ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (181-195) de 558
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

20/04/2015 - El Collsacabra celebra el quart Aplec independentista

Un any més, i ja és el quart, el Collsacabra celebra l’Aplec independentista. Tindrà lloc el proper diumenge 26 d’abril a la Plaça de l’Església de Tavertet.

La jornada arrencarà amb una caminada que sortirà a les 9 del matí de la Plaça de l’Església i que farà una volta d’entre 10 i 12 quilòmetres. A partir de les 12 del migdia hi haurà actuacions musicals amb Pep Poblet, Guillem Roma, Kel’s Karter Band i la Societat Gastronòmica d’havaneres i fartaneres, entre d’altres.

També hi haurà parlaments i un taller de pancartes. L’Aplec acabarà amb un dinar.

Els tiquets es poden comprar al forn de Rupit, al supermercat de Cantonigròs, al forn de pa i a la pastisseria de l'Esquirol, i a L'Estrella de Tavertet. 

19/04/2015 - Osona escalfa l’ambient de cara a les eleccions municipals amb l’Aplec Independentista

La Rambla del passeig de Vic va ser l’escenari aquest passat dissabte, 18 d’abril, de l’Aplec independentista convocat per les assembles locals i territorials d’Osona amb l’objectiu d’escalfar l’ambient de cara a les imminents cites electorals, que seran clau per al procés que viu Catalunya cap a la independència.

L’aplec va comptar amb actuacions dels Sagals d’Osona i altres grups d’animació popular de la comarca. Una a una, les diverses territorials de l’Assemblea van anar passant per l’escenari acompanyades pels alcaldables o representats de les diverses llistes que ja han signat el compromís de l’ANC “Ajuntaments per la independència”.
El torn de parlaments va comptar amb les intervencions del vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany qui va fer una crida a la unitat d’acció per tal que ‘del 27S en surti un govern fort per seguir el procés d’independència’, una unitat que ‘també s’ha de veure a les eleccions municipals del 24 de maig’. En representació d’Òmnium Cultural va parlar Montserrat Gimeno, membre de la junta nacional, qui va agrair la feina feta fins ara i va fer una crida a omplir l’Anella Olímpica el proper 24 d’abril a l’acte “Tornen les urnes, tornem al carrer” . Gabriel Rufián, en representació de Súmate, va afirmar que ha arribat el moment de ‘plantar cara a un estat antidemocràtic com és l’espanyol’. Va tancar el torn de parlaments, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló en representació de l’AMI. Fàbrega va demanar suport per a les candidatures que defensin l’opció independentista. Va demanar unitat als partits i va afirmar que ‘si el Parlament no és valent per una declaració d’independència ho haurà d’assumir el municipalisme’.

L’Aplec Independentista va comptar amb diverses actuacions caire poètic amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística i Biel Barnils i també musicals, amb Pep Sala i Bonobos.

Aquest acte tindrà continuïtat el 29 d'abril amb una trobada de tots els candidats que hagin signat el document. Serà al Sucre de Vic on es lliuraran els compromisos proposats per l’Assemblea amb la independència de Catalunya.
 

14/04/2015 - Osona comença el compte enrere cap al 24-M i el 27-S

Les coordinadores territorials de l’ANC a la comarca d’Osona es preparen per a les dues cites electorals més imminents: les municipals del 24 de maig i les plebiscitàries del 27 de setembre. És per això que aquests dies es multipliquen les accions de l’Assemblea per aconseguir un ampli suport a favor de la independència. De tots els actes, destaca, sobretot, l’Aplec Independentista que es farà dissabte a la tarda a Vic.

Abans, el proper dimecres, l’ANC de Vic i els candidats a l’alcaldia que estan a favor de la independència escenificaran la signatura del compromís proposat per l’Assemblea. Es farà a l’Ajuntament a dos quarts de 7 del vespre. Tot seguit, a les 7, s’instal·larà un marcador electrònic a la plaça Major per fer el compte enrere fins el 27-S. Es posarà en marxa en un balcó que sigui ben visible des de diferents punts i pensant també en la càmera de TV3. En aquest marcador, també s’hi passaran missatges i informacions d’interès relaciones amb l’Assemblea i el procés.

DISSABTE, APLEC INDEPENDENTISTA A VIC

Les accions seguiran dissabte, dia 18, amb l’Aplec Independentista organitzat per les coordinadores de l’ANC a la comarca d’Osona quan quedarà poc més d’un mes per a les eleccions municipals del 24 de maig. Es farà a la rambla del Passeig de Vic a partir de les 6 de la tarda, amb l’arribada de les territorials des de cada poble. Osona Nord proposa una caravana de cotxes i motos per arribar fins a Vic, amb l’aparcament de l’antic ROC34 com a punt de trobada. Osona Sud es trobarà a les 5 a l’Esclat de Malla i anirà amb cotxes fins a l’aparcament del Sucre per seguir caminant fins al Passeig. També Roda de Ter i Calldetenes promouen una caravana de cotxes, mentre que Folgueroles proposa arribar a Vic a peu.

L’actuació dels Sagals d’Osona i altres grups d’animació popular de la comarca donaran el tret de sortida de l’acte, presentat per Marc Güell. Tot seguit, es donaran a conèixer les candidatures que han signat el compromís de l’ANC “Ajuntaments per la independència”.

També hi haurà un torn de parlaments, que comptarà amb el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany; el membre de la junta nacional d’Òmnium Marcel Mauri; el membre de Súmate Gabriel Rufián, i el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

L’Aplec Independentista es tancarà amb diverses actuacions. Primer, de caire poètic amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística i, després, la nota musical la posaran Khalid el Mokhtari i Biel Barnils, Pep Sala i alguns integrants de Bonobos. Finalment, cap a les 9 del vespre, es tancarà la festa cantant “Els Segadors”, sota la direcció de Sebastià Bardolet.

Aquest acte tindrà continuïtat el 29 d'abril amb una trobada de tots els candidats que hagin signat el document. Serà al Sucre de Vic on es lliuraran els compromisos proposats per l’Assemblea amb la independència de Catalunya. 

13/04/2015 - L’ANC Osona obre el procés electoral per renovar la coordinadora comarcal

Ja fa més d’un any que es va reelegir i renovar en part l’equip coordinador de l’assemblea territorial d’Osona per la Independència. Ha arribat, doncs, el moment de tornar a exercir aquest dret i deure democràtic.

A sota us enllacem el reglament que regula tot el procés electoral. L’assemblea tindrà lloc el dijous 30 d’abril, al centre cívic Can Pau Raba de Vic, a partir de les 19.00 h., amb l’ordre del dia següent:

1. Informe de gestió de l’equip coordinador sortint.
2. Ratificació, si escau, del reglament electoral.
3. Ratificació, si escau, dels onze membres de l’equip coordinador sortint que han manifestat la seva voluntat de continuar un any més.
4. Votació per a l’elecció dels nous membres de l’equip coordinador.
5. Torn obert de paraules.

Arxiu PDF: Reglament del procés electoral 

12/04/2015 - L’ANC vol omplir la Meridiana l’11S per posar la primera pedra de la República Catalana

Omplir l’Avinguda Meridiana i dotar de contingut la República Catalana. Aquest és el doble repte de la mobilització que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitzarà el proper Onze de Setembre, tal com s’ha anunciat aquest diumenge durant l’Assemblea General Ordinària celebrada per l’entitat al pavelló Barris Nord de Lleida davant més de 3.000 persones. "L'Avinguda Meridiana es convertirà en el carrer major de la República Catalana"; ha explicat el coordinador de la mobilització social, Josep Sabaté, que ha afegit que hi "dibuixarem 135 trams i els omplirem de futur i de contingut".

“Enguany obrirem la via del sí. Omplirem la Meridiana i per ella transportarem els eixos de la República Catalana fins el Parlament de Catalunya”, ha afegit Sabaté. "Farem plebiscitàries i definitives les eleccions del 27S", ha explicat.

Els 10 eixos de la nova República catalana que l’Assemblea i milers de catalans i catalanes traslladaran l’Onze de Setembre des de l’Avinguda Meridiana fins el Parlament de Catalunya seran: regeneració democràtica, oberta al món, benestar i justícia social, innovació, sostenibilitat, equilibri territorial, solidaritat, igualtat, educació i cultura i diversitat.

L’acció de la Diada vindrà precedida d’un estiu ple de mobilitzacions arreu del país per consolidar i fer arribar a tothom el missatge que la independència és l’única oportunitat per construir un país nou i millor. Aquestes accions s’articularan a partir de fomentar l’anàlisi i el debat al voltant dels 10 eixos presentats com a base de la República catalana que construirem a partir del 27 de setembre.

Carme Forcadell: “El 27S guanyarem, guanyarà el canvi, guanyarà el futur, guanyarà la República Catalana”
La presidenta de l’Assemblea Nacional, Carme Forcadell, ha fet el discurs de cloenda, especial per ser la darrera Assemblea General en que s’ha adreçat al públic com a presidenta. Forcadell, flanquejada per la vintena de membres del Secretariat que, com ella, no es tornaran a presentar als comicis del 9 de maig al haver complert els 3 anys de mandat, ha deixat clar que no es tracta d’un adéu -”continuaré, continuarem treballant amb vosaltres per aconseguir un país més just”.

La presidenta de l’ANC ha remarcat que les eleccions del 27S seran plebiscitàries perquè els catalans i les catalanes “així ho volem”, ha afegit que “no posarem el futur de Catalunya en mans de l’Estat espanyol ni de cap partit polític” estatal. “És el mateix que hem fet els darrers 300 anys i no tornarem a caure en el mateix error, perquè volem més llibertat més democràcia i més justícia social”. Forcadell ha apel·lat a avançar junts i a “sortir al carrer” i “parlar amb tothom” per explicar els beneficis d’assolir la independència.

“Res ni ningú ens podrà aturar després del 27S perquè la victòria i el futur de Catalunya és a les nostres mans”, ha destacat Forcadell, que ha afegit que “fa 3 anys ningú no pensava que arribaríem tan lluny i ara som a punt d’arribar més lluny encara”. “El 27S guanyarem, guanyarà el canvi, guanyarà el futur, guanyarà la República Catalana!”, ha afirmat, per concloure dient: “No us diem adéu, fins la propera, fins sempre, endavant amb valentia, dignitat i coratge”.

Full de Ruta i eleccions el 9 de maig
L’Assemblea General també ha servit per votar el Full de Ruta de l’entitat per als propers mesos. L’informe de gestió del Secretariat Nacional s’ha aprovat per 2.379 vots a favor, 28 en contra i 28 abstencions. L’informe econòmic ha estat aprovat per 2.430 vots a favor, 50 en contra i 67 abstencions; el pressupost amb 2.528 vots a favor, 32 en contra i 79 abstencions; i la convocatòria d’eleccions pel proper 9 de maig amb 2.485 vots a favor, 101 en contra i 61 abstencions.

+ info: www.youtube.com/watch?v=WA-XgsSMLiU&feature=youtu.be

 

10/04/2015 - Les assemblees territorials de l’ANC a Osona organitzen un Aplec Independentista el dissabte 18 d'abril a Vic

Quan queda poc més d’un mes per a les eleccions municipals del 24 de maig, les assemblees territorials de l’ANC a la comarca d’Osona organitzen un Aplec Independentista el proper dissabte, dia 18 d’abril. Es farà a la rambla del Passeig de Vic i pretén escalfar l’ambient de cara a les imminents cites electorals, que seran clau per al procés que viu Catalunya cap a la independència.

L’aplec començarà a les 6 de la tarda amb l’arribada de les territorials des de cada poble i amb l’actuació dels Sagals d’Osona i altres grups d’animació popular de la comarca. Tot seguit, es presentaran les territorials i les candidatures que han signat el compromís de l’ANC “Ajuntaments per la independència”.

També hi haurà un torn de parlaments, que comptarà amb el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany; el membre de la junta nacional d’Òmnium Marcel Mauri; el membre de Súmate Gabriel Rufián, i el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

L’Aplec Independentista es tancarà amb diverses actuacions. Primer, de caire poètic amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística i, després, la nota musical la posaran Khalid el Mokhtari i Biel Barnils, Pep Sala i alguns integrants de Bonobos. Finalment, cap a les 9 del vespre, es tancarà la festa cantant “Els Segadors”, sota la direcció de Sebastià Bardolet.

Aquest acte tindrà continuïtat el 29 d'abril amb una trobada de tots els candidats que hagin signat el document. Serà al Sucre de Vic on es lliuraran els compromisos proposats per l’Assemblea amb la independència de Catalunya. 

07/04/2015 - L’ANC Vall del Ges organitza dissabte el primer i últim concurs de tapes per la independència

L’ANC Vall del Ges organitzarà el proper dissabte, dia 11 d’abril, l’“Últim concurs de tapes per la independència”. De fet, la intenció és que sigui el primer i últim, amb la idea que l’any que ve la independència de Catalunya ja estarà en marxa. La cita és a la plaça Nova de Torelló, on els participants caldrà que portin una tapa (freda o calenta) a la parada de l’Assemblea abans de les 12 del migdia.

Un jurat, format per cuiners de la Vall del Ges, valorarà el gust, la presentació i l’originalitat i escollirà les tres millors tapes. El primer premi serà un dinar per a dues persones al restaurant El Bistrot del Firal, i el segon i el tercer, una ampolla de cava 1714. Un cop anunciat el veredicte, tots els assistents podran degustar els plats presentats.

Cada plat ha d’anar acompanyat d’un sobre amb el nom del plat a fora i el nom i el telèfon del participant a dins. Cadascú pot presentar, com a màxim, tres tapes.

CAT-STOP a Torelló

D’altra banda, també dissabte, l’ANC Vall del Ges muntarà una parada de CAT-STOP al carrer Sant Miquel. Tots els conductors que ho vulguin podran aturar-se i posar-se l’adhesiu del CAT a la matrícula del cotxe. 

02/04/2015 - L'ANC Osona i Òmnium organitzen autobusos per l'acte del Palau Sant Jordi

24 d'abril. Tornen les urnes tornem al carrer
Ja podeu reservar plaça als autobusos que ens portaran a l'acte del Palau Sant Jordi del dia 24 d'abril.

Inscripcions pels autobusos:
Iniciativa promoguda per l'ANC i Òmnium Osona.

Viatges Serrat (C. Jaume Primer, 13. Vic)*
Telèfon: 938862966
Preu: 8 €
Data límit: 22 d'abril
Hora de sortida de Vic: 17:15 (estació d'autobusos)
Hora d'arribada a Barcelona: 18:30
Hora de tornada: 22:00 (des del lloc on s'ha aparcat)
*La reserva serà vàlida un cop s'hagi fet el pagament a l'agència

Inscripcions a l'acte a www.araeslhora.cat 

25/03/2015 - Compte enrere cap al 27S

Una vintena de municipis de la regió 9, formada per Osona, Ripollès i Lluçanès, penjaran marcadors amb el compte enrere cap al 27 de setembre. Amb aquesta acció es dóna el tret de sortida a la bateria d’actes que l’Assemblea Nacional Catalana portarà a terme des d’ara i fins a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Aquest divendres, 27 de març, són diversos els municipis que convoquen una concentració a les 19h. En aquestes es llegirà un manifest i es procedirà a penjar marcadors en llocs visibles del municipi. És el cas per exemple de Folgueroles, Balenyà, Seva, Calldetenes, Taradell o el Voltreganès. A Roda de Ter, a més del marcador, també es penjaran lones de l’ANC a diversos punts del poble, amb missatges com “Independència o dependència” o “Et mereixes la independència”. A Tona l’acte es farà el dissabte a les 10 del matí. També es penjarà un marcador a la Plaça Major i es farà la lectura del manifest.

A Vic, divendres, a les 19h, es farà la presentació del llibre “Ambaixador de Catalunya a Alemanya”, de Til Stegmann, autor del llibre i professor de la Universitat Goethe de Frankfurt. La presentació anirà a càrrec de Ricard Torrents, professor i antic rector de la Universitat de Vic. L’acte serà a les 19h, al Temple Romà de Vic. Seguidament, també arrancarà la campanya amb la lectura del manifest i la presentació d’un estelada gegant de 60 metres quadrats.

Fins el 27 de setembre, el 27 de cada mes hi haurà accions i mobilitzacions a diversos municipis. 

25/03/2015 - Presència al Mercat del Ram de Vic

Un any més l’ANC serà present al Mercat del Ram de Vic. El dissabte al matí, i com ja és habitual, l’ANC Vic tindrà parada a la Casa Comella. A més, al llarg de tot el cap de setmana l’ANC Osona, disposarà d’un estand a la Plaça Santa Clara des d’on es repartirà informació als visitants del Mercat. Qui ho desitgi, també podrà manifestar quin país vol participant al sorteig de diversos lots de productes. Per fer-ho només caldrà omplir una butlleta i fer-se una foto al photocall que hi haurà muntat a l’estand expressant, a través de pissarres, quin país volem. 

17/03/2015 - COMUNICAT de l'ANC d'Osona per la mort de Joan Freixanet

L'Assemblea Nacional Catalana a Osona i el seu Consell Assessor, del qual formava part el senyor Joan Freixanet, expressem el nostre condol per la seva pèrdua i volem agrair la seva tasca, la seva il·lusió i el seu compromís personal en la lluita per la independència del nostre país. 

12/03/2015 - L’ANC d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès fa una crida a votar opcions independentistes el 24-M i reclama el compromís dels candidats

Quan queden poc més de dos mesos per a les eleccions municipals del 24 de maig, les assemblees territorials d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès de l’ANC han presentat aquest dimecres una declaració que insta a votar les llistes que estan a favor de la independència i fa una crida als candidats a comprometre’s amb la construcció d’un nou Estat, tenint en compte que aquests comicis seran una primera volta de les plebiscitàries del 27 de setembre

En una roda de premsa a La Central de Vic, el secretari de l’ANC d’Osona, Jordi Grau, i la coordinadora de l’ANC de Centelles, Susi Planas, acompanyats d’una vintena de membres de les assemblees territorials, han defensat que “el sentit del vot que el poble de Catalunya expressi en aquestes eleccions municipals prèvies serà de la màxima importància”.

És per aquesta raó que l’ANC recomana votar “únicament” aquelles llistes que hagin fet explícit en el seu programa electoral la seva implicació amb el procés cap a la independència i es comprometin a donar suport a totes les accions que el Parlament que surti el 27-S decideixi adoptar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent.

Per aconseguir-ho, es convidarà als caps de llista a signar un compromís per incloure quatre punts en el seu programa electoral que hauran de complir si surten escollits regidors o alcaldes. En total, hi ha quatre mesures:

- Proposar en el primer ple ordinari del mandat l’adhesió o continuïtat a l’Associació de Municipis per la Independència.
- Promoure campanyes perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i les guanyin forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un nou Estat.
- Assumir que, en cas que al 27-S surti una majoria independentista, es proposarà que l’ajuntament es posi a disposició del govern del país, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’Estat espanyol.
- Proposar que l’alcalde participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituiria per donar suport al procés d’emancipació nacional. Aquesta Assemblea hauria d’assumir la governació de Catalunya si les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern.

Les candidatures que incloguin aquests punts en el seu programa electoral i es comprometin a votar-hi a favor, tot promovent també governs de majoria independentista, rebran el suport de l’ANC.

En la declaració de les assemblees d’Osona, el Ripollès i el Lluçanès, també es fa constar que l’Assemblea exclou “del tot” aquelles opcions que “malgrat que reclamen la independència per al nostre país, tenen en la base de la seva reclamació el racisme i la xenofòbia”. 

07/03/2015 - Jaume Marfany: ‘Cal aconseguir ajuntaments independentistes’

Més de 50 persones van assistir aquest passat divendres a la xerrada que va oferir el vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, a Santa Eugènia de Berga. Marfany va fer un repàs als fets després del 9N i fins a dia d’avui i també va dibuixar el camí fins el 27S posant especial atenció a les eleccions municipals del 24 de maig.

El vicepresident va destacar que cal pensar en les eleccions municipals ‘com una oportunitat, un pas més cap a la independència’ i per això ‘cal aconseguir que els ajuntaments siguin independentistes’. Va insistir en la tasca de les assembles locals i territorials aquets propers per mesos per tal que les candidatures firmin el compromís proposat per l’ANC.

Marfany també va destacar que ara comencen noves reunions de la taula de partits amb només les formacions independentistes i que ‘cal treballar per un full de ruta que cal fer públic abans del 27S’. Va afirmar que ‘si al juny no s’arriba a un acord, l’ANC presentarà als socis una votació per si s’aprova impulsar una candidatura única i donar-li suport’.

En referència al proper 11 de setembre, primer dia de campanya electoral, Marfany va afirmar que ‘ha de tenir només un lema: unitat i independència’. 

03/03/2015 - El CP Vic es compromet a penjar l'estelada a les seves instal·lacions fins que s'aconsegueixi la independència

El CP Vic referma el seu compromís amb la independència. Durant la recepció d'aquest dimarts al vespre a l'Ajuntament de Vic pel títol de la Copa del Rei que ha aconseguit el primer equip, el president del club, Miquel Altimiras, s'ha compromès a penjar una estelada cedida per l'ANC Osona a les seves instal·lacions en un lloc ben visible i a no despenjar-la fins que s'assoleixi la independència. Altimiras ho ha anunciat després que Alfred Verdaguer, en nom de l'ANC, li lliurés una carta agraint-li el suport que el CP Vic dóna a l'Assemblea, lluint la seva imatge a la samarreta.

En aquesta carta, l'ANC felicita els campions i els anima a seguir endavant amb "molta força, il·lusió i ganes, perquè faran falta més gols per guanyar el partit de la independència". Per l'Assemblea, que els jugadors del primer equip portessin la seva imatge a la samarreta en la final de la Copa del Rei fa que "la visibilitat del procés cap a la independència de Catalunya prengui una gran rellevància". En la carta, també es fa una menció especial al capità de l'equip i membre del Consell Assessor de l'ANC Osona, Josep Maria 'Titi' Roca, que va mostrar una estelada mentre recollia la copa: "Una imatge que fa ben visible que el camí cap a la independència no té aturador". Finalment, s'anima a tothom a seguir "imparable i invencible". D'aquesta manera, "la propera victòria serà un estat nou". 

28/02/2015 - Jaume Marfany a Santa Eugènia de Berga

El vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, serà aquest proper divendres 6 de març a Santa Eugènia de Berga. Marfany oferirà una xerrada titulada ‘Del 9N al 27S’. L’acte arriba després de la presentació del pla d’acció de l’ANC a nivell nacional el passat 27 de febrer. La xerrada es farà la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Eugènia a 2/4 de 9 del vespre.