ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (376-390) de 546
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

08/09/2013 - Toni Albà a l’Aplec de Rocaprevera de Torelló

L’ANC Vall del Ges organitza un monòleg a càrrec de Toni Albà, pel proper 14 de setembre de 2013, a les 7 de la tarda, a l’esplanada del Santuari de Rocaprevera de Torelló.

L’acte, com la resta d’activitats que està organitzant l’ANC Vall del Ges, té com objectiu promoure la conscienciació i la mobilització de la població de forma pacífica i democràtica, per tal que Catalunya pugui exercir el seu dret d’autodeterminació i recuperar la seva independència política.

“Ser o no ser” és el títol del monòleg que realitzarà Toni Albà i, gira al voltant de com el seu autor veu el procés que està vivint Catalunya cap a l’Estat Propi. Segons Albà, “Som catalans. Però l’estat del qual formem part és l’Estado Español. Per tant hem d’afirmar que som catalans però estem espanyols. Ho posa el meu DNI: España. Estem espanyols com qui està constipat, com qui està engripat, com qui està emprenyat, com qui està fart, com qui està pagant, com qui n’està fart d’estar pagant...”

Aquest és només un fragment de llibre “Ser o no ser catalans” de Toni Albà, i és només un avanç del que pot ser aquest interessant monòleg. En cas de pluja, l’acte es portarà a terme al cinema El Casal de Torelló. 

08/09/2013 - La Unió Ciclista Taradell amb la Via Catalana

Després que el Club Patí Taradell decidís incorporar el patrocini de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les seves samarretes, ara és el torn de l’entitat que agrupa els afeccionats al món del ciclisme d’aquesta localitat. Aquest és el resultat de la proposta que va fer l’Assemblea Territorial d’aquest municipi a la Unió Ciclista Taradell. Els ciclistes lluiran tant el logotip de l’ANC com l’estelada en la part posterior del seu mallot, adherint-se d’aquesta manera a la campanya de l’ANC que pretén eixamplar la majoria social favorable a la independència de Catalunya a través de l’esport.

Paral·lelament, tal i com es pot observar en la fotografia de grup realitzada abans d’una de les sortides setmanals de l’entitat, la Unió Ciclista Taradell ha mostrat el seu suport a la Via Catalana cap a la Independència ja que la majoria dels seus integrants hi seran presents. Molts d’ells viatjaran amb el servei d’autobusos que l’Assemblea Territorial de Taradell ha posat a disposició dels veïns de la localitat.

Aquesta no ha sigut l’única mostra de suport a la Via Catalana des del món de l’esport. En aquest sentit, una de les més destacables a nivell nacional és el ramal de la cadena que, el proper dia 11 de setembre, diferents esportistes confeccionaran per l’interior de les instal·lacions del Camp Nou, segurament el símbol internacional més potent de l’esport Català. 

05/09/2013 - Els membres del Consell Assessor participaran a la Via

Diversos membres del Consell Assessor de l’ANC Osona han explicat en quins punts prendran part a la Via Catalana. Ramon Roca, Josep Costa, Lluís Solà, Ferran Blancafort, Quim Capdevila, Maica Bernal, Ton Granero i Josep Vernis es traslladaran al nord, a El Pertús amb els autocars de l’ANC Vic. Josep Pujades, Joan Rovira i Aurora Colom es mobilitzaran amb Manlleu i aniran a Bàscara. Josep Vilaró serà a Alcanar, Cesc Poch a Cervelló, Antoni Anglada a Sils i Mari Moyano a Caldes de Malavella. Enric Casulleres i Andreu Roca seran a Pontós, Lluís Vila a Tamarit, Jordi Figuerola a Caldes de Malavella, Joan Croses a Vilamalla, Vicenç Pascual a Campany, Titi Roca a Orriols, Ricard Torrents a Barcelona i Dolors Solà a les Terres de l’Ebre amb els autocars que hi aportarà l’ANC Vic. Antoni Pladeval anirà amb el seu poble, Taradell, a Biure i Ramon Barniol, amb Calldetenes a Capmany. 

05/09/2013 - CONSELLS, DUBTES I ACLARIMENTS de la VIA CATALANA

Queden pocs dies per fer història i perquè la Via Catalana sigui un èxit tots els participants cal que estiguem ben informats i coordinats. Aquí teniu el recull d'alguns consells, dubtes i aclariments:

- Si no ens hem inscrit a la Via Catalana, hi podrem participar el mateix 11 de setembre?
Sí. És un acte obert i inclusiu i tothom s’hi podrà afegir però es recomana fer la inscripció corresponent prèviament per facilitar la logística de l’acte.

- Fins quin dia ens hi podem apuntar?
Fins el mateix 11 de setembre a via.assemblea.cat.

- Quins són els trams que estan més buits?
Ens aquests moments queden una quinzena de trams per acabar d’omplir a les Terres de l’Ebre.

- Si ja estic inscrit, puc canviar de lloc?
Sí, a través de la web via.assemblea.cat. Et dones de baixa on estaves inscrit i ho tornes a fer en un nou tram.

- Si a última hora no puc anar a la cadena humana i estic inscrit, què he de fer?
Difusió perquè altres persones hi vagin.

- Si estem inscrits no hem rebut cap correu amb informació per arribar al tram què hem de fer?
Tota la informació es pot consultar a través de la web via.assemblea.cat. S’introdueix el correu electrònic i arribarà un correu amb tota la informació.

- A quina hora hem de ser al tram adjudicat?
Es recomana dinar al poble més proper d’on es faci la cadena. A les 16h cal ser al lloc concret i es començarà a fer el desplegament. Quan arribeu trobareu voluntaris que us indicaran on col•locar-vos.

- A quina hora es tallaran les carreteres?
El trànsit s’anirà tallant de manera progressiva a partir de les 13h per això es recomanar ser al poble més proper per dinar ja allà.

- Si anem amb cotxe privat, on podem aparcar?
Hi haurà aparcaments habilitats. Tota la informació referent a cada tram es pot consultar a la web.

- Què passarà amb els peatges?
Es podrà de forma gratuïta en alguns trams de l'AP-7 al nord i al sud del Principat, i també a la C-32 al seu pas pel Maresme, entre les 13.00 i les 19.00. Caldrà seguir les instruccions dels Mossos d’Esquadra. Els peatges estaran oberts en cas que no hi hagi via alternativa.

- Quanta estona durarà la cadena?
Entre 30 i 45 minuts. A les 17:14 sonaran els campanars que seran un crit a la llibertat i al mateix temps l’indicador de l’inici de la cadena. LA mateix moment es començarà a fer la gigafoto i l’enregistrament aeri.

- Quan acabi, ja podem marxar? Com s’organitza la sortida?
Quan ho indiquin els voluntaris podrem desfer la cadena i sortirem seguint les indicacions d'ells i dels Mossos d'Esquadra.

- Com sabrem si la cadena està tota feta?
Tota la informació es podrà seguir a través de les emissores de ràdio que oferiran tota la crònica dels actes per tal que tothom sàpiga què està passant. S’aconsella portar auriculars i ràdios FM per fer el seguiment ja que les cobertura de mòbil i 3G es preveu que estarà saturada.

- És obligatòria la samarreta groga?
No, però s’aconsella anar groc per tenir una imatge més impactant.

- Què cal portar?
S’aconsella portar aigua i gorra o barret pel sol, i si es vol també cadires.

- Quins consells de seguretat i salut hem de seguir?
L’Agència de Salut Pública i els Mossos d’Esquadra han publicat una sèrie de consells que trobareu adjunts en aquesta notícia.

Arxiu PDF: Consells 

05/09/2013 - L’esport Osonenc també es volca amb la Via

Per tal d’afavorir la participació a la Via Catalana, l’11 de setembre l’esport comarcal adaptarà la seva programació. Per una banda, la 5a Cursa de Muntanya Ciutat de Vic avançarà 30 minuts la sortida dels atletes. Paral•lelament, l’organització de la BTT 11 de setembre de Folgueroles, a part d’escurçar els dos recorreguts, preveu per al recorregut llarg una drecera final que permetrà als ciclistes escurçar el trajecte en cas de necessitat. Respecte al món del motor, les XV 2 Hores de Resistència d’Enduro (Memorial Santi Piella) de Santa Eulàlia de Riuprimer també avançaran la sortida. Finalment, el Club Patí Manlleu, que l’any passat va assistir a la manifestació de Barcelona amb autobús propi, enguany ha optat per desplaçar-se mitjançant el servei d’autobusos de l’Assemblea. 

05/09/2013 - Osona ja té més d’11.500 inscrits a la Via Catalana

Un total 11.500 osonencs ja han formalitzat la inscripció a la Via Catalana a través de les assemblees locals i territorials. Si hi sumen El Ripollès aquesta xifra arriba gairebé als 13.000. Cal tenir en compte que aquests inscrits són a través de les assemblees locals i territorials i que hi ha molts més osonencs que han fet la inscripció per lliure i que aquí no estan comptabilitzats.

Majoritàriament Osona i Ripollès es desplaçaran cap al nord omplint trams de l’Alt Empordà. Però aquesta setmana també s’ha intensificat la campanya per aportar gent a les Terres de l’Ebre. Des d’Osona s’estan omplint tres autocars i també s’està gestant una caravana de vehicles particulars. La caravana sortirà de l’aparcament de la Sala la Canal de Tona a les 9 del matí. Les inscripcions ja estan obertes. Cal enviar un correu electrònic a osona@assemblea.cat indicant nom i cognoms del totes les persones que viatjaran en el cotxe i telèfon de contacte.

Pel que fa als autocars, l’ANC Vic en destinarà 3 a Alcanar. La sortida serà a les 10 del matí. Els tiquets ja estan a la venda a la Tintoreria Toni Vilar al carrer de Gurb, en horari comercial, i a la parada dels dissabtes que organitza l’Assemblea a la Plaça Major. El tiquets per l’autocar tenen un preu de 9 euros.

Osona es reparteix els trams de la següent manera:
- Tram 18 Alcanar: Vic
- Tram 540 Maçanet de la Selva: Viladrau
- Tram 542 Maçanet de la Selva: Seva - El Brull
- Tram 561-562 Caldes de Malavella: Lluçanès i Perafita
- Tram 574 Caldes de Malavella: Tavèrnoles
- Tram 575-576 Riudellots de la Selva: Roda de Ter
- Tram 576 Riudellots de la Selva: Santa Eulàlia de Riuprimer
- Tram 577 Riudellots de la Selva: Santa Eugènia de Berga
- Tram 643 Camallera: Manlleu
- Tram 644 Bàscara: Manlleu
- Tram 648 Pontós: Bisaura
- Tram 648 Pontós: Malla
- Tram 649 Ripoll
- Tram 661 Vilamalla: Collsacabra
- Tram 679, 680, 681 Figueres: Vall del Ges
- Tram 683 Llers: Tona
- Tram 692, 693 Biure: Taradell
- Tram 697 Capmany: Folgueroles
- Tram 698 Capmany: Gurb i Calldetenes
- Tram 701 Capmany: Sant Julià de Vilatorta
- Tram 702 Darnius: Aiguafreda i Sant Martí de Centelles
- Tram 718 La Jonquera: Balenyà
- Tram 719 El Pertús: Centelles
- Tram 720, 720, 722 El Pertús: Vic

Pel que fa a la distribució de pobles; Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Per exemple Vic, ja compta amb 1.600 inscrits. Vall del Ges, amb 1.100 inscrits, anirà al nord de Bàscara i Manlleu, també amb més de 1.200 participants, al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Taradell és també un dels municipis amb gran mobilització amb més de 1.000 inscripcions com Vilatorta amb 600. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Els autocars i les caravanes de cotxes sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions segueixen obertes i es poden fer a http://via.assemblea.cat o a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Es poden consultar a:http://assemblea.cat/osona/. Amb els autocars plens ara s’intensifiquen les inscripcions amb cotxes particulars també a través de les assemblees locals.
 

01/09/2013 - Caravana de cotxes i autocars cap a les Terres de l’Ebre

Osona també es mobilitza per omplir la Via Catalana a les Terres de l’Ebre. Davant la necessitat d’acabar d’omplir trams de difícil cobertura al sud de la Via, l’ANC Osona organitza una caravana cotxes particulars. La caravana sortirà de l’aparcament de la Sala la Canal de Tona a les 9 del matí. Les inscripcions ja estan obertes. Cal enviar un correu electrònic a osona@assemblea.cat indicant nom i cognoms del totes les persones que viatjaran en el cotxe i telèfon de contacte.

D’altra banda, l’ANC Vic també disposa de tres autocars que es destinaran cap al sud, a Alcanar. Els tiquets ja estan a la venda a la Tintoreria Toni Vilar al carrer de Gurb, en horari comercial, i a la parada dels dissabtes que organitza l’Assemblea a la Plaça Major. El tiquets per l’autocar tenen un preu de 9 euros.

És molt important que cap tram de la Via Catalana quedi sense presència de participants. I per aquest motiu es necessita la participació i la mobilització de tothom per assolir la independència. Osona ja ha mobilitzat més de 10.000 persones, a través de les assemblees locals i territorials, que ompliran principalment trams del nord, entre Figueres i El Pertús. Ara cal, acabar de donar una empenta al sud, i Osona també hi serà. 

30/08/2013 - El Salt de Sallent, escenari del nou espot promocional de la Via Catalana

L’espot promocional de l’ANC farà una crida a omplir les Terres de l’Ebre

Aquest dijous, 29 d’agost, el realitzador Lluís Danés va gravar en diverses localitzacions l’espot promocional de la Via Catalana cap a la Independència centrat en omplir les Terres de l’Ebre. Un d’aquestes localitzacions va ser el Salt de Sallent de Rupit. Unes 200 persones d’arreu d’Osona hi van participar formant una gran cadena humana. El vídeo promocional instarà novament a convertir en un èxit la cadena humana del proper Onze de Setembre. Es podrà veure la setmana vinent. 

29/08/2013 - Osona ja té més de 10.000 inscrits a la Via Catalana

Queden trams per omplir a l’Alt Empordà i al Delta de l’Ebre

Majoritàriament les assemblees d’Osona ompliran trams del nord, entre Figueres i El Pertús

Es segueixen fent inscripcions i organitzant desplaçaments amb cotxes particulars

La comarca d’Osona tornarà a fer una demostració de força aportant més de 10.000 persones a la Via Catalana del proper 11 de setembre. Des que es van obrir, les assemblees locals i territorials han rebut una allau de peticions per formalitzar les inscripcions per participar a la cadena humana. La majoria de pobles ja no disposen de places d’autocar però se segueixen fent inscripcions i s’organitzen sortides amb vehicles particulars.

Tot i haver mobilitzat ja més persones que l’any passat per la manifestació, Osona encara vol rebre més inscripcions i és que encara falten trams per omplir. L’Alt Empordà, una de les zones de difícil cobertura, s’omplirà amb molts osonencs. Encara hi queden però alguns trams on manquen inscripcions. L’altra gran repte són les Terres de l’Ebre, on des de l’ANC Osona també s’engresca a la gent a participar-hi.

Pel que fa a la distribució de pobles; Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Per exemple Vic, ja compta amb 1.500 inscrits. Vall del Ges, amb 1.100 inscrits, anirà al nord de Bàscara i Manlleu, també amb més de 1.000 participants, al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Taradell és també un dels municipis amb gran mobilització amb més de 1.000 inscripcions. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Els autocars i les caravanes de cotxes sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions segueixen obertes i es poden fer a http://via.assemblea.cat o a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Es poden consultar a:http://assemblea.cat/osona/. Amb els autocars plens ara s’intensifiquen les inscripcions amb cotxes particulars també a través de les assemblees locals. 

27/08/2013 - Estelada d’espelmes a Santa Eugènia de Berga

Santa Eugènia enceta aquest dimecres els actes de la Festa Major d’enguany i ho farà amb una encesa d’un estelada d’espelmes. Serà el dimecres dia 28 d’agost a la Plaça. Es donarà l’oportunitat d’apadrinar una espelma. L’acte serà a les 10 de la nit. Seguidament hi haurà la projecció d’una pel•lícula. 

25/08/2013 - Taradell assaja la Via Catalana amb 1.500 persones a la Cadena dels Gitanos

Aquest diumenge al matí, i en el marc dels actes de la Festa Major, Taradell ha fet el particular assaig de la Via Catalana. L’assaig, sota el lema ‘Cadena dels Gitanos’ ha superat les expectatives de l’organització i ha reunit 1.500 persones que han format una cadena humana que ha connectat la rotonda de la T fins al carrer Catalunya, a tocar de la rotonda de L’Atlàntida, creuant Taradell. Els participants han cridat consignes a favor de la independència de Catalunya i l’acte s’ha tancat amb el cant d’Els Segadors. Per fer més vistosa la cadena, l’ANC Taradell ha repartit 500 globus grocs que s’han enlairant un cop s’ha desfet.

Pel proper 11 de setembre Taradell ja té plens 14 autocars a més de nombrosos cotxes particulars. En total es mobilitzaran unes 1.200 persones. L’ANC de Taradell es traslladarà a Biure, a l’Alt Empordà. Aprofitant la Cadena dels Gitanos d’aquest diumenge, membres de l’ANC de Biure s’han desplaçat a Taradell per participar a l’assaig. 

20/08/2013 - Taradell prepara la Via Catalana amb la Cadena dels Gitanos

Seguint amb les activitats per promoure la participació a la Via Catalana que impulsa l’Assemblea Nacional Catalana, aquest proper diumenge Taradell celebrarà el seu assaig. L’ANC de Taradell assajarà la cadena de la proper diada amb la Cadena dels Gitanos. Serà en el marc dels actes de la Festa Major el proper diumenge 25 d’agost a les 11 del matí. La cadena recorrerà el centre de la vila i s’iniciarà a la Plaça de les Eres.

Per fer més visible la cadena humana s’han posat a la venda la Gota i el Globus del desig per un euro. Es poden adquirir en diversos establiments i també a les parades informatives de l’ANC Taradell. La intenció és que cada participant porti un globus per tal de que l’acte sigui més vistós. 

20/08/2013 - COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) valora positivament les aportacions, idees i debats generats al voltant de la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana que recorrerà Catalunya de nord a sud el proper Onze de Setembre. Aquest debat és una mostra de la vitalitat de la societat catalana davant l’important moment històric que està vivint el país en el camí cap a l’Estat Propi. En aquest context, l’ANC vol manifestar que:

- La Via Catalana cap a la Independència és una mobilització que pretén, tal com indica el seu nom, aconseguir avançar en el camí cap a un estat independent. L’objectiu de la cadena humana de l’Onze de Setembre és el d’esdevenir l’avantsala de la independència i fer que la consulta es dugui a terme el més aviat possible; i aquesta voluntat és la que els representants de l’ANC han expressat en totes i cadascuna de les seves aparicions. El lema, el nom i l’objectiu de la Via Catalana són, per tant, inequívocs, i així ho seguiran sent.

- La Via Catalana és una mobilització oberta a la pluralitat i transversalitat de la societat catalana. El seu objectiu és sumar el màxim de sensibilitats al voltant de l’actual procés polític; i fer-ne partícips aquelles persones que volen sumar i construir un país millor, més just i pròsper. La Via Catalana vol dibuixar i representar la futura Catalunya independent, per això encoratgem que tothom hi participi amb les seves inquietuds polítiques, econòmiques i socials per construir plegats el futur del país. Totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans hi caben dins el traçat establert, que es pot consultar a la web via.assemblea.cat, i que és l’únic que l’Assemblea assumeix com a propi i del qual es responsabilitza.

- Per fer realitat la Via Catalana cal comptar amb la participació de molta gent però, a la vegada, hi ha una complexitat logística afegida per assegurar que la cadena recorri de punta a punta el país. És per això que l’ANC fa una crida a totes aquelles persones que puguin desplaçar-se que s’inscriguin i vagin a aquells trams on hi ha una baixa ocupació. Junts ho farem possible!

Independència és llibertat,
Catalunya nou Estat!

Assemblea Nacional Catalana, 20 d’agost 

11/08/2013 - Osona assaja la Via Catalana unint Folgueroles i Vic

A falta d’un mes per la Via Catalana del proper 11 de setembre Osona ha celebrat aquest diumenge un assaig que ha unit Folgueroles i Vic sota el lema ‘En defensa pròpia’. Entre 3.000 i 3.500 persones d’Osona, però també provinents d’arreu de Catalunya, han omplert gairebé tot el traçat entre les dues poblacions que seguia l’antic camí ral.

Tot i no arribar a completar del tot el traçat, des de l’ANC Vic, s’ha fet una valoració positiva de la jornada. Jordi Ponsa, coordinador de Vic, en el torn de parlaments, ha destacat la implicació i ha agraït la participació de tothom i ha engrescat a la societat a participar a la Via Catalana del proper 11 de setembre. 'No ha sortit tan bé com volíem', ha admès, 'la calor, la platja o el sofà de casa han pogut més'. Però això 'és un senyal, que no podem fallar i que no ens podem quedar a casa' el proper 11 de setembre. En la mateixa línia ha parlat Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea, qui ha excusat la presència de la presidenta Carme Forcadell. Marfany ha dit que encara falta gent per poder completar la cadena humana que l'11 de setembre que ha d'unir Alcanar i el Pertús. Tot i això ha afirmat que “no hi haurà problema” per aconseguir-ho. Marfany també ha remarcat que la Via Catalana de la diada ‘és cap a la independència’ però que aquesta acció ‘està oberta a tothom’.

Anna Erra, alcaldessa accidental de Vic, ha dit que ‘és l’estat qui oprimeix’ rebutjant així els comentaris que afirmen que la Via Catalana és una forma d’opressió. Ha assegurant que és el moment de fer “un clam internacional” per demanar la independència.

L’acte ha començat a les 10 del matí a Folgueroles amb una xocolatada i amb un recital de Lluís Soler i Anna Maluquer. La cadena s’ha iniciat a la Casa Museu Verdaguer i ha finalitzat al monument a Verdaguer de Vic. A partir de les 11 del matí s’ha fet el desplegament de la cadena que comptava amb sis punts de concentració al llarg del recorregut. Set quilòmetres en total. Al llarg del recorregut no s’han deixat de cridar consignes a favor de la independència. L’ambient familiar i carregat d’estelades ha estat el protagonista. L'actuació del grup Obeses ha tancat l'acte. 

10/08/2013 - Titi Roca, també crida a participar a la Via Catalana

Seguint amb la campanya per promoure la participació a la Via Catalana del proper 11 de setembre, aquesta setmana és Titi Roca, del Club Patí Vic, qui ha aparegut a El 9 nou.

Fins el proper 9 de setembre, cada setmana, El 9 Nou publica un anunci on membres del Consell Assessor de l’Assemblea Osona cridaran a la participació de la Via Catalana.