ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (301-315) de 548
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37

04/05/2014 - L'ANC inicia la campanya Declara’t a Catalunya per avançar cap a la Hisenda Pròpia

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat la campanya Declara’t a Catalunya, amb la que pretén potenciar que els ciutadans i empreses de Catalunya informin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) sobre les seves declaracions fiscals. En concret, l’objectiu de la iniciativa, emmarcada en la Via Catalana cap a la Hisenda Pròpia, és la de potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment.

La còpia de les declaracions s’han de presentar acompanyades d’una instància que es pot trobar declarat.assemblea.cat, la pàgina web de la campanya que conté tota la informació al voltant de la campanya Declara’t a Catalunya.

“Cal actuar i emprendre la Via cap a la Hisenda Pròpia”

Amb l’inici de la campanya, l’ANC ha fet públic un vídeo en què explica en què consisteix la iniciativa. L’espot aposta per “actuar i emprendre la Via cap a la Hisenda Pròpia” i recorda que “encara hem de seguir complint amb la hisenda espanyola”, però “ningú ens pot negar el dret a proporcionar la mateixa informació a l’ATC”. Una informació “vital per al funcionament d’una hisenda pròpia”.


+ info: www.youtube.com/watch?v=4fdPLFmlhFc

 

04/05/2014 - Vicent Partal presenta ‘A un pam de la independència’ a Sant Hipòlit

El proper dimecres 7 de maig a les 20:30h Vicent Partal presentarà el llibre ‘A un pam de la independència’ a Sant Hipòlit de Voltregà. L’acte tindrà lloc a l'escola d'adults al Passatge Parés, 31.

El llibre és la crònica del procés que porta des de la gestació de l’Estatut de 2006 fins a la situació actual, amb el sobiranisme en primer pla del debat a Catalunya. Partal, basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, també reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s'han produït recentment arreu del món, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec. I, en darrer terme, exposa el seu ideari sobre les característiques de la Catalunya independent que desitja i creu possible. La seva és una visió optimista i pràctica, convençuda que la independència de Catalunya no només és possible sinó que es produirà en el si de la Unió Europea. 

29/04/2014 - Xerrada de Jordi Bilbeny a Santa Eulàlia de Riuprimer

L'ANC Riuprimer organitza el proper diumenge 4 de maig a les 18 hores a la Casa de Cultura de Santa Eulàlia de Riuprimer, la conferència de l'escriptor i historiador Jordi Bilbeny "Recuperar el passat, qüestió d'Estat: com s'ha falsificat la descoberta catalana d'Amèrica". També es comptarà amb la participació del riuprimerenc Marcel Mañé, que exposarà les proves concloents que avalarien, segons diversos historiadors, el fet que el Quixot va ser traduït del català. 

21/04/2014 - 3r Aplec independentista del Collsacabra

Un any més, i ja és el tercer, el Collsacabra celebra l’Aplec independentista. Tindrà lloc el proper diumenge 27 d’abril al Mas el Puig de l’Esquirol. La jornada arrencarà amb un caminada que sortirà a les 9 del matí del mateix Mas i que farà una volta d’entre 10 i 12 quilòmetres.

A partir de les 12 del migdia hi haurà actuacions musicals amb la Coral Lorelei, els Havaneros de l’Esquirol fent versions de Raimon i alumnes de l’escola de música, entre d’altres. En el torn de parlaments destaca la presència de Ferran Civit, membre del secretariat nacional de l’ANC i un dels coordinadors de la Via Catalana. Tot seguit hi haurà un dinar. 

21/04/2014 - La campanya ‘Signa un vot’ arriba a l’Esclat de Malla

A partir d’aquest proper dissabte, 26 d’abril, setmanalment hi haurà un punt de recollida de vots a l’Esclat de Malla. El centre comercial i les assembles de Taradell, Tona, Seva, Balenyà i Malla han arribat a un acord per tal que cada dissabte es pugui fer recollida d’instàncies en el marc de la campanya Signa un vot.

El punt de recollida de vots serà els dissabtes de 11 a 14h i a les tardes de 18h a 20:30h. Cada dissabte, fins a finals de juny, anirà a càrrec d’una de les assemblees participants. El calendari establert és el següent:

26 abril ANC Taradell
3 maig ANC Tona
10 maig ANC Seva
17 maig ANC Balenyà (Hostalets)
24 maig ANC Malla
31 maig ANC Taradell
7 juny ANC Tona
14 juny ANC Seva
21 juny ANC Balenyà (Hostalets)
28 juny ANC Malla

Després d’aquest període les assemblees participants faran una valoració de la campanya i decidiran com continuar-la. Vista la bona recepció per part de la direcció de l’Esclat, des de l’ANC no es descarta fer campanyes semblants en d’altres establiments de la comarca.

Campanya ‘Signa un vot’

La campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA va començar el juny del 2013 i, des d'aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d'acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d'instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l'octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d'extensió del projecte, creant l'estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d'instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d'acord amb la legislació internacional. 

15/04/2014 - Continua el cicle de xerrades per a la gent gran

Continua el cicle de xerrades per a la gent gran. Dimarts 15 d'abril; 'Quin país volem? Catalunya: País d'acollida, diversitat i riquesa amb Roser Bermudo i José Medialdea. A les 5 de la tarda al Centre Cívic Montseny de Vic. 

10/04/2014 - Xerrada a Prats de Lluçanès per a la gent gran

El dimarts dia 8 van assistir una trentena de persones a la xerrada-col·loqui que es va celebrar a Prats de Lluçanès. Aquesta xerrada està inclosa dins del cicle de 3 xerrades més sobre Dret a Decidir; Catalunya País d’Acollida, Diversitat i; Poesia Patriòtica Catalana. L’objectiu d’aquesta, com de la resta de xerrades del cicle, és el de compartir amb la Gent Gran del territori, el coneixement de gent, com ells, que tenen clara l'opció òptima pel nostre país: la independència. Cal fer perdre la por i tenir informació objectiva, fer-los veure que la gent gran son una part imprescindible del procés. La resposta i implicació que donen és de generositat i compromís. 

10/04/2014 - L’ANC al Mercat del Ram de Vic

Aquest cap de setmana l’ANC Osona i l’ANC Vic seran molt presents al Mercat del Ram de Vic a través de diverses parades i punts de recollida de ‘Signa un vot’. Durant tot el mercat, de divendres a diumenge, al Passeig (Plaça Santa Clara), hi haurà una carpa de l’ANC Osona on, a més de poder signar el vostre vot, hi haurà venda de marxandatge i l’opció d’inscriure-us com a socis de l’Assemblea. A més a més, l’ANC Vic comptarà amb tres punts de recollida de vots: Plaça de l’estació, Casa Comella i rotonda de Can Barnoles. Aquests punts estaran oberts el dissabte de 10 a 14h i de 16 a 20h. El diumenge de 10 a 14h. 

02/04/2014 - II Concurs gastronòmic 'Posa l’estelada al plat’ a Torelló

El proper dissabte, 5 d’abril, l’ANC Vall del Ges celebra la segona edició del concurs ‘Posa l’estelada al plat’. Els participants han de portar, a la Plaça Nova de Torelló, un plat dolc, salat, fred o calent on hi aparegui l'estelada. Els plats es poden portar a la parada de l'Assemblea des de les 10 del matí fins a 2/4 de 12 i tots els elements del plat han se ser comestibles, inclosa l'estelada. El plat ha d'anar acompanyat d'un sobre on a fora hi posi el nom del plat i a dins el nom i el telèfon. El jurat, format per cuiners de la Vall del Ges, valorarà el gust, la presentació i l'originalitat.

Els guanyadors rebran un premi de part de l'ANC Vall del Ges. Un cop descobert el veredicte del jurant, hi haurà una degustació col.lectiva dels plats presentats.

El concurs s'emmarca en la botiga al carrer que se celebrarà al llarg de tot el dissabte a Torelló. 

31/03/2014 - II Assemblea General Ordinària al Tarraco Arena de Tarragona

El proper dissabte 5 d'abril tindrà lloc la nostra II Assemblea General Ordinària al Tarraco Arena de Tarragona.

Després de les notícies, informacions i esdeveniments que han anat succeint-se durant aquests darrers dies, és de vital importància omplir el Tarraco Arena dissabte. Visualitzar una Assemblea Nacional Catalana forta, unida i decidida és la millor resposta que podem oferir a tots els nostres adversaris.

En aquest sentit, us encoratgem a venir-hi i us recordem que és imprescindible que us hi inscriviu a través de l'aplicatiu del web https://assemblea.cat/?q=node/7161. Les inscripcions es poden fer fins el 4 d’abril.

L'Assemblea General no és oberta al públic en general. Només hi podeu assistir els associats membres de ple dret que, això, sí, podeu venir amb un acompanyant. Veient l'allau d'altes i de suports que s'han produït aquests últims dies, finalment, s'ha decidit permetre l'accés també dels membres de ple dret que s'han donat d'alta des del 15 de març de 2014.

Els que ja us heu inscrit i ara, posteriorment, vulgueu afegir-hi un acompanyant, no ho podreu fer a través de l'aplicatiu del web. Us donarà error. Heu de seguir aquest procediment:

Enviar un correu a web@assemblea.cat indicant el vostre nom i NIF. El procés serà que donarem de baixa la vostra inscripció perquè, tot seguit, pugueu tornar a inscriure-us de nou, aquesta vegada afegint-hi l'acompanyant.
Per qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres a través de coag@assemblea.cat.AUTOCARS DES D’OSONA


Els autobusos sortiran de Taradell a 3/4 de 7 del matí de la parada d'autobusos que hi ha arribant a Taradell per la carretera de Montrodon on hi ha una esplanada per poder deixar els cotxes. Es tornarà quan s'acabi l'assemblea i es preveu arribar entre les 6 i les 7 de la tarda.

El preu del bitllet d'anada i tornada és de 10 euros i els podeu adquirir a Can Vilaró, ctra. de Motrodon, 1 de Taradell (davant la Caixa de Pensions) fins el dimecres dia 2 d'abril. 

26/03/2014 - Comunicat de l'ANC sobre la Sentència del TC en relació a la impugnació de la Declaració de Sobirania

Comunicat del Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana respecte de la Sentència del Tribunal Constitucional de 25 de març de 2014 en relació amb la impugnació de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013.

En relació amb la Sentència dictada el 25 de març de 2014, el Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana declara:

1.- El poble català té la condició de subjecte polític i jurídic sobirà i, per tant, les decisions del Tribunal Constitucional espanyol sobre la nostra sobirania són irrellevants i inoposables a aquesta condició.

2.- La sobirania significa, per a nosaltres, poder decidir lliurement sobre els lligams que ens uneixin amb la resta de les nacions del món. Catalunya mai no ha renunciat al seu dret a decidir. Ni abans ni ara. Per tant, la Sentència del Tribunal Constitucional no canvia la situació.

3.- La Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013, del Parlament de Catalunya - legítim representant del poble català – va evidenciar que el poble de Catalunya té el dret a decidir el seu futur polític democràticament i en llibertat. L’Assemblea Nacional Catalana referma que la Consulta del 9 de novembre de 2014 és un objectiu fonamental i irrenunciable.

4.- El pronunciament del Tribunal Constitucional davant una declaració política trenca el principi de separació de poders i confirma la preocupant involució democràtica de l’Estat espanyol.

5.- Per a la salvaguarda dels drets del poble català, necessitem viure en un estat català sobirà al més aviat possible.Barcelona, 25 de març de 2014 

25/03/2014 - L’allau d’il·lusió i solidaritat continua: l’ANC supera els 30.000 socis

Entre membres de ple dret i simpatitzants i col·laboradors l’entitat arriba als 55.000 adherits. Més de 30.000 persones ja són membres de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

El passat divendres 14 de març eren més de 22.000 els membres de ple dret de l’entitat, i des d’aleshores l’allau de noves inscripcions no ha fet més de créixer: el dijous 20 de març se superaven els 25.000 i aquest dimarts 25 de març s’han superat els 30.000 a les dotze del migdia. En concret, l’entitat comptava a aquesta hora amb 30.131 membres de ple dret. Juntament amb els simpatitzants i col·laboradors, l’Assemblea ja arriba a les 55.000 persones adherides. 

20/03/2014 - L’Assemblea Nacional Catalana supera els 25.000 socis

· En total ja són 3.687 els nous associats inscrits des del passat divendres 14 de març

Més de 25.000 persones ja són membres de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). L’entitat ha arribat a aquesta xifra gràcies a l’espectacular resposta viscuda arran dels atacs que ha rebut els darrers dies. De fet, l’allau de noves inscripcions no para de créixer i aquest dijous 20 de març ja s’havien inscrit a l’ANC 1.887 persones fins a les set de la tarda com a membres de ple dret, i 1.358 com a simpatitzants o col·laboradors. A nivell d'Osona, des del passat divendres 14 de març, ja s'han sumat gairebé 100 socis nous i el ritme no para de créixer.

L’ANC ha viscut un espectacular increment d’inscripcions des del divendres passat, però el gran salt l’ha fet a partir d’aquest dimarts 19 de març, en què més de 1.200 persones van inscriure’s al llarg del dia com a membres de ple dret. 1.021 persones van inscriure’s com a simpatitzants o col·laboradors.

En total, des del passat divendres 14 de març fins avui dijous 20 de març a les 19:00 hores, 3.687 persones s’han fet socis de l’ANC, mentre que 2.785 s’han fet col·laboradors o simpatitzants. 

16/03/2014 - Osona i el Ripollès es bolquen en la segona recollida massiva de vots

En aquesta ocasió, l’AMI i l’ANC impulsen conjuntament la campanya ‘Signa un Vot per la independència’

Ambdues comarques comptaran, el 22 i 23 de març, amb punts de recollida de vots en més de 40 municipis


Després de l’èxit de la primera recollida massiva de vots el passat mes de gener, aquest proper cap de setmana, 22 i 23 de març, se celebra la segona. En aquesta ocasió l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha sumat a la campanya impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Les dues entitats han acordat unir forces per tal que la campanya Signa un Vot per la Independència faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret de Petició.

Osona i Ripollès comptarà multitud de punts de recollida que inclouen places, mercats, actes diversos i també nombrosos espais municipals cedits pels ajuntaments. A més, diverses poblacions han organitzat diferents activitats per motivar la participació. Per exemple, a Balenyà el dissabte es podrà veure Càsting, un espectacle còmic; el diumenge hi haurà sardanes patriòtiques amb la Cobla Lluïsos i el cap de setmana es complementarà amb una exposició d’auques independentistes de Joan Vilamala. A Roda de Ter, el diumenge hi haurà una botifarrada popular a la Plaça Major, a Santa Eugènia de Berga una tast de vins catalans el divendres o una xerrada a Tona el divendres.

La campanya Signa un vot per la independència es basa en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya.

Aquesta segona recollida intensiva, i gràcies a l’acord entre l’ANC i l’AMI, preveu superar els 1.000 punts de recollida arreu del país i arribar al 98’5% de la població. Les dues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.

Arxiu PDF: Consulta els punts de recollida 

15/03/2014 - Xerrada ” VIA CATALANA” al Casal de la Gent Gran de Torelló

Aquest dimecres es va realitzar la xerrada ” VIA CATALANA” al Casal de la Gent Gran de Torelló, a càrrec de Jaume Busquets, col·laborador de l’ANC i membre del Casal de la Gent Gran de la Rambla de Vic. Amb una emotivitat que es va viure en tota la conferència, es van anar desgranant aquells trets que com a País ens fa ser Poble d’acollida, oportunitat i tenacitat; amb una voluntat de ser, des de l’actitud d’escolta i respecte i amb el punt de tossuderia que ens fa ser una Catalunya “Rica, Alegre, Neta i Gloriosa Pàtria”; contrapunt a l’últim vers d’Espriu del “Càntic del Temple” que el Sr. Busquets portava com a final del seu guió de la conferència, i que considera que estem més a prop de viure.