ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (421-435) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

26/06/2013 - Torelló repeteix l’experiència del CAT Stop

Després de l’èxit del passat 15 de juny, l’ANC Vall del Ges repetirà aquest dissabte l’experiència del CAT Stop. Serà a Torelló, de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia, al Carrer Sant Miquel.

En aquests CAT Stop, els conductors poden parar amb el seu vehicle i se'ls enganxen els distintius CAT a la matricula. Hi ha disponibles dos dissenys, versió “Unió Europea” i versió “ Senyera”. D’aquesta manera cada conductor és lliure d’adherir-se a la campanya enganxant-ne l’un o l’altre on cregui oportú.

La campanya "Fem circular el CAT", impulsada per l’ANC Osona – Ripollès, té l’objectiu de fer una distribució massiva del distintiu CAT i aconseguir que una gran part dels vehicles de les comarques d’Osona i el Ripollès llueixin aquest distintiu. Veient que molts vehicles, a causa de la renovació, ja no llueixen aquest distintiu reivindicatiu, l’ANC Osona-Ripollès ha engegat aquesta campanya.

Amb aquesta campanya la societat civil posarà de manifest que fa un pas endavant cap a la creació d’aquelles estructures que qualsevol estat del món posseeix, en aquest cas, el distintiu de país a les matrícules dels vehicles.

A més es fa distribució en establiments comercials amb els "CAT expenedors". En ambdós casos es demana una aportació econòmica mínima de 0,50€ per adhesiu. 

25/06/2013 - L’assemblea et porta al Tour de França

Les seccions d’Osona, El Ripollès i El Lluçanès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzen autocars per assistir a una etapa del Tour de França. L’acció s’emmarca dins la campanya d’internacionalització del procés d’independència de Catalunya.

El proper dissabte 6 de juliol l’ANC serà present a la vuitena etapa del Tour de França. Es tracta concretament de l’etapa de 195 km entre Castres i Ax 3 Domaines. Les seccions de l’ANC a Osona, el Ripollès i el Lluçanès organitzen autocars que sortiran de Vic (7:55 del matí), Olost (8:10 del matí) i Prats de Lluçanès (8:15 del matí) amb destí a Acs (Ax-les-Thermes en francès) passant pel túnel del Cadí. Un cop a Acs, lloc de parada de l’autocar, es podrà gaudir de l’espectacle del Tour de França: la famosa caravana publicitària, l’afluència de públic de totes les nacionalitats i finalment el pas dels ciclistes que es podrà veure des d’Acs mateix o, per aquells qui ho desitgin i vulguin caminar algun quilòmetre, des d’algun dels trams de l’última ascensió de la jornada entre Acs i Ax 3 Domaines (la carretera per on circularan els ciclistes entre Acs i Ax 3 Domaines estarà tancada al trànsit des de bon matí però serà accessible a peu).

L’objectiu de l’acció és doble: per una banda es pretén contribuir a la internacionalització del procés d’independència de Catalunya, mentre que per l’altra es pretén que persones afeccionades al món de l’esport en general, i al ciclisme en particular, i que encara no hagin participat en accions organitzades per l’assemblea, es vagin apropant als ideals que defensa l’entitat.

Per internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya, l’ANC ha editat uns fulls informatius en anglès i en francès per repartir entre el públic internacional, així com també unes pancartes en ambdues llengües. Tant els fulls informatius com les pancartes, que s’utilitzaran en aquesta jornada al Tour de França, ja es van exhibir en el Gran Premi de Motociclisme a Montmeló del passat 16 de juny per a informar als espectadors estrangers sobre el moment que viu Catalunya.

Per apropar cada cop més tots els sectors de la nostra societat als objectius de l’ANC, aquesta acció segueix la línia iniciada amb alguns clubs esportius de les nostres comarques que ja llueixen el logotip de l’assemblea o l’estelada en les seves samarretes. Així, la sortida al Tour de França pretén continuar eixamplant encara més la majoria social favorable a la independència a través del món de l’esport. És per això que ja s’està contactant amb entitats esportives i especialment del món del ciclisme de les nostres comarques per tal que puguin participar en aquesta sortida. No obstant, l’acció està oberta a tot el públic en general ja que des de l’organització es considera que el Tour és un espectacle esportiu de primer ordre mundial que pot despertar l’interès de tothom, des dels més petits fins als més grans de la família.

La convocatòria pretén escampar-se arreu del principat, així com de la Catalunya Nord, i aconseguir una #plujadestelades entre Acs i Ax 3 Domaines que permeti que des de tot el món es puguin visualitzar les ànsies de llibertat de la nació catalana.

Els bitllets d’autocar, a un preu de 15€, inclouen el viatge d’anada i tornada i es poden adquirir fins dijous 4 de juliol a la Llibreria la Tralla de Vic (C/Riera 5) o a través del correu electrònic llucanes@assemblea.cat. Independentment d’on s’hagin adquirit els bitllets es podrà sortir des de Vic (7:55), Olost (8:10) o Prats de Lluçanès (8:15). Es recorda també que els menors d’edat, tan si viatgen acompanyats com si no, hauran de portar una autorització signada pels seus pares o tutors que se’ls entregarà al comprar el bitllet. La tornada a les nostres comarques es preveu que sigui a les 10 de la nit aproximadament.

Per a més informació: autocarsosona@gmail.com.

Arxiu PDF: Autorització menors 

20/06/2013 - Xavier Sala i Martín destapa les ‘mentides podrides’ davant d’una Atlàntida plena a vessar

Aquest dimecres, 19 de juny, l’Atlàntida de Vic s’ha omplert amb un total de 800 persones, representants de 400 empreses d’Osona i les comarques veïnes i 40 estudiants i professors de la Universitat de Vic. El motiu ha estat la conferencia-col•loqui que ha ofert professor Xavier Sala i Martín sota el títol “Escenaris de futur per Catalunya”. L’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana a Osona, i adreçat a empresaris feia dies que havia exhaurit les localitats.

L’acte ha començat amb la benvinguda d’Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona qui ha repassat la trajectòria de l’Assembla i ha agraït la presència de Sala i Martín.

Sala i Martín, amb un to didàctic i clarificador, ha centrat la seva exposició en desmuntar el que ell ha anomenat ‘mentides podrides’ que ens arriben des de l’estat espanyol. Sala i Martín ha desmuntat amenaces entorn les pensions afirmant, per exemple, que aquestes ‘pujaran un 10% en una Catalunya independent ja que hi ha menys avis per a cada treballador i els salaris són més elevats que a la resta d’Espanya’. Altres ‘mentides’ que ha rebatut han estat referents al fet que el món actualment tendeix cap a la creació de nous estats tot i que Espanya defensi la unitat. ‘Des de l’any 1800 un total de 22 països s’han independitzat d’Espanya i cap ha demanat de tornar a formar-ne part’, ha destacat.

Referent a la pertinença o no d’una Catalunya independent a la Unió Europea, el professor ha defensat que ‘el que és beneficiós a nivell d’empresa són els tractats bilaterals que permeten el lliure comerç’ i que això, ‘s’aconsegueix per majoria simple’ estroncat l’estratègia d’Espanya que ‘només explica que per seguir a la UE cal una majoria absoluta’. Pel que fa la deute Sala i Martín ha dit: ‘Sense Catalunya, Espanya seria intervinguda’, mostrant així la necessitat que té Espanya de que Catalunya no es separi. Ha afirmat que ‘Espanya s’amaga darrere la constitució per amagar un problema polític’ i que ‘estem vivint un procés recentralitzador brutal’.

Sala i Martín ha apuntat que dos factors molt favorables per la independència serien, per una banda, el dèficit fiscal i per l’altra, l’oportunitat de començar de nou ‘amb un govern que no ens anirà en contra’. Finalment, el professor ha tancat la seva exposició afirmant que ‘els arguments econòmics per la independència de Catalunya estan tots sobre la taula’ i que a l’hora de votar, més enllà dels termes econòmics ‘s’ha de votar amb el cor i sense por’. Amb un to molt pràctic i didàctic, i en alguns moments amb tocs d’humor, el professor ha demostrat que ‘les amenaces d’Espanya no són creïbles’.

L’acte s’ha tancat amb les preguntes que han formulat els assistents a l’acte en un col•loqui moderat per Xavier Ferràs, degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic. Al final de l’acte, l’ANC Osona ha obsequiat a Sala i Martín amb un americana amb el disseny de l’estelada. 

18/06/2013 - Perafita ‘Encén la flama’ el 23 de juny

Seguint amb les estelades d’espelmes que s’estan fent arreu del territori català, aquest proper diumenge, revetlla de Sant Joan, és el torn de Perafita. S’encendran 417 espelmes, una per a cada perafitenc. L’encesa es farà amb la flama del Canigó rebrà el mateix dia el municipi. A les 8 del vespre començarà la col•locació de les espelmes. L’encesa serà a partir de les 22.30h. L’acte tindrà lloc a la Plaça Sant Antoni. Hi haurà sopar popular.

+ info: http://perafitaxindependencia.blogspot.com/

 

16/06/2013 - Unes 200 persones participen al flashmob a Sant Marc

Entorn unes 200 persones han participat aquest diumenge al Flashmob organitzat per les assembles de Vilatorta, Folgueroles, Calldetenes i Santa Eugènia de Berga a Sant Marc.

Els participats han sortit a peu des dels quatre pobles organitzadors i han confluït a Sant Marc on, amb el Cant de la Senyera de fons, a 2/4 de 12 del migdia, s'ha hissat una estelada gegant muntada amb les quatre barres vermelles que portaven cadascun dels pobles participants.

Seguidament, Pilar Cabot, poetessa i membre del Consell Assessor d'Osona per la Independència, ha adreçat unes paraules als assistents, i ha subratllat que "hem de lluitar per aquest nou estat que anhelem per nosaltres, però sobretot pels nostres fills i les noves generacions" i que no hem de deixar que "ens prenguin la dignitat que com a poble ens mereixem".

L’acte s’ha tancat amb un aperitiu per a tots els assistents. El flashmob estarà disponible a la xarxa els propers dies. 

16/06/2013 - Gran èxit de participació dels CAT Stop de Torelló i Manlleu

L'ANC de Manlleu i l’ANC Vall del Ges, en coordinació amb la resta de la comarca, va engegar aquest dissabte al matí la campanya "Fem circular el CAT" per la reintroducció d'aquests adhesius a les matrícules dels vehicles.
Tant a Manlleu com a Torelló la campanya va arrencar amb èxit i en alguns moments els conductors feien cua per enganxar el CAT als seus vehicles. El Cat Stop a Manlleu es va ubicat al parc d'Àngela Roca i a Torelló al carrer Sant Miquel.

Manlleu va repartir uns 150 adhesius, una xifra similar també els que es van repartir a Torelló. Cal destacar la paritat entre els conductors que optaven per enganxar l’adhesiu sobre la matrícula o al lateral així com també els dos models d'adhesiu. Recordem que els conductors poden tirar entre l’adhesiu de la UE i el model senyera.

Els adhesius també es poden trobar en comerços osonencs i l’aportació mínima és de 0,50 euros. Després d’aquest èxit en l’arrencada de la campanya Vall del Ges no descarta en les properes setmanes tornar a organitzar un CAT stop. 

15/06/2013 - L’Atlàntida s’omplirà d’empresaris per escoltar Xavier Sala i Martín

El proper dimecres,19 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda, el professor Xavier Sala i Martín parlarà a Vic dels “Escenaris de futur per Catalunya”. Serà en una conferència-col•loqui organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana a Osona.

L’acte forma part de les accions de la nova fase de treball de L’ANC, que té per objectiu la consolidació i ampliació de la majoria social a favor de la independència, i està destinat a tot el col•lectiu empresarial de la comarca. A més de Sala i Martín també prendran part en l’acte el degà de la facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, Xavier Ferràs i la coordinadora de l’ANC Osona, Eulàlia Espona.

Un total de 800 persones, representants de 400 empreses d’Osona i les comarques veïnes i 40 estudiants i professors de la Universitat de Vic, ompliran la sala Ramon Montanyà del Teatre Atlàntida. La Delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell Empresarial d’Osona, l’Euram i la Unió Empresarial Intersectorial del Ripollès han ajudat en la difusió de la convocatòria, que ha estat un èxit, amb les entrades exhaurides des de fa dies. Els empresaris han pogut accedir a participar d’aquest acte a través de les invitacions que s’han fet arribar a aquest col•lectiu. 

13/06/2013 - Noemí Morral, Nuri Guillaumes i Marc Costa entren al Secretariat Nacional en representació d’Osona i Ripollès

Dissabte, dia 8 de juny, l'ANC va celebrar les eleccions per renovar el Secretariat Nacional i elegir els seus 75 representants (25 per representació nacional i 50 per representació territorial).

A la regió 9 d'Osona i el Ripollès han sortit elegits Noemí Morral, Núria Guillaumes i Marc Costa, que es presentaven sota un mateix programa d'actuació anomenat "Un equip i un projecte cap a la independència", que ha englobat candidats de tots els territoris. El programa d'actuació consta de 100 mesures urgents que tenen per objectiu final disposar de la capacitat de convocatòria i mobilització ràpida d'entre 1,5 i 2,2 milions de ciutadans organitzats per fer front a qualsevol situació. Morral i Guillaumes ja estan vinculades a l'ANC Osona, i Costa a l'ANC Vilatorta.

El proper dissabte dia 15 de juny la Cooperativa La Oral de Badalona acollirà la reunió constitutiva durant la qual els nous membres prendran possessió del càrrec i es donarà el tret de sortida al 3r Secretariat Nacional de l'ANC.

Podeu consultat el resultats al següent enllaç: http://assemblea.cat/?q=node/5119

+ info: http://assemblea.cat/?q=node/5119

 

10/06/2013 - L’ANC Collsacabra dedica un mural a Joan de la Guàrdia

Aquest diumenge al vespre l’ANC Collsacabra va presentar el mural que ha pintat a la plaça nova de l’Esquirol. El mural està dedicat a Joan de la Guàrdia un pagès que va viure al S.XVII en un masia de l’Esquirol anomenada la Guàrdia. A ell li va tocar viure la guerra del segadors i el conseqüent abús que patia la pagesia, primer pel cantó de l’exèrcit espanyol i després de l’exèrcit francès. Els fets d’aquesta època es recullen en un diari personal escrit pel mateix Joan de la Guàrdia.

L’acte va ser presentat pel coordinador de la territorial del Collsacabra Emilià Comerma. Tot seguit, l’historiador local Abel Rubió va explicar qui era Joan de la Guàrdia i el seu diari. Per fer-ho es va acompanyar dels artistes locals Núria Crosas i Met Castanyer que varen llegir un parell de fragments del diari personal.

Seguidament Jordi Carbassa va cantar ‘Txoria Txori’ de Mikel Laboa i Carles Girona, dues cançons de Raimon, ‘D’un temps d’un país’ i ‘Diguem No’. Al final, i de forma improvisada, el grup Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fartaneres es va sumar a la festa cantant ‘11 de setembre’, ‘Els segadors’ i ‘Torna Serrallonga’. 

09/06/2013 - Caminada i flashmob a Sant Marc

Les assembles de Calldetenes, Folgueroles, Sant Julià i Santa Eugènia celebraran una caminada que finalitzarà amb un flashmob. L’acte, que es va haver de suspendre per pluja, es celebrarà el proper diumenge 16 de juny.

A les 10 del matí sortiran les caminades de la Plaça Mossèn Cinto de Folgueroles i de Les Fonts de Sant Julià de Vilatorta. A les 10.30 sortiran les de Santa Eugènia de Berga, des de davant l’església, i la de Calldetenes, des de la plaça 11 de setembre.

Està previst que totes arribin a Sant Marc a les 11.30 i conjuntament es farà el flashmob. Acabat l’acte hi haurà pica-pica per a tots els assistents. 

09/06/2013 - Jordi Sans parlarà de les pensions a Perafita

L’ANC Perafita ha organitzat conjuntament amb el Casal d’Avis una xerrada entorn de les pensions. Tindrà lloc el proper 12 de juny a les 17h al local ‘El Niu’. La xerrada titulada, "Les pensions en un Estat Català", anirà a càrrec de Jordi Sans, membre de l’ANC Vic i de la sectorial de jubilats. Després de la xerrada s’obrirà un torn de preguntes i l’acte es tancarà amb un berenar. 

09/06/2013 - Manlleu i Torelló arrenquen la campanya ’Fem circular el CAT’

Manlleu i Torelló seran les dues primeres poblacions d’Osona que organitzen un CAT Stop. A Manlleu serà el dissabte dia 15 de juny al mati a la plaça Àngela Roca, a la cantonada de l'Avinguda de Roma. L’ANC Vall del Ges durà a terme l’activitat el mateix dissabte 15 de juny. A partir de les 10 del matí i fins a la 1 del migdia, al Carrer Sant Miquel, de Torelló, s'instal•larà un CAT Stop.

En aquests CAT Stop, els conductors podran parar amb el seu vehicle i se'ls enganxaran els distintius CAT a la matricula. Hi haurà disponibles dos dissenys, versió “Unió Europea” i versió “ Senyera”. D’aquesta manera cada conductor serà lliure d’adherir-se a la campanya enganxant-ne l’un o l’altre on cregui oportú.

La campanya "Fem circular el CAT", impulsada per l’ANC Osona – Ripollès, té l’objectiu de fer una distribució massiva del distintiu CAT i aconseguir que una gran part dels vehicles de les comarques d’Osona i el Ripollès llueixin aquest distintiu. Veient que molts vehicles, a causa de la renovació, ja no llueixen aquest distintiu reivindicatiu, l’ANC Osona-Ripollès ha engegat aquesta campanya.

Amb aquesta campanya la societat civil posarà de manifest que fa un pas endavant cap a la creació d’aquelles estructures que qualsevol estat del món posseeix, en aquest cas, el distintiu de país a les matrícules dels vehicles.

A més es farà distribució pels establiments comercials de "CAT expenedors". En ambdós casos es demanarà una aportació econòmica mínima de 0,50€ per adhesiu. 

09/06/2013 - Joan Ridao oferirà una xerrada a Calldetenes

Les assembles de Calldetenes, Vilatorta, Folgueroles i Santa Eugènia de Berga continuen el cicle de xerrades que impulsen conjuntament. El proper dijous 13 de juny ,a les 20.30h serè el tron de Joan Ridao que oferirà la conferència titulada ‘Podem ser independents?’. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de Calldetenes. 

06/06/2013 - Una seixantena de persones assisteixen a la xerrada sobre pensions de Torelló

El passat dimecres dia 5 de juny al Casal de la Gent Gran de Torelló, en un acte organitzat per l'ANC Vall del Ges i el Casal de la Gent Gran, Lluis Bonet Coll, economista, MBA per Esade, i president de la Comisió d'Economia de Sobirania i Justícia, va fer una clara i precisa conferència dirigida especialment a desmuntar les pors i els prejuicis que alguns mitjans de comunicació i alguns polítics provoquen a gent gran, moltes vegades poc informades.

Amb una exposició propera, senzilla, però molt ben documentada, el ponent va anar desgranant tots els aspectes que formen part de les cotitzacions, les presents i futures pensions.

Un auditori de més de 60 persones del Casal va poder seguir molt atentament la conferència que, fins i tot, els va semblar curta. 

06/06/2013 - L’ANC Collsacabra presenta un mural per la independència

L’assembla territorial del Collsacabra ha pintat un mural a la Plaça Nova de l’Esquirol. Els treballs han durat unes setmanes i aquest diumenge el presenten. L’acte serà a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Nova. Hi haurà cançons, parlaments i cava per als assistents.