L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en pràctica aquest dimarts la campanya Declara’t a Catalunya, amb la que pretén potenciar que els ciutadans i empreses de Catalunya informin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) sobre les seves declaracions fiscals. Diversos representants de l’ANC han fet el pas aquest matí a l’Oficina de Tributs de Catalunya situada al carrer Mejía Lequerica, 12, a Barcelona, per dur a terme els tràmits per lliurar la seva informació fiscal, de manera presencial i telemàtica.
Ho han fet el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, els membres del Secretariat Marcel Padrós i Andreu Porta, i els membres de la sectorial d’economistes, Xavier Vidal i David Ros. Marfany ha destacat que la campanya és una “eina més per a col·laborar en la creació de la Hisenda Pròpia”. Vidal, per la seva banda, ha explicat la importància del projecte, que permet que els ciutadans donin informació d’especial importància per a l’ATC, i ha destacat que la “Hisenda Pròpia és una estructura d’estat absolutament imprescindible i els ciutadans també podem ajudar a reforçar-la”. “De la mateixa manera –ha afegit- que hem estat capaços de sortir al carrer 1.500.000 persones pacíficament, i de fer una cadena humana de 400 quilòmetres, també som els primers que lliurem la nostra informació fiscal abans que ens la demanin”.
Com Declarar-se a Catalunya
L’objectiu de la iniciativa és la de potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment. Es tracta, doncs, de la Via Catalana cap a la Hisenda Pròpia.
Gràcies al conveni que ha signat l’Agència Tributària amb les Diputacions s’ha creat la Xarxa de Tributs de Catalunya que ha permès passar de les 4 oficines que hi havia originàriament –una per província- a les 83 que hi ha actualment (es poden consultar a www.tributs.cat )
El lliurament de la informació fiscal es pot fer de dues maneres:
- Lliurament presencial: Un cop localitzada l’oficina més propera hi ha a declarat.assemblea.cat un document autoeditable per escriure les dades, se n’imprimeixen dues còpies i es lliuren al registre juntament amb una còpia de la declaració , on segellaran una còpia del full imprès com a comprovant de la presentació.
- Lliurament per internet: Per a poder fer la presentació telemàtica cal acreditar-se, per certificat digital, o amb un lector de DNI amb xip, o bé anant a la oficina més propera de la Xarxa de tributs amb el DNI i demanar un codi de verificació que servirà durant 48 hores per a fer la presentació.
Per a presentar les declaracions de Renda del 2013 hi ha de termini fins el desembre del 2014.
+ info: www.declarat.assemblea.cat
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest matí la campanya “The world meets Catalonia”, un projecte inèdit que vol fer conèixer la realitat de Catalunya a persones d’arreu del món de manera directa, presencial i participativa.
L’activitat tindrà lloc el cap de setmana de l’11 al 13 de juliol i consistirà en l’acolliment de persones de països d’arreu del món a diferents llars catalanes de les comarques de Girona i Osona. Més endavant està previst repetir l’activitat en altres comarques de Catalunya.
Els ciutadans catalans, persones individuals o famílies, que participin en aquesta iniciativa hostatjaran a casa seva a una o més persones de fora de Catalunya. Els participants catalans es faran càrrec de l’allotjament de les persones convidades, així com de la manutenció i de tots els desplaçaments durant l’estada.
Segons han explicat en roda de premsa els membres del comitè organitzador del projecte i membres de l’ANC, Dolors Lloveras, Eduard Casas i Carme Renedo, l’objectiu és que els convidats puguin conèixer de primera mà el procés que es viu a Catalunya de la mà de ciutadans catalans, i que posteriorment puguin difondre aquesta experiència als seus llocs d’origen: familiars, amics, xarxes socials, entorn laboral, associacions, etc.
Per tal que aquest guiatge sigui més fructífer, des de l’organització s’ajustaran al màxim possible les afinitats, edats i habilitats lingüístiques dels participants catalans amb els acollits. En aquest sentit, en el procés d’inscripció es demana als voluntaris catalans que indiquin els coneixements d’idiomes, l’edat i el camp professional, d’estudi o d’aficions. Així mateix, es demanen les possibilitats d’acolliment, tant pel que fa a disponibilitat de llits com d’adaptació de la llar (per a bebès o persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres).
D’altra banda, les assemblees exteriors de l’ANC seran les encarregades de col·laborar en la cerca de persones d’arreu que vulguin participar en l’experiència (empresaris, treballadors, periodistes, artesans, blocaires, escriptors, artistes...). Qualsevol persona de fora que tingui curiositat i estigui interessada en conèixer Catalunya en primera persona és convidada a participar-hi.
Inscripció oberta
Durant la presentació d’aquest matí al Col·legi de Periodistes de Catalunya a Girona, s’ha presentat el web de la campanya: www.worldmeetscatalunya.cat. El lloc reuneix la informació sobre el programa i inclou el formulari per introduir totes les dades necessàries per a inscriure-s’hi, tant per a les llars acolllidores de les comarques de Girona i Osona, com per als convidats.
Acte central a Girona
El mateix cap de setmana de l’11 al 13 de juliol s’està preparant un gran acte a la ciutat de Girona, organitzat pel diari El Punt Avui i la col·laboració de l’ANC, AMI, i Òmnium Cultural. Al sí d’aquest cap de setmana, es farà un acte central de la campanya que comptarà amb l’assistència de tots els convidats estrangers i tots els seus amfitrions.
Els participants a “The world meets Catalonia” tindran, d’aquesta manera, una bona oportunitat per viure un acte participatiu en favor de les llibertats civils i la democràcia.
+ info: www.worldmeetscatalunya.cat
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet públic avui el manifest del seu posicionament respecte les eleccions europees del 25 de maig. En roda de premsa celebrada a la seu de l'ANC, la presidenta de l'entitat, CARME FORCADELL, i els membres del Secretariat Nacional PERE PUGèS i NOEMí MORRAL han fet una crida als sobiranistes a votar; i a fer-ho per les opcions que defensen la consulta del 9 de novembre (CiU, ERC i ICV-EUiA).
Forcadell ha remarcat que “LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE COMENçA EL 25 DE MAIG”, i ha assegurat que “NECESSITEM REPRESENTANTS QUE EXPLIQUIN QUE EXERCIREM EL DRET A L’AUTODETERMINACIó”. “EUROPA ENS MIRA”, ha afegit Forcadell, que ha considerat “PARADOXAL” que al debat de candidats europeus es parlés sobre els processos polítics existents a Escòcia i a Catalunya; mentre que al debat entre els principals candidats espanyols no se'n fes referència. “NOSALTRES ESTEM EN CAMPANYA ELECTORAL”, ha conclòs Forcadell, fent referència a la mobilització de les assemblees territorials per impulsar la participació d'unes eleccions amb un molt baix percentatge de vots.
En aquest sentit, Morral ha remarcat que es repartiran díptics informatius animant a la participació arreu del país i ha remarcat la importància que per a l'ANC té la internacionalització del procés; posant com a exemple la campanya "The World meets Catalonia", presentada aquest matí en roda de premsa a Girona.
Pugès, per la seva banda, ha explicat les negociacions que ha mantingut l'ANC durant mesos per tal d'aconseguir una candidatura unitària, primer, i aconseguir que els partits incorporessin al seu programa uns punts “IRRENUNCIABLES”, explicats a la Declaració de Febrer. “L’ACTUACIó UNITàRIA EN AQUESTS PUNTS PROGRAMàTICS S’HA ACONSEGUIT AMB ESCREIX I ENS HEM DE FELICITAR”, ha conclòs Pugès.
El manifest aprovat pel Secretariat Nacional de l'ANC crida a “DESBORDAR LES URNES AMB UN MISSATGE SOCIALMENT PLURAL, PERò NACIONALMENT CLAR I UNITARI: VOTAREM LA NOSTRA LLIBERTAT EL 9 DE NOVEMBRE”
Aquest passat dissabte, a Tortosa, el nou Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana va reelegir Carme Forcadell com a presidenta de l'entitat. La nova direcció de l'ANC manté com a vicepresident Jaume Marfany i compta amb dues noves incorporacions: Antoni Morral com a secretari, en substitució de Jordi Martínez, i la manlleuenca Núria Guillaumes com a tresorera, substituint Oriol Sallas.
Núria Guillaumes està implicada amb l’ANC des dels seus inicis. Primerament des de l’Assemblea local de Manlleu i posteriorment des de la coordinadora comarcal d'Osona. Aquest és el segon any que forma part del Secretariat Nacional.
A nivell osonenc, també formen part del secretariat nacional Marc Costa i Noemí Morral.
L’ANC Vic ja fa mesos que compta amb diversos punts habituals i un de fix en el marc de la campanya Signa un vot. Aquest mes de maig a més, intensifica la recollida posant especial atenció en col•lectius de gent gran i de joves, entre d’altres.
Llista de punts de recollida;
- Dimecres 14 de maig. De 13 a 18 h, davant el Recinte Firal el Sucre
- Dimecres 15 de maig. De 10 a 13 h i de 17 a 19 h. c/ Dr. Fleming, davant IES Vic
- Divendres 16 de maig. De 10 a 13 h. c/ Rector de Vallfogona, davant IES La Plana
- Divendres 16 de maig. De 10 a 13 h. Av. Olímpia, davant IES Jaume Callís
- Divendres 16 de maig. De 16 a 20 h. Local de la Rambla dels Montcada, núm. 2
- Dissabte 17 de maig. De 10 a 13 h. Casa Comella, a Plaça durant el Mercat.
- Dissabte 17 de maig. De 10 a 13 h. Plaça Santa Clara, xamfrà amb c/ Manlleu, durant el Mercat
- Dilluns 19 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Miramarges, c/ Sagrada Família, 7
- Dilluns 19 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Torre dels Frares, c/ de la Laura, 13
- Dimarts 20 de maig. De 10 a 13 h. Casa Comella, a Plaça durant el Mercat.
- Dimarts 20 de maig. De 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Rambla Sant Domènec, núm. 24, davant Arts i Oficis
- Dijous 22 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Miramarges, c/ Sagrada Família, 7
- Dijous 22 de maig. De 10 a 13 h i de 15 a 18 h. Universitat de Vic, Campus Torre dels Frares, c/ de la Laura, 13
- Dissabte 24 de maig. De 10 a 13 h. Casa Comella, a Plaça durant el Mercat.
- Dissabte 24 de maig. De 10 a 13 h i de 16 a 20 h. Plaça dels Màrtirs
Campanya ‘Signa un vot’
La campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA va començar el juny del 2013 i, des d'aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d'acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d'instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l'octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d'extensió del projecte, creant l'estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d'instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d'acord amb la legislació internacional.
· Els comicis han comptat finalment amb una participació de 7.296 persones a nivell nacional
· Carme Forcadell ha estat la candidata més votada amb 6.905 vots
Un total de 7.296 membres de ple dret de l’ANC van participar a les eleccions del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) del passat 10 de maig. Així ho confirmen els resultats definitius que ha proclamat la Junta Electoral; que determinen que l’actual presidenta de l’entitat, CARME FORCADELL, ha estat la candidata més votada amb 6.905 vots. La segueixen l’actual vicepresident, JAUME MARFANY, amb 4.835 vots; FERRAN CIVIT, amb 4.821; IGNASI TERMES, amb 4.424; i ROSA ALENTORN, amb 4.333 vots.
El llistat amb tots els cadidats es pot consultar al següent enllaç: https://assemblea.cat/AGO2014/Resultats_definitius_sn2014.htm.
En clau regional, tornen a formar part del Secretariat com a representats de la regió 9, integrada per Osona i Ripollès; Noemí Morral, Nuri Guillaumes i Marc Costa. A Osona i Ripollès van votar un total de 272 socis de l’entitat dels 1.466 que té la regió 9.
El SN es constituirà el dissabte 17 de maig, en un plenari en què s’escolliran els càrrecs orgànics de l’entitat (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a).
A nivell nacional la participació ha estat del 24’1% (7.296 vots d’un cens de 30.274)
+ info: https://assemblea.cat/AGO2014/Resultats_definitius_sn2014.htm
6.501 membres de ple dret de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han votat a les eleccions del Secretariat Nacional (SN) de l’entitat, segons els resultats provisionals obtinguts amb quasi el 100% de recompte fet. Els comicis haurien comptat amb una participació del 21’6% tenint en compte que són 30.000 les persones que tenien dret a vot a les eleccions.
Els resultats provisionals determinen que l’actual presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, hauria estat la més votada amb 6.072 vots; seguida de Ferran Civit, amb 4.252 vots; i de l’actual vicepresident, Jaume Marfany, amb 4.213 vots. Els segueixen Ignasi Termes amb 3.920 vots; Rosa Alentorn amb 3.782 vots; Irene Martín amb 3420 vots, Josep Albertí amb 3329 vots; Jordi Martínez amb 3290 vots; Jaume Terribas amb 3.111 vots; i Ricard Gené amb 3.077 vots. Els 25 candidats de representació nacional més votats seran els que passaran a formar part del Secretariat [Adjuntem llistat amb els resultats provisionals]. A següent enllaç podeu consultar els resultats provisionals de tots els candidats, tant de representació nacional com territorial:
https://assemblea.cat/eleccions2014/Resultats_23_59.htm
Normalitat i participació
Les eleccions d’aquest dissabte al matí s’han dut a terme de 10 a 14 hores a més de 190 seus electorals i hi han pogut votar tots els membres de ple dret fins el 5 d’abril del 2014. La jornada s’ha desenvolupat amb absoluta normalitat i a les seus el degoteig de votants ha estat constant.
La Junta Electoral proclamarà els resultats definitius el 13 de maig. El dissabte 17 de maig es constituirà i presentarà formalment el nou Secretariat Nacional, en un plenari en què s’escolliran els càrrecs orgànics de l’entitat (president/a, vicepresident/a, tresorer/a, secretari/a).
75 candidats pel nou mandat
Els candidats a les eleccions podien presentar-se com a membres de representació nacional (són escollits per la totalitat de membres de ple dret) o bé com a membres de representació territorial (votats pels membres de ple dret de les respectives regions amb què s’organitza l’ANC). En els dos casos, les candidatures són sempre personals, tot i que es pot especificar, si s’escau, la pertinença a algun grup de treball a tall informatiu.
El Secretariat Nacional de l’ANC estarà format per 75 membres, 25 dels quals sorgiran d’entre els candidats de representació nacional i 50 d’entre els candidats de representació territorial. El SN que surti escollit serà l’encarregat de portar a terme el Full de Ruta que van aprovar els membres de l’entitat a l’Assemblea General Ordinària del passat 5 d’abril a Tarragona.
El proper dijous 15 de maig, a les 19:30h, Vicent Partal presentarà el llibre ‘A un pam de la independència’ a Sant Quirze de Besora . L’acte tindrà lloc a l'auditori de "Caixa Manlleu". La presentació anirà acompanyada d'un col•loqui posterior, i d’un sopar lleuger a ca la Càndida (aprox 15 €).
El llibre és la crònica del procés que porta des de la gestació de l’Estatut de 2006 fins a la situació actual, amb el sobiranisme en primer pla del debat a Catalunya. Partal, basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, també reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s'han produït recentment arreu del món, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec. I, en darrer terme, exposa el seu ideari sobre les característiques de la Catalunya independent que desitja i creu possible. La seva és una visió optimista i pràctica, convençuda que la independència de Catalunya no només és possible sinó que es produirà en el si de la Unió Europea.
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat la campanya ‘Estem Preparats’, emmarcada en el projecte El País de Tots, que té per objectiu consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència. La campanya ofereix arguments sòlids i racionals que tenen per objectiu mostrar que una Catalunya independent no només és viable i desitjable, sinó que també és una oportunitat única per construir un país més just i més pròsper. A més, l’ANC destaca també amb ‘Estem Preparats’ el caràcter inclusiu de la societat catalana i de l’independentisme, un moviment il•lusionant, transversal i democràtic que compta amb persones d’orígens, sentiments i llengües diverses que tenen per objectiu construir un país millor.
La campanya compta amb set eixos temàtics principals, per mostrar que: Estem preparats per ser independents; ser el proper estat d’Europa; pagar pensions i subsidis; compartir nacionalitats; fer una regeneració política; fer un estat econòmicament viable; i construir el país de tots.
A més dels set eixos, set investigadors, doctors i catedràtics posen cara a la campanya com a mostra de la qualitat i el potencial que té Catalunya; fet que demostra que el país està preparat per a un repte de la magnitud que es planteja. En concret, són Pere Joan Cardona, investigador biomèdic i coinventor de la vacuna RUTI de la tuberculosi; Manel Esteller, Director del Programa de Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL); Ramon Folch, Doctor en Biologia i exsecretari general del Comitè Espanyol del Programa MaB/UNESCO; Imma Tubella, Catedràtica de Comunicació per la UOC i doctora en Ciències Socials; Clara Ponsatí, Doctora en Economia per la Universitat de Minnesota; Marta Espasa, Doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials i professora d'Hisenda Pública a la UB; i Cristina Sànchez, Doctora en Ciències Polítiques i Sociologia i professora titular a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG.
Objectiu: arribar als indecisos amb més força
El principal objectiu del projecte és el d’arribar amb més força al conjunt de població que encara no té decidit quin seria el sentit del seu vot a la consulta del 9 de novembre. És per això que l’ANC, amb el projecte El País de Tots, incrementa els seus esforços en les àrees que compten amb la major part de població indecisa en aquest assumpte: especialment l’àrea metropolitana de Barcelona i de Tarragona. La informació i els actes de petit format seran les principals eines per aconseguir arribar al màxim de població, gràcies a la tasca de les més de 500 assemblees territorials existents arreu del territori.
Davant els dubtes, informació
La informació és la gran eina que utilitza l’ANC per tal de convèncer aquelles persones que encara no s’han sumat al procés cap a la independència. Entre el material divers existent, l’Assemblea ha editat un díptic que respon els principals dubtes al voltant d’aquest procés de forma clara i directa. Qüestions com per a què necessitem una Catalunya independent; si Catalunya seguirà a la Unió Europea en cas de secessió; o què passarà amb les pensions, entre d’altres.
El proper dissabte 10 de maig es celebren les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Els osonencs i ripollesos que es presenten són Arnau Galobardes, Francesc Codina, Jordi Ponsa, Jordi Roca, Marc Costa, Marta Giralt, Noemí Morral i Nuri Guillaumes.
Les eleccions se celebraran de forma descentralitzada, de manera que hi haurà múltiples seus electorals, organitzades per les Assemblees Territorials, arreu del territori per facilitar la participació. L’horari de votació serà des de les 10:00 fins a les 14:00 del mateix 10 de maig. A Osona hi ha seus electorals a Vic, Manlleu, Centelles, Torelló i Sant Julià de Vilatorta.
A la web de l’ANC (http://assemblea.cat/?q=eleccions2014) hi ha publicat el llistat definitiu de candidats amb els seus corresponents currículums i programes així com també el llistat de seus electorals (http://assemblea.cat/sites/default/files/documents/sec2014/SeusElectorals2014.pdf).
+ info: http://assemblea.cat/?q=eleccions2014
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha iniciat la campanya Declara’t a Catalunya, amb la que pretén potenciar que els ciutadans i empreses de Catalunya informin a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) sobre les seves declaracions fiscals. En concret, l’objectiu de la iniciativa, emmarcada en la Via Catalana cap a la Hisenda Pròpia, és la de potenciar que el màxim de catalans lliurin una còpia de les declaracions fiscals que fan a l’Estat espanyol a l’Agència Tributària de Catalunya. Aquest pas, senzill i sense conseqüències legals, fa que l’ATC compti amb informació pròpia i facilitarà el pas per assumir el 100% de la recaptació quan arribi el moment.
La còpia de les declaracions s’han de presentar acompanyades d’una instància que es pot trobar declarat.assemblea.cat, la pàgina web de la campanya que conté tota la informació al voltant de la campanya Declara’t a Catalunya.
“Cal actuar i emprendre la Via cap a la Hisenda Pròpia”
Amb l’inici de la campanya, l’ANC ha fet públic un vídeo en què explica en què consisteix la iniciativa. L’espot aposta per “actuar i emprendre la Via cap a la Hisenda Pròpia” i recorda que “encara hem de seguir complint amb la hisenda espanyola”, però “ningú ens pot negar el dret a proporcionar la mateixa informació a l’ATC”. Una informació “vital per al funcionament d’una hisenda pròpia”.
+ info: www.youtube.com/watch?v=4fdPLFmlhFc
El proper dimecres 7 de maig a les 20:30h Vicent Partal presentarà el llibre ‘A un pam de la independència’ a Sant Hipòlit de Voltregà. L’acte tindrà lloc a l'escola d'adults al Passatge Parés, 31.
El llibre és la crònica del procés que porta des de la gestació de l’Estatut de 2006 fins a la situació actual, amb el sobiranisme en primer pla del debat a Catalunya. Partal, basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, també reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s'han produït recentment arreu del món, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec. I, en darrer terme, exposa el seu ideari sobre les característiques de la Catalunya independent que desitja i creu possible. La seva és una visió optimista i pràctica, convençuda que la independència de Catalunya no només és possible sinó que es produirà en el si de la Unió Europea.
L'ANC Riuprimer organitza el proper diumenge 4 de maig a les 18 hores a la Casa de Cultura de Santa Eulàlia de Riuprimer, la conferència de l'escriptor i historiador Jordi Bilbeny "Recuperar el passat, qüestió d'Estat: com s'ha falsificat la descoberta catalana d'Amèrica". També es comptarà amb la participació del riuprimerenc Marcel Mañé, que exposarà les proves concloents que avalarien, segons diversos historiadors, el fet que el Quixot va ser traduït del català.
Un any més, i ja és el tercer, el Collsacabra celebra l’Aplec independentista. Tindrà lloc el proper diumenge 27 d’abril al Mas el Puig de l’Esquirol. La jornada arrencarà amb un caminada que sortirà a les 9 del matí del mateix Mas i que farà una volta d’entre 10 i 12 quilòmetres.
A partir de les 12 del migdia hi haurà actuacions musicals amb la Coral Lorelei, els Havaneros de l’Esquirol fent versions de Raimon i alumnes de l’escola de música, entre d’altres. En el torn de parlaments destaca la presència de Ferran Civit, membre del secretariat nacional de l’ANC i un dels coordinadors de la Via Catalana. Tot seguit hi haurà un dinar.
A partir d’aquest proper dissabte, 26 d’abril, setmanalment hi haurà un punt de recollida de vots a l’Esclat de Malla. El centre comercial i les assembles de Taradell, Tona, Seva, Balenyà i Malla han arribat a un acord per tal que cada dissabte es pugui fer recollida d’instàncies en el marc de la campanya Signa un vot.
El punt de recollida de vots serà els dissabtes de 11 a 14h i a les tardes de 18h a 20:30h. Cada dissabte, fins a finals de juny, anirà a càrrec d’una de les assemblees participants. El calendari establert és el següent:
26 abril ANC Taradell
3 maig ANC Tona
10 maig ANC Seva
17 maig ANC Balenyà (Hostalets)
24 maig ANC Malla
31 maig ANC Taradell
7 juny ANC Tona
14 juny ANC Seva
21 juny ANC Balenyà (Hostalets)
28 juny ANC Malla
Després d’aquest període les assemblees participants faran una valoració de la campanya i decidiran com continuar-la. Vista la bona recepció per part de la direcció de l’Esclat, des de l’ANC no es descarta fer campanyes semblants en d’altres establiments de la comarca.
Campanya ‘Signa un vot’
La campanya SIGNA UN VOT PER LA INDEPENDÈNCIA va començar el juny del 2013 i, des d'aleshores, ha passat per una primera fase pilot, per tal d'acumular experiència i millorar el reglament que permet efectuar la recollida d'instàncies amb totes les garanties jurídiques. De l'octubre al desembre del 2013 va desenvolupar-se la fase d'extensió del projecte, creant l'estructura organitzativa necessària arreu del territori; i amb el 2014 ha arribat la recollida massiva d'instàncies. El projecte es basa amb el dret fonamental de petició, a través del qual els catalans demanen al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, insten als seus representants electes a que declarin la independència d'acord amb la legislació internacional.