ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (271-285) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

12/07/2014 - L'ANC Osona – Ripollès s'adreçarà a David Cameron amb un mosaic gegant a favor de la consulta del 9N

Aquest dissabte l’ANC Osona i Ripollès ha presentat l’activitat prevista per a aquests propers mesos. Al llarg de juliol, agost i la primera setmana de setembre, se celebraran arreu de la geografia catalana diversos actes que demanaran a líders mundials el dret a vot dels catalans. Jèss Carol, membre de l’ANC Osona, ha explicat que ‘com ja es va fer l’any passat amb els assajos de la Via Catalana, l’objectiu de la campanya d’activitats d’estiu de l’ANC és internacionalitzar el procés català, així com la dinamització del territori de cara al 9N’. D'altra banda també ha fet una crida a la captació de voluntaris ja que 'els propers mesos seran decisius i el futur del nostre país només depèn de nosaltres'.

Vic desplegarà un gran mural interpel·lant David Cameron el proper 9 d’agost. Amb aquesta campanya es vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans votarem el 9N. Albert Marcé, membre de l’ANC Osona, ha explicat que ja s’està treballant en l’acte i que a partir de les 7 de la tarda es portaran a terme diverses activitats a la Plaça Major de Vic a més de la lectura d’un manifest. En total, a nivell nacional, es realitzaran 10 grans murals, un per cada líder mundial interpel·lat, i tindran unes dimensions de 15x30 metres cadascun d’ells. Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, Dilma Rousseff, Francesc I i Fredik Reinfeldt són els líders mundials a qui s’enviarà aquest missatge de democràcia i llibertat. Les persones interessades en participar-hi es poden inscriure enviant un correu a comunicacioosona@assemblea.cat.

Assaig de V
A més dels murals que enviaran aquest missatge als principals líders mundials, enguany, com també ja es va fer el 2012 i 2013 amb la Marxa cap a la independència i la Via Catalana; les Assemblees Territorials i Exteriors de l’ANC duran a terme múltiples mobilitzacions amb forma de V en les diferents poblacions d’arreu de Catalunya i del món. Carol ha anunciat que ‘a Osona ja hi ha V previstes a Folgueroles, Torelló i Taradell, entre d’altres poblacions’.

El Compromís ciutadà
Les assemblees territorials també treballen intensament per fer arribar el Compromís ciutadà a totes les entitats i associacions del territori. Es tracta d’un document que convida a les entitats i associacions de trajectòria democràtica a fer un acord de suport a les institucions catalanes (Parlament i Govern) pel moment que facin la convocatòria de la Consulta del 9N. Es tracta de fer arribar aquest document a les entitat si quei el retornem signat durant els actes que se celebraran durant el matí de l’11 de setembre a cada poble. L’entrega a les institucions catalanes es portarà a terme després de l’11 de setembre.

#EstemPreparats
Aprofitant la campanya d'estiu de l'ANC i en el marc de la campanya “Estem Preparats” dins el projecte "El País de Tots", que té per objectiu consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència, Marcé ha explicat ‘aquest cap de setmana s’han encartellat els carrers de Catalunya i també els d’Osona i el Ripollès’. D'aquesta manera ‘aprofitem tots els actes preparatoris de la V del proper Onze de Setembre per tal que arreu del país es visualitzi que #Estempreparats per a assolir el repte que ens hem plantejat’. 

10/07/2014 - Els missatges als principals líders mundials centraran la campanya d’estiu de l’ANC

L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest dijous 10 de juliol la campanya d’actes previstos per aquests dos mesos previs a la Diada de l’Onze de Setembre 2014. Els actes, que es desenvoluparan durant els mesos de juliol, agost i la primera setmana de setembre, tindran lloc arreu de la geografia catalana, així com a diverses ciutats del món, gràcies a la col·laboració de les assemblees territorials i exteriors de l’ANC.

Com ja es va fer l’any passat amb els assajos de la Via Catalana, l’objectiu de la campanya és internacionalitzar el procés català, així com la dinamització del territori de cara al 9N. “El 2014 és l’any decisiu en el nostre camí cap a la independència. Per això enguany la data més important no és l’Onze de Setembre, sinó el 9N: el dia que votarem i decidirem la nostra llibertat”.

Un missatge al món

En aquest sentit, i tal com ha explicat Núria Vinyals, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, a partir d’aquest dissabte 12 de juliol i durant cada cap de setmana, l’Assemblea Nacional Catalana organitzarà grans actes regionals en què es desplegarà un gran mural interpel·lant cadascun a un líder polític que serà clau a l’hora del reconeixement internacional de la causa catalana per tal d’aconseguir ressò mundial i informar-los que els catalans votarem el 9N. El primer mural estarà dirigit al presidents dels Estats Units, Barack Obama i es desplegarà a Badalona.

En total es realitzaran 10 grans murals, un per cada líder mundial interpel·lat, i tindran unes dimensions de 15x30 metres cadascun d’ells. Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, Dilma Rousseff, Francesc I i Fredik Reinfeldt són els líders mundials a qui s’enviarà aquest missatge de democràcia i llibertat.

Una V a cada municipi

A més dels murals que enviaran aquest missatge als principals líders mundials, el membre del Secretariat de l’ANC Ignasi Termes ha explicat que enguany, com també ja s’ha fet el 2012 i 2013 amb la Marxa cap a la independència i la Via Catalana; les Assemblees Territorials i Exteriors de l’ANC duran a terme múltiples mobilitzacions amb forma de V en les diferents poblacions d’arreu de Catalunya i del món.

Aprofitant la campanya d'estiu de l'ANC i en el marc de la campanya “Estem Preparats” dins el projecte "El País de Tots", que té per objectiu consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència, Termes també ha explicat que aquest juliol s’encartellaran els carrers de Catalunya. D'aquesta manera aprofitarem tots els actes preparatoris de la V del proper Onze de Setembre per tal que arreu del país es visualitzi que Estem preparats per a assolir el repte que ens hem plantejat.

V, la lletra que canviarà la nostra història

Amb motiu de la presentació de la campanya d’actes d’aquest estiu 2014, l’ANC ha fet públic un nou vídeo promocional en què apareixen diverses imatges amb formes i figures que conformen una V, com les agulles d’un rellotge, les branques d’un arbre, agulles d’estendre o, fins i tot senyals del transit. La setmana vinent es farà pública una segona versió en la línia d’aquest vídeo.

+ info: https://www.youtube.com/watch?v=i1ExeRa37Jc

 

10/07/2014 - Una pluja d'estelades culminarà novament l'Olla de Núria

L’Olla de Núria, la cursa de muntanya organitzada per la Unió Excursionista de Vic i Vall de Núria, arriba enguany a la seva vuitena edició i ho fa no només convertida en una de les proves clàssiques del circuit de curses de muntanya sinó també havent esdevingut un dels referents pel que fa a les reivindicacions nacionals del nostre país. La prova, que se celebra aquest diumenge, 13 de juliol, s'autodefineix com una cursa internacional que defensa i reivindica el paper de l’esport Català i de Catalunya al món. És per això que tots els participants podran optar per representar la nació amb la qual se sentin més identificats, sense discriminació de cap tipus.

A aquest marcat to reivindicatiu, la secció de Vall de Ribes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), juntament amb la Sectorial d’Esportistes de la mateixa entitat i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes hi seran presents per tal d'aportar-hi el seu granet de sorra. Així doncs, just abans de la sortida es donarà la benvinguda als corredors amb la lectura del manifest elaborat conjuntament per l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. A més, a la línia d’arribada es podrà torna a viure una pluja d’estelades com la de l’edició de l’any passat: els corredors que ho vulguin podran creuar la línia d’arribada onejant una bandera estelada. Per això, l’ANC disposarà de voluntaris que, uns trenta metres abans de l’arribada, cediran estelades als atletes que així ho desitgin.

A part, l’ANC i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes disposaran d’una parada informativa per a difondre els beneficis que la independència aportaria al món de l’esport català i també per a promoure la gran mobilització del pròxim 11 de setembre a Barcelona. 

10/07/2014 - Jaume Marfany presenta el full de ruta de l’ANC a Tona

El passat dimecres, 9 de juliol, l'ANC de Tona conjuntament amb Tona Decideix! van organitzar un acte de presentació del Full de Ruta i les campanyes de l'Assemblea Nacional Catalana per als propers mesos. La presentació es va realitzar a la sala de plens de l'ajuntament davant d'una vuitantena de persones.

L’acte va començar amb la projecció d’un vídeo on es veu les diferents tasques que fan els membres i col·laboradors de l'ANC cada dia arreu del país amb la voluntat d'encoratjar als assistents a activar-se i implicar-se en el procés català.

Seguidament, Jordi Rifà, secretari de l'ANC Tona va presentar Jaume Marfany, vicepresident de l'Assemblea, i va exposar els motius de la jornada. L’objectiu va ser convocar independentistes convençuts per tal de poder-los explicar el projecte de l'Assemblea per aquests mesos transcendentals que vindran i obrir-los les portes a formar part o col·laborar puntualment amb les dues entitats que representen el moviment de la societat civil tonenca per la independència.

Per la seva banda, Jaume Marfany, va fer un breu resum de la declaració de juny que va fer l'Assemblea el passat dia 21 de juny i va exposar els projectes que s'estan duent a terme, la campanya ‘Signa un vot’ o la campanya que acaba d'arrencar ‘El país que volem’ (www.elpaisquevolem.cat) que pretén crear un procés participatiu i plural en què la ciutadania plantegi els principals reptes i les diverses propostes sobre les estructures socials, polítiques, econòmiques, culturals i ambientals per viure en un país millor.

A més es va presentar la campanya d'estiu per fer que la diada sigui un èxit i es va informar dels actes que convoca l'entitat per l'Onze de setembre. També va informar que ben aviat començarà una campanya conjunta amb Òmnium Cultural centrada en el proper 9 de novembre i per tal que el Sí-Sí guanyi de forma clara. 

08/07/2014 - “El 9N ja ha començat”, nou vídeo per fomentar la participació en el procés

Aquest dimarts al matí s’ha fet públic el vídeo de la campanya L’Esport per la Independència , impulsada per la sectorial d’esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. El vídeo utilitza els valors de l’esport per engrescar la gent a participar en el procés que viu el país. Per aquest motiu, expressa la idea que “El 9 de novembre ja ha començat” i que cal estar preparats per tots els reptes que vindran en els propers mesos.

Aquest vídeo no només s’adreça a la gent del món de l’esport sinó a la població de Catalunya en general, amb l’objectiu de ser un element motivador de cara a les properes grans cites del país, l’11-S i el 9-N. El país viu un moment determinant i és necessari que tothom hi aporti el seu granet de sorra, per això també destaca el valor del treball en equip.

El vídeo compta amb la participació de diversos esportistes que han manifestat el seu suport a la campanya L’Esport per la Independència. Alguns d’aquests esportistes de renom que hi apareixen són Enric Masip (excapità i exsecretari tècnic del Barça d’handbol), Núria Picas (campiona del món de curses de muntanya), Jofre Mateu (exjugador de Barça, Espanyol i Girona), Marc Sellarès (futbolista del Llagostera) o Marc Puigbert i Nil Baró (jugadors de la Santboiana i de la selecció espanyola de rugbi).

El vídeo, produït per The Catalan Project, ha estat dirigit per Ferriol Tugues i realitzat per Santi Gila. Hi han col·laborat l’Ajuntament de Barcelona, BSM, Bonpreu-Esclat, la Federació Catalana de Futbol i el CE Europa.

+ info: http://youtu.be/7uHba6H0N3M

 

08/07/2014 - Compromís ciutadà

Es tracta d’un document que convida a les entitats i associacions de trajectòria democràtica a fer un acord de suport a les institucions catalanes (Parlament i Govern) pel moment que facin la convocatòria de la Consulta del 9N. Es tracta que, ja que tots tenim contactes en alguna entitat, fem arribar-los aquest document i el retornem signat (tres còpies) durant els actes que se celebraran durant el matí de l’11 de setembre a cada poble. L’entrega a les institucions catalanes es portarà a terme després de l’11 de setembre.

Arxiu PDF: Compromís 

06/07/2014 - Aquest dissabte, estelada 3D a Lluçà

Amb la voluntat d’innovar, Lluçà Decideix, amb la col·laboració de l’ANC Lluçanès, entre altres ens, construirà una estelada 3D el proper dissabte, dia 12. Ho farà gràcies a 7.000 globus de colors, que estaran teixits entre ells, en un cub de quatre cares. Cada cara farà 4x4 metres i els globus s’aguantaran en una estructura lleugera de PVC, que quedarà invisible. La part superior estarà destapada per poder il·luminar els globus amb un focus quan es faci fosc.

La construcció de l'estelada 3D es farà a la plaça Major de Santa Eulàlia de Puig-oriol coincidint amb la festa major d'estiu, i el treball principal es farà al llarg de la tarda, juntament amb altres activitats lúdiques.

Després del muntatge del cub, a dos quarts de 9 del vespre, hi haurà sopar i, cap a dos quarts de 10, s’il·luminarà l’estelada 3D. Finalment, hi haurà el torn de parlaments. La idea va sorgir d'intentar fer alguna cosa diferent i innovadora dins del moviment independentista, després d’haver fet l'estelada d'espelmes.

D’altra banda, coincidint amb l'estelada 3D, es farà una tómbola, on es regalarà una sèrie de productes catalans i independentistes gracies als col·laboradors de l’entitat. La tómbola consistirà en un mural de 450 globus formant la data del 9-N, on dins de cada globus hi haurà una targeta amb el regal i el nom del col·laborador. En total, hi haurà 1.000 euros en premis.

Lluçà Decideix organitza aquesta acció en defensa del dret a decidir de tots els catalans, perquè puguin votar el 9 de novembre. El projecte s'ha finançat a través de plataforma de mecenatge Verkami. Ha aconseguit 790 euros, 40 més dels previstos inicialment.

+ info: http://llucadecideix.blogspot.com.es/

 

04/07/2014 - COMUNICAT. Posicionament oficial de l’ANC a favor d’un procés pacífic, democràtic i no-violent

L’ANC anima a participar a tothom al projecte “El País que Volem”, on hi caben totes les propostes de model d’estat respectuoses, pacífiques i democràtiques.

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) vol informar que les opinions i els posicionaments oficials de l'ANC només s'expressen en els comunicats signats per l'Assemblea General, pel Secretariat Nacional i el Comitè Permanent, representants de les decisions del conjunt dels socis de l’Assemblea.

Els documents dels diferents grups de treball o sectorials de l’entitat no representen el posicionament de l’ANC en un àmbit, sinó que s’han d’inscriure dins el projecte “El País que Volem”, l’espai de debat en el qual tothom pot participar, de forma col·lectiva o individual, per defensar el seu model de com ha de ser la futura Catalunya independent en àmbits com ensenyament, sanitat, justícia, seguretat, etc. Des de l’Assemblea Nacional Catalana animem a tothom a participar en aquest projecte, on hi caben totes les propostes de model d’estat que siguin respectuoses i democràtiques.

Cada vegada som més a prop d’assolir el nostre objectiu. L’ANC és una entitat que ha nascut per empènyer en l’assoliment de la independència per mitjans pacífics, no-violents i democràtics; i la formem totes aquelles persones que pensem que la independència és l’oportunitat de construir un estat més just, més lliure i més democràtic. Aquest és el projecte que ens uneix i, res no ens ha de distreure del nostre objectiu.

El futur del país dependrà del conjunt de la societat catalana; continuem treballant de manera incansable i pacífica per aconseguir que aquest sigui l’any de la nostra llibertat. Si ens mantenim ferms, no caiem en provocacions ni polèmiques estèrils, i avancem amb la mateixa il·lusió, ho aconseguirem. Ara és l’hora, junts ho farem possible! 

04/07/2014 - Tona presentarà dimecres el full de ruta de l’ANC per animar voluntaris

L’Assemblea Nacional Catalana de Tona presentarà el proper dimecres, dia 9, el full de ruta de l’entitat cap a la independència i la construcció del nou estat. Un acte pensat per a persones convençudes sobre el procés amb l’objectiu d’animar-les a col·laborar amb l’ANC ens uns mesos decisius.

La presentació del full de ruta anirà a càrrec de Jaume Marfany, vicepresident de l’ANC, que parlarà de la mobilització i els actes previstos per la Diada, de la consulta del 9 de novembre, dels projectes de l’Assemblea i del paper que hi juguen els voluntaris.

Sota el lema ‘Activa’t. Ara és l’hora’, l’acte es farà a la sala de plens de l’Ajuntament de Tona a partir de dos quarts 9 del vespre i es preveu que duri una hora. 

29/06/2014 - Unes 50 persones participen a la formació de voluntaris per a l’ANC Osona

Una cinquantena de persones van participar aquest dissabte al matí a la jornada de formació de voluntaris promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana d’Osona. Durant més de tres hores, van rebre consells i arguments sobre com convèncer els que encara tenen dubtes sobre la independència de Catalunya, els que hi estan totalment en contra i els que es mostren indiferents. La jornada, emmarcada en el projecte ‘El país de tots’, es va fer al Mas l’Esperança de Gurb. Va anar a càrrec de Josep Colomer i Lluís Vila, membres del secretariat nacional.

Colomer va repassar els antecedents que ens han portat fins a la situació actual, aportant arguments econòmics, històrics i polítics a favor de la independència. “És una qüestió de dignitat”, va resumir Colomer, després dels atacs constants que ha rebut Catalunya, sobretot arran de la sentència del 2010 contra l’Estatut de Catalunya.

Per animar els voluntaris, va assegurar que “tot això només depèn de nosaltres”. Per tant, “és important aprofitar qualsevol ocasió per explicar què volem i per què ho volem, deixant clar que no estem en contra de ningú i que volem recuperar la dignitat trepitjada des del 1714”. En definitiva, va dir, “un país millor només depèn de nosaltres”. I davant els dubtes que poden generar casos de corrupció, Colomer ho té clar: “No ens conformem a tenir un nou país, el volem millor”.

Després de la part teòrica, els voluntaris es van dividir en cinc grups i cadascun va haver de resoldre diferents situacions de la vida quotidiana. Així, van haver de trobar arguments polítics, econòmics, socials, històrics, lingüístics i culturals a favor de la independència de Catalunya. Després els van haver d’exposar en públic simulant una conversa amb una persona no convençuda. Fins i tot, un dels grups va simular un sopar amb companys de feina en una interessant discussió entre partidaris i detractors de la independència de Catalunya.

Després d’aquesta formació, els voluntaris es van apuntar per participar en diverses accions que es faran de cara a l’11 de setembre i el 9 de novembre per ajudar a fer arribar el missatge a favor de la independència de Catalunya on encara no hagi calat. L’ANC Osona segueix buscant voluntaris per treballar intensament des d’ara i fins el 9 de novembre. Tota persona interessada es pot posar en contacte al correu osona@assemblea.cat indicant nom, correu electrònic, adreça i telèfon. 

21/06/2014 - Josep M. Reniu: “En un moment determinat s’haurà de trencar la legalitat”

Josep M. Reniu, politòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, aposta per “trencar la legalitat” si el govern espanyol no deixa fer la consulta. Reniu, que aquest divendres va tancar el cicle ‘Cap a la independència’ organitzat per l’ANC de Vic, només veu viable un camí per arribar al 9 de novembre. És el de la legislació catalana, perquè “una reforma constitucional o una tercera via són impossibles”. Per això, el full de ruta que defensa Reniu és l’aprovació de la Llei de Consultes per part del Parlament abans de l’11 de setembre i, a partir d’aquí, que el president Mas signi el decret de convocatòria de la consulta. Convençut que Madrid la tombarà, el politòleg aposta tirar pel dret. Considera que “mantenir la consulta del 9-N, tot i la suspensió, serà la derrota de l’unionisme”. De fet, està convençut que el 9 de novembre votarem i, per això, fa una crida a una “gran mobilització” l’11 de setembre.

Això sí, també alerta que els atacs i provocacions per part de l’Estat espanyol “s’intensificaran, i molt, a partir de finals d’agost”. “No sé quina serà l’estratègia, però el seu blanc podrien ser funcionaris o interventors, per exemple”. En aquest sentit va fer un paral·lelisme amb l’escola: “S’han atacat el directors dels centres, saben on han d’apuntar”.

Pel que fa a la pregunta i els resultats del 9-N, Reniu destaca que cal “un 50+1 per guanyar la consulta” i que cal seguir “fent feina de formigueta”. “Ara la situació es polaritzarà entre el sí i el no, la tercera via no existeix”, va subratllar.

El membre del CATN també va destacar que l’element clau i diferent del procés independentista català respecte d’altres és la societat civil, i un altre dels punts forts del procés és “que no va contra res, que no hi ha crispació, que és un procés positiu” i que “el 80% de la societat catalana vol votar”. També va assegurar que, d’aquest percentatge, un 93% de la població afirma que acceptarà el resultat.

Amb aquesta xerrada, es va tancar un cicle de tres conferències que va obrir Jordi Sans amb el tema de les pensions i que va continuar divendres de la setmana passada amb l'economista David Ros. 

21/06/2014 - L’ANC organitza una jornada de formació per sumar voluntaris

L’Assemblea Nacional Catalana organitza una jornada de formació per captar nous voluntaris que es vulguin implicar activament en el procés. Per això, el projecte ‘El país de tots’ els convida a assistir a la jornada que es farà dissabte que ve, dia 28, al Mas l’Esperança de Gurb de 10 del matí a 1 del migdia. Després d’aquestes hores de formació, la idea és tirar endavant diverses accions de cara a l’11 de setembre i el 9 de novembre per fer arribar el missatge a favor de la independència de Catalunya on encara no hagi calat.

Aquesta jornada s’adreça a tots aquells que se sentin partícips del procés i que tenen ganes de fer un pas més per ajudar a arribar a tots els racons del país. Per això, l’ANC vol sumar nous voluntaris disposats a convèncer els que encara no ho estan ens uns mesos que són decisius

Per assistir-hi, cal confirmar l’assistència al correu osona@assemblea.cat indicant nom, correu electrònic, adreça i telèfon. 

20/06/2014 - Hi faltes tu

S’acosten mesos decisius: la Diada de l’Onze de Setembre i la consulta del 9-N. Dues dates cabdals per al futur del nostre país, i el seu èxit només depèn de la implicació de tots nosaltres.

La independència de Catalunya és un treball en equip. Formar part de la V el proper 11 de setembre o votar sí-sí el 9-N és molt important, tant com treballar perquè les urnes estiguin ben plenes de butlletes del sí-sí aquell dia. Però per aconseguir-ho no n’hi haurà prou amb el vot. Abans ens cal fer arribar el missatge molt més enllà.

Si us sentiu partícips d’aquest procés ara és el moment de fer un pas més per ajudar a arribar a tots els racons del país. Arriben els mesos clau i, si creiem en un nou país, no els podem viure com a simples espectadors, és el moment d’implicar-s’hi activament.

Des de l’ANC estem buscant persones com vosaltres, convençudes que hem emprès un camí de no retorn que ha de culminar amb la independència, i disposades a convèncer les que encara no ho estan. Ara ens cal donar més arguments que mai a tots aquells que encara no ho tenen clar i, amb aquest objectiu, hem posat en marxa el projecte ‘El país de tots’.

Per això us convidem a ser agents actius per arribar a bon port. El proper dissabte 28 de juny, de 10 del matí a 1 del migdia, farem una jornada de formació per seguir ampliant el nostre argumentari i també per saber com ens hem d’apropar als indecisos. Després d’aquesta jornada emprendrem diverses accions per fer arribar el missatge on encara no hagi calat. La jornada, oberta a tothom, se celebrarà a Gurb, Mas l’Esperança s/n (Ajuntament de Gurb).

Esperem comptar amb vosaltres! Cal confirmar la vostra assistència enviant un correu a: muntsasoldevila@gmail.com indicant nom, correu electrònic, adreça i telèfon.

El futur del nostre país està a les mans de tots nosaltres! Estem preparats! 

16/06/2014 - Josep M. Reniu tancarà el cicle 'Cap a la independència' a Vic

Josep M. Reniu, politòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, tancarà aquest divendres el cicle de xerrades 'Cap a la independència', organitzat per l'ANC de Vic. A partir de les 8 del vespre, Reniu parlarà sobre el procés polític per construir l'estat català en una xerrada-col·loqui que es farà a l'auditori de l'Antiga Fundació Caixa Manlleu, a la rambla Hospital de Vic.

Amb aquesta xerrada, es tancarà un cicle de tres conferències que va obrir Jordi Sans amb el tema de les pensions i que va continuar divendres passat amb l'economista David Ros. 

16/06/2014 - Tona uneix esport i procés sobiranista

Tona va viure divendres l'acte 'Esport i procés sobiranista', organitzat per la Comissió de la Commemoració del Tricentenari al poble, amb la participació de Tona Decideix i l'ANC de Tona.

A la sala de plens de l'Ajuntament, es va projectar el documental 'Fora de joc', que narra les dificultats de les diverses federacions catalanes per tal de poder competir, tant oficialment com amistosament, i mostra les males arts i el joc brut que és capaç d’utilitzar l’Estat. Tot seguit, es va fer una taula roda en què hi van participar el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau; el president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana; el president d’Òmnium Cultural a Osona, Alfred Verdaguer; l’alcalde i diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; el 12 vegades campió del món de Biketrial, Ot Pi, i el regidor d’Esports de Tona, Miquel Espona.

En resum, van concloure que "des del mateix moment de la proclamació d’independència, es sol·licitaria als òrgans pertinents l’ingrés de les federacions catalanes que ho desitgin per tal de poder començar a competir sota el nom de Catalunya immediatament".

Finalment, es va jugar un partit d'hoquei entre l’HP Tona i la selecció catalana al pavelló municipal. Els jugadors van ser rebuts amb una estelada gegant onejada per una colla de petits jugadors del Tona i el Taradell. Un partit que va acabar amb un ajustat 5 a 6. El partit va servir perquè la selecció catalana estrenés la nova samarreta, que potencia la imatge de l’estelada i incorpora un "Catalans want to vote".