ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (376-390) de 556
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

07/10/2013 - La Plaça Major de Vic clamarà: 2014 Catalonia Europe's Next State

Entre 8.000 i 10.000 espelmes dibuixaran aquest proper divendres el mapa del continent europeu a la Plaça Major de Vic en l’acte ‘Encén la flama’ impulsat per l’ANC Vic. El mapa omplirà la plaça amb el lema 2014 Catalonia Europe's Next State.

Tot i que els preparatius de l’encesa començaran a les 11 del matí, les activitats dedicades al gran públic estan previstes a partir de les 18h quan unes 15 persones procedents de diverses nacionalitats llegiran en la seva llengua un manifest en el qual s'adrecen als seus conciutadans, als seus governs i als mitjans de comunicació del seu país d'origen perquè treballin pel reconeixement del dret a decidir el futur de Catalunya.

A les 20h començaran les intervencions musicals amb La Nova Euterpe amb el seu espectacle 'La deplorable història dels catalans'. L’activitat musical seguirà amb Quim Vila i amb la participació de 6 corals que interpretaran un repertori de cançons patriòtiques que culminaran amb el Cant de Joia de Beethoven a les 22h. En total hi haurà prop 130 cantaires. A més a més, acompanyaran les corals alguns membres de la banda de l'Escola de Música de Vic.

A les 22h arribarà el punt culminant de l’acte amb la totalitat de les espelmes enceses i amb les corals interpretant el Cant de Joia de Beethoven. Cal destacar que al torn de parlaments hi prendrà part Miquel Calçada, comissari dels actes commemoratius dels 300 anys del 1714. El final de festa estarà amenitzat pel grup Ubrique’s Band.

La jornada serà possible gràcies a la col•laboració dels ciutadans que han adquirit per 1€ butlletes numerades. Des de fa dues setmanes, aquestes participacions es poden adquirir a la parada que cada dissabte té l’ANC al mercat de Vic, així com en nombrosos establiments comercials de la capital d’Osona.

També serà possible gràcies a la cinquantena de voluntaris que des de les 11 del matí posaran a punt la Plaça Major de Vic per fer l’encesa i vetllar pel correcte desenvolupament de l’acte fins al seu final.

L’encesa d’espelmes constituirà el tercer esdeveniment que s’organitza en el marc dels actes que promou la Comissió Osona 2014, entitat que coordina l’agenda d’activitats destinades a la commemoració del tricentenari de 1714.


+ info: http://encenemlaflama.blogspot.com.es/

 

06/10/2013 - L'ANC presenta la pel·lícula de la Via Catalana

Un mes després de la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) presenta la PEL·LíCULA DE LA VIA CATALANA amb les millors imatges d'aquesta Diada tan especial. L'estrena serà el proper divendres 11 d'octubre a les principals ciutats del país i capitals de comarca i estarà dedicada especialment als 30.000 voluntaris que van fer que la cadena humana per la independència del passat Onze de Setembre fos un èxit.

La pel·lícula de la Via Catalana reviu la Via Catalana amb imatges i fa un repàs de tots els actes que van tenir lloc en aquesta jornada històrica. El film arrenca a primera hora del matí del dia Onze i destaca la jornada posant èmfasi en la tasca dels voluntaris, el repte d'enllaçar les Terres de l'Ebre, la defensa de la cultura i el moment històric que es va produir a les 17:14 quan tot el país es va unir de nord a sud. La pel·lícula inclou també imatges de l'acte polític descentralitzat i de la reivindicació pacífica, democràtica i festiva del poble de Catalunya a favor de la independència. La participació desinteressada de tots professionals del mitjà cinematogràfic i audiovisual ha fet possible aquest document històric, la realització del qual ha estat encapçalada per LLUíS CABEZA.

Els assistents a l'estrena també podran veure "VIATGE A LA LLIBERTAT", un vídeo realitzat per ROGER VILANOVA, EVA POMARES i MONTSE CARTAñà en format videoclip que fa un repàs als principals esdeveniments de la Via Catalana que van tenir lloc tant els dies previs a la Diada com el mateix Onze de Setembre. A "Viatge a la Llibertat" hi apareixen, per exemple, imatges de les cadenes internacionals, d'actes previs com l'estelada humana d'Igualada, l'estelada encesa amb més de 16.500 espelmes de Tàrrega, la cadena que va envoltar la muralla de Montblanc i la marxa de torxes de Lleida entre d'altres.

El DVD de la pel·lícula de la Via Catalana estarà a la venda a partir del cap de setmana del 12 i 13 d'octubre juntament amb el Diari ARA , El Periódico, El Punt-Avui i La Vanguardia. Al llarg de la setmana vinent farem públic el LLISTAT DE CINEMES I SALES DE PROJECCIONS.

Un cop presentada la pel·lícula de la Via Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana continua treballant en la realització de la Gigafoto, la panoràmica de més de 400 km que recorrerà tram a tram la Via Catalana des d'Alcanar i fins El Pertús i que es farà pública en el termini d'un mes. 

06/10/2013 - Manlleu hissa una estelada visible des de la C-17

Manlleu per la independència hissarà una estelada visible des de la C-17 el proper dimecres 9 d’octubre. L'estelada estarà ubicada en una casa particular que cedeix el terreny per poder-la posar.

Per aquest motiu s’ha quedat el proper dimecres 9 d'octubre a les 6 de la tarda, a la rotonda del Serpent (rotonda de la sortida cap a la Gleva), per anar junts a la casa. En acabar l'acte, hi haurà pastes i cava. 

04/10/2013 - El col·lectiu Catalunya Diu Prou encoratja a exercir la Sobirania Fiscal

L’ANC Vall del Ges va organitzar una xerrada sobre Sobirania Fiscal, el passat 3 d’octubre de 2013 a la sala d’actes de La Cooperativa, a Torelló, a la qual hi ha assistit una quarantena de persones.

La xerrada va anar a càrrec de Carme Teixidor i Josep M. Bellmunt del col·lectiu Catalunya Diu Prou, que ja durant l’any 2012 va engegar diverses campanyes de Sobirania Fiscal que s’han estès fins l’actualitat.

L’entitat va destacar la pressió fiscal que l’Estat Espanyol exerceix sobre les nostres institucions, empreses i particulars. Entre d’altres dades, i segons un estudi realitzat a petició de l’entitat Catalunya Diu Prou per Núria Bosch, Catedràtica de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, i per la Dra. Marta Espasa, Professora titular d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona, el guany fiscal en una Catalunya independent seria de més de 13.000.000.000€. L’estudi també assegura que l’administració de l’estat català anualment acabaria recollint 8.000.000.000€ més que no pas ara.

Com a reacció davant aquesta situació que podríem qualificar d’espoli, l’entitat va encoratjar al públic assistent a ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana, i fer possible, en conseqüència, un hipotètic tancament de caixes. El col·lectiu va remarcar que l’exercici de la Sobirania Fiscal es troba avalat jurídicament per l’art. 204 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya , pel Conveni de Finestreta Única ECF/50/2010 i per la Llei General Tributària, entre d’altres textos normatius. La Llei General Tributària preveu que els ciutadans a l’hora de pagar els impostos puguin fer el que s’anomena consignació de dipòsits.

A continuació, l’entitat va explicar els passos a seguir per ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana i va destacar que els pagaments dels impostos que s’han fet a l’Agència Tributària Catalana dins els terminis de la recaptació en període voluntari s’han reconegut com a pagaments del deute tributari i no s’han imposat sancions.

Cal dir que en aquests moments són ja molts els ajuntaments que ingressen els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana i progressivament s’ha anat incrementant el nombre de particulars, empreses i autònoms que també han decidit fer aquest pas. 

29/09/2013 - L'ANC Osona encoratja els partits a tirar endavant el procés d'independència de Catalunya

Aprofitant la paticipació de David Fernández, diputat del Parlament de Catalunya, en l’acte organitzat per la CUP At Ter “Independència, com hi arribem i perquè la volem”, representants de l’ANC d’Osona i Manlleu van entregar-li una carta on l’encoratgen a ell, al seu partit i a la resta de partits polítics a tirar endavant el procés d’independència de Catalunya amb la unitat d’acció i generositat que el moment històric que vivim requereix.

L’ANC Osona repetirà aquesta acció cada cop que algun dels polítics més representatius de cada partit visiti la nostra comarca. 

29/09/2013 - L’ANC de la Vall del Ges organitza una xerrada sobre Sobirania Fiscal

L’ANC Vall del Ges està organitzant una xerrada sobre Sobirania Fiscal, pel proper 3 d’octubre de 2013, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de La Cooperativa, c/Enric Prat de la Riba, 17-19, de Torelló.

La xerrada, que porta per títol “Paguem els impostos a Catalunya”, anirà a càrrec de Carme Teixidor i Josep M. Bellmunt del col·lectiu Catalunya Diu Prou, que ja durant l’any 2012 va engegar diverses campanyes de Sobirania Fiscal. En concret, es va començar amb una campanya de Sobirania Fiscal el primer trimestre del 2012 amb l’IVA dels empresaris i autònoms. A continuació, durant el segon trimestre s’hi van afegir persones físiques pel que fa a la declaració de la renda. I durant el tercer trimestre, s’hi afegiren un ajuntament i empresaris en l’exercici de la Sobirania Fiscal del IRPF dels seus contractats. Cal dir que l’exercici de la Sobirania Fiscal es troba avalat jurídicament per l’art. 204 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i pel Conveni de Finestreta Única ECF/50/2010, entre d’altres textos normatius.

L’acte té com objectiu, per una banda, fer palesa la injustícia des del punt de vista econòmic que pateix Catalunya i, que podríem qualificar d’espoli del voltant del 8 o 10% del nostre PIB. És a dir, que aproximadament no tornen entre 18.500.000.000€ i 22.000.000.000€ dels impostos que paguem a l’estat. I per l’altra, reaccionar davant la mateixa, ingressant els nostres impostos a l’Agència Tributària Catalana i, fer possible, en conseqüència, un hipotètic tancament de caixes. En aquest sentit, el col·lectiu explicarà els passos a seguir per tal d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana.

La xerrada està dirigida als col·lectius de gestors, comerciants, botiguers, empresaris i ciutadans i ciutadanes de la Vall del Ges. 

25/09/2013 - L’ANC de Vic tornarà a encendre la flama l’11 d’octubre

Per segon any consecutiu, l’Assemblea Nacional Catalana de Vic convoca a tota la ciutadania a participar a una espectacular encesa d’espelmes a la Plaça Major de Vic, aquesta vegada però per desplegar un gran mural del continent europeu en el qual hi destacaran la senyera catalana i el lema, en llengua anglesa: 2014, Catalunya el proper estat d’Europa.

Tal com ja va fer l’any passat l’Assemblea, aquesta proposta serà possible si persones, entitats i col•lectius de l’àmbit associatiu col•laboren en l’adquisició de butlletes numerades al preu simbòlic d’1 €. Des de fa dues setmanes, aquestes participacions es poden adquirir a la parada que cada dissabte estén l’ANC al mercat de Vic, així com en nombrosos establiments comercials de la capital d’Osona.

L’encesa d’espelmes constituirà el tercer esdeveniment que s’organitza en el marc dels actes que promou la Comissió Osona 2014, entitat que coordina l’agenda d’activitats destinades a la commemoració del tricentenari i que, tal com ha manifestat el seu portaveu, Jordi Ortíz “encaixa perfectament ja que el seu missatge enllaça el passat, el present i el futur de Catalunya com a estat independent dins d’Europa”.

L’Assemblea de Vic preveu que enguany faran falta, com a mínim, unes 8.000 espelmes per completar el dibuix, si bé, tal com ha destacat l’autor del mapa, Jesús Planchart “no tanquen la porta a incrementar i, fins i tot, doblar aquesta quantitat” si el grau de col•laboració ciutadana permet farcir encara més d’espelmes aquest extens mural.

Tot i que els preparatius de l’encesa començaran a les 10 del matí, les activitats dedicades al gran públic estan previstes a partir de les 18h. amb la lectura en diversos idiomes d’una breu proclama escrita per Dolors Solà. Hi prendran part nombrosos osonencs d’adopció que proclamaran, en la seva llengua d’origen, el dret a decidir el futur del seu país d’acollida.

A les 8 del vespre començaran les intervencions musicals: primer, La Nova Euterpe, que interpretarà la versió musicada de La Deplorable Història dels Catalans; seguidament, l’Orfeó Vigatà, la Coral Canigó, la Coral Brusquina, la Coral de Gurb, la Coral Regina, la Serpencanta de Manlleu i la Coral Cervià de Torelló, oferiran un ampli repertori de cançons patriòtiques, entre les quals destaquen: L’Emigrant, El Cant de la Senyera, Els Segadors i Senyor Sant Jordi, amb lletra de Salvador Espriu.

El moment culminant serà a les 22h. quan, coincidint amb l’encesa de les darreres espelmes, les set corals, acompanyades pels alumnes de la banda de l’Escola de Música de Vic, interpretaran el Cant de Joia de Beethoven. El final de festa estarà amenitzat pel grup Ubrique’s Band, que repetiran dalt de l’escenari com ja van fer l’any passat amb motiu de l’encesa de l’estelada.

+ info: http://encenemlaflama.blogspot.com.es/

 

16/09/2013 - Èxit d’assistència al monòleg de Toni Albà a Torelló

L’ANC Vall del Ges va organitzar el passat 14 de setembre un monòleg a càrrec de Toni Albà, a l’esplanada del Santuari de Rocaprevera de Torelló, on una estona abans havia tingut lloc l’acte de desplegament de l’estelada.

L’acte va ser presentat per Anna Corts en representació de l’ANC de la Vall del Ges i va destacar de Toni Albà la seva vessant de persona compromesa amb el país i amb el procés cap a l’Estat Propi que estem vivint en aquests moments.

Toni Albà va interpretar el monòleg “Ser o no ser catalans”, basat en el famós monòleg shakespearià “Ser o no ser”. La seva peculiar interpretació del monòleg de Hamlet a favor del procés d’independència, no va deixar indiferent a ningú. Hàbil en la interpretació, enginyós en els continguts del mateix, el monòleg de Toni Albà va convèncer al nombrós públic assistent; al voltant d’unes tres-centes persones. Segons Albà “Catalunya ha de ser un Estat independent, perquè si no ho és, haurem de plantejar-nos deixar d’existir com a poble. Si no podem ser independents, ens haurem de conformar en ser ciutadans consumidors d’un món global”.

En finalitzar la seva intervenció, Toni Albà va cantar el “Cant de la senyera” davant un públic entusiasta que es va alçar dempeus. A continuació, se li va fer lliurament d’un obsequi per part de la comissió organitzadora de l’Aplec de Rocaprevera, donant per tancat l’acte.

Des de l’ANC Vall del Ges volem agrair la participació al públic assistent a l’acte i, emplaçar-lo a la xerrada sobre Sobirania Fiscal a càrrec del col·lectiu Catalunya Diu Prou, que tindrà lloc el proper 3 d’octubre, a les 8 del vespre, a la sala d’actes de La Cooperativa, c/Enric Prat de la
Riba, 17-19, de Torelló. 

12/09/2013 - Milers d’osonencs a la Via Catalana

A primera hora del matí van començar els desplaçaments dels milers d’osonencs, més d’11.500 a través de l’ANC Osona, cap als diversos trams de la Via Catalana. Des d’Osona van sortir autocars i vehicles cap a diversos punts. La majoria cap a l’Alt i Baix Empordà però també cap al Maresmes, la Selva i cap a les Terres de l’Ebre.

La jornada va transcórrer amb normalitat per a tots ells i va dominar el to festiu i reivindicatiu de l’acte.

Les assemblees d’Osona van organitzar activitats en diversos punts de la Via Catalana. Per exemple, Santa Eulàlia de Riuprimer i Roda de Ter van desplegar al tram 576 a Riudellots de la Selva, la senyera més gran del món. Viladrau va organitzar una caminada fins al seu tram o Taradell una cercavila al poble de Biure. Moltes assemblees també van portar als seus trams grups de cultura popular com geganters, grallers o tabalers.
També van ser molts els pobles que es van sumar al repic de campanes i alguns fins i tot, hi van fer petites concentracions i cadenes. És el cas de Prats de Lluçanès i Rupit.

Els autocars i els vehicles particulars van arribar sense problemes a les seves destinacions, només trobant en algun cas alguna petita retenció. La tornada va ser més complicada sobretot en alguns punts on es van formar cues quilomètriques.

Des de l’ANC Osona volem agrair la participació de tots els osonencs i també el treball de tots els membres i col•laboradors de totes les assemblees locals i territorials. Entre tots hem fet possible una diada històrica. 

08/09/2013 - La Unió Ciclista Taradell amb la Via Catalana

Després que el Club Patí Taradell decidís incorporar el patrocini de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a les seves samarretes, ara és el torn de l’entitat que agrupa els afeccionats al món del ciclisme d’aquesta localitat. Aquest és el resultat de la proposta que va fer l’Assemblea Territorial d’aquest municipi a la Unió Ciclista Taradell. Els ciclistes lluiran tant el logotip de l’ANC com l’estelada en la part posterior del seu mallot, adherint-se d’aquesta manera a la campanya de l’ANC que pretén eixamplar la majoria social favorable a la independència de Catalunya a través de l’esport.

Paral·lelament, tal i com es pot observar en la fotografia de grup realitzada abans d’una de les sortides setmanals de l’entitat, la Unió Ciclista Taradell ha mostrat el seu suport a la Via Catalana cap a la Independència ja que la majoria dels seus integrants hi seran presents. Molts d’ells viatjaran amb el servei d’autobusos que l’Assemblea Territorial de Taradell ha posat a disposició dels veïns de la localitat.

Aquesta no ha sigut l’única mostra de suport a la Via Catalana des del món de l’esport. En aquest sentit, una de les més destacables a nivell nacional és el ramal de la cadena que, el proper dia 11 de setembre, diferents esportistes confeccionaran per l’interior de les instal·lacions del Camp Nou, segurament el símbol internacional més potent de l’esport Català. 

08/09/2013 - Toni Albà a l’Aplec de Rocaprevera de Torelló

L’ANC Vall del Ges organitza un monòleg a càrrec de Toni Albà, pel proper 14 de setembre de 2013, a les 7 de la tarda, a l’esplanada del Santuari de Rocaprevera de Torelló.

L’acte, com la resta d’activitats que està organitzant l’ANC Vall del Ges, té com objectiu promoure la conscienciació i la mobilització de la població de forma pacífica i democràtica, per tal que Catalunya pugui exercir el seu dret d’autodeterminació i recuperar la seva independència política.

“Ser o no ser” és el títol del monòleg que realitzarà Toni Albà i, gira al voltant de com el seu autor veu el procés que està vivint Catalunya cap a l’Estat Propi. Segons Albà, “Som catalans. Però l’estat del qual formem part és l’Estado Español. Per tant hem d’afirmar que som catalans però estem espanyols. Ho posa el meu DNI: España. Estem espanyols com qui està constipat, com qui està engripat, com qui està emprenyat, com qui està fart, com qui està pagant, com qui n’està fart d’estar pagant...”

Aquest és només un fragment de llibre “Ser o no ser catalans” de Toni Albà, i és només un avanç del que pot ser aquest interessant monòleg. En cas de pluja, l’acte es portarà a terme al cinema El Casal de Torelló. 

08/09/2013 - Osona i El Ripollès repicaran campanes per la Via Catalana

Diversos municipis osonecs s’han sumat a la inciativa de repicar les campanes de cada poble per anunciar l’inici de la Via Catalana i fer un clam conjunt per la llibertat el proper 11 de setembre. El repic tindrà lloc a les 17:14h coincidint amb l’inici de la Via Catalana que unirà els 400 quilòmetres de la cadena humana que l’Assemblea ha convocat per aquesta Diada.

A Osona ja hi ha diversos municipis que han anunciat que faran sonar les campanes. De moment hi ha confirmats Seva, Balenyà, Roda de Ter, Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, L’Esquirol, Cantonigròs, Rupit, Taradell (Santa Llúcia), Malla, Manlleu, Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola.

Pel que fa al Ripollès hi ha confirmades les campanes de Queralbs, Núria, Pardines, Ribes de Freser, Camprodon, Sant Pau de Seguries, Setcases, Vilallonga de Ter i Llanars. 

05/09/2013 - L’esport Osonenc també es volca amb la Via

Per tal d’afavorir la participació a la Via Catalana, l’11 de setembre l’esport comarcal adaptarà la seva programació. Per una banda, la 5a Cursa de Muntanya Ciutat de Vic avançarà 30 minuts la sortida dels atletes. Paral•lelament, l’organització de la BTT 11 de setembre de Folgueroles, a part d’escurçar els dos recorreguts, preveu per al recorregut llarg una drecera final que permetrà als ciclistes escurçar el trajecte en cas de necessitat. Respecte al món del motor, les XV 2 Hores de Resistència d’Enduro (Memorial Santi Piella) de Santa Eulàlia de Riuprimer també avançaran la sortida. Finalment, el Club Patí Manlleu, que l’any passat va assistir a la manifestació de Barcelona amb autobús propi, enguany ha optat per desplaçar-se mitjançant el servei d’autobusos de l’Assemblea. 

05/09/2013 - CONSELLS, DUBTES I ACLARIMENTS de la VIA CATALANA

Queden pocs dies per fer història i perquè la Via Catalana sigui un èxit tots els participants cal que estiguem ben informats i coordinats. Aquí teniu el recull d'alguns consells, dubtes i aclariments:

- Si no ens hem inscrit a la Via Catalana, hi podrem participar el mateix 11 de setembre?
Sí. És un acte obert i inclusiu i tothom s’hi podrà afegir però es recomana fer la inscripció corresponent prèviament per facilitar la logística de l’acte.

- Fins quin dia ens hi podem apuntar?
Fins el mateix 11 de setembre a via.assemblea.cat.

- Quins són els trams que estan més buits?
Ens aquests moments queden una quinzena de trams per acabar d’omplir a les Terres de l’Ebre.

- Si ja estic inscrit, puc canviar de lloc?
Sí, a través de la web via.assemblea.cat. Et dones de baixa on estaves inscrit i ho tornes a fer en un nou tram.

- Si a última hora no puc anar a la cadena humana i estic inscrit, què he de fer?
Difusió perquè altres persones hi vagin.

- Si estem inscrits no hem rebut cap correu amb informació per arribar al tram què hem de fer?
Tota la informació es pot consultar a través de la web via.assemblea.cat. S’introdueix el correu electrònic i arribarà un correu amb tota la informació.

- A quina hora hem de ser al tram adjudicat?
Es recomana dinar al poble més proper d’on es faci la cadena. A les 16h cal ser al lloc concret i es començarà a fer el desplegament. Quan arribeu trobareu voluntaris que us indicaran on col•locar-vos.

- A quina hora es tallaran les carreteres?
El trànsit s’anirà tallant de manera progressiva a partir de les 13h per això es recomanar ser al poble més proper per dinar ja allà.

- Si anem amb cotxe privat, on podem aparcar?
Hi haurà aparcaments habilitats. Tota la informació referent a cada tram es pot consultar a la web.

- Què passarà amb els peatges?
Es podrà de forma gratuïta en alguns trams de l'AP-7 al nord i al sud del Principat, i també a la C-32 al seu pas pel Maresme, entre les 13.00 i les 19.00. Caldrà seguir les instruccions dels Mossos d’Esquadra. Els peatges estaran oberts en cas que no hi hagi via alternativa.

- Quanta estona durarà la cadena?
Entre 30 i 45 minuts. A les 17:14 sonaran els campanars que seran un crit a la llibertat i al mateix temps l’indicador de l’inici de la cadena. LA mateix moment es començarà a fer la gigafoto i l’enregistrament aeri.

- Quan acabi, ja podem marxar? Com s’organitza la sortida?
Quan ho indiquin els voluntaris podrem desfer la cadena i sortirem seguint les indicacions d'ells i dels Mossos d'Esquadra.

- Com sabrem si la cadena està tota feta?
Tota la informació es podrà seguir a través de les emissores de ràdio que oferiran tota la crònica dels actes per tal que tothom sàpiga què està passant. S’aconsella portar auriculars i ràdios FM per fer el seguiment ja que les cobertura de mòbil i 3G es preveu que estarà saturada.

- És obligatòria la samarreta groga?
No, però s’aconsella anar groc per tenir una imatge més impactant.

- Què cal portar?
S’aconsella portar aigua i gorra o barret pel sol, i si es vol també cadires.

- Quins consells de seguretat i salut hem de seguir?
L’Agència de Salut Pública i els Mossos d’Esquadra han publicat una sèrie de consells que trobareu adjunts en aquesta notícia.

Arxiu PDF: Consells 

05/09/2013 - Els membres del Consell Assessor participaran a la Via

Diversos membres del Consell Assessor de l’ANC Osona han explicat en quins punts prendran part a la Via Catalana. Ramon Roca, Josep Costa, Lluís Solà, Ferran Blancafort, Quim Capdevila, Maica Bernal, Ton Granero i Josep Vernis es traslladaran al nord, a El Pertús amb els autocars de l’ANC Vic. Josep Pujades, Joan Rovira i Aurora Colom es mobilitzaran amb Manlleu i aniran a Bàscara. Josep Vilaró serà a Alcanar, Cesc Poch a Cervelló, Antoni Anglada a Sils i Mari Moyano a Caldes de Malavella. Enric Casulleres i Andreu Roca seran a Pontós, Lluís Vila a Tamarit, Jordi Figuerola a Caldes de Malavella, Joan Croses a Vilamalla, Vicenç Pascual a Campany, Titi Roca a Orriols, Ricard Torrents a Barcelona i Dolors Solà a les Terres de l’Ebre amb els autocars que hi aportarà l’ANC Vic. Antoni Pladeval anirà amb el seu poble, Taradell, a Biure i Ramon Barniol, amb Calldetenes a Capmany.