ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (151-165) de 556
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

11/07/2015 - Carme Forcadell està convençuda que els partits sobiranistes es posaran d'acord: "No patiu"

L'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, es mostra convençuda que els partits sobiranistes "es posaran d'acord" de cara al 27-S en el debat sobre les llistes. "No patiu", va assegurar ahir al vespre en un acte a Vic davant d’un auditori ben ple. Forcadell avisa que “no podem perdre aquesta oportunitat, perquè si ara la perdem seran molts i molts anys de decadència”.

Segons l’expresidenta de l’Assemblea, “tots volen l’acord i tots tenen present que queden 79 dies per al 27-S”. I va posar pressa als partits: “Decideixin el que decideixin, però que ho facin ja”.

Forcadell també va reclamar “il·lusió i confiança” als assistents, a qui els va demanar que no caiguin en provocacions, sinó que es dediquin a explicar “que la independència és una qüestió de democràcia i justícia social”. I va assegurar que “a l’Estat espanyol estan molt nerviosos perquè veuen que ara estem encarant el procés”.

Forcadell ho va dir durant l'entrega de la distinció de Vigatà de l'Any a títol pòstum a Santi Pons, membre fundador de l'ANC d'Osona. El reconeixement estava organitzat per l'Ajuntament, Ràdio Vic i 'El Vigatà Independent'. 

11/07/2015 - Més de 100 persones participen al 1r Debat Constituent d’Osona

Èxit absolut i màxima satisfacció pel 1r Debat Constituent d’Osona, que s’ha fet aquest dissabte al matí a les instal·lacions de la UVic, sota l’organització de l’ANC i Òmnium d’Osona. En el marc del projecte ‘Reinicia Catalunya’, més de 100 persones procedents d’àmbits professionals ben diferents han dibuixat com s’imaginen la futura República Catalana. Durant un parell d’hores, i a partir d’una dinàmica de treball dissenyada per Très amb accent obert, han debatut sobre vuit matèries en petits grups de treball: educació, llengua i cultura, agricultura i medi ambient, acció social, salut, model econòmic, empresa i ocupació, esports i organització territorial.

Els participants s’han mostrat molt satisfets dels debats, i les idees que han aportat quedaran recollides, properament, a la pàgina web de ‘Reinicia Catalunya’ i també a través d’un vídeo que es difondrà a les xarxes socials. I és que, tal com ha defensat Jaume López, portaveu de Reinicia, durant l’acte de benvinguda, la futura Constitució catalana “l’ha de fer el Parlament, però la comissió redactora ha de tenir en compte les aportacions de debats com aquest”.

El debat ha situat els assistents en un escenari d’independència i s’ha plantejat com una mena de joc. El centenar de participants s’han distribuït en vuit aules, en funció de la matèria, i, a partir d’aquí, a cada aula, s’han format subgrups, de tres a sis persones, que en espais de mitja hora han debatut i reflexionat sobre diversos temes plantejats. Passada la mitja hora, havien de canviar de taula i així una tercera vegada. L’última mitja hora, cada espai de debat ha posat en comú les conclusions extretes. A més, s’ha habilitat un novè espai, batejat com a “espai de lliure debat”, per si algun dels participants volia plantejar algun altre tema als companys.

En els debats, també corrien persones identificades amb una xapa amb una papallona dibuixada. El seu rol es limitava a escoltar els debats. D’altres duien una xapa amb una abella. En aquest cas, sí que podien fer aportacions als debats. Aquesta dinàmica feia que el debat fos molt àgil i que enganxés als participants.

A més, entre els “experts en l’escolta”, que s’han limitat a anar d’aula en aula per escoltar els diferents debats, hi havia Salvador Cot, director d’El Singular Digital; Jaume Marfany, exvicepresident de l’ANC, i Toni Reig, director general de Joventut. S’han mostrat interessats per la iniciativa, que han valorat de manera molt positiva.

Al final de la jornada, cap a dos quarts de dues del migdia, i després d’un aperitiu, els relators que han guiat cada àmbit de debat han exposat, a grans trets, les conclusions i reflexions de cada espai a l’Aula Magna de la UVic. 

09/07/2015 - Un centenar de persones participaran dissabte al 1r Debat Constituent d’Osona

Un centenar de persones s’han apuntat fins ara al 1r Debat Constituent d’Osona que es farà aquest dissabte al Campus Torre dels Frares de la UVic, sota l’organització d’Òmnium Cultural i l’ANC d’Osona. Totes elles procedeixen d’àmbits professionals diferents i debatran en petits grups de treball com ha de ser la República Catalana. Es buscaran els problemes actuals i es plantejaran com es podrien millorar en un nou estat. Totes les idees que surtin dissabte les recollirà la iniciativa ‘Reinicia Catalunya’, de cara a la futura redacció de la Constitució catalana. Les inscripcions continuen obertes. Es poden fer a través del correu inscripcions@debatosona.cat o bé trucant al 93 889 31 19.

L’activitat començarà a dos quarts de 10 del matí amb la benvinguda a tots els participants, en què intervindrà Jaume López, portaveu de Reinicia. Els grups de treball, format per unes nou persones, debatran i posaran en comú les seves propostes durant un parell d’hores i, al final de la jornada, el relator que guiarà cada grup exposarà davant de tothom a l’Aula Magna de la UVic les reflexions de cada equip de treball. Es preveu que l’activitat acabi a dos quarts de 2 del migdia. Durant el debat, també hi haurà piscolabis.

El debat també es traslladarà a les xarxes socials, amb la presència de piuladors que faran tuits al llarg del matí amb l’etiqueta #debatosona. A més, hi haurà periodistes i personalitats influents que es dedicaran a escoltar el debat i faran les seves reflexions en mitjans de comunicació i a les xarxes. De moment, hi ha confirmada la presència de Salvador Cot, director d’El Singular Digital; Jaume Marfany, exvicepresident de l’ANC, i Toni Reig, director general de Joventut.

El 1r Debat Constituent d’Osona parteix d’un escenari en què la independència ja és un fet pràcticament inevitable i en què cal afrontar un seguit de decisions vitals per construir el nou estat català. Les vuit matèries que es plantejaran són: educació, llengua i cultura, agricultura i medi ambient, acció social, salut, model econòmic, empresa i ocupació, esports i organització territorial. 

06/07/2015 - Les assemblees territorials d’Osona Sud treballaran l’eix de la solidaritat aquesta setmana

Osona continua amb la campanya d’estiu de l’ANC, que cada setmana se centrarà en un dels eixos que vertebrarà la futura República Catalana. La solidaritat és l’eix que es posa en valor fins diumenge. És per això que les assemblees territorials d’Osona Sud (Aiguafreda i Sant Martí de Centelles, Centelles i Balenyà) han organitzat tres projeccions de cinema a la fresa solidàries.

La peculiaritat és que el preu de l’entrada són dues llaunes de conserves (tonyina, sardines o tomàquet), que després s'entregaran a Càritas. La pel·lícula que es projectarà és ‘Intocable’, d’Eric Toledano i Olivier Nakache, que encaixa perfectament amb el valor de la solidaritat i posa de manifest la importància d’ajudar els altres.

A Aiguafreda, la projecció serà divendres, a les 22h, al Parc de la Plateria; a Centelles, dissabte, a les 22h, a la plaça Major, i a Balenyà, diumenge, a les 22h, a la plaça Espona. L’activitat té el suport dels ajuntaments d’Aiguafreda, Sant Martí de Centelles, Centelles i Balenyà.

De cara a la setmana que ve, l’eix que es treballarà és el d’‘Oberts al món’ i es farà un acte de caire nacional el dissabte 18 de juliol a la plaça de la Catedral de Vic. 

02/07/2015 - Osona i el Ripollès habiliten 6 punts de votació per la consulta de l’ANC

Demà divendres i dissabte, dies 3 i 4 de juliol, els socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) estan cridats a consulta per determinar si volen que “l'ANC busqui les complicitats necessàries amb altres entitats i forces polítiques per impulsar una proposta electoral de la màxima transversalitat, per garantir el caràcter plebiscitari del 27-S que ens porti a la independència de Catalunya?". A Osona i el Ripollès, les coordinadores territorials han habilitat sis punts de votació.

A Vic, es podrà votar tant divendres (de 17 a 21h) com dissabte (de 10 a 14h) a Casa Comella. A Ripoll, també es podrà fer els dos dies a la Biblioteca Lamberta Mata, així com a Torelló a l’Hotel d’Entitats Josep Bardolet i a Taradell al Centre Cultural Costa i Font. A Manlleu i Tona, la seu electoral estarà oberta divendres a la tarda de 17 a 21h a Can Puget i a l’Ajuntament de Tona, respectivament.

Els 34.768 socis cridats a la urnes podran votar en qualsevol dels punts habilitats. Per exercir el vot, només cal portar el DNI i estar al corrent de pagament de la quota de soci. A més, els socis que no puguin acostar-se a cap dels espais habilitats, i els que pertanyen a les assemblees exteriors de l’ANC, podran votar igualment mitjançant un correu electrònic amb una còpia escanejada del document d'identitat i la butlleta de votació (que es podrà descarregar a la web www.assemblea.cat).

El mateix dissabte a la nit es presentaran els resultats provisionals que s'hagin rebut dels punts de votació sense incloure els que es rebin per correu, ja que el seu recompte serà més lent. La setmana que ve es faran públics els resultats definitius. 

02/07/2015 - Arrenca la campanya d’estiu de l’ANC a Osona, Ripollès i Lluçanès

La campanya d’estiu de l’ANC gira al voltant dels 10 eixos que han de ser l’element vertebrador de la República Catalana. L’11 de setembre, aquests 10 eixos arribaran simbòlicament al Parlament a través de l’Avinguda Meridiana de Barcelona. Abans, al llarg de l’estiu, aquests eixos es desgranaran amb accions arreu del territori cada setmana i també a la Regió 9, formada per Osona, el Ripollès i el Lluçanès, diversos municipis promouran actes des d’ara i fins l’11 de setembre.

Els deu eixos que formen la campanya són: equilibri territorial, solidaritat, oberts al món, diversitat, sostenibilitat, igualtat, benestar i justícia social, democràcia, recerca i innovació, i cultura i educació.

Aquest dijous a la tarda s’ha presentat la campanya de la Regió 9 a l’estació de trens de Torelló aprofitant que el primer eix és equilibri territorial. Ferran Garriga, membre del Secretariat Nacional de l’ANC, ha estat l’encarregat d’explicar la campanya a nivell nacional i de regió destacant que, a Osona, el Ripollès i el Lluçanès s’ha volgut emular la campanya nacional repartint accions durant tot l’estiu a diversos municipis treballant els diferents eixos.

La primera acció serà aquest divendres al matí i compta amb la col·laboració del grup Perquè no ens fotin el tren. Glòria Francolí, membre del grup, ha destacat que ‘Perquè no ens fotin el tren defensa un servei de qualitat, modern i eficient, ja que considerem el transport públic en general i el ferroviari en particular com un servei indispensable en un estat modern’. Tenint en compte que Osona i el Ripollès pateixen un greu desequilibri territorial per culpa del pèssim estat de la R3, es farà una repartida massiva de fulletons informatius a les principals estacions de tren. El document posa èmfasi en els problemes actuals del servei i proposa diverses solucions que passen, entre d’altres, per una gestió directa del servei a través d’un nou estat. Ramon Constansó, coordinador de l’ANC Vall del Ges, ha explicat que es repartiran 7.500 fulletons a les estació de Ripoll, Torelló, Manlleu, Vic i Centelles. L’acció es portarà a terme en hora punta, entre les 6.30 i les 9 del matí, gràcies també a la col·laboració de nombrosos voluntaris. A nivell nacional, també aquest divendres, es repartiran 200.000 fulletons.

Durant la resta de l’estiu cada setmana es treballarà un eix. Per exemple, la setmana del 6 al 12 de juliol, el tema serà la Solidaritat. Diverses territorials d’Osona Sud preparen projeccions de cinema a la fresca on el preu de l’entrada seran llaunes de conserves que després es donaran a Càritas. Del 13 al 19 de juliol el tema central serà Via Lliure al Món. Aquella setmana Vic acollirà un gran acte nacional on es treballarà aquest eix. Serà el dia 18 a la plaça de la Catedral. D’aquesta manera cada setmana s’aniran succeint les activitats fins arribar a l’11 de setembre. 

30/06/2015 - S’obren les inscripcions per al 1r Debat Constituent d’Osona

Osona començarà a debatre com pot ser la futura República Catalana el proper dissabte 11 de juliol. En el marc del projecte ‘Reinicia Catalunya’, Òmnium Cultural i l’ANC d’Osona promouen el 1r Debat Constituent d’Osona. Es tracta d’un espai obert a tothom que posarà sobre la taula fins a vuit matèries per debatre en grups de treball. La jornada, que es farà a les instal·lacions de la UVic-UCC al Campus Torre dels Frares, l’han presentada aquest dilluns a la tarda Sebastià Sardiné, membre de Reinicia, de Juristes per la Independència i reconegut historiador de la Catalunya del segle XVIII; Eva Marichalar, responsable de la dinàmica de la jornada, i Berta Rierola, de l’organització del debat. La jornada es preveu que duri unes quatre hores, des de dos quarts de 10 del matí fins a dos quarts de 2 del migdia.

El 1r Debat Constituent d’Osona parteix d’un escenari en què la independència ja és un fet pràcticament inevitable i en què cal afrontar un seguit de decisions vitals per construir el nou estat català. Les vuit matèries que es plantejaran són: educació, llengua i cultura, agricultura i medi ambient, acció social, salut, model econòmic, empresa i ocupació, esports i organització territorial.

Sardiné ha subratllat que jornades com aquesta són importants per a la futura redacció de la Constitució catalana. Avisa que “les institucions han d’entendre que la Constitució i les lleis les vol fer el poble” i, per això, defensa l’aportació d’idees dels ciutadans abans de la redacció definitiva. Des de Reinicia, aposten per una “convenció constitucional mixta”, en què les idees dels ciutadans tinguin més pes que els polítics. Finalment, la Constitució se sotmetria a referèndum.

Rierola ha explicat que aquest 1r Debat Constituent d’Osona s’ha plantejat després de veure “la necessitat de debatre quin país volem” abans de les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. “Estem a menys de tres mesos del 27-S i ens interessa molt aquest debat, perquè creiem que ens podem acostar a aquella gent que encara no s’ha mobilitzat i ara poden trobar algun aspecte que els interessa per construir un país millor”, ha destacat.

Les inscripcions per participar al debat es poden fer a través del correu inscripcions@debatosona.cat o bé trucant al 93 889 31 19. Cadascú cal que s’apunti a una de les matèries, però amb la possibilitat de poder canviar durant la matinal. I és que la jornada, que és gratuïta, està concebuda de manera que l’intercanvi d’opinions sigui “molt àgil, amb una gran mobilitat entre els grups”, ha explicat Marichalar, que ha dissenyat una dinàmica específica per aquest debat per tal que “tothom hi vingui a dir la seva”. Per això, s’ha cuidat molt el disseny de l’espai i tampoc hi haurà moderadors, sinó relators que, “com si fos un joc, donaran consignes i ajudaran a activar el debat”. Cadascun dels vuit espais debatran durant un parell d’hores i, al final de la jornada, es recollirà el que s’ha dit en cada matèria en un acte a l’Aula Magna de la UVic.

El 1r Debat Constituent d’Osona s’organitza sota el paraigües de ‘Reinicia’, una iniciativa que aglutina diverses iniciatives per coordinar-les, impulsar-les i mostrar el potencial que té la participació política de la ciutadania per dissenyar un nou estat.

La jornada es podrà seguir en streaming pel canal de la UVic, i destaca la presència de piuladors que també traslladaran el debat a les xarxes.

+ info: https://docs.google.com/forms/d/1WIkIz-76ck2h-Qj_6GxRhkbfsLLpPneUpxCTuy6BKs4/viewform

 

21/06/2015 - Èxit absolut del triangular intercultural de futbol 7

El triangular intercultural de futbol 7 de veterans, organitzat per l’ANC de Vic dissabte a la tarda, va ser un èxit absolut, amb una nombrosa convocatòria. Des de l’Assemblea, es mostren molt satisfets de la participació i de l’ambient que es va crear a les instal·lacions de l’OAR Vic, perquè, més enllà del resultats, el més important era fer arribar el procés cap a la independència a veïns de la ciutat que vénen d’altres cultures.

En el primer partit, Amic Amazigh va guanyar per 1 a 0 l’equip de subsaharians. Tot seguit, tots dos van jugar contra l’equip de l’ANC Vic. Els subsaharians van tornar a perdre per 0 a 1 i Amic Amazigh es vn proclamar campió del triangular en imposar-se per 6 a 3 contra l’equip de l’Assemblea.

En el torn de parlaments, Abdou Mawa N'Diaye, de la Sectorial d'Immigrants de l'ANC, i Josep M. Reniu, membre del Consell Assessor per la Transició Nacional, van destacar la importància de fer arribar el procés a tothom i les raons per les quals Catalunya vol la independència. La festa va acabar amb una actuació de Gospel Music Impact. 

11/06/2015 - Fes-te voluntari del 1r Debat Constituent d'Osona

Participa en el disseny d'un nou país donant-nos un cop de mà en l'organització del debat.

El proper 11 de juliol es celebrarà el 1r debat constituent de la comarca d'Osona a la UVic. L'ANC, Òmnium, la UVic i sota el paraigües de Reinicia Catalunya crearem diferents espais de debat entorn vuit àmbits de treball.

La complexitat per organitzar aquest esdeveniment és gran i disposem de poc temps. És per això que fem una crida a tothom qui ens vulgui donar un cop de mà per tal de fer possible aquesta jornada del dia 11 de juliol.

Tasca a desenvolupar:
Fer el contacte telefònic amb totes aquelles entitats potencialment interessades en participar al debat

Dates execució voluntariat: del 15 al 19 de juny
Lloc: Local Òmnium Cultural Osona
Horaris: a convenir

Pots contactar amb Òmnium Osona al 938893119, enviar un correu electrònic a osona@omnium.cat o omplir el següent formulari.

+ info: https://docs.google.com/forms/d/1xTFEHUTRj9atRuEH86obtrYAcBCE775jOd87Fo61wkE/viewform

 

11/06/2015 - Collsacabra per la Independència, en solidaritat amb Gure Esku Dago

Aquest dissabte, 13 de juny, a partir de les 6 de la tarda i a la plaça dels Esquirols de L'Esquirol, Collsacabra per la Independència organitza un taller de teles en suport a una iniciativa de Gure Esku Dago, del País Basc.

Gure Esku Dago, que significa ‘Està a les nostres mans’, és una iniciativa ciutadana, plural i participativa que té com a objectiu principal treballar pel dret a decidir del poble basc. Els seus principis bàsics són: "Som un poble, tenim dret a decidir i és el moment de la ciutadania".

Des que es va constituir, cap a mitjans del 2013, ha organitzat diverses activitats al llarg del territori. Una de les que va tenir més ressò va ser la cadena humana que es va fer el juny de 2014, de Durango a Iruñea. Per aquest 2015 l’acte més important serà el programat pel proper 21 de juny en què simultàniament a Donostia, Bilbao, Pamplona, Vitòria i Baiona es folraran unes urnes gegants amb unes teles que durant els mesos anteriors s’han anat confeccionant al llarg de tot el País Basc.

Moltes de les reivindicacions de Gure Esku Dago coincideixen amb les que des de fa anys es reivindiquen des de l’Assemblea Nacional Catalana, i és per això que Collsacabra per la Independència ha decidit fer una acció de suport a aquesta iniciativa. Serà un taller per pintar unes teles amb les diferents crides que s’acudeixin als participants i un cop pintades fer-les arribar al País Basc i que siguin unes de les que folrin l’urna de l’estadi de San Mamés a Bilbao.

Un cop acabat el taller, a les 8 del vespre, hi haurà una xerrada a càrrec de Ricard Vilaregut, autor del llibre 'La rebel·lió basca. Una història de l’esquerra abertzale'. 

10/06/2015 - COMUNICAT ANC OSONA


La coordinadora comarcal de l’ANC a Osona vol manifestar la seva satisfacció després dels resultats de les eleccions municipals del passat 24 de maig per part de les candidatures osonenques que es van comprometre amb el procés signant el document “Els ajuntaments per la independència”. Després de la constitució dels consistoris aquest proper dissabte, des de l’ANC seguirem amb atenció els pactes i properes accions de govern, així com també els suports puntuals que es puguin establir entre diferents formacions. Des de l’ANC recordem la necessitat de tenir ajuntaments a favor de la República Catalana durant els propers mesos, ja que els consistoris hi jugaran un paper destacat.

Volem recordar als propers alcaldes i regidors els compromisos signats, document promogut per l’ANC, juntament amb l’AMI i Òmnium Cultural. Respectant les dinàmiques i especificitats de cada municipi, demanem als futurs alcaldes i regidors que siguin responsables i conseqüents amb els compromisos adquirits, que compleixin els punts que estableix i que treballin per seguir sumant més suports al procés.

El text assumit compromet les forces que puguin governar a adherir el seu poble o ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o bé a ratificar aquesta adhesió, a treballar pel caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament del 27 de setembre vinent i a constituir governs locals independentistes que facin costat a les decisions del nou Parlament i Govern sorgits de les eleccions plebiscitàries, per iniciar el procés cap a la independència.

Els resultats del 24M són esperançadors per continuar treballant per guanyar les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre, però l’èxit depèn del compromís de tots. 

08/06/2015 - L’ANC Vic organitza un triangular intercultural de futbol 7

Amb l’objectiu de fer arribar el procés cap a la independència a tothom, l’ANC de Vic organitza un triangular intercultral de futbol 7 de veterans. Es farà el dissabte 20 de juny, a partir de dos quarts de 6 de la tarda, a les instal·lacions de l’OAR Vic. En el triangular, hi participaran tres equips: l’Amic Amazigh, el Subsaharià i el de l’ANC Vic, que fa una crida a socis i simpatitzants de més de 30 anys que tinguin ganes de participar-hi. Per formar part de l’equip, només cal enviar un correu electrònic a vic@assemblea.cat. Als jugadors d’aquest equip se’ls regalarà una samarreta.

També hi haurà un torn de parlaments amb Josep M. Reniu, membre del Consell Assessor per la Transició Nacional. La festa s'acabarà amb una actuació de Gospel Music Impact. 

04/06/2015 - L’ANC Taradell organitza un torneig de pàdel

Amb la voluntat d’organitzar actes pels volts del dia 27 de cada mes fins el 27 de setembre, el dia de les eleccions al Parlament, l’ANC de Taradell proposa un torneig de pàdel mixt per aquest mes. Es farà el cap de setmana del 27 i 28 de juny a les instal·lacions del Club Parc d’Esports i està obert a jugadors de les categories B i C, amb l’únic requisit que les parelles siguin mixtes. Les places són limitades i hi ha temps per apuntar-s’hi fins el dia 21 de juny. Les inscripcions es fan al Club Parc d’Esports. El preu per persona és de 10 euros, que donaran dret a accedir gratuïtament a la piscina.

L’ANC de Taradell està promovent actes en diferents àmbits (polític, esportiu, social i cultural), amb la col·laboració de diverses entitats. 

27/05/2015 - L’ANC Calldetenes entrega 1.500 euros a l’alcalde per fer front a la multa de la Delegació del Govern

El passat mes d’abril, l’ajuntament de Calldetenes es va veure obligat a penjar la bandera espanyola a la façana de la casa consistorial complint l’execució forçosa de la sentència pel fet de no tenir-la. D’altra banda, per l’endarreriment en el compliment d’aquesta, el jutjat també va imposar a l’alcalde de Calldetenes una multa de 1.500€ a càrrec del seu patrimoni personal.

En aquest mateix moment l’ANC Calldetenes va començar una campanya per recaptar diners per tal de fer front a la multa. A través de petites aportacions recollides a través de l’ANC i també des de l’Ajuntament s’han recollit els 1.500€ que han sorgit d’aportacions anònimes, entitats, dels partits polítics que formen part del consistori (CiU, ERC i CUP – Poble en Marxa) i també d’empreses com Petrolis Independents. Aquest dimecres al vespre s’ha fet l’entrega a l’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer.

Ramon Barniol, coordinador de l’ANC Calldetenes, ha destacat la bona predisposició de la gent de Calldetenes, però també de pobles veïns així com d’entitats, partits polítics i empresaris. Segons Barniol, s’ha demostrat un cop més que, ‘quan hi ha un obstacle per part del govern espanyol, sabem respondre junts’.

L’alcalde, Marc Verdaguer, ha agraït totes les aportacions i mostres de suport que ha rebut i ha explicat que ‘vam haver de dir prou un cop arribats als 1.500€’.

A l’acte hi ha participat també Joan Canadell, de Petrolis Independents, i Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona. 

22/05/2015 - L’Orfeó Vigatà acull el muntatge 'Converses al bar'

L'Associació Social de Jubilats i Pensionistes d'Osona, juntament amb l'ANC i Òmnium, van presentar aquest passat dimecres, 20 de maig, el muntatge 'Converses al bar', relacionat amb el procés català. El públic va poder participar en l’acte intercanviant informació d’actualitat, dubtes i propostes. I, amb alguns tocs d’humor tots ells van tocar molts dels aspectes que es van intuint en aquest procés cap a la República Catalana.

El Grup Galligants, de Girona, va tancat l’acte oferint un repertori d'havaneres, valsets mariners i cançons de taberna.