ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (166-180) de 529
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

28/02/2015 - Marxa de Torxes al Voltreganès

L'ANC del Voltreganès, davant la no celebració enguany de la Commemoració dels Fets de la Gleva, i amb la voluntat expressa de recuperar-la l’any 2016 en el seu format habitual, impulsa una marxa de torxes el proper 7 de març. Un acte per mantenir viva l'essència d’aquesta celebració i homenatjar els patriotes que van donar la seva vida per defensar els drets i les llibertats dels catalans.

La marxa serà el proper dissabte 7 de març. L’acte començarà amb la lectura d’un primer manifest a les 18:30 davant el monument commemoratiu de la plaça Anselm Clavé. Des d’aquí sortirà la marxa de torxes fins a la Gleva on es llegirà un segon manifest, es farà una ofrena floral dins del Santuari i s’interpretarà el Cant dels Segadors per part del Cor de la Veu de Voltregà. 

28/02/2015 - Jaume Marfany a Santa Eugènia de Berga

El vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, serà aquest proper divendres 6 de març a Santa Eugènia de Berga. Marfany oferirà una xerrada titulada ‘Del 9N al 27S’. L’acte arriba després de la presentació del pla d’acció de l’ANC a nivell nacional el passat 27 de febrer. La xerrada es farà la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Eugènia a 2/4 de 9 del vespre. 

17/01/2015 - Posicionament del Secretariat Nacional de l’ANC reunit en sessió extraordinària el 16/01/2015

Arran de l'acord del 14 de gener entre el president de la Generalitat de Catalunya i el líder del primer partit de l'oposició, amb la presència de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, el Secretariat Nacional de l'Assemblea expressa que:

- Amb l'acord que han assolit el president de la Generalitat i el cap de l'oposició tenim una data per al referèndum definitiu: les eleccions. El 27 de setembre s'ha convertit en el nou horitzó en el qual hem d'abocar els nostres esforços per garantir-ne el caràcter constituent i, des de l'Assemblea, hem treballat per fer possible aquest acord que ens porti a culminar el nostre procés polític amb èxit.

- Cal dir que aquest no és l'acord que demanava l'Assemblea, ni pel que fa al calendari, ni en la forma, ni tampoc mostra un full de ruta perfectament travat i tancat, però ara ens toca guanyar les eleccions de la independència. I per això des de l'Assemblea treballarem per aconseguir dues coses: d'una banda, sumar més forces polítiques a l'esmentat acord per a la transició nacional i, d'altra banda, incorporar més persones a la majoria social per la independència.

- Des de l'Assemblea no creiem en els intents de reformar un Estat caduc. Volem crear un Estat nou, perquè és l'única manera de tenir totes les eines que ens han de permetre fer front a les emergències socials, econòmiques i democràtiques que patim.

- Tenim molta feina i un objectiu engrescador. Ara toca tornar a treballar plegats per fer de les properes eleccions al Parlament de Catalunya les nostres eleccions decisives.

Barcelona, 16 de gener de 2015. 

12/01/2015 - L’ANC inicia una setmana clau amb la campanya ‘Acord, eleccions i independència

L’entitat prepara accions de menor a major intensitat en funció del desenvolupament de les negociacions

La data fixada perquè s'arribi a un acord és dijous 15 de gener

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) inicia una setmana clau per tal d’aconseguir un acord que permeti la celebració d’unes eleccions de caràcter plebiscitari abans de les eleccions municipals. Sota el nom ‘Acord, eleccions i independència’, l’Assemblea durà a terme diverses accions i mobilitzacions que s’aniran desenvolupant en funció del ritme i avenços en les negociacions.

Aquest vespre, l’ANC promourà una piulada massiva a les 20:30 hores, així com una cassolada una hora més tard, a les 21:30 hores, que es repetiria fins dijous si no hi ha acord. Precisament, el dijous 15 de gener és la data marcada per l’ANC perquè arribi l’acord que faciliti la celebració de les eleccions.

Si no fos així, l’Assemblea preveu convocar per dijous mateix concentracions arreu del territori; i prepara una mobilització de major intensitat el diumenge si l’acord continués sense arribar.
Consulta al territori

A més, el Secretariat Nacional de l’Assemblea va decidir en el darrer plenari celebrat el 10 de gener iniciar un procés de consulta, dirigit especialment als seus associats, simpatitzants i col•laboradors, per tal de decidir quin ha de ser el posicionament de l'ANC, tant si s'arriba a un acord, com en el cas no desitjable que aquest acord no es produeixi.

Si hi ha acord, la consulta servirà per definir quin ha de ser el grau d'implicació i de compromís de l'organització en aquestes eleccions. Si no hi hagués acord, la consulta serà el punt de partida per fer públic el posicionament i la proposta d'actuació a curt termini de l'Assemblea. 

11/01/2015 - Carme Forcadell: ‘L’acord arribarà’

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va ser la pregonera de la Festa dels Tonis de Taradell 2015 aquest passat dissabte. L’acte va omplir a vessar la sala d’actes de Can Costa i Font.

Forcadell va centrar el seu pregó en el procés català cap a la independència destacant que “de la mateixa manera que amb la Festa dels Tonis, el procés independentista és possible perquè l’hem fet entre tots”. La presidenta de l’ANC arribava a Taradell després d’una reunió del Secretariat Nacional celebrada a Banyoles, i va insistir en demanar calma i en no caure el desànim reiterant que ‘ens en sortirem si mantenim la unitat’. Va afirmar que ‘copso un cert desànim i no puc entendre que ara tinguem el més mínim dubte. El procés no està encallat. En dos anys i quatre mesos hem passat de ser una comunitat autònoma, a ser el poper estat d’Europa, i ho hem fet de manera exemplar”.

La presidenta de l’ANC va assegurar que l’acord entre les formacions polítiques arribarà. “L’acord arribarà perquè nosaltres el farem possible” i “si no arriba, ens tornarem a mobilitzar perquè arribi”. I va afegir que la societat cal que estigui preparada per a properes mobilitzacions que es concretaran aquest proper dilluns.

Forcadell, acompanyada per membres de l’ANC Taradell, va tancar el discurs recordat que ‘moltes generacions han intentat aconseguir el que nosaltres aconseguirem’ i que ‘sense el seu esforç avui no seríem aquí’. 

29/12/2014 - Més de 300 osonencs s’autoinculpen als jutjats de Vic per haver votat el 9-N

Més de 300 persones s’han autoinculpat massivament al jutjat de guàrdia de Vic aquest dilluns al migdia per haver-se implicat en el 9-N i com a mostra de solidaritat amb les autoritats polítiques denunciades. L’ANC Osona, com a convocant d’aquesta acció, està molt contenta per la resposta dels osonencs en una jornada que ha transcorregut amb total normalitat.

En concret, aquesta acció s’ha fet al jutjat número 5, ubicat a la rambla de l’Hospital, que era el que estava de guàrdia aquest dilluns. Per evitar el col·lapse de les instal·lacions, però, membres de l’ANC Osona han fet de procuradors, que han estat els encarregats de presentar les instàncies al jutjat. Entre les 300 persones que s’han autoinculpat hi havia representants territorials de l’ANC, del consell assessor i de diferents partits polítics. Per participar-hi, només calia omplir els documents d’autoinculpació.

Amb aquesta acció, Vic s’ha sumat a les jornades d’autoinculpació que s’estan fent aquests dies a diversos jutjats del país, com la de dilluns passat al TSJC a Barcelona. D’aquesta manera, els catalans que s’autoinculpen mostren la seva solidaritat amb el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, denunciats per haver desobeït amb el procés participatiu del 9 de novembre.

LES AUTOINCULPACIONS CONTINUEN

Qui no s’hagi pogut inculpar aquest dilluns, ho pot fer quan vulgui presentant-se als jutjats o bé, dissabte, a la parada de l’ANC a Casa Comella. A través de l’Assemblea, es faran arribar les instàncies al jutjat. Simplement cal complimentar dos documents d’autoinculpació i portar el DNI. 

24/12/2014 - Taller de fanalets al Festival de la Infància de Vic

El Festival de la Infància de Vic, anomenat també “Nadal al Sucre", que tindrà lloc al recinte firal el Sucre els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, i l’1, 2 i 3 de gener de 2015 de 16.00h a 20.00h, comptarà un any més amb el taller de fanalets. La temàtica d’enguany del festival se centra en el fons marí i al llarg d’aquests 7 dies s’ha programat una sèrie d’activitats, tallers i espectacles adreçats als més petits de la casa.

Després de l'èxit dels dos darrers anys, l’Assemblea Osona hi tornarà a oferir, per tercer any, el taller de fanalets de l'estelada. Els nens podran muntar el fanalet al mateix taller durant els dies del Festival. El fanalet però, també es vendrà amb tot el material pel muntatge als punts i parades de venda de marxandatge de l'Assemblea. 

24/12/2014 - Dilluns, jornada d’autoinculpació a Vic

L’admissió a tràmit de la querella contra el president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d’Ensenyament fa que l’ANC posi en marxa una campanya per promoure l’autoinculpació massiva de la ciutadania en solidaritat amb les autoritats polítiques denunciades.

Aquest dimarts s’ha fet una Jornada d’Autoinculpació a Barcelona i el proper dilluns, 29 de desembre, a la 1 del migdia, en farem una a Vic. Serà al Jutjat de Guàrdia, que dilluns serà el núm. 5, ubicat, no a l’edifici dels Jutjats, sinó a l'altra banda, amb entrada a través de la rambla Hospital (antiga entrada de la Policia Municipal).

Per participar-hi només caldrà complimentar el document d’autoinculpació i portar el DNI. És important que la gent porti dues còpies del text d'autoinculpació degudament empleades i signades. En cas que no es pugui venir el dia 29 a Vic, es pot fer arribar el full complimentat i a través de l'ANC es presentarà la documentació. Arreu del territori hi haurà més convocatòries.

+ info: http://autoinculpacions9n.assemblea.cat/

 

22/12/2014 - L'ANC Calldetenes recollirà fons per sufragar els costos de no penjar la bandera espanyola a l'ajuntament

El recurs interposat per la delegació del Govern espanyol a Barcelona contra l’Ajuntament de Calldetenes per no penjar la bandera espanyola s’acosta al final. A part d’obligar a l’Ajuntament a penjar la bandera a la façana, s’imposa el pagament de 3.900€ en concepte dels honoraris de la lletrada de l’Estat. En aquests moments, s’ha procedit a l’abonament de l’import al compte del jutjat, dins el termini fixat en un mes. Des de l’ANC Calldetenes es recolliran fons per tal de sufragar els costos de l’advocat de l’Estat.

El periple va començar a finals de 2012 quan el Govern espanyol va tenir coneixement, a través de la denúncia d’un particular, que la bandera espanyola no onejava a la façana de l’ajuntament de Calldetenes contradient la Llei 39/1981 de 28 d’octubre, de banderes. Això va provocar l’actuació de l’Estat per tal de restablir el compliment d’aquesta llei demanant un informe de compliment a l’Ajuntament, cosa que es va portar a terme. Al mes de febrer de 2013, la delegació del Govern a Barcelona va interposar un recurs contra la inactivitat de l’Ajuntament de Calldetenes davant el requeriment perquè es col·loqués la bandera espanyola a la façana de l’edifici consistorial. Per fer front al contenciós, l’Ajuntament de Calldetenes ha comptat amb el suport tècnic i els advocats de l’Assemblea Catalana de Municipis, sense cap cost. Al mes d’abril de 2014, el jutjat núm. 10 de Barcelona va dictar sentència amb la qual es va estimar el recurs interposat per la delegació del Govern a Barcelona i es va condemnar l’Ajuntament a penjar la bandera. En aquells moments, l’Ajuntament de Calldetenes no va presentar recurs, perquè se n’hauria de fer càrrec econòmicament. Tampoc s’ha penjat la bandera ja que encara s’està esperant la resolució definitiva amb la data límit i l’import de la multa per decidir i valorar el següent pas.

D’altra banda, a part de declarar la obligació de l’Ajuntament de Calldetenes de posar la bandera espanyola a la façana, també s’imposen els costos degudes a la demanda. La lletrada de l’Estat va presentar una minuta de 3.900€, però l’advocat de l’Ajuntament va presentar-hi recurs d’impugnació per excessiva. Es va demanar que els costos s’haurien de fixar en 500€, basant-se en el treball realitzat i la complexitat del procés. Tot i així, en la resolució final es desestima la impugnació de la taxació dictaminant que els honoraris són correctes i que s’ajusten als criteris existents.

Des de l’ANC territorial de Calldetenes “es dóna ple suport a la iniciativa del nostre Ajuntament de no posar la bandera espanyola a la façana, bandera en la que no ens sentim representats”. També declaren que la llei no pot anar contra la voluntat del poble que ja es va expressar majoritàriament el 9-N. Volem donar difusió a la pressió que es fa des del govern central, representat per la Sra. Llanos de Luna, delegada del Govern espanyol, sobre els ajuntaments catalans que han pres aquesta decisió perquè la gent conegui la forma d’actuar d’aquest govern. Al mateix temps portarem a terme accions dirigides a demanar la solidaritat de la gent per donar suport econòmic i així ajudar a pagar l’abús del cost econòmic que s’imposa sobre les castigades arques municipals per la taxació de costos degudes a la demanada de la delegada del govern. 

16/12/2014 - El projecte "14 estelades" enfila la recta final

El projecte "14 estelades", impulsat per un grup d'escaladors osonencs, està a punt de completar el seu objectiu, un cop pengi la catorzena i última bandera. En concret, es col·locarà a l’Agulla del Gep, un punt situat a les faldes del Puig de la Força, contrafort cingle a les envistes del pantà de Sau. Aquesta acció es farà aviat, després que dijous passat, a les cingleres de Vilanova, es van penjar quatre estelades més.

Les noves estelades són al Puig de Casadevall, a la Roca Miradora, al Puig del Far i a Castellsasala, si bé en aquests dos últims casos, es va haver de substituir la bandera de l’asta. Al Puig del Far i a la Roca Miradora del Roc del Migdia, s'hi va arribar fàcilment a peu. En canvi, els altres dos puts són d’accés més tècnic i emboscat.

El projecte "14 estelades" ha fet que aquesta bandera onegi a punts tan emblemàtics com el campanar de Sau o en cims com Puig Castellar, Castell Ample i Castell Bernat. 

14/12/2014 - Un centenar de persones participen al dinar de final de campanya ‘Ara és l’hora’

La jornada va comptar amb un homenatge al recentment desaparegut Santi Pons

Un centenar de persones implicades en la campanya ’Ara és l’hora’, impulsada de per l’ANC i Òmnium Cultural, van celebrar aquest passat dissabte un dinar a La Central de Vic.

La jornada va començar amb un homenatge a Santi Pons, membre fundador de l’ANC Osona i un gran actiu del 13D que ens va deixar aquest passat estiu. Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona va ser l’encarregada de destapar una placa a la sala Anicet Altés, sala on es van fer les primeres reunions que van donar pas a la constitució de l’ANC comarcal. Espona va agrair la cessió d’aquest espai on des d’aquest passat dissabte hi ha quedat instal•lada la placa. Lluís Solà i Sala va parlar de Santi Pons, destacant-ne la seva lluita i encoratjant als assistents a continuar-la. L’homenatge es va tancar amb un llarg i emotiu aplaudiment.

Seguidament va arribar l’hora del dinar on un centenar de persones vinculades a l’ANC i a Òmnium, i també voluntaris d’ambdues entitats van recordar la feina feta i també l’embrió que va suposar el 13D coincidint amb el cinquè aniversari. 

11/12/2014 - ‘Ara és l’hora’ celebra un dinar coincidint amb el cinquè aniversari del 13D

Un centenar de persones implicades en la campanya ’Ara és l’hora’, impulsada de per l’ANC i Òmnium Cultural, celebraran aquest proper dissabte un dinar a La Central de Vic que servirà també per commemorar el cinquè aniversari de la primera onada de consultes, el 13D.

L’acte servirà per celebrar l’èxit la campanya ‘Ara és l’hora’ que va culminar el passat 9 de novembre amb el procés participatiu impulsat pel Govern de la Generalitat. Hi prendran part membres de diverses territorials de l’Assemblea Nacional Catalana i també d’Òmnium que van implicar-se activament en els actes que es van portar a terme en el marc de la campanya, des de la Gigaenquesta, fins a les accions de taca groga, entre d’altres. També hi seran molts dels voluntaris que van participar en l’organització d’aquestes accions.

La jornada també servirà per fer un petit homenatge a Santi Pons, membre fundador de l’ANC Osona i un gran actiu del 13D que ens va deixar aquest passat estiu. Serà abans del dinar que començarà a les 2 del migdia. 

19/11/2014 - Estelada gegant al Salt de la Minyona

El passat diumenge 16 de Novembre es van congregar un centenar de persones davant la Verge situada dalt del cim conegut amb el nom del “Salt de la Minyona”. El motiu, la celebració d'un acte independentista organitzat per un col•lectiu d’escaladors Osonencs. L’acte estava emmarcat dins del projecte “14 estelades 2014”, l’objectiu del qual és guarnir diferents punts característics de les cingleres de Vilanova i Tavertet. Dins l’acte d’aquest passat diumenge es va comptar amb l’estreta col•laboració de l’ANC Folgueroles (ALFI), l’ ANC Osona i Òmnium Cultural Vic, com també amb la presencia de Toni Anguera (Xato) i Miquel Alemany, primera cordada que va escalar la cinglera del Salt de Minyona.

Tot va començar a les 10 hores del matí, amb els parlaments dels organitzadors i de l’ANC Folgueroles. Seguidament es va procedir a desplegar una estelada gegant que, en un primer moment, fou estesa per tots els presents a l’acte, i posteriorment, es va penjar a la cinglera. La música va anar a càrrec de Marc Puigdomenech (cantautor), i la lectura de poemes i llegendes va caure en mans de Xevi Roviró (historiador i coneixedor del territori).
 

11/11/2014 - El sí-sí s’imposa a Osona amb el 92% dels vots

Osona és la tercera comarca on el sí-sí va obtenir més vots, a molt poca distància del Pla de l’Estany i el Berguedà. Aquesta opció va obtenir 66.937 vots d’un total de 72.838. Això equival al 91,9%. Molt més lluny va quedar el sí-no, opció escollida per 2.580 persones (3,54%), i el no, que el van votar 1.067 persones (1,46%). El sí-blanc va obtenir 531 vots (0,73%); el vot en blanc, 435 (0,6%), i, com a altres, es van comptabilitzar 1.288 butlletes (1,77%). A Osona, hi havia locals de participació als 49 municipis i, en total, se’n van obrir 54 amb 157 meses. Com a curiositat, tots els votants de Sobremunt es van decantar pel sí-sí. Va recollir 49 butlletes.

Recordem que la votació encara continua fins el dia 25 de novembre. Els que no ho van poder fer diumenge, es poden dirigir a l’Edifici El Sucre de Vic (Carrer de l'Historiador Ramon d'Abadal i de Vinyals, 5, 4a planta).

D’altra banda, coincidint amb el 9-N, voluntaris de la campanya ‘Ara és l’hora’ van recollir signatures per donar suport a la denúncia internacional en contra el govern espanyol.

Des d’aquí, aprofitem per agrair la feina feta pels voluntaris durant les últimes setmanes. 

11/11/2014 - El plàstic groc de la campanya ‘Ara és l’hora’ es reutilitzarà a través de la Fundació Trueta

Un cop passat el 9-N, ha començat ja la retirada d’alguns dels elements grocs que han omplert Osona durant la campanya ‘Ara és l’hora’, impulsada per l’ANC i Òmnium Cultural. Es recomana a la gent que mantingui als balcons i finestres els domassos grocs i les pancartes que hi ha penjat. En canvi, s’ha començat a retirar el plàstic groc que ha embolicat, bàsicament, arbres i monuments. Ara, se li donarà un nou ús i es reutilitzarà a través de la Fundació Trueta, que en farà bales de plàstic que els ajudaran a finançar-se Per això, es demana a la gent que no el llenci, ja que els voluntaris de la campanya l’acabaran de retirar els propers dies. Qui també vulgui col·laborar en la retirada, pot portar el plàstic a la Trueta (Polígon Mas Galí. C/ Narcís Montoriol, 33, de Gurb) de 8 del matí a 3 de la tarda i, a partir de les 3 de la tarda, a la seu d’Òmnium Osona (Pl. Vicenç Albert Ballester, de Vic), on s’hi ha deixat un contenidor de la Trueta.

Malgrat la retirada del plàstic i de les pancartes que hi ha a les vies públiques, es recomana als particulars que mantinguin el groc a les seves façanes. Els domassos es poden seguir trobant a diversos punts de venda que trobareu detallats a www.assemblea.cat/osona. A més, es fa una crida a entitats i institucions que facin com la Unió Excursionista Vic, l’Hospital General de Vic o el Col·legi d’Arquitectes, que mantenen el groc a la façana.