ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (301-315) de 538
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

26/03/2014 - Comunicat de l'ANC sobre la Sentència del TC en relació a la impugnació de la Declaració de Sobirania

Comunicat del Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana respecte de la Sentència del Tribunal Constitucional de 25 de març de 2014 en relació amb la impugnació de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013.

En relació amb la Sentència dictada el 25 de març de 2014, el Comitè Permanent de l’Assemblea Nacional Catalana declara:

1.- El poble català té la condició de subjecte polític i jurídic sobirà i, per tant, les decisions del Tribunal Constitucional espanyol sobre la nostra sobirania són irrellevants i inoposables a aquesta condició.

2.- La sobirania significa, per a nosaltres, poder decidir lliurement sobre els lligams que ens uneixin amb la resta de les nacions del món. Catalunya mai no ha renunciat al seu dret a decidir. Ni abans ni ara. Per tant, la Sentència del Tribunal Constitucional no canvia la situació.

3.- La Declaració de sobirania i del dret a decidir del Poble de Catalunya, de 23 de gener de 2013, del Parlament de Catalunya - legítim representant del poble català – va evidenciar que el poble de Catalunya té el dret a decidir el seu futur polític democràticament i en llibertat. L’Assemblea Nacional Catalana referma que la Consulta del 9 de novembre de 2014 és un objectiu fonamental i irrenunciable.

4.- El pronunciament del Tribunal Constitucional davant una declaració política trenca el principi de separació de poders i confirma la preocupant involució democràtica de l’Estat espanyol.

5.- Per a la salvaguarda dels drets del poble català, necessitem viure en un estat català sobirà al més aviat possible.Barcelona, 25 de març de 2014 

25/03/2014 - L’allau d’il·lusió i solidaritat continua: l’ANC supera els 30.000 socis

Entre membres de ple dret i simpatitzants i col·laboradors l’entitat arriba als 55.000 adherits. Més de 30.000 persones ja són membres de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

El passat divendres 14 de març eren més de 22.000 els membres de ple dret de l’entitat, i des d’aleshores l’allau de noves inscripcions no ha fet més de créixer: el dijous 20 de març se superaven els 25.000 i aquest dimarts 25 de març s’han superat els 30.000 a les dotze del migdia. En concret, l’entitat comptava a aquesta hora amb 30.131 membres de ple dret. Juntament amb els simpatitzants i col·laboradors, l’Assemblea ja arriba a les 55.000 persones adherides. 

20/03/2014 - L’Assemblea Nacional Catalana supera els 25.000 socis

· En total ja són 3.687 els nous associats inscrits des del passat divendres 14 de març

Més de 25.000 persones ja són membres de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). L’entitat ha arribat a aquesta xifra gràcies a l’espectacular resposta viscuda arran dels atacs que ha rebut els darrers dies. De fet, l’allau de noves inscripcions no para de créixer i aquest dijous 20 de març ja s’havien inscrit a l’ANC 1.887 persones fins a les set de la tarda com a membres de ple dret, i 1.358 com a simpatitzants o col·laboradors. A nivell d'Osona, des del passat divendres 14 de març, ja s'han sumat gairebé 100 socis nous i el ritme no para de créixer.

L’ANC ha viscut un espectacular increment d’inscripcions des del divendres passat, però el gran salt l’ha fet a partir d’aquest dimarts 19 de març, en què més de 1.200 persones van inscriure’s al llarg del dia com a membres de ple dret. 1.021 persones van inscriure’s com a simpatitzants o col·laboradors.

En total, des del passat divendres 14 de març fins avui dijous 20 de març a les 19:00 hores, 3.687 persones s’han fet socis de l’ANC, mentre que 2.785 s’han fet col·laboradors o simpatitzants. 

16/03/2014 - Osona i el Ripollès es bolquen en la segona recollida massiva de vots

En aquesta ocasió, l’AMI i l’ANC impulsen conjuntament la campanya ‘Signa un Vot per la independència’

Ambdues comarques comptaran, el 22 i 23 de març, amb punts de recollida de vots en més de 40 municipis


Després de l’èxit de la primera recollida massiva de vots el passat mes de gener, aquest proper cap de setmana, 22 i 23 de març, se celebra la segona. En aquesta ocasió l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’ha sumat a la campanya impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Les dues entitats han acordat unir forces per tal que la campanya Signa un Vot per la Independència faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret de Petició.

Osona i Ripollès comptarà multitud de punts de recollida que inclouen places, mercats, actes diversos i també nombrosos espais municipals cedits pels ajuntaments. A més, diverses poblacions han organitzat diferents activitats per motivar la participació. Per exemple, a Balenyà el dissabte es podrà veure Càsting, un espectacle còmic; el diumenge hi haurà sardanes patriòtiques amb la Cobla Lluïsos i el cap de setmana es complementarà amb una exposició d’auques independentistes de Joan Vilamala. A Roda de Ter, el diumenge hi haurà una botifarrada popular a la Plaça Major, a Santa Eugènia de Berga una tast de vins catalans el divendres o una xerrada a Tona el divendres.

La campanya Signa un vot per la independència es basa en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya.

Aquesta segona recollida intensiva, i gràcies a l’acord entre l’ANC i l’AMI, preveu superar els 1.000 punts de recollida arreu del país i arribar al 98’5% de la població. Les dues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.

Arxiu PDF: Consulta els punts de recollida 

15/03/2014 - Xerrada ” VIA CATALANA” al Casal de la Gent Gran de Torelló

Aquest dimecres es va realitzar la xerrada ” VIA CATALANA” al Casal de la Gent Gran de Torelló, a càrrec de Jaume Busquets, col·laborador de l’ANC i membre del Casal de la Gent Gran de la Rambla de Vic. Amb una emotivitat que es va viure en tota la conferència, es van anar desgranant aquells trets que com a País ens fa ser Poble d’acollida, oportunitat i tenacitat; amb una voluntat de ser, des de l’actitud d’escolta i respecte i amb el punt de tossuderia que ens fa ser una Catalunya “Rica, Alegre, Neta i Gloriosa Pàtria”; contrapunt a l’últim vers d’Espriu del “Càntic del Temple” que el Sr. Busquets portava com a final del seu guió de la conferència, i que considera que estem més a prop de viure. 

11/03/2014 - L’AMI i l’ANC acorden impulsar conjuntament la campanya ‘Signa un Vot per la independència’ a Osona i el Ripollès

Més de 40 alcaldes i regidors han assistit a l'acte celebrat a Sant Quirze de Besora

Ambdues entitats fan un pas endavant amb la nova recollida intensiva d’instàncies dels propers 22 i 23 de març on hi haurà 1.000 punts situats arreu del paísL’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han acordat unir forces per tal que la campanya Signa un Vot per la Independència faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició.

Així ho han anunciat avui, en un acte al que han assistit més de 40 alcaldes i regidors, l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, l’alcalde de Sant Pere de Torelló Jordi Fàbrega (en representació de l’AMI), i el president de la Junta Peticional Regional d’Osona i el Ripollès de la campanya “Signa un Vot” (en representació de l’ANC), Santi Pons, en una roda de premsa en què s’han fet públic els detalls de l’acord a les comarques de l’Osona i el Ripollès. Aquest acord es visualitzarà especialment amb la nova recollida intensiva d’instàncies del proper 22 i 23 de març, i en què les dues entitats preveuen posar a disposició dels ciutadans de la majoria de les poblacions de les dues comarques.

L’acord suposarà que la campanya, -basada en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l’AMI, permetent arribar a més punts dels territori i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixes. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

Durant l'acte, Rosa Vestit ha indicat que "ja s'ha fet molta feina, però no n'hi ha prou, perquè hem de demostrar que ens ho creiem i que anem plegats". Per la seva banda,Jordi Fàbrega ha recordat que "el fet que siguem tants avui denota que, malgrat la diversitat política, hi ha l'estratègia d'arribar a la independència a través dels municipis, i que si l'estat espanyol vol impedir la consulta, és bo que hi hagi un pla B". I per Jordi Munell, "hem de col.laborar junts, ajuntaments i societat civil, en campanyes com aquesta, i que els ciutadans vegin que aquesta iniciativa està respaldada pel seu consistori". Finalment, el representant de l'ANC, Santi Pons, ha explicat que el passat 11 i 12 de gener es van recollir 14.000 signatures en ambdues comarques i que esperen tenir punts de recollida en 73 municipis.

Respecte la propera recollida intensiva, l’acord entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98’5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència d’alguna de les dues entitats. En aquest sentit, gràcies a l’acord, les dues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats. 

08/03/2014 - Carme Forcadell: 'L'única sortida digna d'aquest país és la independència'

El Teatre Cirvianum de Torelló es va quedar petit aquest passat divendres per escoltar la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, en el marc d’una acte promogut per l’ANC Vall del Ges en reconeixement a la població de la vall per la implicació que mostren en la tasca que desenvolupa l’entitat.
L’acte, conduit per Roger de Gràcia, va comptar amb les intervencions de Jordi Pairó, coordinador de l’ANC Vall del Ges qui va agrair el suport i la col•laboració de la població de la vall en tots els actes promoguts per l’Assemblea i també amb l’actriu Marina Comas. La projecció d’un vídeo que recull la participació de la Vall del Ges a la Via Catalana va servir d’homenatge i agraïment.
Finalment, Carme Forcadell va pujar a l’escenari on entre d’altres, va destacar que "el poble català fa possible allò que sembla impossible" i que "el nostre adversari és el govern espanyol, no el poble espanyol". Forcadell va advertir de les pressions que es patiran a partir d’ara i defensant que "l'única sortida digna d'aquest país és la independència" va demanar als assistents "coratge, valentia i capacitat de resistència".
L’acte es va tancar amb la interpretació per part del a Coral Lloriana Jove del Cant de la Senyera i el Cant dels Segadors. 

03/03/2014 - L’ANC i l’AMI acceleren la campanya del Signa un Vot per “arribar a tothom” fins l’Onze de Setembre

· Les dues entitats anuncien que a la recollida intensiva d’instàncies dels propers 22 i 23 de març hi haurà 1.000 punts situats arreu del país


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han acordat unir forces per tal que la campanya Signa un Vot per la Independència faci un salt qualitatiu que permeti arribar amb més força a tota aquella gent que vol exercir el Dret Fonamental de Petició. Ho han anunciat aquest matí la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i la coordinadora del projecte, Rosa Alentorn, en una roda de premsa en què s’han fet públic els detalls de l’acord, que es visibilitzarà especialment amb la nova recollida intensiva d’instàncies del proper 22 i 23 de març, i en què les dues entitats preveuen arribar al miler de punts de recollida.

L’acord suposarà que la campanya, -basada en la recollida d’instàncies per demanar al Parlament la convocatòria d’una consulta sobre la independència i, en cas que aquesta no sigui possible, que declari la independència de Catalunya- compti amb el suport logístic dels municipis de l’AMI, permetent arribar a més punts dels territori i amb més força. A més, es promourà l’aprovació de mocions de suport a la iniciativa als plens dels ajuntaments i es cercaran punts de recollida fixes. L’acord institucionalitza també la iniciativa i referma el municipalisme com a actor destacat de l’actual procés polític que viu el país.

Respecte la propera recollida intensiva, l’acord entre l’ANC i l’AMI permetrà, a més de superar els 1.000 punts de recollida, arribar al 98’5% de la població del país. En concret, a 818 dels 969 municipis catalans hi ha la presència d’alguna de les dues entitats. En aquest sentit, gràcies a l’acord, les dues entitats preveuen arribar a 300 municipis més respecte la passada recollida intensiva, amb la previsió que se superin els 3.500 apoderats.

Forcadell ha afirmat que amb l’acord “la potencialitat de la campanya augmenta de manera exponencial”, i ha destacat la importància estratègica del Signa un Vot ja que, tot i que l’ANC considera irrenunciable la celebració de la consulta, cal estar preparats per qualsevol escenari i, per tant, és imprescindible “arribar a tothom perquè signi aquesta instància”. Forcadell també ha informat que la recollida s’allargarà fins aquest Onze de Setembre, “en què els catalans tornarem a sortir pacíficament i massiva al carrer”.

Per la seva banda, Josep Maria Vila d’Abadal ha destacat que “les entitats municipalistes ja estan preparades per donar suport actiu a tot el procés”, i ha considerat la participació de l’AMI a la campanya com un “moment clau en aquest procés per la total implicació i col·laboració entre l’àmbit públic municipalista i el de la ciutadania”. El president de l’AMI ha afegit que “totes les actuacions que es facin estaran dins de la legalitat vigent i emparant-nos en les competències pròpies del municipis”. 

03/03/2014 - Sabotatge a l'estelada de Sant Julià de Vilatorta

La matinada del passat 26 de febrer es va produir un nou robatori d'estelada a Osona. En aquest cas va ser a Sant Julià de Vilatorta. Un cop més es va serrar el pal i va desaparèixer l'esltelada que hi onejava.

Aquest robatori se suma a altres de semblants com va ser el cas de Roda de Ter, Tona o Balenyà entre d'altres.

 

02/03/2014 - Carme Forcadell a Torelló

L'ANC La Vall del Ges organitza, pel proper dia 7 de març de 2014 al teatre Cirvianum de Torelló, un acte on intervendrà Carme Forcadell, presidenta de l'ANC.

L'acte serà presentat per en Roger de Gràcia i també comptarà amb la participació de la torellonenca Marina Comas, així com l'actuació de la Coral Lloriana Jove.

L'assistència és lliure i les places limitades a l'aforament del teatre, per la qual cosa és podran recollir les invitacions gratuïtes a diversos punts de La Vall del Ges. 

25/02/2014 - 17:14 L’HORA DEL POBLE

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: 17:14 L’HORA DEL POBLE
'Com vam fer la via catalana'

L’acte tindrà lloc el dimarts 25 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Biblioteca de Sant Hipolit de Voltregà

Amb les intervencions de:
Joan Serra (coautor del llibre)
Ferran Civit (coordinador de la via)


Al fi nalitzar l’acte hi haurà coca amb llonganissa 

23/02/2014 - NOVA SABA PER AL PI DE LES 3 BRANQUES

El proper diumenge, dia 23 de febrer de 2014, les assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Folgueroles i de Berga duen a terme un acte d’agermanament donant la benvinguda al plançó del Pi de les Tres Branques que trasplantaran als Prats de la Damunt, prop de l’ermita del mateix nom d’aquest municipi osonenc. El plançó procedeix del Pla de Campllong, al Berguedà, on hi ha el Pi de les Tres Branques original, aquell que fa més d’un segle Jacint Verdaguer va convertir en un símbol de la pàtria i de la unió dels pobles de parla catalana.

L’acte començarà a les onze del matí, amb el soterrament a les arrels del pi d’una urna que contindrà els desitjos que tothom que vulgui haurà pogut lliurar en els dies previs als seus promotors. A continuació intervindran els portaveus de les dues assemblees locals de l’ANC i en Jaume Marfany, vicepresident de l’entitat, i s’hissarà una estelada al cim de la nova asta alçada al costat de l’arbre. L’acte es clourà amb el Cant dels Segadors.

El passat mes de juliol es va dur a terme la primera part d’aquest projecte, amb la participació de l’assemblea de Folgueroles en l’aplec anual de Campllong.

Participen en el projecte, a més de l’ANC, els ajuntaments de Castellar del Riu i de Folgueroles, Amics de Verdaguer, la Fundació Jacint Verdaguer, l’escola Mossèn Cinto i altres entitats folguerolenques. 

12/02/2014 - La televisió polonesa enregistra un reportatge a Osona

Coincidint amb el desè aniversari de l'accés de Polònia a la UE, la cadena de televisió polonesa TVN, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Exteriors de Polònia, està preparant una sèrie de reportatges de 25 minuts cadascun sobre 40 ciutats i països de la UE i basat en entrevistes a personalitats de cada país.

Aquesta setmana el Sr. Marek Osiecimski, periodista de la cadena polonesa, és a Catalunya per tal de fer un retrat transversal de la manera en que la societat catalana viu el procés cap a la independència i parlar-ne amb polítics, empresaris, pagesos, economistes, científics i societat civil en general.

El dijous dia 13 de febrer serà a la comarca d'Osona per entrevistar-se amb Eudald i Ramon Sentmartí de l’explotació agrària El Folcs de Malla, Mònica Hornowska de la ciutat polonesa de Gdnask que viu i treballa a la comarca, l’alpinista Ferran Latorre que actualment està fent els catorze 8.000 i que va treballar durant molts anys al programa “Al filo de lo imposible” de TVE, i Milford Edge que dirigeix l’escola d’anglès “Your Way”. També assistirà a la presentació del llibre “FEM VIA” a les 19:30 a la llibreria Abacus del número 8 del Portal de la Rambla.

La cadena TVN pertany al Grup ITI, que és considerat com el principal conglomerat mediàtic del país.

+ info: www.tvn24.pl/tu-europa,94,m/tu-europa-nowy-program-w-tvn24,392836.html

 

09/02/2014 - Presentació del llibre FEM VIA! a Vic

Aquest proper dijous 13 de febrer, a 2/4 de 8 del vespre, tindrà lloc la presentació del llibre FEM VIA! a la llibreria Abacus de Vic. L’acte, organitzat per Abacus Cooperativa, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Editorial La Mansarda, comptarà amb les intervencions d’Ignasi Termes, membre del secretariat Nacional de l’ANC i un dels coordinadors de la Via Catalana i Santi Pons, membre de la coordinadora comarcal de l’ANC Osona.

El llibre compta, ordenades per comarques, de sud a nord, amb més de 500 fotografies que rememoren alguns instants de la gran mobilització del passat 11 de setembre. Amb pròleg de Carme Forcadell, el llibre transcriu els comentaris inèdits de persones reconegudes del país, com Josep M. Espinàs, Juanjo Puigcorbé, Patrícia Gabancho, Albert Sanchez Piñol, Jaume Cabré, Jordi Pujol, Montserrat Carulla, Muriel Casals, Salvador Cardús, Núria Feliu, entre molts d’altres; que reflexionen sobre la seva vivència d’aquell dia. 

09/02/2014 - Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)

Aquest proper dimecres, 12 de febrer, el Teatre La Catòlica de Sant Hipòlit de Voltregà acollirà l’acte ‘Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)’. L’acte tindrà lloc al es 20:30 i està organitzat per l’ANC Voltreganès.

Els historiadors Jaume Sobrequés (Catedràtic emèrit d’Història de Catalunya de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya) i Lluís Duran (Doctor en historia contemporània per la Universitat de Barcelona) aproparan d’una manera molt planera el Simposi Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014), que es va celebrar a Barcelona, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans els dies 12, 13 i 14 de desembre del 2013, i donaran resposta a les preguntes: Hem estat mai independents?; Com ha estat aquesta independència? o Com i quina ha estat l’opressió que hem rebut?. Al final de la seva exposició i haurà un ampli debat amb els assistents. La presentació anirà a càrrec d’en Peyu. L’acte forma part dels actes de commemoració dels Fets de la Gleva 1714.