ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (391-405) de 548
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

11/08/2013 - Osona assaja la Via Catalana unint Folgueroles i Vic

A falta d’un mes per la Via Catalana del proper 11 de setembre Osona ha celebrat aquest diumenge un assaig que ha unit Folgueroles i Vic sota el lema ‘En defensa pròpia’. Entre 3.000 i 3.500 persones d’Osona, però també provinents d’arreu de Catalunya, han omplert gairebé tot el traçat entre les dues poblacions que seguia l’antic camí ral.

Tot i no arribar a completar del tot el traçat, des de l’ANC Vic, s’ha fet una valoració positiva de la jornada. Jordi Ponsa, coordinador de Vic, en el torn de parlaments, ha destacat la implicació i ha agraït la participació de tothom i ha engrescat a la societat a participar a la Via Catalana del proper 11 de setembre. 'No ha sortit tan bé com volíem', ha admès, 'la calor, la platja o el sofà de casa han pogut més'. Però això 'és un senyal, que no podem fallar i que no ens podem quedar a casa' el proper 11 de setembre. En la mateixa línia ha parlat Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea, qui ha excusat la presència de la presidenta Carme Forcadell. Marfany ha dit que encara falta gent per poder completar la cadena humana que l'11 de setembre que ha d'unir Alcanar i el Pertús. Tot i això ha afirmat que “no hi haurà problema” per aconseguir-ho. Marfany també ha remarcat que la Via Catalana de la diada ‘és cap a la independència’ però que aquesta acció ‘està oberta a tothom’.

Anna Erra, alcaldessa accidental de Vic, ha dit que ‘és l’estat qui oprimeix’ rebutjant així els comentaris que afirmen que la Via Catalana és una forma d’opressió. Ha assegurant que és el moment de fer “un clam internacional” per demanar la independència.

L’acte ha començat a les 10 del matí a Folgueroles amb una xocolatada i amb un recital de Lluís Soler i Anna Maluquer. La cadena s’ha iniciat a la Casa Museu Verdaguer i ha finalitzat al monument a Verdaguer de Vic. A partir de les 11 del matí s’ha fet el desplegament de la cadena que comptava amb sis punts de concentració al llarg del recorregut. Set quilòmetres en total. Al llarg del recorregut no s’han deixat de cridar consignes a favor de la independència. L’ambient familiar i carregat d’estelades ha estat el protagonista. L'actuació del grup Obeses ha tancat l'acte. 

10/08/2013 - Carme Forcadell: "Ara és el moment, només depèn de nosaltres"

Unes 200 persones van assistir aquest divendres al vespre a la xerrada que la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell fa oferir a Rupit. En un indret privilegiat com el Mas El Coll, Forcadell va insistir en la importància de ‘compartir la il•lusió de la construcció d’un noi país amb tothom, també amb els indecisos’. Va remarcar que l’ANC treballa ‘perquè tots puguem votar i triar si volem la independència per Catalunya’ i que ara ‘el país necessita saber que es farà la consulta. En aquest sentit va destacar que la Via Catalana servirà per ‘pressionar el govern perquè convoqui la consulta amb una pregunta clara’. En cas que la consulta no tiri endavant, ‘treballarem per una declaració unilateral o per unes eleccions’.

La presidenta de l’ANC també va destacar que ‘no hi ha arguments en contra la independència’ i que ara cal fer servir ‘els arguments emocionals’ en referència a la llengua, el sentiment de pertinença i a la identitat. Segons Forcadell, cal explicar bé als indecisos que ‘la independència no és un fi, és un mitjà per viure millor’. Per aconseguir-ho va posar ‘deures’ als assistents: ‘cal que cada convençut convenci a un indecís’.

Davant d’un públic molt atent, Forcadell va insistir en el fet que ‘el nostre adversari és poderós’ i que ‘l’Estat Espanyol ha planificat la destrucció de Catalunya’, però ‘nosaltres tenim una cosa més poderosa, la gent’. La presidenta de l’Assemblea va afirmar que ‘ara és el moment, només depèn de nosaltres’ i que no es pot caure ‘en el desànim’.

L’acte va servir per tancar la tercera edició del cicle del cicle xerrades + pa amb tomàquet que impulsa l’assemblea territorial del Collsacabra. 

10/08/2013 - Titi Roca, també crida a participar a la Via Catalana

Seguint amb la campanya per promoure la participació a la Via Catalana del proper 11 de setembre, aquesta setmana és Titi Roca, del Club Patí Vic, qui ha aparegut a El 9 nou.

Fins el proper 9 de setembre, cada setmana, El 9 Nou publica un anunci on membres del Consell Assessor de l’Assemblea Osona cridaran a la participació de la Via Catalana. 

07/08/2013 - Pedalem per la independència passa per Osona

Aquest dimecres han arribat a Vic al migdia els ciclistes participants d’aquesta iniciativa. A la tarda, els participants, acompanyats per membres de l’Assemblea han fet un visita guiada al Museu Episcopal de Vic. Demà dijous sortiran a les 9 del matí direcció Berga. Passaran, entre d’altres pobles, per Prats de Lluçanès on l’Ajuntament els oferirà un esmorzar.

La marxa reivindicativa es va iniciar l’1 d’agost a Girona i finalitzarà el 10 de setembre a Barcelona. En aquest temps haurà recorregut Catalunya visitant totes i cadascuna de les seves comarques.


+ info: www.pedalemperlaindependencia.cat

 

02/08/2013 - Pedalem per la independència fa parada a Vic

Dimecres, 7 d’agost, arribaran a Vic els ciclistes de “Pedalem per la independència”. La marxa reivindicativa s’ha iniciat l’1 d’agost a Girona i finalitzarà el 10 de setembre a Barcelona. En aquest temps haurà recorregut Catalunya visitant totes i cadascuna de les seves comarques.

L’etapa 7 és la Ripoll-Vic. Es preveu que els ciclistes arribin a la capital d’Osona a última hora del matí.

Durant la tarda realitzaran una visita al Museu Episcopal de Vic acompanyats per membres de l’ANC Vic.

+ info: http://www.pedalemperlaindependencia.cat/

 

02/08/2013 - Osona prepara la Via Catalana amb la cadena ‘En defensa pròpia’ el proper 11 d’agost

El proper 11 d’agost Osona farà un assaig pel proper 11 de setembre. Sota el lema ‘En defensa pròpia’, una cadena humana unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta a Vic. La ruta enllaçarà uns 7 quilòmetres.

Els participants d’aquesta cadena es repartiran a través de sis punts de concentració: la Plaça de Cal Rei de Folgueroles, la casa Nova dels Frares, el Pont d’En Bruguer, el col•legi Guillem de Montrodon, el Seminari i l’escultura de Verdaguer.

La trobada serà a les 10:00. Al llarg del recorregut hi haurà diverses activitats culturals com la lectura de fragments de l’obra de Verdaguer. A les 10 s’inaugurarà la cadena a Folgueroles amb la participació de la poetessa i rapsoda Anna Maluquer i de l’actor Lluís Soler. A les 11 hi haurà la concertació als sis punts i a les 11 començarà el desplegament. A les 12 es preveu que la cadena estigui enllaçada de cap a cap. El so d’una Salva marcarà l’inici del Cant dels Segadors, a càrrec de tots els participants. A les 12:30 tindrà lloc l’acte de cloenda davant l’escultura a Verdaguer, a Vic amb l’actuació del grup Obeses, que estrenaran la versió musicada del poema de Salvador Espriu ‘El meu poble i jo’. A les 13:00 tancaran l’activitat els parlaments de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea i Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC de Vic.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària i és que hi haurà una recollida d’aliments als sis punts de concertació. Per participar d’aquest assaig previ cal inscriure’s al bloc endefensapròpia2013.blogspot.com.


+ info: http://endefensapropia2013.blogspot.com.es/

 

02/08/2013 - Membres del Consell Assessor criden a participar a la Via Catalana en una campanya a El9nou

Des d’aquest divendres i fins el proper 9 de setembre, cada setmana, El 9 Nou publicarà un anunci on membres del Consell Assessor de l’Assemblea Osona cridaran a la participació de la Via Catalana el proper 11 de setembre.
La primera publicació ha estat aquest divendres i és l’actor manlleuenc, Xavier Boada, qui fa la crida. Al llarg de les properes setmana aniran apareixent diversos personatges de diferents àmbits. Els anuncis es publicaran a El 9 Nou i també a la web i a les xarxes socials de l’ANC Osona. 

31/07/2013 - S’amplia amb 11 membres nous el Consell Assessor de l’ANC Osona

L’Assemblea General del Consell Assessor de l’ANC Osona va aprovar el passat dia 17 de juliol la incorporació d’11 nous membres. Són Jaume Ayats, musicòleg; Xavier Boada, actor; Enric Casulleras, economista; Ramona Claperols, bibliotecària; Aurora Colom, de Mares Món; Jordi Figuerola, historiador; Mari Moyano, sindicalista; Vicenç Pascual, historiador; Cesc Poch, sindicalista; Jordi Roca, metge i Aman Vila, comerciant.

Amb aquestes incorporacions, el Consell Assessor de l’ANC Osona ja consta de 65 persones amb una trajectòria personal rellevant en diferents àmbits, que són un referent per a la societat civil osonenca i que donen suport als objectius i full de ruta de l’Assemblea Nacional Catalana en el procés de consecució de la independència de Catalunya.

En la mateixa Assemblea General es va aprovar la proposta d’incorporar persones nascudes a l’estranger però arrelades a Catalunya que es donaran a conèixer el proper mes de setembre, abans de la diada.

Vuit representants d’aquest Consell Assessor participaran en la campanya “Jo també hi seré” en la que col•labora el 9Nou, i que s’estendrà des del 2 d’agost al 6 de setembre amb l’objectiu de potenciar la participació de tots els osonencs en la Via Catalana del proper 11 de setembre. 

29/07/2013 - L'ANC Balenyà renova l'estelada del turonet

El passat dijous, 25 de juliol, l'ANC Balenyà va renovar l'estelada ubicada al turonet i molt visible des de la C-17. Després d'uns mesos d'onejar en aquest indret privilegiat, l'estelada havia quedat visiblement malmesa i per aquest motiu s'ha optat per renovar-la. 

28/07/2013 - Osona ja té 130 autocars plens per participar a la Via Catalana

Amb poc més de 15 dies les assembles d’Osona ja han omplert 130 autocars pel proper 11 de setembre. Osona tornarà a ser una de les comarques amb una gran mobilització per la diada. A més, diverses locals i territorials han reservat trams de difícil cobertura per participar a la cadena humana. Les assemblees de Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Vall del Ges anirà al nord de Bàscara i Manlleu al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Amb aquest repartiment, i encara amb més trams per confirmar, Osona omplirà diversos trams dels que es consideren de difícil cobertura. Els autocars sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions es poden fer a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Es poden consultar a: http://assemblea.cat/osona/. Pel que fa al ritme d’autocars destaquen els 10 que ja ha omplert Taradell o els 20 de Vic. A més del transport en autocar es preveu que gran part dels participants faran el desplaçament en cotxes particulars ja que el volum de desplaçaments previst no es podrà cobrir arreu amb autocars. En aquests casos es recomana també fer les inscripcions a través de les assemblees locals i territorials per tal que els poblacions vagin agrupades als diversos punts. 

28/07/2013 - Gimcana popular a Tavèrnoles

En el marc dels actes de la Festa Major, l’ANC Tavèrnoles ha preparat una gimcana popular pel proper dissabte dia 3 d’agost a partir de les 6 de la tarda. La gimcana consisteix en 5 proves totes elles relacionades amb l’actualitat i la causa independentista. Algunes proves seran: 'Estàs wert de català?’, on els participants hauran de fer paraules amb lletres escollides a l’atzar, ‘I si tanquem l’aixeta?’, un prova d’aigua que simbolitzarà els que ‘perdem’ a les espanyes, o el llançament de DNI espanyol, entre d’altres. 

26/07/2013 - S’instal·len dues estelades a les entrades de Torelló

Nota de premsa Ajuntament de Torelló:

S’instal·len dues estelades a les entrades de Torelló

Des d’aquest dijous, dues estelades onegen a les entrades de Torelló per Conanglell i des de Manlleu. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament.

L’ANC ha finançat les banderes i els pals a través de les aportacions recollides en diferents guardioles ubicades a diversos punts del municipi, així com amb el que s’ha recaptat a les paradetes per venda de material. L’Ajuntament ha assumit la tasca d’instal·lació de les dues estelades. 

24/07/2013 - El Collsacabra impulsa el 3r cicle de Xerrades per la Independència

Des del passat 19 de juliol i fins el 9 d’agost l’ANC Collsacabra celebrarà el tercer cicle de xerrades per la independència + pa amb tomàquet. Com s’ha fet en les passades edicions del cicle es compta amb diverses personalitats que ofereixen xerrades els divendres a diversos punts del Collsacabra.

En aquesta tercera edició el tret de sortida el va donar Lluís Solà el passat 19 de juliol amb la xerrada ‘El camí cap a la llibertat’ al bar del pavelló de l’Esquirol. El cicle continua aquest divendres dia 26 de juliol amb l’economista i director d’ESCI (UPF), Xavier Cuadras a la Plaça dels Esquirols de l’Esquirol. El dia 2 d’agost serà el tron de Joan Vilamala, exmembre d’Els Esquirols, qui parlarà de ‘Cançons, auques i badalls’ a Ca la Iaia de Cantonigròs. El cicle es tancarà amb Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana el divendres 9 d’agost a 2/4 de 8 del vespre a El Coll de Rupit. Forcadell parlarà de ‘El procés de la independència’. Excepte aquesta darrera totes les xerrades tenen lloc a les 8 del vespre.

El sopar és opcional. Té un preu de 10 euros i cal reserva prèvia a collsacabra@assemblea.cat o al 617 470 322 (Eudald). 

21/07/2013 - La pedra i la pluja obliguen a suspendre gran part de LliberCAT després d’un matí d’èxit

La forta pedregada i posterior tempesta que va caure ahir a la tarda va obligar a suspendre tot el programa de tarda i de nit de LliberCAT.

La jornada va començar amb una caminada de 13 quilòmetres on hi van prendre part un centenar de persones. A les 10:30 es va donar el tret de sortida de la fira amb 50 parades, 30 de productes alimentaris i 20 de productes artesans. Hi havia presència de productors i artesans d’arreu de Catalunya. LliberCAT va arrencar amb una mostra de cultura popular on hi van participar els gegants de Manlleu, Roda, Tavertet i l’Esquirol els quals va fer cada un ball cada un i una ballada conjunta. També es va comptar amb els bastoners i l’Esbart dansaire de Taradell. Els Sagals d’Osona van aprofitar la jornada per fer un petit taller casteller demanant la implicació dels públic. La Cobla per la Independència va interpretar tres peces que van ser ballades per part del públic això com també per la Colla Encís de Manlleu.

Després de la mostra, Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea va fer els parlaments oficials de la jornada. Forcadell va demanar que tots plegats seguim treballant per aconseguir una majoria social favorable a l’estat propi. El matí es va tancar amb l’actuació de Santi Arisa que va presentar l’espectacle ‘Ara’. Al migdia unes 300 persones es van quedar a dinar al Passeig del Ter. Es calcula de durant el matí i migdia van passar per LliberCAT unes 2.000 persones.

Després de l’èxit del matí, la tarda i la nit prometien però mentre Macedònia i Joan Boada feien les respectives proves de so una forta pedregada va obligar a interrompre tota l’activitat. Les pedres, algunes de més de 2 cm de diàmetre, van obligar las visitants a refugiar-se ràpidament. Després de la pedregada venir una forta tempesta que va deixar completament fora de joc els dos escenaris i parts del passeig del Ter parcialment inundades. Davant d’aquest panorama des de l’organització no es podia prendre altra decisió que la suspensió de tot el que quedava de programa per la tarda i nit. Hi havia previstes les actuacions de Toni Albà, La Palma Jazz Band o Guillem Roma, entre da'ltres, a la tarda i de Boys Damm, Dept., Glaucs i Rauxa a la nit.

Des de l'organització ara es moment de fer reunions per valorar els danys. Volem agrair a tothom la col•laboració i les mostres de suport rebudes, des d’entitats, firaires, grups participants fins a ajuntaments i persones a títol individual.

+ info: www.lliber.cat

 

18/07/2013 - Tot a punt per LliberCAT, festa i reivindicació a Manlleu

El Passeig del Ter de Manlleu ja ho té tot a punt per LliberCAT, la jornada festiva i reivindicativa que tindrà lloc aquest dissabte 20 de juliol. Impulsat per les assemblees del Collsacabra, Manlleu, Roda de Ter i la comarcal d’Osona, LliberCat vol ser una festa i un punt de trobada on tothom hi pugui trobar el seu espai. Es comptarà amb la presència de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

ACTUACIONS
L’activitat musical és un dels atractius de la jornada. Al migdia Sant Arisa presentarà ‘Ara’. La tarda serà intensa començant amb Joan Boada. Les fruites de Macedònia presentaran ‘Desperta’ i l’humor l’aportarà Toni Albà amb el monòleg ‘Ser o no ser’. Cançons populars, patriòtiques i reivindicatives les portarà la Societat Gastronòmica-musical d’havaneres i fraterneres . Seguidament, tot i que durant l’any només fan dues actuacions, enguany faran una excepció i LliberCAT comptarà amb La Palma Jazz Band. Caiqué hi aportarà un toc flamenc i jazzístic presentant el seu primer disc ‘Arrels blaves’ i Guillem Roma una injecció d’’Oxitocina’. A la tarda també hi haurà cercaviles amb Batutukè i al vespre els Diables Serpents de Manlleu. A les 10 de la nit arrencaran les versions de Boys Damm i Dept., que presentarà el nou disc ‘La perfecció del caos’. Glaucs, que ha retornat als escenaris i grava un nou disc, repassaran els seus temes més coneguts i també en presentaran algun de nou. La nit la tancarà la rumba fresca i festiva de Rauxa fent una aturada a LliberCAT en el que serà la seva gira de comiat després de 10 anys als escenaris. Tota l’activitat es repartirà en dos escenaris.

FIRA
Més de 40 productors d’arreu de Catalunya es citaran a LliberCAT. Els paradistes mostraran els seus productes als visitants a la fira que s’ubicarà al llarg del Passeig del Ter. Hi haurà parades d’alimentació, artesania, calçat i tèxtil. Del sector alimentari s’hi podrà trobar des de carn fresca de porc, caves, vins, cervesa, coques o creps, fins a embotits i formatges de diferents varietats, fruits secs, infusions, productes de l’hort, melmelades o olis i pa, entre d’altres. En l’àmbit de l’artesania hi haurà bijuteria, flautes artesanes o joies independentistes (braçalets, penjants, arracades, polseres, collarets o pins). I en l’àmbit tèxtil hi trobarem per exemple, la corbata catalana o calçat divers. També s’hi trobaran rellotges, roba de la llar amb motius independentistes o mapes catalans. La fira arrencarà a les 10:30h del matí i s’allargarà durant tot el dia. Hi haurà presència de productors d’arreu del territori català. La fira també comptarà amb restaurants per tal que els visitants es puguin quedar a dinar amb espais amb taules i cadires. A l’hora de sopar hi haurà servei d’entrepans. A més, la fira tindrà dos punts d’informació i venda de marxandatge de l’Assemblea. En aquests punts es podran adquirir les samarretes que s’han dissenyat per a l’acte així com també els números pel sorteig d’un cap de setmana a l’Alguer.

TROBADA D'ASSEMBLEES
La diada comptarà amb la participació de diverses assemblees locals i territorials vingudes d’arreu de Catalunya. Hi haurà representació de 7 de les 10 regions amb les quals es divideix l’Assemblea a nivell nacional. Totes elles disposaran d’espai on mostrar la seva activitat aportant exposicions d’elaboració pròpia, material divulgatiu de les campanyes impulsades i informació diversa sobre el futur d’una Catalunya independent. Aquesta congregació d’assemblees vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències entres assemblees d’arreu del país. Hi participaran, representat la seva regió, les assembles del Berguedà, Gironès, Barcelona, Baix Llobregat, Maresme, Tarragonès i i Osona i Ripollès.

MOSTRS CUTLURA POPULAR
Es comptarà amb una cercavila de gegants de Roda de Ter, Tavertet, L’Esquirol i Manlleu i d’una actuació dels dansaires de l’Esbart Sant Genís de Taradell així com també amb l’actuació castellera dels Sagals d’Osona i la Cobla per la Independència.

Arxiu PDF: Dossier

+ info: www.lliber.cat