castanyer que varen llegir un parell de fragments del diari personal.

Seguidament Jordi Carbassa va cantar ‘Txoria Txori’ de Mikel Laboa i Carles Girona, dues cançons de Raimon, ‘D’un temps d’un país’ i ‘Diguem No’. Al final, i de forma improvisada, el grup Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fartaneres es va sumar a la festa cantant ‘11 de setembre’, ‘Els segadors’ i ‘Torna Serrallonga’. 

09/06/2013 - Caminada i flashmob a Sant Marc

Les assembles de Calldetenes, Folgueroles, Sant Julià i Santa Eugènia celebraran una caminada que finalitzarà amb un flashmob. L’acte, que es va haver de suspendre per pluja, es celebrarà el proper diumenge 16 de juny.

A les 10 del matí sortiran les caminades de la Plaça Mossèn Cinto de Folgueroles i de Les Fonts de Sant Julià de Vilatorta. A les 10.30 sortiran les de Santa Eugènia de Berga, des de davant l’església, i la de Calldetenes, des de la plaça 11 de setembre.

Està previst que totes arribin a Sant Marc a les 11.30 i conjuntament es farà el flashmob. Acabat l’acte hi haurà pica-pica per a tots els assistents. 

09/06/2013 - Jordi Sans parlarà de les pensions a Perafita

L’ANC Perafita ha organitzat conjuntament amb el Casal d’Avis una xerrada entorn de les pensions. Tindrà lloc el proper 12 de juny a les 17h al local ‘El Niu’. La xerrada titulada, "Les pensions en un Estat Català", anirà a càrrec de Jordi Sans, membre de l’ANC Vic i de la sectorial de jubilats. Després de la xerrada s’obrirà un torn de preguntes i l’acte es tancarà amb un berenar. 

09/06/2013 - Manlleu i Torelló arrenquen la campanya ’Fem circular el CAT’

Manlleu i Torelló seran les dues primeres poblacions d’Osona que organitzen un CAT Stop. A Manlleu serà el dissabte dia 15 de juny al mati a la plaça Àngela Roca, a la cantonada de l'Avinguda de Roma. L’ANC Vall del Ges durà a terme l’activitat el mateix dissabte 15 de juny. A partir de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia, al Carrer Sant Miquel, de Torelló, s'instal•larà un CAT Stop.

En aquests CAT Stop, els conductors podran parar amb el seu vehicle i se'ls enganxaran els distintius CAT a la matricula. Hi haurà disponibles dos dissenys, versió “Unió Europea” i versió “ Senyera”. D’aquesta manera cada conductor serà lliure d’adherir-se a la campanya enganxant-ne l’un o l’altre on cregui oportú.

La campanya "Fem circular el CAT", impulsada per l’ANC Osona – Ripollès, té l’objectiu de fer una distribució massiva del distintiu CAT i aconseguir que una gran part dels vehicles de les comarques d’Osona i el Ripollès llueixin aquest distintiu. Veient que molts vehicles, a causa de la renovació, ja no llueixen aquest distintiu reivindicatiu, l’ANC Osona-Ripollès ha engegat aquesta campanya.

Amb aquesta campanya la societat civil posarà de manifest que fa un pas endavant cap a la creació d’aquelles estructures que qualsevol estat del món posseeix, en aquest cas, el distintiu de país a les matrícules dels vehicles.

A més es farà distribució pels establiments comercials de "CAT expenedors". En ambdós casos es demanarà una aportació econòmica mínima de 0,50€ per adhesiu. 

09/06/2013 - Joan Ridao oferirà una xerrada a Calldetenes

Les assembles de Calldetenes, Vilatorta, Folgueroles i Santa Eugènia de Berga continuen el cicle de xerrades que impulsen conjuntament. El proper dijous 13 de juny ,a les 20.30h serè el tron de Joan Ridao que oferirà la conferència titulada ‘Podem ser independents?’. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de Calldetenes. 

06/06/2013 - Una seixantena de persones assisteixen a la xerrada sobre pensions de Torelló

El passat dimecres dia 5 de juny al Casal de la Gent Gran de Torelló, en un acte organitzat per l'ANC Vall del Ges i el Casal de la Gent Gran, Lluis Bonet Coll, economista, MBA per Esade, i president de la Comisió d'Economia de Sobirania i Justícia, va fer una clara i precisa conferència dirigida especialment a desmuntar les pors i els prejuicis que alguns mitjans de comunicació i alguns polítics provoquen a gent gran, moltes vegades poc informades.

Amb una exposició propera, senzilla, però molt ben documentada, el ponent va anar desgranant tots els aspectes que formen part de les cotitzacions, les presents i futures pensions.

Un auditori de més de 60 persones del Casal va poder seguir molt atentament la conferència que, fins i tot, els va semblar curta. 

06/06/2013 - L’ANC Collsacabra presenta un mural per la independència

L’assembla territorial del Collsacabra ha pintat un mural a la Plaça Nova de l’Esquirol. Els treballs han durat unes setmanes i aquest diumenge el presenten. L’acte serà a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Nova. Hi haurà cançons, parlaments i cava per als assistents. 

05/06/2013 - El Idrissi, col·laborador de l'ANC, participa a la setmana de l’esport de l’escola Malagrida d’Olot

En el marc de la Setmana Cultural on es van fer diverses xerrades, conferències i exhibicions relacionades amb el món de l’esport, el passat 29 de maig Mohamed El Idrissi, excampió del món de full-contact, va fer una xerrada als alumnes de 5è i 6è CS sobre aquest esport i la seva experiència com a esportista professional.

Després de la xerrada, que va ser molt participativa, dos alumnes de El Idrissi Dídac Bagueria i Adrià Cantero van fer una exhibició d’aquest esport.

El Idrissi, col·laborador de l'ANC, va lluir l'equipatge amb el logo de l'Assemblea.

Aquest cap de setmana, el Club Boxa Manlleu, organitza un campionat infantil. El pavelló de Manlleu tornarà lluïr estelades fruit de la col·laboració del Club i l'ANC. 

04/06/2013 - LliberCAT, una jornada plena d’activitat reivindicativa a Manlleu

Hi haurà fira gastronòmica, concerts, humor, mostra de cultura popular o trobada d’assemblees entre d’altres. En l’apartat musical desataquen els concerts de Glaucs, Macedònia, Santi Arisa, Dept., Boys Damm, La Carrau, Caiqué o Guillem Roma, entre d’altres així com també l’acutació de Toni Albà.

Les assembles del Collsacabra, Manlleu, Roda de Ter i la coordinadora comarcal d’Osona impulsen conjuntament LliberCAT. Aquesta jornada tindrà lloc el proper 20 de juliol a Manlleu, al Passeig del Ter al llarg de tot el dia.

La iniciativa, que s’ha presentat en roda de premsa aquest dimarts al vespre, comptarà amb una fira gastronòmica, concerts, mostra de cultura popular o trobada d’assemblees d’arreu de Catalunya entre d’altres activitats.

Santi Pons, membre de l’organització, ha explicat que la voluntat és aglutinar al llarg de tota la jornada activitats per a tothom i per a tots els gustos amb un objectiu comú, ampliar la majoria social favorable a l’estat propi. LliberCAT s’ha dissenyat pensat en ser un gran espai obert a l’aire lliure i de lliure accés.

La festa arrencarà amb una caminada organitzada pel col•lectiu Encara hi som. Al matí es comptarà amb una mostra de cultura popular, diversos parlaments, entre ells Carme Forcadell presidenta de l’ANC, i la presentació del nou projecte de Santi Arisa, La Tribu Patriòtica. El mateix Arisa ha explicat a la roda de premsa que el projecte recupera i reversiona cançons populars i tradicionals d’arreu dels Països Catalans així com també temes propis com un de dedicat a l’Assemblea Nacional Catalana i al passat 11 de setembre.

A partir de les 10:30 del matí i fins al vespre tindrà lloc una fira gastronòmica i de productes artesans. Ramon Sentmartí, membre de l’organització ha destacat que ja hi ha nombrosos firaires interessants en participar d’aquesta mostra. Els mateixos firaires mostraran els seus productes i també oferiran tasts als visitants.

A la tarda l’activitat de LliberCAT estarà marcada pel concert de Macedònia que anirà precedit de l’actuació de Joan Boada amb Bandulimejat. La tarda i el capvespre es complementaran amb les actuacions de Batutukè, un monòleg de Toni Albà, la Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres, La Palma Jazz Band, Caiqué, Guillem Roma i els Diables Serpents de Manlleu. A partir de les 10 de la nit la música anirà a càrrec de Boys Damm, Dept., Glaucs i La Carrau.

Tota la informació i el programa d’activitats es pot consultar a www.lliber.cat.

Arxiu PDF: 

02/06/2013 - El Bisaura desplega dues estelades ben visibles

Aquest dissabte 1 de juny, l’ANC d'El Bisaura i els ajuntaments de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Mª de Besora, Sora i Vidrà. Han hissat dues estelades al costat de les principals vies de comunicació d’Osona i el Ripollès.

La primera es va desplegar al turó dels repetidors de ràdio i TV de Sant Quirze de Besora, on l'alcaldessa va llegir el poema La nostra bandera de Josep M. de Segarra, i la segona, al turonet que es troba a Montesquiu entre la corba del viver i la primera rotonda de la sortida cap a Ripoll i Sora, on l'alcaldessa de Montesquiu, Elisabet Ferreres, va llegir el poema Cant de la banderade de Joan Maragall.

El desplegament, molt emotiu, va ser seguit per unes 40 persones, entre les quals hi havia a més de les alcaldesses de Sant Quirze i Montesquiu, l'alcalde de Vidrà, Josep Anglada, i la regidora de Sora, Janna Locher. També hi havia altres regidors d'aquests municipis. L'alcalde de Santa Maria de Besora es va disculpar per la seva absènica.

Tot seguit la gent es va desplaçar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Montesquiu, on es va fer els parlaments de Josep Salvans, coordinador de l'ANC d'El Bisaura, Elisabet Ferreres, alcaldessa de Montesquiu i dels altres alcaldes d'El Bisauraa més d'Eulàlia Espona, coordinadora de l'ANC Osona.

Josep Salvans va fer una defensa del país i la seva llengua i va reclamar la llibertat de Catalunya. Elisabet Ferreres, va destacar que vistos els resultats de les enquestes i de les eleccions al Parlament de Catalunya, la majoria dels catalans estan pel dret a decidir, que a Europa ens els últims anys hi ha hagut vàries independències i per tant el procés començat a Catalunya no ens ha de fer por i va reclamar que sigui estrictament democràtic.

Eulàlia Espona, va fer una breu explicació de la feina feta per l'ANC en només 1 any i va demanar la implicació de tothom en el procés, agraint als membres dels consistoris presents la seva tasca al costat de la gent, perquè el procés ‘l'hem de fer junts la societat civil i les institucions catalanes’.