ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (331-345) de 550
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

15/01/2014 - Primer aniversari de l’estelada al dipòsit de Santa Eugènia

Aprofitant el primer aniversari de la pintada d’una estelada gegant, l’ANC de Santa Eugènia de Berga, ha convocat una botifarrada als peus del dipòsit de Puigsacot. Serà al llarg del matí del dissabte dia 18 de gener. 

15/01/2014 - Dijous 16/01. Concentració al Parlament per donar suport a la Consulta

CONVOCATÒRIA DE L'ANC:

Aquest dijous 16 de gener el Ple del Parlament votarà la proposta dels partits que van acordar la data i la pregunta de la consulta sobre la independència, per demanar al Congrés dels Diputats la tramesa a la Generalitat de la competència per a poder convocar el referèndum.

Es tracta d'un pas més perquè els catalans puguem decidir el nostre futur com a poble aquest 2014, i és per això que convoquem una CONCENTRACIó A LES PORTES DEL PARLAMENT EL PROPER DIJOUS A LES 10:30 HORES. Cal que hi siguem com més gent millor per:

- Mostrar que la societat civil empeny de manera clara per tal que es pugui celebrar la consulta

- Donar suport als partits favorables al referèndum en les passes que hauran de dur a terme aquest any determinant

- Deixar clar a la vegada que aquest pas no pot ser una excusa per dilatar o aturar la convocatòria de la consulta. Entenem que els partits vulguin dotar-se d'arguments, però la celebració de la consulta ha de tirar endavant amb o sense permís de l'Estat espanyol.

EL PROPER DIJOUS A LES 10:30 HORES, TOTHOM AL PARC DE LA CIUTADELLA A LES PORTES DEL PARLAMENT!

DEMOSTREM QUE NO ENS ATURAREM FINS QUE PUGUEM DECIDIR EL NOSTRE FUTUR I, COM SEMPRE, FEM-HO AMB POSITIU!

ARA éS L’HORA!

#SíSí Sí A LA DEMOCRàCIA! Sí A LA INDEPENDèNCIA! 

12/01/2014 - Èxit de la recollida massiva de la campanya Signa un Vot a Osona i Ripollès

Èxit de la recollida massiva de Signa un Vot per la Independència que està duent a terme l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest cap de setmana. Malgrat que fins la setmana que ve no hi haurà xifres sobre el nombre d'instàncies recollides, s'han superat les expectatives de l'organització. A Osona i el Ripollès la recollida s’ha fet a més de 50 poblacions, en algunes d’elles en diversos punts del mateix municipi. S’ha comptat amb 175 apoderats i desenes de voluntaris. La recollida, però, continua endavant i les assemblees territorials seguiran fent parades.

L’intens cap de setmana va arrencar divendres amb la presentació de la campanya en diversos actes simultanis arreu del país, entre ells Vic. L’acte va desbordar previsions i l’Auditori Marià Vila d’Abadal de El Sucre es va quedar petit per acollir més de 300 persones que van omplir la sala.

La coordinadora del projecte a nivell nacional, Rosa Alentorn, ha destacat la “molt bona rebuda” de la campanya i la “tranquil•litat i normalitat” amb què s'ha viscut la recollida d'aquest cap de setmana, sense incidents remarcables. “Estem superant totes les previsions”, ha explicat la membre del Secretariat Nacional de l'ANC. Alentorn ha afegit que “això no s’acaba aquí” ja que continuen les parades i la recollida de signatures pel país , i ha anunciat ja que “hi haurà una segona recollida masiva de cara a la primavera”.

EL PLA B A LA CONSULTA

La campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA va començar el juny del 2013 i, des d'aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d'acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d'instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l'octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d'extensió del projecte, creant l'estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d'instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d'acord amb la legislació internacional. 

11/01/2014 - Més de 300 persones a la presentació de la campanya Signa un vot a Vic

L’Auditori Marià Vila d’Abadal de El Sucre de Vic es va quedar petit per presentar el Pla d’acció de l’Assemblea Nacional Catalana i la campanya Signa un vot aquest passat divendres. Més de 300 persones van omplir la sala en un acte que es va celebrar simultàniament a Barcelona, Girona, Lleida, Artés i Tortosa a més de Vic.

L’acte va comptar amb les intervencions de Sílvia Ventura, magistrada, qui va exposar, entre d’altres qüestions, la no vulneració de cap dret internacional amb una declaració unilateral d’independència, els percentatges necessaris per guanyar una consulta/referèndum o les possibles vinculacions d’una Catalunya independent amb Europa al marge de la Unió Europea; i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana a través vídeo streaming des de Barcelona. Noemí Morral i Marc Costa, membres del secretariat nacional van presentar el Pla d’acció 2014 de l’entitat i Santi Pons, president de la Junta Peticional Regional la campanya Signa un vot.
L’acte va donar el tret de sortida d’un cap de setmana molt intens amb una recollida massiva de vots arreu del país. Les assemblees locals i territorials han organitzat diversos punts de recollida. En el cas de Manlleu s’ha convocat una trobada de sisí’s amb estelada el dissabte a les 5 de la tarda a Can Puget.
Amb la campanya “Signa un Vot”, que es fonamenta jurídicament en el “dret de petició” reconegut a la Constitució i les lleis espanyoles, els ciutadans que hi vulguin participar signen una instància dirigida al Parlament de Catalunya on, per una banda, demanen que es celebri la consulta (donant per tant suport al “dret a decidir”), i per l’altra, manifesten que, en cas de no poder-se celebrar aquesta consulta per qualsevol motiu, pugui servir aquesta instància (vot) com a manifestació de la voluntat favorable del signant a que es pugui declarar la independència de Catalunya. És, per tant, un pla alternatiu per fer arribar al Parlament de Catalunya la voluntat (vot) dels catalans en cas que l’Estat Espanyol impedís una votació o consulta oficial.
Quan l’ANC va iniciar aquesta campanya l’estiu passat no hi havia encara “data i pregunta” per la consulta, i en les instàncies de “vot” es demana que la consulta es celebri el maig del 2014. Aquesta circumstància no s’ha modificat per part de l’ANC perquè, com han manifestat dirigents de la campanya “Signa un Vot”: “hem d’estar contents perquè ja tenim data i pregunta, però això no vol dir que tinguem encara la seguretat que la consulta es podrà fer. Si finalment es pot fer una consulta oficial, el tema de la data haurà quedat superat i el nostre Parlament no necessitarà utilitzar les instàncies de la campanya “Signa un Vot”, però hem d’estar preparats per si l’estat espanyol impedeix qualsevol tipus de consulta oficial, i és en aquest cas que seran absolutament vigents i necessàries les instàncies recollides en la campanya “Signa un Vot”, perquè serà l’única manera que tindrà el Parlament de Catalunya d’acreditar davant la comunitat internacional la voluntat del poble de Catalunya”.

Arxiu PDF: Horaris i punts de recollida de vots 

02/01/2014 - Presentació de la campanya Signa un vot i recollida massiva arreu del país

L’Assemblea Nacional Catalana inicia el proper cap de setmana, 10, 11 i 12 de gener, la fase de recollida general, a tot el país, de la campanya “Signa un Vot”, amb vuit actes de presentació simultanis a vuit ciutats de Catalunya, als que seguirà una recollida massiva de vots a tot Catalunya el dissabte i diumenge. Vic ha estat escollida com una d’aquestes ciutats, juntament amb Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa, Manresa i Tremp.

L’acte de presentació tindrà lloc simultàniament el proper divendres 10 de gener a les 19:30. A Vic l’acte se celebrarà a l'Auditori Marià Vila d'Abadal de El Sucre. Comptarà amb les intervencions de Sílvia Ventura, magistrada, qui exposarà, entre d’altres qüestions, la no vulneració de cap dret internacional amb una declaració unilateral d’independència, els percentatges necessaris per guanyar una consulta/referèndum o les possibles vinculacions d’una Catalunya independent amb Europa al marge de la Unió Europea; Xavier Boada, actor i membre del Consell Assessor en el paper de Rafel Casanova, fent la crida als voluntaris per la defensa de Barcelona; i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. La intervenció de Forcadell serà a través de connexió per vídeo streaming des de Barcelona i per a totes les ciutats on se celebra l’acte de presentació. L’acte, també inclourà la presentació del Pla d’acció 2014 de l’entitat, serà també el tret de sortida d’un intens cap de setmana. Al llarg del dissabte i el diumenge hi haurà una recollida massiva de vots arreu del país i també a Osona i el Ripollès. Les assemblees locals i territorials han organitzat diversos punts de recollida. En el cas de Manlleu s’ha convocat una trobada de sisí’s amb estelada el dissabte a les 5 de la tarda a Can Puget.

Amb la campanya “Signa un Vot”, que es fonamenta jurídicament en el “dret de petició” reconegut a la Constitució i les lleis espanyoles, els ciutadans que hi vulguin participar signen una instància dirigida al Parlament de Catalunya on, per una banda, demanen que es celebri la consulta (donant per tant suport al “dret a decidir”), i per l’altra, manifesten que, en cas de no poder-se celebrar aquesta consulta per qualsevol motiu, pugui servir aquesta instància (vot) com a manifestació de la voluntat favorable del signant a que es pugui declarar la independència de Catalunya. És, per tant, un pla alternatiu per fer arribar al Parlament de Catalunya la voluntat (vot) dels catalans en cas que l’Estat Espanyol impedís una votació o consulta oficial.

Quan l’ANC va iniciar aquesta campanya l’estiu passat no hi havia encara “data i pregunta” per la consulta, i en les instàncies de “vot” es demana que la consulta es celebri el maig del 2014. Aquesta circumstància no s’ha modificat per part de l’ANC perquè, com han manifestat dirigents de la campanya “Signa un Vot”: “hem d’estar contents perquè ja tenim data i pregunta, però això no vol dir que tinguem encara la seguretat que la consulta es podrà fer. Si finalment es pot fer una consulta oficial, el tema de la data haurà quedat superat i el nostre Parlament no necessitarà utilitzar les instàncies de la campanya “Signa un Vot”, però hem d’estar preparats per si l’estat espanyol impedeix qualsevol tipus de consulta oficial, i és en aquest cas que seran absolutament vigents i necessàries les instàncies recollides en la campanya “Signa un Vot”, perquè serà l’única manera que tindrà el Parlament de Catalunya d’acreditar davant la comunitat internacional la voluntat del poble de Catalunya”.

Arxiu PDF: Horaris i punts de recollida de vots 

01/01/2014 - Punts de recollida de vots de la campanya Signa un Vot d'aquest cap de setmana

PUNTS DE RECOLLIDA DE VOTS D’AQUEST CAP DE SETMANA:

DISSABTE 4:

VIC: 10:00 – 13:30 a la Plaça Major a la parada del mercat setmanal (Casa Comella)

MANLLEU: 16:00 – 20:00, a la Plaça Fra Bernadí en el marc del Badanadal

FOLGUEROLES: 11:00 – 13:00 i 16:00 – 19:00, Sala de plens de l’Ajuntament

AIGUAFREDA: 11:00 – 14:00a la Plaça Major, en el marc dels actes de la Marató de TV3 que es van haver de suspendre. També hi haurà taller de fanalets independentistes.


DIUMENGE 5:

FOLGUEROLES: 11:00 – 13:00 i 16:00 – 19:00, Sala de plens de l’Ajuntament 

28/12/2013 - L’ANC Balenyà organitza un autocar per anar al partit de la selecció catalana

El proper dilluns 30 de desembre se celebrarà el tradicional partit de la selecció catalana de futbol, enguany contra la selecció de Cap Verd. Des de l’ANC de Balenyà s’organitza un autocar. El preu és de 25 euros i inclou el viatge i l’entrada (laterial) i la sortida serà a les 5 de la tarda des de Sagalés, davant tallers Renault.

Per a més informació i inscripcions: 680215631 o un correu a balenya-independent@hotmail.com. La data límit d’inscripcions és diumenge 29. 

26/12/2013 - Taller de fanalets al Festival de la Infància de Vic

El Festival de la Infància de Vic, anomenat també “Nadal al Sucre “tindrà lloc els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre 2013 i 1, 2 i 3 de gener 2014 al Recinte Firal El Sucre de Vic. L’Assemblea Osona hi tornarà a oferir, per segon any, el taller de fanalets de l'estelada pels més petits. El preu de les entrades serà de 6 euros de 3 a 14 anys, 4 euros més petits de 3 anys i més grans de 14 anys, famílies nombroses i monoparentals, i 3 euros per els jubilats.

Els nens i nenes podran muntar el fanalet al mateix taller durant es dies del Festival. El fanalet però, també es vendrà amb tot el material pel muntatge als punts i parades de venda de marxandatge de l'Assemblea.

IMPORTANT: Calen voluntaris per fer el muntatge dels fanalets els dies 28, 29 de desembre i 1 i 2 de gener. Tardes de 4 a 8! Més info i confirmacions a osona@assemblea.cat

Gràcies! 

23/12/2013 - L’Assemblea de Folgueroles celebra els dos anys de vida amb un exposició

La secció local de Folgueroles de l’ANC mostrarà, a través d’una exposició, els dos anys de feina. D’aquesta manera mostraran les activitats i la feina portada a terme al mateix temps que commemoren els dos anys de vida. La mostra es podrà visitar a la sala de plens de l’Ajuntament els dies 28 i 29 de desembre i 4 i 5 de gener d’11h a 13h i de 16h a 19h. Durant els dies de la mostra també es recolliran vots en el marc de la campanya Signa un vot per la independència.

Els dies 4 i 5 a més, es farà un taller de fanalets de l'estelada. 

19/12/2013 - Renovada la coordinadora comarcal de l’ANC Osona

En un assemblea general celebrada aquest dijous 19 de desembre l’ANC Osona ha renovat la seva coordinadora comarcal. L’acte ha consistit en un balanç de la feina feta el darrer any i l’exposició dels projectes de futur per aquest proper 2014.

L’actual coordinadora, Eulàlia Espona, ha repassat la feina feta detallant els actes i campanyes que s’han portat a terme i ha repassat també les àrees amb les qual s’organitza l’ens comarcal. Alfred Verdaguer ha estat l’encarregat de repassar la part econòmica i Noemí Morral ha desgranat el pla d’acció de l’Assembla pel proper any posant especial èmfasi en el treball dedicat a ampliar la majoria social favorable a l’estat propi i a la campanya Signa un vot.

A través d’una votació s’han ratificat els membres que ja formaven part de l’anterior coordinadora i que han mostrat la voluntat de continuar formant-ne part i també els nous membres que van presentar la seva candidatura seguint el reglament electoral establert.

Segueixen formant part de la coordinadora: Jèssica Carol, Marc Casals, Josep Maria Coll, Eulàlia Espona, Arnau Galobardes, Carme Godayol, Jordi Grau, Nuri Guillaumes, Noemí Morral, Santi Pons, Susagna Roura i Alfred Verdaguer. Les noves incorporacions són Albert Marcé, Valentí Comas i Carme Baqué.

Adjuntem imatge.
*A la foto hi apareixen, d’esquerra a dreta: Noemí Morral, Eulàlia Espona, Marc Casals, Jèssica Carol, Albert Marcé, Carme Godayol, Nuri Guillaumes, Susagna Roura, Carme Baqué i Valentí Comas. 

18/12/2013 - Punts de recollida de vots de la campanya Signa un Vot d'aquest cap de setmana

DISSABTE 21:
VIC: 10:00 – 13:30 a la Plaça Major a la parada del mercat setmanal
MANLLEU: 16:00 – 20:00, a la Plaça Fra Bernadí en el marc del Badanadal
CENTELLES: 10:00 - 20:00, Signa un Vot i venda de marxandatge en el marc de la Fira de la Tòfona

DIUMENGE 22:
CENTELLES: 10:00 - 14:00, Signa un Vot i venda de marxandatge en el marc de la Fira de la Tòfona
CALLDETENES: 11:00 – 15:00, Signa un Vot i venda de marxandatge en el marc dels actes que s’organitzen per la Marató de TV3. La recaptació anirà destinada a La Marató.

PUNTS FIXES:
VIC: Local de l'ANC Vic: dimecres 16:00 – 20:00, dijous 18:00 – 20:00, divendres 16: - 20:00. El local està ubicat a la Rambla dels Montcada, 2. El s dimarts i els dissabtes al matí la recollida es fa la parada de la Plaça Major.
TONA - Local ANC Tona: divendres 10:00 – 13:00 i de 18:00 – 20:30 al C/Major, 12.
CENTELLES: tots els dilluns de 19:00 – 20:00 al Celler d’en Toni, Avinguda de les Escoles, 3.
L’ESQUIROL: cada dimecres de 19:15 – 20:15, al Casal d’Avis de l’Ajuntament de l’Esquirol. 

18/12/2013 - 1a Assemblea General de l'ANJI

Tindrà lloc el dissabte dia 21 de desembre de 2013. L'assemblea serà a la seu del Ciemen, al carrer Rocafort, 242bis a la ciutat de Barcelona a les 9:30 del matí. La secció dels joves de l’Assemblea farà el debat d'estatuts, el debat de l'estructura orgànica, l'elecció dels nous responsables i noves responsables i una cloenda a càrrec dels partits convidats, entitats convidades, de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell i del nou coordinador nacional o nova coordinadora nacional.

Des d'Osona hi haurà representació dels joves de la comarca. Tota persona interessada en assistir-ho ho pot fer confirmant assistència a jovesosona@assemblea.cat. 

15/12/2013 - Sabotatge a les estelades de Roda i Tona

La nit de dimecres a dijous, just després de l’anunci de la pregunta i la data de la consulta, dues estelades van patir un sabotatge.

En el cas de Tona és va serrar el pal de l’estelada ubicada l’alçada de les quatre carreteres i se’n va robar la bandera. El mateix va passar a Roda de Ter. L’estelada de la rotonda d’entrada al poble venint de Vic, també va desaparèixer i es va destrossar el màstil. Les assemblees de les dues poblacions ja estan treballant per tornar a col•locar les estelades als mateixos punts properament. 

15/12/2013 - L’Assemblea arriba als casals i associacions de la gent gran de Vic

Més de 100 persones van asistir el passat dijous, 12 de desembre, a la xerrada-col•loqui organitzada per l’ANC i convocada mitjançant el Consell de la Gent Gran de Vic.

L’ANC va presentar un projecte pilot, engegat fa quasi un any al Casal de la Gent Gran de la Rambla de Vic ique ara es vol fer-lo extensible a altres necessitats que proposi les persones de les associacions i entitats que pertanyen al Consell de la Gent Gran de Vic.

A l’acte hi van intervenir Jordi Ponsa coordinador de l'ANC de Vic i Eulàlia Espona coordinadora de l’ANC Osona juntament amb Josep M. Coll i Susagna Roura de l'ANC Osona i Eduard Sentias de l'Associació del Casal de la Rambla de Vic.

Aquesta prova pilot per part de l’ANC Osona ha engrecat a participar a la gent gran al procés d’independència. En aquests moments l’acció es centra en quatre eixos: l’edició d’un butlletí trimestral, la gestió d’un bloc a la xarxa, un grup de lectura històrica de Catalunya i l’organització de cicles de conferències realitzades pels mateixos membres del casal centrades en el dret a decidir, testimonis de catalans nascuts fora de Catalunya i amb arrels fora del nostre territori, i que estan a favor de l’Estat Propi i un recorregut històric a través de la literatura patriòtica que cal tenir present. 

14/12/2013 - Candidats per formar part del nou equip coordinador de l’ANC Osona

Albert Marcé Pujol
Presentació: ‘De formació enginyer tècnic agrícola i tècnic superior en gestió i organització de recursos naturals i paisatgístics, actualment estic treballant els laboratoris de biociències de la Universitat de Vic com a tècnic de Laboratori. En aquests moments tinc la meva residència fixada a Vic tot i que sempre que el meu temps m’ho permet vaig cap a Rupit on sempre participo activament del que es fa al poble, ja sigui en l’organització del pessebre vivent, la bicicletada (BTT Rupit i Pruit) o la festa major’.

Valentí Comas i Quintana
Presentació: ‘Sóc nascut a Vic el dia 21-04-1967. Sempre m'he mogut en ambients culturals i socials. Ja en la meva joventut vaig estar en diferents entitats culturals i socials. Colla sardanista, geganters, associació de barris i també com a voluntari 14 anys a Creu Roja com a Socorrista i conductor d’ambulància als caps de setmana. Més endavant vaig agafar càrrecs per poder organitzar coses, com per exemple; Cap de colla gegantera de Sta. Anna i dins dels geganters de Vic vaig dirigir l’organització de la ciutat gegantera de Vic l’any 1998. També vaig exercir durant 5 anys com a president dels geganters de Osona i representant i vocal a l'associació de geganters de Catalunya. Vaig fer de monitor de socorrisme en diferents associacions de veïns i pobles, com també fomentar el voluntarisme i formació de socorrisme entre els joves que entraven a Creu Roja. Més endavant em van proposar de ser regidor a l'ajuntament de Vic, el qual vaig acceptar de molt grat. Vaig ser regidor d’esports i barris en els anys 1995 fins 1998. A nivell educatiu he fet formació professional en Electrònica Industrial i vaig continuar com a Enginyer tècnic Industrial Elèctric. Llavors vaig continuar amb la superior i ara soc enginyer superior en Organització Industrial. Vaig continuar animant-me i vaig realitzar el màster en Direcció de la Qualitat com també el màster en direcció de plantes Industrials. També vaig començar el Doctorat de productes i projectes innovadors i en aquests moments de crisis el tinc aturat en la fase d’investigació. Com es pot veure m'atreu tot allò que sigui la gestió i organització de processos i projectes. És un tema que m'apassiona. A nivell professional ara estic a una empresa com a Director Industrial aquí a Osona. L’anterior empresa que vaig estar, era com a coordinador de projectes, electrònic i enginyer de productes. Per això davant d'un fet històric com el que s'està succeint en el nostre país i veien com ens flagel•len de dalt a baix. M'he animant a posar un petit gra de sorra en el projecte que porta l’ANC i poder viure en primera persona com el nostre país comença de nou a caminar sol i tenir com a veïns altres països com França, Espanya i Andorra dins Europa’.

Carme Baqué Puig
Presentació: Seva – Sant Miquel de BalenyàEl proper dijous 19 de desembre tindrà lloc una assemblea al centre cívic Can Pau Raba de Vic, a partir de les 20.30 h., amb l’ordre del dia següent:

1. Informe de gestió de l’equip coordinador sortint.
2. Informe dels propers objectius a nivell nacional.
3. Ratificació, si escau, del reglament electoral.
4. Ratificació, si escau, dels dotze membres de l’equip coordinador sortint que han manifestat la seva voluntat de continuar un any més.
5. Votació per a l’elecció dels nous membres de l’equip coordinador.
6. Torn obert de paraules.


Us adjuntem el reglament que regula tot el procés electoral, per al vostre coneixement.

Arxiu PDF: Reglament