ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (406-420) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

02/08/2013 - Osona prepara la Via Catalana amb la cadena ‘En defensa pròpia’ el proper 11 d’agost

El proper 11 d’agost Osona farà un assaig pel proper 11 de setembre. Sota el lema ‘En defensa pròpia’, una cadena humana unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta a Vic. La ruta enllaçarà uns 7 quilòmetres.

Els participants d’aquesta cadena es repartiran a través de sis punts de concentració: la Plaça de Cal Rei de Folgueroles, la casa Nova dels Frares, el Pont d’En Bruguer, el col•legi Guillem de Montrodon, el Seminari i l’escultura de Verdaguer.

La trobada serà a les 10:00. Al llarg del recorregut hi haurà diverses activitats culturals com la lectura de fragments de l’obra de Verdaguer. A les 10 s’inaugurarà la cadena a Folgueroles amb la participació de la poetessa i rapsoda Anna Maluquer i de l’actor Lluís Soler. A les 11 hi haurà la concertació als sis punts i a les 11 començarà el desplegament. A les 12 es preveu que la cadena estigui enllaçada de cap a cap. El so d’una Salva marcarà l’inici del Cant dels Segadors, a càrrec de tots els participants. A les 12:30 tindrà lloc l’acte de cloenda davant l’escultura a Verdaguer, a Vic amb l’actuació del grup Obeses, que estrenaran la versió musicada del poema de Salvador Espriu ‘El meu poble i jo’. A les 13:00 tancaran l’activitat els parlaments de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea i Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC de Vic.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària i és que hi haurà una recollida d’aliments als sis punts de concertació. Per participar d’aquest assaig previ cal inscriure’s al bloc endefensapròpia2013.blogspot.com.


+ info: http://endefensapropia2013.blogspot.com.es/

 

02/08/2013 - Membres del Consell Assessor criden a participar a la Via Catalana en una campanya a El9nou

Des d’aquest divendres i fins el proper 9 de setembre, cada setmana, El 9 Nou publicarà un anunci on membres del Consell Assessor de l’Assemblea Osona cridaran a la participació de la Via Catalana el proper 11 de setembre.
La primera publicació ha estat aquest divendres i és l’actor manlleuenc, Xavier Boada, qui fa la crida. Al llarg de les properes setmana aniran apareixent diversos personatges de diferents àmbits. Els anuncis es publicaran a El 9 Nou i també a la web i a les xarxes socials de l’ANC Osona. 

31/07/2013 - S’amplia amb 11 membres nous el Consell Assessor de l’ANC Osona

L’Assemblea General del Consell Assessor de l’ANC Osona va aprovar el passat dia 17 de juliol la incorporació d’11 nous membres. Són Jaume Ayats, musicòleg; Xavier Boada, actor; Enric Casulleras, economista; Ramona Claperols, bibliotecària; Aurora Colom, de Mares Món; Jordi Figuerola, historiador; Mari Moyano, sindicalista; Vicenç Pascual, historiador; Cesc Poch, sindicalista; Jordi Roca, metge i Aman Vila, comerciant.

Amb aquestes incorporacions, el Consell Assessor de l’ANC Osona ja consta de 65 persones amb una trajectòria personal rellevant en diferents àmbits, que són un referent per a la societat civil osonenca i que donen suport als objectius i full de ruta de l’Assemblea Nacional Catalana en el procés de consecució de la independència de Catalunya.

En la mateixa Assemblea General es va aprovar la proposta d’incorporar persones nascudes a l’estranger però arrelades a Catalunya que es donaran a conèixer el proper mes de setembre, abans de la diada.

Vuit representants d’aquest Consell Assessor participaran en la campanya “Jo també hi seré” en la que col•labora el 9Nou, i que s’estendrà des del 2 d’agost al 6 de setembre amb l’objectiu de potenciar la participació de tots els osonencs en la Via Catalana del proper 11 de setembre. 

29/07/2013 - L'ANC Balenyà renova l'estelada del turonet

El passat dijous, 25 de juliol, l'ANC Balenyà va renovar l'estelada ubicada al turonet i molt visible des de la C-17. Després d'uns mesos d'onejar en aquest indret privilegiat, l'estelada havia quedat visiblement malmesa i per aquest motiu s'ha optat per renovar-la. 

28/07/2013 - Osona ja té 130 autocars plens per participar a la Via Catalana

Amb poc més de 15 dies les assembles d’Osona ja han omplert 130 autocars pel proper 11 de setembre. Osona tornarà a ser una de les comarques amb una gran mobilització per la diada. A més, diverses locals i territorials han reservat trams de difícil cobertura per participar a la cadena humana. Les assemblees de Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Vall del Ges anirà al nord de Bàscara i Manlleu al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Amb aquest repartiment, i encara amb més trams per confirmar, Osona omplirà diversos trams dels que es consideren de difícil cobertura. Els autocars sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions es poden fer a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Es poden consultar a: http://assemblea.cat/osona/. Pel que fa al ritme d’autocars destaquen els 10 que ja ha omplert Taradell o els 20 de Vic. A més del transport en autocar es preveu que gran part dels participants faran el desplaçament en cotxes particulars ja que el volum de desplaçaments previst no es podrà cobrir arreu amb autocars. En aquests casos es recomana també fer les inscripcions a través de les assemblees locals i territorials per tal que els poblacions vagin agrupades als diversos punts. 

28/07/2013 - Gimcana popular a Tavèrnoles

En el marc dels actes de la Festa Major, l’ANC Tavèrnoles ha preparat una gimcana popular pel proper dissabte dia 3 d’agost a partir de les 6 de la tarda. La gimcana consisteix en 5 proves totes elles relacionades amb l’actualitat i la causa independentista. Algunes proves seran: 'Estàs wert de català?’, on els participants hauran de fer paraules amb lletres escollides a l’atzar, ‘I si tanquem l’aixeta?’, un prova d’aigua que simbolitzarà els que ‘perdem’ a les espanyes, o el llançament de DNI espanyol, entre d’altres. 

26/07/2013 - S’instal·len dues estelades a les entrades de Torelló

Nota de premsa Ajuntament de Torelló:

S’instal·len dues estelades a les entrades de Torelló

Des d’aquest dijous, dues estelades onegen a les entrades de Torelló per Conanglell i des de Manlleu. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament.

L’ANC ha finançat les banderes i els pals a través de les aportacions recollides en diferents guardioles ubicades a diversos punts del municipi, així com amb el que s’ha recaptat a les paradetes per venda de material. L’Ajuntament ha assumit la tasca d’instal·lació de les dues estelades. 

24/07/2013 - El Collsacabra impulsa el 3r cicle de Xerrades per la Independència

Des del passat 19 de juliol i fins el 9 d’agost l’ANC Collsacabra celebrarà el tercer cicle de xerrades per la independència + pa amb tomàquet. Com s’ha fet en les passades edicions del cicle es compta amb diverses personalitats que ofereixen xerrades els divendres a diversos punts del Collsacabra.

En aquesta tercera edició el tret de sortida el va donar Lluís Solà el passat 19 de juliol amb la xerrada ‘El camí cap a la llibertat’ al bar del pavelló de l’Esquirol. El cicle continua aquest divendres dia 26 de juliol amb l’economista i director d’ESCI (UPF), Xavier Cuadras a la Plaça dels Esquirols de l’Esquirol. El dia 2 d’agost serà el tron de Joan Vilamala, exmembre d’Els Esquirols, qui parlarà de ‘Cançons, auques i badalls’ a Ca la Iaia de Cantonigròs. El cicle es tancarà amb Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana el divendres 9 d’agost a 2/4 de 8 del vespre a El Coll de Rupit. Forcadell parlarà de ‘El procés de la independència’. Excepte aquesta darrera totes les xerrades tenen lloc a les 8 del vespre.

El sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal reserva prèvia a collsacabra@assemblea.cat o al 617 470 322 (Eudald). 

21/07/2013 - La pedra i la pluja obliguen a suspendre gran part de LliberCAT després d’un matí d’èxit

La forta pedregada i posterior tempesta que va caure ahir a la tarda va obligar a suspendre tot el programa de tarda i de nit de LliberCAT.

La jornada va començar amb una caminada de 13 quilòmetres on hi van prendre part un centenar de persones. A les 10:30 es va donar el tret de sortida de la fira amb 50 parades, 30 de productes alimentaris i 20 de productes artesans. Hi havia presència de productors i artesans d’arreu de Catalunya. LliberCAT va arrencar amb una mostra de cultura popular on hi van participar els gegants de Manlleu, Roda, Tavertet i l’Esquirol els quals va fer cada un ball cada un i una ballada conjunta. També es va comptar amb els bastoners i l’Esbart dansaire de Taradell. Els Sagals d’Osona van aprofitar la jornada per fer un petit taller casteller demanant la implicació dels públic. La Cobla per la Independència va interpretar tres peces que van ser ballades per part del públic això com també per la Colla Encís de Manlleu.

Després de la mostra, Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea va fer els parlaments oficials de la jornada. Forcadell va demanar que tots plegats seguim treballant per aconseguir una majoria social favorable a l’estat propi. El matí es va tancar amb l’actuació de Santi Arisa que va presentar l’espectacle ‘Ara’. Al migdia unes 300 persones es van quedar a dinar al Passeig del Ter. Es calcula de durant el matí i migdia van passar per LliberCAT unes 2.000 persones.

Després de l’èxit del matí, la tarda i la nit prometien però mentre Macedònia i Joan Boada feien les respectives proves de so una forta pedregada va obligar a interrompre tota l’activitat. Les pedres, algunes de més de 2 cm de diàmetre, van obligar las visitants a refugiar-se ràpidament. Després de la pedregada venir una forta tempesta que va deixar completament fora de joc els dos escenaris i parts del passeig del Ter parcialment inundades. Davant d’aquest panorama des de l’organització no es podia prendre altra decisió que la suspensió de tot el que quedava de programa per la tarda i nit. Hi havia previstes les actuacions de Toni Albà, La Palma Jazz Band o Guillem Roma, entre da'ltres, a la tarda i de Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa a la nit.

Des de l'organització ara es moment de fer reunions per valorar els danys. Volem agrair a tothom la col•laboració i les mostres de suport rebudes, des d’entitats, firaires, grups participants fins a ajuntaments i persones a títol individual.

+ info: www.lliber.cat

 

18/07/2013 - Tot a punt per LliberCAT, festa i reivindicació a Manlleu

El Passeig del Ter de Manlleu ja ho té tot a punt per LliberCAT, la jornada festiva i reivindicativa que tindrà lloc aquest dissabte 20 de juliol. Impulsat per les assemblees del Collsacabra, Manlleu, Roda de Ter i la comarcal d’Osona, LliberCat vol ser una festa i un punt de trobada on tothom hi pugui trobar el seu espai. Es comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

ACTUACIONS
L’activitat musical és un dels atractius de la jornada. Al migdia Sant Arisa presentarà ‘Ara’. La tarda serà intensa començant amb Joan Boada. Les fruites de Macedònia presentaran ‘Desperta’ i l’humor l’aportarà Toni Albà amb el monòleg ‘Ser o no ser’. Cançons populars, patriòtiques i reivindicatives les portarà la Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres . Seguidament, tot i que durant l’any només fan dues actuacions, enguany faran una excepció i LliberCAT comptarà amb La Palma Jazz Band. Caiqué hi aportarà un toc flamenc i jazzístic presentant el seu primer disc ‘Arrels blaves’ i Guillem Roma una injecció d’’Oxitocina’. A la tarda també hi haurà cercaviles amb Batutukè i al vespre els Diables Serpents de Manlleu. A les 10 de la nit arrencaran les versions de Boys Damm i Dept., que presentarà el nou disc ‘La perfecció del caos’. Glaucs, que ha retornat als escenaris i grava un nou disc, repassaran els seus temes més coneguts i també en presentaran algun de nou. La nit la tancarà la rumba fresca i festiva de Rauxa fent una aturada a LliberCAT en el que serà la seva gira de comiat després de 10 anys als escenaris. Tota l’activitat es repartirà en dos escenaris.

FIRA
Més de 40 productors d’arreu de Catalunya es citaran a LliberCAT. Els paradistes mostraran els seus productes als visitants a la fira que s’ubicarà al llarg del Passeig del Ter. Hi haurà parades d’alimentació, artesania, calçat i tèxtil. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades o olis i pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, flautes artesanes o joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi trobarem per exemple, la corbata catalana o calçat divers. També s’hi trobaran rellotges, roba de la llar amb motius independentistes o mapes catalans. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia. Hi haurà presència de productors d’arreu del territori català. La fira també comptarà amb restaurants per tal que els visitants es puguin quedar a dinar amb espais amb taules i cadires. A l’hora de sopar hi haurà servei d’entrepans. A més, la fira tindrà dos punts d’informació i venda de marxandatge de l’Assemblea. En aquests punts es podran adquirir les samarretes que s’han dissenyat per a l’acte així com també els números pel sorteig d’un cap de setmana a l’Alguer.

TROBADA D'ASSEMBLEES
La diada comptarà amb la participació de diverses assemblees locals i territorials vingudes d’arreu de Catalunya. Hi haurà representació de 7 de les 10 regions amb les quals es divideix l’Assemblea a nivell nacional. Totes elles disposaran d’espai on mostrar la seva activitat aportant exposicions d’elaboració pròpia, material divulgatiu de les campanyes impulsades i informació diversa sobre el futur d’una Catalunya independent. Aquesta congregació d’assemblees vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entres assemblees d’arreu del país. Hi participaran, representat la seva regió, les assembles del Berguedà, Gironès, Barcelona, Baix Llobregat, Maresme, Tarragonès i i Osona i Ripollès.

MOSTRS CUTLURA POPULAR
Es comptarà amb una cercavila de gegants de Roda de Ter, Tavertet, L’Esquirol i Manlleu i d’una actuació dels dansaires de l’Esbart Sant Genís de Taradell així com també amb l’actuació castellera dels Sagals d’Osona i la Cobla per la Independència.

Arxiu PDF: Dossier

+ info: www.lliber.cat

 

17/07/2013 - Una pluja d’estelades culminarà l’Olla de Núria d’enguany

Les seccions d’Osona i Vall de Ribes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) seran presents a l’Olla de Núria 2013. Aquesta cursa de muntanya, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, celebra el proper diumenge 21 de juliol la seva setena edició havent-se convertit ja en tot un referent dins del món de les curses de muntanya i de l’esport en general.

Al ja marcat to reivindicatiu que té l’Olla de Núria, l’ANC intentarà aportar-hi el seu granet de sorra. En un primer moment, just abans que es doni el tret de sortida a la prova, es donarà la benvinguda als corredors amb la lectura d’un manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. A més, l’ANC instal•larà una parada informativa i de venda de marxandatge per tal de promoure el gran repte logístic que es prepara pel proper 11 de setembre: unir les poblacions del Pertús i Alcanar amb una gran cadena humana, l’anomenada Via Catalana cap a la independència. Per altra banda, durant la prova s’utilitzarà material de l’ANC dissenyat especialment per a donar un toc independentista a qualsevol esdeveniment esportiu.

L’acció més vistosa de l’ANC durant la cursa serà la pluja d’estelades: els corredors que ho desitgin creuaran la línia d’arribada onejant una bandera estelada. Per això, l’ANC disposarà de diversos voluntaris que, uns 30 metres abans de l’arribada, cediran estelades als atletes que així ho desitgin. L’Olleta, la cursa infantil, no serà menys, i els infants també podran fer la seva pròpia pluja d’estelades.

Després de l’assistència al Tour de França per a internacionalitzar el procés d’independència de Catalunya, les accions de l’ANC en el món de l’esport a partir d’aquesta l’Olla de Núria es centraran a difondre la Via Catalana cap a la Independència del proper 11 de setembre. 

17/07/2013 - Més de 40 productors d’arreu de Catalunya es citaran a LliberCAT

Aquest proper dissabte 20 de juliol, Manlleu acollirà LliberCAT, una jornada festiva i plena d’activitat reivindicativa. El llarg de tot el dia hi haurà fira gastronòmica i de productes artesans, concerts, humor, mostra de cultura popular, caminada, etc. I també, una trobada d’assemblees locals i territorials de l’ANC d’arreu de Catalunya.

Els paradistes mostraran els seus productes als visitants a la fira que s’ubicarà al llarg del Passeig del Ter. Hi haurà parades d’alimentació, artesania, calçat i tèxtil. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades o olis i pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, flautes artesanes o joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi trobarem per exemple, la corbata catalana o calçat divers. També s’hi trobaran rellotges, roba de la llar amb motius independentistes o mapes catalans. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia. Hi haurà presència de productors d’arreu del territori català. La fira també comptarà amb restaurants per tal que els visitants es puguin quedar a dinar i espais amb taules i cadires. A més, la fira tindrà dos punts d’informació i venda de marxandatge de l’Assemblea. En aquests punts es podran adquirir les samarretes que s’han dissenyat per a l’acte així com també els números pel sorteig d’un cap de setmana a l’Alguer.

El matí també destaca una caminada, una mostra de cultura popular amb els gegants de Roda de Ter, Manlleu, Tavertet i l’Esquirol, els bastoners i l’Esbart Sant Genís de Taradell, els Sagals d’Osona i l’actuació de la Cobla per la Independència. Seguidament hi haurà els parlaments amb Carme Forcadell, presidenta de l’ANC i l’actuació de Santi Arisa. A la tarda i fins a la matinada hi haurà actuacions de Macedònia, Toni Albà, La Palma Jazz Band, Caiqué, Guillem Roma, Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa, entre d’altres.

LliberCAT, impulsat per l’ANC Collsacabra, l’ANC Manlleu, l’ANC Roda de Ter i l’ANC Osona, serà una jornada plena d’activitats per a tots els públics, per a tots els gustos i oberta a tota la societat.

Tota la informació i horaris es pot consultat a www.lliber.cat.

Arxiu PDF:

+ info: www.lliber.cat

 

17/07/2013 - Tona encendrà una estelada per la llibertat

Aquest dissabte Tona encendrà una estelada per la llibertatla a la Plaça Major. L’acte començarà a les 5 de la tarda amb el tancament del perímetre i construcció de l'estelada amb 1.714 espelmes de colors. L’encesa està prevista a les 10 de la nit. Es pot col.laborar apadrinat una espelma a 1€ al Bar Orient, les llibreries Sant Jordi, Cors i Cal Poquet. 

16/07/2013 - Una dotzena de grups posaran la música aquest dissabte a LliberCAT

Aquest proper dissabte 20 de juliol, Manlleu acollirà LliberCAT, una jornada festiva i plena d’activitat reivindicativa. El llarg de tot el dia hi haurà fira gastronòmica i de productes artesans, concerts, humor, mostra de cultura popular, caminada, etc. I també, una trobada d’assemblees locals i territorials de l’ANC d’arreu de Catalunya.

L’activitat musical és un dels atractius de la jornada. Al migdia Santi Arisa (13h) presentarà ‘Ara’, un nou projecte on recupera cançons tradicionals i les reversiona. La tarda comptarà amb nombroses actuacions. Joan Boada (17h), que també presenta nou projecte, anomenat Bandulimejat. Les fruites de Macedònia (17:30h) presentaran ‘Desperta’ i l’humor vindrà de la mà de Toni Albà (19h) amb el monòleg ‘Ser o no ser’. Cançons populars, patriòtiques i reivindicatives les portarà la Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres (19:45h). Seguidament, tot i que durant l’any només fan dues actuacions, enguany faran una excepció i LliberCAT comptarà amb La Palma Jazz Band (20:15). Caiqué (20:45h) hi aportarà un toc flamenc i jazzístic presentant el seu primer disc ‘Arrels blaves’ i Guillem Roma (21:45h) una injecció d’’Oxitocina’. A la tarda també hi haurà cercaviles amb Batutukè i al vespre una actuació dels Diables Serpents de Manlleu.

A les 10 de la nit arrencaran més concerts amb les versions de Boys Damm (22h) i Dept. (22:45h), que presentarà el nou disc ‘La perfecció del caos’. Glaucs (23:45h), que aquest any han anunciat el seu retorn als escenaris i la gravació d’un nou disc, repassaran els seus temes més coneguts i també en presentaran algun de nou. La nit la tancarà la rumba fresca i festiva de Rauxa (01.00h). El grup, després de 10 anys dalt dels escenaris ha anunciat que s’acomiada dels seus seguidors però no sense abans fer una gira per dir adéu a tots ells. Aquesta gira passa per LliberCAT on els Rauxa oferiran un repàs del seu repertori més conegut. Tot plegat es repartirà en dos escenaris tots dos ubicats al Passeig del Ter.

Cal destacar també, al migdia, la presència de Carme Forcadell, presidenta de l’ANC. La jornada és gratuïta i de lliure accés. LliberCAT, impulsat per l’ANC Collsacabra, l’ANC Manlleu, l’ANC Roda de Ter i l’ANC Osona, serà una jornada plena d’activitats per a tots els públics, per a tots els gustos i oberta a tota la societat.

Tota la informació i horaris es pot consultat a www.lliber.cat.

Arxiu PDF: Dossier

+ info: www.lliber.cat

 

10/07/2013 - Fira, concerts, reivindicació i molt més a LliberCAT

Hi haurà fira, mostra de cultura popular, trobada d’assemblees d’arreu del territori, una caminada i concerts amb Macedònia, Dept., Glaucs, Rauxa, Guillem Roma o Santi Arisa entre molts d’altres. Es comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

A falta de 10 dies pel 20 de juliol, aquest dimecres a la tarda s’ha presentat el programa complert de LliberCAT, una jornada festiva i reivindicativa que tindrà lloc a Manlleu el proper dissabte 20 de juliol. Impulsat per les assemblees del Collsacabra, Manlleu, Roda de Ter i la comarcal d’Osona, LliberCat vol ser una festa i un punt de trobada on tothom hi pugui trobar el seu espai. És de lliure accés.

FIRA
Al llarg de tot el dia hi haurà una fira gastronòmica i de productes artesans que, tal com ha explicat Ramon Sentmartí, membre de l’organització, comptarà amb una cinquantena de parades de productes diversos. Hi haurà des d’alimentació fins a artesania. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades, olis o pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, cantis, setrills, flautes artesanes, joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi haurà la corbata catalana, banyadors, vestuari català, material amb roba de farcell i calçat. També hi haurà un taller on es pintaran ungles independentistes. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia.

MOSTRA DE CULTURA POPULAR
El matí arrencarà la fira i també una mostra de cultura popular. Jèss Carol, membre de l’organització, ha destacat que es comptarà amb una cercavila de gegants de Roda de Ter, Tavertet, L’Esquirol i Manlleu i d’una actuació dels dansaires de Taradell així com també amb l’actuació dels Sagals d’Osona i la Cobla per la Independència.

TROBADA D’ASSEMBLES
La diada comptarà amb la participació de diverses assemblees locals i territorials vingudes d’arreu de Catalunya. Jèss Carol ha explicat que hi haurà representació de 7 de les 10 regions amb les quals es divideix l’Assemblea a nivell nacional. Totes elles disposaran d’espai on mostrar la seva activitat aportant exposicions d’elaboració pròpia, material divulgatiu de les campanyes impulsades i informació diversa sobre el futur d’una Catalunya independent. Aquesta congregació d’assemblees vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entres assemblees d’arreu del país. Hi participaran, representat la seva regió, les assembles del Berguedà, Gironès, Barcelona, Baix Llobregat, Maresme, Tarragonès i Osona i Ripollès.

CONCERTS
L’activitat musical és també un dels atractius de la jornada. Al migdia Sant Arisa presentarà ‘Ara’. La tarda comptarà amb nombroses actuacions: Joan Boada (17h), Macedònia (17:30h), Toni Albà (19h), Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres (19:45h), La Palma Jazz Band (20:15), Caiqué (20:45h)i Guillem Roma (21:45h). També hi haurà cercaviles amb Batutukè i una actuació dels Diables serpents de Manlleu. A les 10 de la nit arrencaran els concerts de Boys Damm (22h), Dept. (22:45h), Glaucs (23:45h) i Rauxa (01.00h) que tancaran la jornada. Tot plegat es repartirà en dos escenaris.

CAMINADA
A les 8:00h sortirà una caminada que recorrerà els termes municipals dels pobles que participen en l’organització de LiberCAT. El recorregut passarà, entre d’altres, per llocs on va viure Bac de Roda aprofitant la commemoració dels 300 anys de la seva execució. La sortida i arribada serà a Manlleu, al pont de Can Moles (Passeig del Ter) i tindrà un recorregut de 13 quilòmetres. La caminada, que serà gratuïta, l’organitza el Col•lectiu Encara hi som de Roda de Ter. Els participants cal que es portin l’esmorzar.

Arxiu PDF: Dossier

+ info: www.lliber.cat