ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (331-345) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

25/02/2014 - 17:14 L’HORA DEL POBLE

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: 17:14 L’HORA DEL POBLE
'Com vam fer la via catalana'

L’acte tindrà lloc el dimarts 25 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Sant Hipolit de Voltregà

Amb les intervencions de:
Joan Serra (coautor del llibre)
Ferran Civit (coordinador de la via)


Al fi nalitzar l’acte hi haurà coca amb llonganissa 

23/02/2014 - NOVA SABA PER AL PI DE LES 3 BRANQUES

El proper diumenge, dia 23 de febrer de 2014, les assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Folgueroles i de Berga duen a terme un acte d’agermanament donant la benvinguda al plançó del Pi de les Tres Branques que trasplantaran als Prats de la Damunt, prop de l’ermita del mateix nom d’aquest municipi osonenc. El plançó procedeix del Pla de Campllong, al Berguedà, on hi ha el Pi de les Tres Branques original, aquell que fa més d’un segle Jacint Verdaguer va convertir en un símbol de la pàtria i de la unió dels pobles de parla catalana.

L’acte començarà a les onze del matí, amb el soterrament a les arrels del pi d’una urna que contindrà els desitjos que tothom que vulgui haurà pogut lliurar en els dies previs als seus promotors. A continuació intervindran els portaveus de les dues assemblees locals de l’ANC i en Jaume Marfany, vicepresident de l’entitat, i s’hissarà una estelada al cim de la nova asta alçada al costat de l’arbre. L’acte es clourà amb el Cant dels Segadors.

El passat mes de juliol es va dur a terme la primera part d’aquest projecte, amb la participació de l’assemblea de Folgueroles en l’aplec anual de Campllong.

Participen en el projecte, a més de l’ANC, els ajuntaments de Castellar del Riu i de Folgueroles, Amics de Verdaguer, la Fundació Jacint Verdaguer, l’escola Mossèn Cinto i altres entitats folguerolenques. 

12/02/2014 - La televisió polonesa enregistra un reportatge a Osona

Coincidint amb el desè aniversari de l'accés de Polònia a la UE, la cadena de televisió polonesa TVN, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors de Polònia, està preparant una sèrie de reportatges de 25 minuts cadascun sobre 40 ciutats i països de la UE i basat en entrevistes a personalitats de cada país.

Aquesta setmana el Sr. Marek Osiecimski, periodista de la cadena polonesa, és a Catalunya per tal de fer un retrat transversal de la manera en que la societat catalana viu el procés cap a la independència i parlar-ne amb polítics, empresaris, pagesos, economistes, científics i societat civil en general.

El dijous dia 13 de febrer serà a la comarca d'Osona per entrevistar-se amb Eudald i Ramon Sentmartí de l’explotació agrària El Folcs de Malla, Mònica Hornowska de la ciutat polonesa de Gdnask que viu i treballa a la comarca, l’alpinista Ferran Latorre que actualment està fent els catorze 8.000 i que va treballar durant molts anys al programa “Al filo de lo imposible” de TVE, i Milford Edge que dirigeix l’escola d’anglès “Your Way”. També assistirà a la presentació del llibre “FEM VIA” a les 19:30 a la llibreria Abacus del número 8 del Portal de la Rambla.

La cadena TVN pertany al Grup ITI, que és considerat com el principal conglomerat mediàtic del país.

+ info: www.tvn24.pl/tu-europa,94,m/tu-europa-nowy-program-w-tvn24,392836.html

 

09/02/2014 - Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)

Aquest proper dimecres, 12 de febrer, el Teatre La Catòlica de Sant Hipòlit de Voltregà acollirà l’acte ‘Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)’. L’acte tindrà lloc al es 20:30 i està organitzat per l’ANC Voltreganès.

Els historiadors Jaume Sobrequés (Catedràtic emèrit d’Història de Catalunya de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya) i Lluís Duran (Doctor en historia contemporània per la Universitat de Barcelona) aproparan d’una manera molt planera el Simposi Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014), que es va celebrar a Barcelona, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans els dies 12, 13 i 14 de desembre del 2013, i donaran resposta a les preguntes: Hem estat mai independents?; Com ha estat aquesta independència? o Com i quina ha estat l’opressió que hem rebut?. Al final de la seva exposició i haurà un ampli debat amb els assistents. La presentació anirà a càrrec d’en Peyu. L’acte forma part dels actes de commemoració dels Fets de la Gleva 1714. 

09/02/2014 - Presentació del llibre FEM VIA! a Vic

Aquest proper dijous 13 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc la presentació del llibre FEM VIA! a la llibreria Abacus de Vic. L’acte, organitzat per Abacus Cooperativa, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Editorial La Mansarda, comptarà amb les intervencions d’Ignasi Termes, membre del secretariat Nacional de l’ANC i un dels coordinadors de la Via Catalana i Santi Pons, membre de la coordinadora comarcal de l’ANC Osona.

El llibre compta, ordenades per comarques, de sud a nord, amb més de 500 fotografies que rememoren alguns instants de la gran mobilització del passat 11 de setembre. Amb pròleg de Carme Forcadell, el llibre transcriu els comentaris inèdits de persones reconegudes del país, com Josep M. Espinàs, Juanjo Puigcorbé, Patrícia Gabancho, Albert Sanchez Piñol, Jaume Cabré, Jordi Pujol, Montserrat Carulla, Muriel Casals, Salvador Cardús, Núria Feliu, entre molts d’altres; que reflexionen sobre la seva vivència d’aquell dia. 

04/02/2014 - L'ANC Roda de Ter penja una nova estelada gegant

Aquest dimarts al matí, l'ANC Roda de Ter ha penjat una nova estelada gegant a la part posterior del Teatre Eliseu. L'estelada fa uns 60m2, 9 metres de llarg 6,3 d'ample aproximadament. A més incorpora la pestanya de l'Assemblea i el nom de Roda de Ter a la part baixa de l'estelada. L’estelada presideix la façana del riu Ter que creua el poble i per tant, és visible des de molts punts. El març de l'any passat ja es va penjar una gran estelada però que es va deteriorar per les inclemències meteorològiques i sobretot arran del temporal del passat octubre. 

23/01/2014 - L’ANC Manlleu estableix un punt fix de recollida de vots

Seguint l’exemple d’altres poblacions, Manlleu se suma al municipis que compten amb un punt de recollida fix de d’instàncies de la campanya Signa un Vot impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana. El punt de recollida serà els divendres a Ca l'Espardanyer (carrer del pont, 30) de 5 a 8 de la tarda i a partir d’aquest mateix divendres 23 de gener. Manlleu se suma a altres municipis osonecs com Vic, Tona, l’Esquirol o Centelles.

EL PLA B A LA CONSULTA

La campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA va començar el juny del 2013 i, des d'aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d'acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d'instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l'octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d'extensió del projecte, creant l'estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d'instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d'acord amb la legislació internacional. 

20/01/2014 - L’ANC Osona - Ripollès recull 13.991 instàncies del Signa un Vot per la Independència en dos dies

A nivell nacional es van recollir 234.481 instàncies

La recollida nacional es va fer els dies 11 i 12 de gener a més de 827 a nivel català

La campanya continua amb parades arreu del país i una segona recollida nacional prevista pels dies 22 i 23 de març

13.991 instàncies demanant la independència en dos dies. Aquest és el balanç de la recollida que dur a terme l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Osona i Ripollès el cap de setmana de l’11 i 12 de gener d’instàncies de la campanya Signa un Vot per la Independència. A Osona i Ripollès la recollida es va fer a gariebé tots els municipis. Uns resultats molt per sobre de les expectatives de l’organització tenint en compte el nombre de punts de recollides i les hores dedicades.

Tot i això, la campanya Signa un Vot per la Independència continua encara amb més força i, a més de les recollides periòdiques que hi ha arreu del territori, properament hi haurà punts de recollida fixes i s’ha previst un nou cap de setmana de recollida nacional els dies 22 i 23 de març.

El Pla B a la consulta
La campanya Signa un Vot per la Independència va començar el juny del 2013 i, des d’aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d’acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d’instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l’octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d’extensió del projecte, creant l’estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d’instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional. 

15/01/2014 - Primer aniversari de l’estelada al dipòsit de Santa Eugènia

Aprofitant el primer aniversari de la pintada d’una estelada gegant, l’ANC de Santa Eugènia de Berga, ha convocat una botifarrada als peus del dipòsit de Puigsacot. Serà al llarg del matí del dissabte dia 18 de gener. 

15/01/2014 - Dijous 16/01. Concentració al Parlament per donar suport a la Consulta

CONVOCATÒRIA DE L'ANC:

Aquest dijous 16 de gener el Ple del Parlament votarà la proposta dels partits que van acordar la data i la pregunta de la consulta sobre la independència, per demanar al Congrés dels Diputats la tramesa a la Generalitat de la competència per a poder convocar el referèndum.

Es tracta d'un pas més perquè els catalans puguem decidir el nostre futur com a poble aquest 2014, i és per això que convoquem una CONCENTRACIó A LES PORTES DEL PARLAMENT EL PROPER DIJOUS A LES 10:30 HORES. Cal que hi siguem com més gent millor per:

- Mostrar que la societat civil empeny de manera clara per tal que es pugui celebrar la consulta

- Donar suport als partits favorables al referèndum en les passes que hauran de dur a terme aquest any determinant

- Deixar clar a la vegada que aquest pas no pot ser una excusa per dilatar o aturar la convocatòria de la consulta. Entenem que els partits vulguin dotar-se d'arguments, però la celebració de la consulta ha de tirar endavant amb o sense permís de l'Estat espanyol.

EL PROPER DIJOUS A LES 10:30 HORES, TOTHOM AL PARC DE LA CIUTADELLA A LES PORTES DEL PARLAMENT!

DEMOSTREM QUE NO ENS ATURAREM FINS QUE PUGUEM DECIDIR EL NOSTRE FUTUR I, COM SEMPRE, FEM-HO AMB POSITIU!

ARA éS L’HORA!

#SíSí Sí A LA DEMOCRàCIA! Sí A LA INDEPENDèNCIA! 

12/01/2014 - Èxit de la recollida massiva de la campanya Signa un Vot a Osona i Ripollès

Èxit de la recollida massiva de Signa un Vot per la Independència que està duent a terme l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest cap de setmana. Malgrat que fins la setmana que ve no hi haurà xifres sobre el nombre d'instàncies recollides, s'han superat les expectatives de l'organització. A Osona i el Ripollès la recollida s’ha fet a més de 50 poblacions, en algunes d’elles en diversos punts del mateix municipi. S’ha comptat amb 175 apoderats i desenes de voluntaris. La recollida, però, continua endavant i les assemblees territorials seguiran fent parades.

L’intens cap de setmana va arrencar divendres amb la presentació de la campanya en diversos actes simultanis arreu del país, entre ells Vic. L’acte va desbordar previsions i l’Auditori Marià Vila d’Abadal de El Sucre es va quedar petit per acollir més de 300 persones que van omplir la sala.

La coordinadora del projecte a nivell nacional, Rosa Alentorn, ha destacat la “molt bona rebuda” de la campanya i la “tranquil•litat i normalitat” amb què s'ha viscut la recollida d'aquest cap de setmana, sense incidents remarcables. “Estem superant totes les previsions”, ha explicat la membre del Secretariat Nacional de l'ANC. Alentorn ha afegit que “això no s’acaba aquí” ja que continuen les parades i la recollida de signatures pel país , i ha anunciat ja que “hi haurà una segona recollida masiva de cara a la primavera”.

EL PLA B A LA CONSULTA

La campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA va començar el juny del 2013 i, des d'aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d'acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d'instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l'octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d'extensió del projecte, creant l'estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d'instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d'acord amb la legislació internacional. 

11/01/2014 - Més de 300 persones a la presentació de la campanya Signa un vot a Vic

L’Auditori Marià Vila d’Abadal de El Sucre de Vic es va quedar petit per presentar el Pla d’acció de l’Assemblea Nacional Catalana i la campanya Signa un vot aquest passat divendres. Més de 300 persones van omplir la sala en un acte que es va celebrar simultàniament a Barcelona, Girona, Lleida, Artés i Tortosa a més de Vic.

L’acte va comptar amb les intervencions de Sílvia Ventura, magistrada, qui va exposar, entre d’altres qüestions, la no vulneració de cap dret internacional amb una declaració unilateral d’independència, els percentatges necessaris per guanyar una consulta/referèndum o les possibles vinculacions d’una Catalunya independent amb Europa al marge de la Unió Europea; i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana a través vídeo streaming des de Barcelona. Noemí Morral i Marc Costa, membres del secretariat nacional van presentar el Pla d’acció 2014 de l’entitat i Santi Pons, president de la Junta Peticional Regional la campanya Signa un vot.
L’acte va donar el tret de sortida d’un cap de setmana molt intens amb una recollida massiva de vots arreu del país. Les assemblees locals i territorials han organitzat diversos punts de recollida. En el cas de Manlleu s’ha convocat una trobada de sisí’s amb estelada el dissabte a les 5 de la tarda a Can Puget.
Amb la campanya “Signa un Vot”, que es fonamenta jurídicament en el “dret de petició” reconegut a la Constitució i les lleis espanyoles, els ciutadans que hi vulguin participar signen una instància dirigida al Parlament de Catalunya on, per una banda, demanen que es celebri la consulta (donant per tant suport al “dret a decidir”), i per l’altra, manifesten que, en cas de no poder-se celebrar aquesta consulta per qualsevol motiu, pugui servir aquesta instància (vot) com a manifestació de la voluntat favorable del signant a que es pugui declarar la independència de Catalunya. És, per tant, un pla alternatiu per fer arribar al Parlament de Catalunya la voluntat (vot) dels catalans en cas que l’Estat Espanyol impedís una votació o consulta oficial.
Quan l’ANC va iniciar aquesta campanya l’estiu passat no hi havia encara “data i pregunta” per la consulta, i en les instàncies de “vot” es demana que la consulta es celebri el maig del 2014. Aquesta circumstància no s’ha modificat per part de l’ANC perquè, com han manifestat dirigents de la campanya “Signa un Vot”: “hem d’estar contents perquè ja tenim data i pregunta, però això no vol dir que tinguem encara la seguretat que la consulta es podrà fer. Si finalment es pot fer una consulta oficial, el tema de la data haurà quedat superat i el nostre Parlament no necessitarà utilitzar les instàncies de la campanya “Signa un Vot”, però hem d’estar preparats per si l’estat espanyol impedeix qualsevol tipus de consulta oficial, i és en aquest cas que seran absolutament vigents i necessàries les instàncies recollides en la campanya “Signa un Vot”, perquè serà l’única manera que tindrà el Parlament de Catalunya d’acreditar davant la comunitat internacional la voluntat del poble de Catalunya”.

Arxiu PDF: Horaris i punts de recollida de vots 

02/01/2014 - Presentació de la campanya Signa un vot i recollida massiva arreu del país

L’Assemblea Nacional Catalana inicia el proper cap de setmana, 10, 11 i 12 de gener, la fase de recollida general, a tot el país, de la campanya “Signa un Vot”, amb vuit actes de presentació simultanis a vuit ciutats de Catalunya, als que seguirà una recollida massiva de vots a tot Catalunya el dissabte i diumenge. Vic ha estat escollida com una d’aquestes ciutats, juntament amb Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa, Manresa i Tremp.

L’acte de presentació tindrà lloc simultàniament el proper divendres 10 de gener a les 19:30. A Vic l’acte se celebrarà a l'Auditori Marià Vila d'Abadal de El Sucre. Comptarà amb les intervencions de Sílvia Ventura, magistrada, qui exposarà, entre d’altres qüestions, la no vulneració de cap dret internacional amb una declaració unilateral d’independència, els percentatges necessaris per guanyar una consulta/referèndum o les possibles vinculacions d’una Catalunya independent amb Europa al marge de la Unió Europea; Xavier Boada, actor i membre del Consell Assessor en el paper de Rafel Casanova, fent la crida als voluntaris per la defensa de Barcelona; i Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. La intervenció de Forcadell serà a través de connexió per vídeo streaming des de Barcelona i per a totes les ciutats on se celebra l’acte de presentació. L’acte, també inclourà la presentació del Pla d’acció 2014 de l’entitat, serà també el tret de sortida d’un intens cap de setmana. Al llarg del dissabte i el diumenge hi haurà una recollida massiva de vots arreu del país i també a Osona i el Ripollès. Les assemblees locals i territorials han organitzat diversos punts de recollida. En el cas de Manlleu s’ha convocat una trobada de sisí’s amb estelada el dissabte a les 5 de la tarda a Can Puget.

Amb la campanya “Signa un Vot”, que es fonamenta jurídicament en el “dret de petició” reconegut a la Constitució i les lleis espanyoles, els ciutadans que hi vulguin participar signen una instància dirigida al Parlament de Catalunya on, per una banda, demanen que es celebri la consulta (donant per tant suport al “dret a decidir”), i per l’altra, manifesten que, en cas de no poder-se celebrar aquesta consulta per qualsevol motiu, pugui servir aquesta instància (vot) com a manifestació de la voluntat favorable del signant a que es pugui declarar la independència de Catalunya. És, per tant, un pla alternatiu per fer arribar al Parlament de Catalunya la voluntat (vot) dels catalans en cas que l’Estat Espanyol impedís una votació o consulta oficial.

Quan l’ANC va iniciar aquesta campanya l’estiu passat no hi havia encara “data i pregunta” per la consulta, i en les instàncies de “vot” es demana que la consulta es celebri el maig del 2014. Aquesta circumstància no s’ha modificat per part de l’ANC perquè, com han manifestat dirigents de la campanya “Signa un Vot”: “hem d’estar contents perquè ja tenim data i pregunta, però això no vol dir que tinguem encara la seguretat que la consulta es podrà fer. Si finalment es pot fer una consulta oficial, el tema de la data haurà quedat superat i el nostre Parlament no necessitarà utilitzar les instàncies de la campanya “Signa un Vot”, però hem d’estar preparats per si l’estat espanyol impedeix qualsevol tipus de consulta oficial, i és en aquest cas que seran absolutament vigents i necessàries les instàncies recollides en la campanya “Signa un Vot”, perquè serà l’única manera que tindrà el Parlament de Catalunya d’acreditar davant la comunitat internacional la voluntat del poble de Catalunya”.

Arxiu PDF: Horaris i punts de recollida de vots 

01/01/2014 - Punts de recollida de vots de la campanya Signa un Vot d'aquest cap de setmana

PUNTS DE RECOLLIDA DE VOTS D’AQUEST CAP DE SETMANA:

DISSABTE 4:

VIC: 10:00 – 13:30 a la Plaça Major a la parada del mercat setmanal (Casa Comella)

MANLLEU: 16:00 – 20:00, a la Plaça Fra Bernadí en el marc del Badanadal

FOLGUEROLES: 11:00 – 13:00 i 16:00 – 19:00, Sala de plens de l’Ajuntament

AIGUAFREDA: 11:00 – 14:00a la Plaça Major, en el marc dels actes de la Marató de TV3 que es van haver de suspendre. També hi haurà taller de fanalets independentistes.


DIUMENGE 5:

FOLGUEROLES: 11:00 – 13:00 i 16:00 – 19:00, Sala de plens de l’Ajuntament 

28/12/2013 - L’ANC Balenyà organitza un autocar per anar al partit de la selecció catalana

El proper dilluns 30 de desembre se celebrarà el tradicional partit de la selecció catalana de futbol, enguany contra la selecció de Cap Verd. Des de l’ANC de Balenyà s’organitza un autocar. El preu és de 25 euros i inclou el viatge i l’entrada (laterial) i la sortida serà a les 5 de la tarda des de Sagalés, davant tallers Renault.

Per a més informació i inscripcions: 680215631 o un correu a balenya-independent@hotmail.com. La data límit d’inscripcions és diumenge 29.