ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (376-390) de 538
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

29/08/2013 - Osona ja té més de 10.000 inscrits a la Via Catalana

Queden trams per omplir a l’Alt Empordà i al Delta de l’Ebre

Majoritàriament les assemblees d’Osona ompliran trams del nord, entre Figueres i El Pertús

Es segueixen fent inscripcions i organitzant desplaçaments amb cotxes particulars

La comarca d’Osona tornarà a fer una demostració de força aportant més de 10.000 persones a la Via Catalana del proper 11 de setembre. Des que es van obrir, les assemblees locals i territorials han rebut una allau de peticions per formalitzar les inscripcions per participar a la cadena humana. La majoria de pobles ja no disposen de places d’autocar però se segueixen fent inscripcions i s’organitzen sortides amb vehicles particulars.

Tot i haver mobilitzat ja més persones que l’any passat per la manifestació, Osona encara vol rebre més inscripcions i és que encara falten trams per omplir. L’Alt Empordà, una de les zones de difícil cobertura, s’omplirà amb molts osonencs. Encara hi queden però alguns trams on manquen inscripcions. L’altra gran repte són les Terres de l’Ebre, on des de l’ANC Osona també s’engresca a la gent a participar-hi.

Pel que fa a la distribució de pobles; Balenyà, Centelles i Vic han reservat trams a El Pertús. Per exemple Vic, ja compta amb 1.500 inscrits. Vall del Ges, amb 1.100 inscrits, anirà al nord de Bàscara i Manlleu, també amb més de 1.000 participants, al sud. Calldetenes, Folgueroles, Gurb, Malla, Taradell i Tona aniran a l’entorn de Figueres. Taradell és també un dels municipis amb gran mobilització amb més de 1.000 inscripcions. Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga aniran entre Riudellots i els entorns del final de la C-25. Sant Martí de Centelles i Aiguafreda aniran a Darnius i Capmany. Els autocars i les caravanes de cotxes sortiran des de cada població amb uns horaris que s’establiran en funció del lloc de destí.

Les inscripcions segueixen obertes i es poden fer a http://via.assemblea.cat o a través de les assemblees locals i territorials als diversos punts d’inscripció que s’han habilitat. Es poden consultar a:http://assemblea.cat/osona/. Amb els autocars plens ara s’intensifiquen les inscripcions amb cotxes particulars també a través de les assemblees locals. 

27/08/2013 - Estelada d’espelmes a Santa Eugènia de Berga

Santa Eugènia enceta aquest dimecres els actes de la Festa Major d’enguany i ho farà amb una encesa d’un estelada d’espelmes. Serà el dimecres dia 28 d’agost a la Plaça. Es donarà l’oportunitat d’apadrinar una espelma. L’acte serà a les 10 de la nit. Seguidament hi haurà la projecció d’una pel•lícula. 

25/08/2013 - Taradell assaja la Via Catalana amb 1.500 persones a la Cadena dels Gitanos

Aquest diumenge al matí, i en el marc dels actes de la Festa Major, Taradell ha fet el particular assaig de la Via Catalana. L’assaig, sota el lema ‘Cadena dels Gitanos’ ha superat les expectatives de l’organització i ha reunit 1.500 persones que han format una cadena humana que ha connectat la rotonda de la T fins al carrer Catalunya, a tocar de la rotonda de L’Atlàntida, creuant Taradell. Els participants han cridat consignes a favor de la independència de Catalunya i l’acte s’ha tancat amb el cant d’Els Segadors. Per fer més vistosa la cadena, l’ANC Taradell ha repartit 500 globus grocs que s’han enlairant un cop s’ha desfet.

Pel proper 11 de setembre Taradell ja té plens 14 autocars a més de nombrosos cotxes particulars. En total es mobilitzaran unes 1.200 persones. L’ANC de Taradell es traslladarà a Biure, a l’Alt Empordà. Aprofitant la Cadena dels Gitanos d’aquest diumenge, membres de l’ANC de Biure s’han desplaçat a Taradell per participar a l’assaig. 

20/08/2013 - COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) valora positivament les aportacions, idees i debats generats al voltant de la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana que recorrerà Catalunya de nord a sud el proper Onze de Setembre. Aquest debat és una mostra de la vitalitat de la societat catalana davant l’important moment històric que està vivint el país en el camí cap a l’Estat Propi. En aquest context, l’ANC vol manifestar que:

- La Via Catalana cap a la Independència és una mobilització que pretén, tal com indica el seu nom, aconseguir avançar en el camí cap a un estat independent. L’objectiu de la cadena humana de l’Onze de Setembre és el d’esdevenir l’avantsala de la independència i fer que la consulta es dugui a terme el més aviat possible; i aquesta voluntat és la que els representants de l’ANC han expressat en totes i cadascuna de les seves aparicions. El lema, el nom i l’objectiu de la Via Catalana són, per tant, inequívocs, i així ho seguiran sent.

- La Via Catalana és una mobilització oberta a la pluralitat i transversalitat de la societat catalana. El seu objectiu és sumar el màxim de sensibilitats al voltant de l’actual procés polític; i fer-ne partícips aquelles persones que volen sumar i construir un país millor, més just i pròsper. La Via Catalana vol dibuixar i representar la futura Catalunya independent, per això encoratgem que tothom hi participi amb les seves inquietuds polítiques, econòmiques i socials per construir plegats el futur del país. Totes les sensibilitats i projectes respectuosos amb els drets humans hi caben dins el traçat establert, que es pot consultar a la web via.assemblea.cat, i que és l’únic que l’Assemblea assumeix com a propi i del qual es responsabilitza.

- Per fer realitat la Via Catalana cal comptar amb la participació de molta gent però, a la vegada, hi ha una complexitat logística afegida per assegurar que la cadena recorri de punta a punta el país. És per això que l’ANC fa una crida a totes aquelles persones que puguin desplaçar-se que s’inscriguin i vagin a aquells trams on hi ha una baixa ocupació. Junts ho farem possible!

Independència és llibertat,
Catalunya nou Estat!

Assemblea Nacional Catalana, 20 d’agost 

20/08/2013 - Taradell prepara la Via Catalana amb la Cadena dels Gitanos

Seguint amb les activitats per promoure la participació a la Via Catalana que impulsa l’Assemblea Nacional Catalana, aquest proper diumenge Taradell celebrarà el seu assaig. L’ANC de Taradell assajarà la cadena de la proper diada amb la Cadena dels Gitanos. Serà en el marc dels actes de la Festa Major el proper diumenge 25 d’agost a les 11 del matí. La cadena recorrerà el centre de la vila i s’iniciarà a la Plaça de les Eres.

Per fer més visible la cadena humana s’han posat a la venda la Gota i el Globus del desig per un euro. Es poden adquirir en diversos establiments i també a les parades informatives de l’ANC Taradell. La intenció és que cada participant porti un globus per tal de que l’acte sigui més vistós. 

11/08/2013 - Osona assaja la Via Catalana unint Folgueroles i Vic

A falta d’un mes per la Via Catalana del proper 11 de setembre Osona ha celebrat aquest diumenge un assaig que ha unit Folgueroles i Vic sota el lema ‘En defensa pròpia’. Entre 3.000 i 3.500 persones d’Osona, però també provinents d’arreu de Catalunya, han omplert gairebé tot el traçat entre les dues poblacions que seguia l’antic camí ral.

Tot i no arribar a completar del tot el traçat, des de l’ANC Vic, s’ha fet una valoració positiva de la jornada. Jordi Ponsa, coordinador de Vic, en el torn de parlaments, ha destacat la implicació i ha agraït la participació de tothom i ha engrescat a la societat a participar a la Via Catalana del proper 11 de setembre. 'No ha sortit tan bé com volíem', ha admès, 'la calor, la platja o el sofà de casa han pogut més'. Però això 'és un senyal, que no podem fallar i que no ens podem quedar a casa' el proper 11 de setembre. En la mateixa línia ha parlat Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea, qui ha excusat la presència de la presidenta Carme Forcadell. Marfany ha dit que encara falta gent per poder completar la cadena humana que l'11 de setembre que ha d'unir Alcanar i el Pertús. Tot i això ha afirmat que “no hi haurà problema” per aconseguir-ho. Marfany també ha remarcat que la Via Catalana de la diada ‘és cap a la independència’ però que aquesta acció ‘està oberta a tothom’.

Anna Erra, alcaldessa accidental de Vic, ha dit que ‘és l’estat qui oprimeix’ rebutjant així els comentaris que afirmen que la Via Catalana és una forma d’opressió. Ha assegurant que és el moment de fer “un clam internacional” per demanar la independència.

L’acte ha començat a les 10 del matí a Folgueroles amb una xocolatada i amb un recital de Lluís Soler i Anna Maluquer. La cadena s’ha iniciat a la Casa Museu Verdaguer i ha finalitzat al monument a Verdaguer de Vic. A partir de les 11 del matí s’ha fet el desplegament de la cadena que comptava amb sis punts de concentració al llarg del recorregut. Set quilòmetres en total. Al llarg del recorregut no s’han deixat de cridar consignes a favor de la independència. L’ambient familiar i carregat d’estelades ha estat el protagonista. L'actuació del grup Obeses ha tancat l'acte. 

10/08/2013 - Titi Roca, també crida a participar a la Via Catalana

Seguint amb la campanya per promoure la participació a la Via Catalana del proper 11 de setembre, aquesta setmana és Titi Roca, del Club Patí Vic, qui ha aparegut a El 9 nou.

Fins el proper 9 de setembre, cada setmana, El 9 Nou publica un anunci on membres del Consell Assessor de l’Assemblea Osona cridaran a la participació de la Via Catalana. 

10/08/2013 - Carme Forcadell: "Ara és el moment, només depèn de nosaltres"

Unes 200 persones van assistir aquest divendres al vespre a la xerrada que la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell fa oferir a Rupit. En un indret privilegiat com el Mas El Coll, Forcadell va insistir en la importància de ‘compartir la il•lusió de la construcció d’un noi país amb tothom, també amb els indecisos’. Va remarcar que l’ANC treballa ‘perquè tots puguem votar i triar si volem la independència per Catalunya’ i que ara ‘el país necessita saber que es farà la consulta. En aquest sentit va destacar que la Via Catalana servirà per ‘pressionar el govern perquè convoqui la consulta amb una pregunta clara’. En cas que la consulta no tiri endavant, ‘treballarem per una declaració unilateral o per unes eleccions’.

La presidenta de l’ANC també va destacar que ‘no hi ha arguments en contra la independència’ i que ara cal fer servir ‘els arguments emocionals’ en referència a la llengua, el sentiment de pertinença i a la identitat. Segons Forcadell, cal explicar bé als indecisos que ‘la independència no és un fi, és un mitjà per viure millor’. Per aconseguir-ho va posar ‘deures’ als assistents: ‘cal que cada convençut convenci a un indecís’.

Davant d’un públic molt atent, Forcadell va insistir en el fet que ‘el nostre adversari és poderós’ i que ‘l’Estat Espanyol ha planificat la destrucció de Catalunya’, però ‘nosaltres tenim una cosa més poderosa, la gent’. La presidenta de l’Assemblea va afirmar que ‘ara és el moment, només depèn de nosaltres’ i que no es pot caure ‘en el desànim’.

L’acte va servir per tancar la tercera edició del cicle del cicle xerrades + pa amb tomàquet que impulsa l’assemblea territorial del Collsacabra. 

07/08/2013 - Pedalem per la independència passa per Osona

Aquest dimecres han arribat a Vic al migdia els ciclistes participants d’aquesta iniciativa. A la tarda, els participants, acompanyats per membres de l’Assemblea han fet un visita guiada al Museu Episcopal de Vic. Demà dijous sortiran a les 9 del matí direcció Berga. Passaran, entre d’altres pobles, per Prats de Lluçanès on l’Ajuntament els oferirà un esmorzar.

La marxa reivindicativa es va iniciar l’1 d’agost a Girona i finalitzarà el 10 de setembre a Barcelona. En aquest temps haurà recorregut Catalunya visitant totes i cadascuna de les seves comarques.


+ info: www.pedalemperlaindependencia.cat

 

02/08/2013 - Pedalem per la independència fa parada a Vic

Dimecres, 7 d’agost, arribaran a Vic els ciclistes de “Pedalem per la independència”. La marxa reivindicativa s’ha iniciat l’1 d’agost a Girona i finalitzarà el 10 de setembre a Barcelona. En aquest temps haurà recorregut Catalunya visitant totes i cadascuna de les seves comarques.

L’etapa 7 és la Ripoll-Vic. Es preveu que els ciclistes arribin a la capital d’Osona a última hora del matí.

Durant la tarda realitzaran una visita al Museu Episcopal de Vic acompanyats per membres de l’ANC Vic.

+ info: http://www.pedalemperlaindependencia.cat/

 

02/08/2013 - Osona prepara la Via Catalana amb la cadena ‘En defensa pròpia’ el proper 11 d’agost

El proper 11 d’agost Osona farà un assaig pel proper 11 de setembre. Sota el lema ‘En defensa pròpia’, una cadena humana unirà la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles amb el monument al poeta a Vic. La ruta enllaçarà uns 7 quilòmetres.

Els participants d’aquesta cadena es repartiran a través de sis punts de concentració: la Plaça de Cal Rei de Folgueroles, la casa Nova dels Frares, el Pont d’En Bruguer, el col•legi Guillem de Montrodon, el Seminari i l’escultura de Verdaguer.

La trobada serà a les 10:00. Al llarg del recorregut hi haurà diverses activitats culturals com la lectura de fragments de l’obra de Verdaguer. A les 10 s’inaugurarà la cadena a Folgueroles amb la participació de la poetessa i rapsoda Anna Maluquer i de l’actor Lluís Soler. A les 11 hi haurà la concertació als sis punts i a les 11 començarà el desplegament. A les 12 es preveu que la cadena estigui enllaçada de cap a cap. El so d’una Salva marcarà l’inici del Cant dels Segadors, a càrrec de tots els participants. A les 12:30 tindrà lloc l’acte de cloenda davant l’escultura a Verdaguer, a Vic amb l’actuació del grup Obeses, que estrenaran la versió musicada del poema de Salvador Espriu ‘El meu poble i jo’. A les 13:00 tancaran l’activitat els parlaments de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, vicepresident de l’Assemblea i Jordi Ponsa, coordinador de l’ANC de Vic.

Aquesta cadena també tindrà una vessant solidària i és que hi haurà una recollida d’aliments als sis punts de concertació. Per participar d’aquest assaig previ cal inscriure’s al bloc endefensapròpia2013.blogspot.com.


+ info: http://endefensapropia2013.blogspot.com.es/

 

02/08/2013 - Membres del Consell Assessor criden a participar a la Via Catalana en una campanya a El9nou

Des d’aquest divendres i fins el proper 9 de setembre, cada setmana, El 9 Nou publicarà un anunci on membres del Consell Assessor de l’Assemblea Osona cridaran a la participació de la Via Catalana el proper 11 de setembre.
La primera publicació ha estat aquest divendres i és l’actor manlleuenc, Xavier Boada, qui fa la crida. Al llarg de les properes setmana aniran apareixent diversos personatges de diferents àmbits. Els anuncis es publicaran a El 9 Nou i també a la web i a les xarxes socials de l’ANC Osona. 

31/07/2013 - S’amplia amb 11 membres nous el Consell Assessor de l’ANC Osona

L’Assemblea General del Consell Assessor de l’ANC Osona va aprovar el passat dia 17 de juliol la incorporació d’11 nous membres. Són Jaume Ayats, musicòleg; Xavier Boada, actor; Enric Casulleras, economista; Ramona Claperols, bibliotecària; Aurora Colom, de Mares Món; Jordi Figuerola, historiador; Mari Moyano, sindicalista; Vicenç Pascual, historiador; Cesc Poch, sindicalista; Jordi Roca, metge i Aman Vila, comerciant.

Amb aquestes incorporacions, el Consell Assessor de l’ANC Osona ja consta de 65 persones amb una trajectòria personal rellevant en diferents àmbits, que són un referent per a la societat civil osonenca i que donen suport als objectius i full de ruta de l’Assemblea Nacional Catalana en el procés de consecució de la independència de Catalunya.

En la mateixa Assemblea General es va aprovar la proposta d’incorporar persones nascudes a l’estranger però arrelades a Catalunya que es donaran a conèixer el proper mes de setembre, abans de la diada.

Vuit representants d’aquest Consell Assessor participaran en la campanya “Jo també hi seré” en la que col•labora el 9Nou, i que s’estendrà des del 2 d’agost al 6 de setembre amb l’objectiu de potenciar la participació de tots els osonencs en la Via Catalana del proper 11 de setembre. 

29/07/2013 - L'ANC Balenyà renova l'estelada del turonet

El passat dijous, 25 de juliol, l'ANC Balenyà va renovar l'estelada ubicada al turonet i molt visible des de la C-17. Després d'uns mesos d'onejar en aquest indret privilegiat, l'estelada havia quedat visiblement malmesa i per aquest motiu s'ha optat per renovar-la. 

28/07/2013 - Gimcana popular a Tavèrnoles

En el marc dels actes de la Festa Major, l’ANC Tavèrnoles ha preparat una gimcana popular pel proper dissabte dia 3 d’agost a partir de les 6 de la tarda. La gimcana consisteix en 5 proves totes elles relacionades amb l’actualitat i la causa independentista. Algunes proves seran: 'Estàs wert de català?’, on els participants hauran de fer paraules amb lletres escollides a l’atzar, ‘I si tanquem l’aixeta?’, un prova d’aigua que simbolitzarà els que ‘perdem’ a les espanyes, o el llançament de DNI espanyol, entre d’altres.