ANC Osona

Últimes notícies

S'estan mostrant 15 notícies (1-15) de 538
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

14/10/2018 - Un any de vergonya, un any de dignitat

Dimarts 16 d’octubre farà un any de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Un any de vergonya, un any de dignitat. A Barcelona la convocatòria serà a les 8 del vespre a Plaça Catalunya. Però també hi haurà concentracions a diversos municipis. Alguns dels quals seran:

- Vic, a les 8 del vespre, la Plaça Major
- Calldetenes, a 2/4 de 9 del vespre, la Plaça 11 de Setembre
- Montesquiu, a les 8 del vespre, Plaça Emili Juncadella
- Manlleu, a les 8 del vespre, Plaça Fra Bernadí
- Sant Vicenç de Torelló, a 2/4 de 9 del vespre, a la Plaça de l’Ajuntament
- Gurb, a 2/4 de 9 del vespre, Plaça 1 d’Octubre
- L’Esquirol, a 2/4 de 9, davant l’Ajuntament
- Prats de Lluçanès, a les 8 del vespre, Cal Bach
- Seva, a les 8 del vespre, Plaça de la Creu
- Roda de Ter, a les 8 del vespre, Plaça Major
- Taradell, a 2/4 de 9 del vespre, Plaça de les Eres
- Balenyà, a 2/4 de 9, Plaça de l'Ajuntament
- Centelles, a 2/4 de 9, davant l'Ajuntament
- Folgueroles, a 2/4 de 9, Plaça Verdaguer
- Sant Quirze de Besora, a les 8 del vespre, Pont U d'Octubre
- Sant Martí de Centelles i Aiguafreda, a ¼ de 9 del vespre, Plaça de l’Ajuntament
- Sant Feliu Sasserra, a les 8 del vespre, Serrat de les Forques
- Camprodon, a les 8 del vespre, davant l’Ajuntament
- Sant Joan de les Abadesses, a les 8 del vespre, Plaça Major 

26/09/2018 - La periodista Maria Xinxó presenta el llibre ‘Jo també porto el llaç groc’ a Osona, el Lluçanès i el Ripollès


· La periodista Maria Xinxó, que actualment treballa al programa Islàndia, de RAC 1, ha recorregut Catalunya per entrevistar i fotografiar 100 persones que porten el llaç groc


El llaç groc s’ha convertit en un símbol que marca el dia a dia dels esdeveniments de després de l’1-O. La polèmica al voltant del llaç groc, així com la situació dels presos polítics i els exiliats han provocat així mateix una gran reacció d’un poble que reivindica la seva llibertat.

El llibre que aquest cap de setmana presentarà la periodista Maria Xinxó explica, a partir de 100 retrats, persona a persona, els motius pels quals es porta el llaç. És un crit a la llibertat, a la justícia, a l’orgull de ser i de sentir, a la lluita pels drets més fonamentals.

El dissabte es presentarà a Vic (11:00h al Casino de Vic) i comptarà amb Enric Puigdemont, germà del President Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. El mateix dissabte, a la tarda, serà el torn de Sant Joan de les Abadesses (19:30h al Palau de l’Abadia). Serà amb l’acompanyament de Núria Guillaumes i Ramon Piqué, responsables del símbol del llaç groc. I el diumenge, la presentació es farà a Prats de Lluçanès (12.45h Plaça de l’U d’octubre) i en aquest cas comptarà amb Jesús Ruiz, company de mòdul de Jordi Cuixart a Soto del Real.

Des del testimoni de Pep Guardiola fins als familiars de tots els presos polítics i els exiliats passant per gent anònima de diferents punts del territori, la periodista Maria Xinxó retrata i pregunta per què porten el llaç groc. 100 respostes diferents. Cadascun dels testimonis s’acompanya d’una fotografia i una frase per explicar-ne el motiu.

És un llibre molt visual i emotiu. La Maria Xinxó ha recorregut més de 60 pobles de Catalunya entre abril i maig d’aquest any per entrevistar els 100 testimonis que apareixen al llibre. 

25/09/2018 - Les vulneracions de l’Estat espanyol, al cor d’Europa

Aquest dimarts 25 de setembre, la plaça Schumann de Brussel·les ha acollit la presó d’”Un poble empresonat”, que s’emmarca dins la campanya “Solidaritat amb Catalunya”, que pretén portar al cor d’Europa les vulneracions que l’Estat espanyol exerceix de drets fonamentals, com el d’autodeterminació, i la conseqüent repressió per a totes aquelles persones que l’intenten exercir i que, de fet, han generat presos polítics i exiliats a l’Estat espanyol al segle XXI.

Els impulsors d’aquesta iniciativa, l’Assemblea Nacional Catalana Osona i Brussel·les, Òmnium Cultural Osona i CDRs Alt Ter, van sortir diumenge de Vic amb la instal·lació, i després de dos dies de viatge s’han instal·lat aquest matí a la plaça Schumann, just davant de la Comissió Europea, a Brussel·les.

Un dret fonamental i universal
Allà, s’hi ha instal·lat durant tot el dia amb l’objectiu de reivindicar que el dret a l’autodeterminació és un dret fonamental i universal i que forma part del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, signat i ratificat per Espanya i també violat per l’Estat espanyol, tal com ha recordat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie.

A l’acte també hi ha participat el President Carles Puigdemont, que ha recordat que el Govern que va presidir va fer allò que demanaven els catalans: permetre una votació sobre l’estatus polític com a dret universal. Puigdemont ha subratllat que ara la meitat del Govern està empresonat i l’altra meitat s’ha hagut d’exiliar, i s’ha preguntat si aquesta és l’Europa del 2018.

Josep Valtònyc, músic exiliat i perseguit per l’Estat espanyol per les seves lletres, i Adrià Carrasco, activista, també exiliat, i perseguit per protestar pacíficament, també han participat a l’acte, i membres de la EU-Catalonia Dialogue Platform, com els eurodiputats Jordi Solé, Ramon Tremosa, Mark Demesmaeker, Izaskun Bilbao, Josu Juaristi, Ana Miranda i Ivo Vagjl.

Un poble empresonat
L’acció “Un poble empresonat” va iniciar-se el novembre del 2017, just després que fossin empresonats membres de la societat civil i membres del Govern de la Generalitat per haver posat les urnes pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, fet que demostra el setge judicial, polític i policial que l’Estat espanyol ha engegat contra el moviment independentista.

Des del 18 de novembre, moment en què es col·locà per primer cop la presó, i fins ara, la instal·lació s’ha desplaçat a més de 17 municipis de tot Catalunya, i hi han participat més de 1.500 persones, que, voluntàriament, s’apunten per romandre dins la presó per tal de denunciar les vulneracions a drets internacionals de l’Estat espanyol. 

23/09/2018 - 

23/09/2018 - La presó se’n va cap a Brussel·les

Aquest diumenge la presó ha sortit des de la Plaça Major de Vic per arribar a Brussel.les el dimarts dia 25 de setembre. L’acte de sortida ha comptat amb els parlaments de Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn i de Joan Rovira, pare de la vigatana Marta Rovira. També ha comptat amb les intervencions d’Anna Erra, alcaldessa de Vic; Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona; Jèss Carol d’ANC Osona i Antoni Furriols en representació del CDR Vic. Després dels parlaments la comitiva, formada per un camió i una furgoneta, ha sortit de la Plaça Major de Vic. Ho ha fet acompanyada per un nombrós grup de Motards Independentistes que els han acompanyat fins a Figueres.


El dimarts 25 de setembre la presó arribarà al centre de Brussel·les. Durant tot un dia, entre les 8 del matí i les 4 de la tarda, s’instal·larà a plaça Schuman, davant del Parlament Europeu, per portar a terme una acció de denúncia que comptarà amb la participació de membres de diverses entitats, europarlamentaris de diversos grups i personalitats del món cultural i polític.


Amb la col·laboració de l’ANC Brussel·les, els impulsors d’aquesta iniciativa (ANC Osona i Vic, Òmnium Osona i CDR Alt Ter) denunciaran un cop més que el poble català no pot exercir un dret universal com el d’autodeterminació, i que com a conseqüència d’haver-lo exercit hi ha presos polítics, exiliats i represaliats.


L’acció pacífica ‘Un poble empresonat’, que es va iniciar el 18 de novembre del 2017, ha posat de manifest a diversos pobles i ciutats catalanes el dèficit democràtic que viu l’estat espanyol i la privació de llibertats a la qual estan sotmesos els presos i exiliats polítics. Fins ara l’acció ja ha passat per 17 municipis i hi han participant més de 1.500 persones.


Durant les últimes setmanes les entitats organitzadores han repartit guardioles solidàries a diversos comerços de Vic per ajudar a finançar aquesta acció que també compta amb el suport de l’empresa Petrolis Independents.

+ info: https://twitter.com/AssembleaOsona/status/1043826613694201861

 

19/09/2018 - La presó se’n va a Brussel·les, sortida de Vic el diumenge 23

Aquest dimecres s’ha presentat l’acció que portarà a la capital belga la presó que l’Assemblea Nacional Catalana Osona i Vic, CDRs Alt Ter i Òmnium Cultural Osona, van promoure arran dels empresonaments dels líders de les entitats independentistes i posteriorment dels membres del Govern de la Generalitat. Els encarregats d’explicar l’acció han estat Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona; Jèss Carol, d’ANC Osona; i Antoni Furriols del CDR.

L’acció pacífica ‘Un poble empresonat’, que es va iniciar el 18 de novembre del 2017, ha posat de manifest a diversos pobles i ciutats catalanes el dèficit democràtic que viu l’estat espanyol i la privació de llibertats a la qual estan sotmesos els presos i exiliats polítics. Fins ara l’acció ja ha passat per 17 municipis i hi han participant més de 1.500 persones.

Després de recórrer la geografia catalana, i amb la col·laboració de l’ANC Brussel·les, els impulsors d’aquesta iniciativa volen ara portar aquesta reivindicació al cor del parlamentarisme europeu. Un cop més denunciarà que el poble català no pot exercir un dret universal com el d’autodeterminació, i que com a conseqüència d’haver-ho intentat exercir hi ha presos polítics, exiliats i represaliats.

Després de sortir de Vic el proper diumenge 23, el dimarts 25 de setembre la presó arribarà al centre de Brussel·les. Durant tot un dia s’instal·larà a plaça Schuman, davant del Parlament Europeu, per portar a terme una acció de denúncia que comptarà amb la participació de membres de diverses entitats, europarlamentaris de diversos grups i personalitats del món cultural i polític.

La presó sortirà el dia 23 de setembre des de la Plaça Major de Vic acompanyada per una representació de Motards independentistes, que formaran un seguici acompanyant el transport fins a Girona. L’estructura que dóna sentit a l’acció farà el viatge en camió per carretera juntament amb una delegació amb representants d’ANC Osona, Òmnium Osona, CDR Alt Ter i l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). Altres representants de les entitats i col·laboradors faran el viatge amb avió per assistir a l’acció el mateix dia 25.

L’acte de sortida, que es farà a les 12 del migdia a la mateixa Plaça Major de Vic on va començar el seu camí la presó, comptarà amb diversos parlaments entre els quals el de Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn, o dels pares de Marta Rovira. Durant l’acte es podran adquirir els llaços grocs que s’han elaborat expressament per penjar als balcons i que serviran per ajudar a finançar aquesta acció. Durant les últimes setmanes les entitats organitzadores també han repartit guardioles solidàries a diversos comerços de Vic per ajudar a portar aquesta acció que també compta amb el suport de l’empresa Petrolis Independents que ajudaran a finançar el viatge per carretera. 

16/09/2018 - Esmorzar Groc a Malla

Serà dissabte 16 de setembre al Prat Verd a partir de les 10 del matí i fins les 2 del migdia. Hi haurà coca amb xocolata, iogurt i aperitiu. Comptarà amb les intervencions d’Eulàlia Espona i Rosa Sayós, membres del Secretariat Nacional de l’ANC i d’Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona. A més de les actuacions dels Falcons de Malla, el mag Jordi Pota i els jocs gegants de Guixot de 8. El tiquet valdrà 5 euros i els diners recollits es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets i Civils. 

11/09/2018 - Els «motards» independentistes faran un mosaic a la plaça Major de Vic

L’Associació Motards Independentistes ha convocat la novena edició de la Manifestació Independentista en moto, una sortida que ja s’ha convertit en tradició i que aplega més d’un miler de motoristes independentistes. La manifestació arrencarà com cada any de la plaça Major de Vic, a les 8 del matí, on es farà un mosaic que serà un gran llaç groc. 

19/08/2018 - Punts de venda dels autocars i samarretes

11S → Obertes les inscripcions per a la gran onada que recorrerà l’avinguda Diagonal de Barcelona

Aquest any, la mobilització, que s’anomena ‘Diada per la República catalana’, durà com a lema ‘Fem la República catalana’. El web per a fer les inscripcions ja està disponible. L’adreça per inscriure’s és diada.assemblea.cat. L’objectiu és omplir la Diagonal, des de Glòries fins a Palau de Pedralbes, per la qual cosa s’han habilitat 38 trams al llarg de l’avinguda per inscriure-s’hi. Osona omplirem el tram 18 i Ripollès i Lluçanès el 18.

Punts de venda dels autocars i samarretes:

VIC: venda de tiquets a la parada dels dissabtes al matí a Casa Comella, i també a la Tintoreria Vilà, (c/ Gurb,78), Joieria Costa (Plaça Major, 21) i Els Àngels (c/ Pare Huix, 10). La sortida serà a les 13 des de l’aparcament del Sucre.

LLUÇANÈS: reserva de tiquets enviant un correu a llucnes@assemblea.cat. Sortida a les 12.30 des d’Olost, Prats de Lluçanès i Sant Feliu Sasserra.

MANLLEU: venda de tiquets i samarretes fins el 6 de setembre, els dilluns de 17 a 19h i els dijous de 10 a 12h a Can Puget.

CALLDETENES: venda de tiquets als forns de pa, perriqueries i a l’Ajuntament. Sortida a les 13.30h des de la Plaça 11 de Setembre.

CENTELLES: venda de tiquets al local de l’ANC (El Celler) els diumenges de mercat i els dilluns de 19 a 20h. Sortida a les 12.30h.

EL BISAURA: venda de tiquets a Sant Quirze de Besora a la Floristeria El Roser, Forn Torres i Llibreria Roca. I a Montesquiu a La Llibreria. Sortida des de Montesquiu a les 13.50h des de Càrniques Ausa i des de Sant Quirze a les 14h des de Cugulera.

TONA: venda al Carrer Major número 66 de dimarts a dijous de 18 a 20h.

TARADELL: venda a la parada de l’ANC els dissabtes de 10 a 13h i a Can Vilaró. Sortida a les 13h des de la Plaça 1 d’octubre.

SANT JULIÀ DE VILATORTA: venda a l’Estanc i els diumenges a la concentració de Música per la Llibertat.

GURB: venda de tiquets a l’Ajuntament de Gurb de 9 a 14h. Sortida a les 12 des de ‘El Soler’.

SEVA I SANT MIQUEL DE BALENYÀ: venda de tiquets a Seva a Ca La Glòria i a Sant Miquel a Ca l’Aurèlia. Sortida a les 14.30h des de la Plaça de la Creu de Seva i Plaça de l’Església de Sant Miquel.

FOLGUEROLES: venda de tiquets el 25 i 26 d’agost i l’1, 2, 8 i 9 de setembre a la Plaça Verdaguer i al Punt d’Informació, L’Atelier, Forn Sant Jordi i Pastisseria La Plaça.

VALL DEL GES: venda els dilluns, dimecres i divendres de les 18 a les 21.30h i els dissabtes d’11 a 13h a la Plaça Vella, 1 de Torelló. I també a la Llibreria Xicoy, Llibreria Montseny i Torelló Jove. A Sant Pere de Torelló venda de tiquets a l’Ajuntament i a Sant Vicenç al bar El Casal.

COLLSACABRA: reserva de tiquets a collsacabra@assemblea.cat.

RODA DE TER: venda els dissabtes i diumenges 25 i 26 d'agost i l'1 i 2 de setembre, a la Plaça Major de Roda de Ter de les 10h a 13h.

ELS HOSTALETS DE BALENYÀ: venda de tiquets al Forn Nou fins al 10 de setembre. Sortida a les 13h des de la parada de Sagalés.

SANT MARTÍ DE CENTELLES I AIGUAFREDA: venda el 26 d'agost i 9 de setembre a la parada que hi haurà a la Plaça Major i de dilluns a divendres a la Gestoria. Sortida a les 13.30h des de la parada del bus.

VOLTREGANÈS: reserva de tiquets al 635 48 71 49. Sortida a les 14h des de la Pista de patins de Sant Hipòlit.

+ info: https://diada.assemblea.cat/index.php/ca/

 

26/07/2018 - Sopar Groc a Roda de Ter

El proper dijous 26 de juliol, a partir de les 8 del vespre, la Guigueta de La Blava acollirà un Sopar Groc que comptarà amb la presència i les actuacions de Joan Tardà (diputat d’ERC al Congrés dels Diputats), Santi Gaucho, L’Home Trencat, Trememdu, Lluís Fortuny (Elèctrica Dharma), els diables del Pont Vell de Roda de Ter i moltes sorpreses més. El sopar consistirà en un entrepà de botifarra i la beguda (10€) dels quals 5€ aniran a la Caixa de Solidaritat.

Està organitzat conjuntament per l’ANC Roda de Ter, CDR Roda de Ter i La
Guingueta de La Blava.

El tiquets es poden comprar anticipadament fins el dimecres 25 a Benzinera Feixas Aulet, Can Manolito i a La Guingueta i el mateix dia a la Guingueta 

24/07/2018 - Xerrada amb Dolors Feliu a Vic

Dolors Feliu, vocal del Col·lectiu Praga i professora associada de Dret Constitucional de la UPF serà a Vic el proper dimarts 24 de juliol per parlar de temes diversos com pactes internacionals, drets civils i polítics, dret a l’autodeterminació, drets humans, intervenció de l’autonomia i de la democràcia o la vulneració de drets i llibertats.

La xerrada serà a les 8 del vespre al Casino de Vic i forma part de les activitats d’estiu de l’ANC sota el lema ‘Fes República Catalana’. 

08/07/2018 - MANIFESTACIÓ A BARCELONA 14 DE JULIOL: Ni presó ni exili, us volem a casa

El dia 14 de juliol, ens mobilitzarem novament per denunciar la repressió política i judicial que pateixen l’independentisme i la societat catalana. Ens reunirem al carrer de Tarragona (cruïlla amb el carrer de la Diputació). El lema serà “Ni presó ni exili, us volem a casa”.

No podem caure al parany de creure que l’acostament de presos és un gest polític. A hores d’ara, tenim 9 persones de pau tancades injustament a la presó. Malgrat que alguns estiguin en centres penitenciaris de Catalunya, estan privats de llibertat sense haver comès cap delicte. I tenim exiliats que no poden tornar perquè la (in)justícia espanyola no els garanteix cap dret, ni tan sols a un judici just. Sense oblidar la llarga llista de persones represaliades.

Així, el dia 14 hem de tornar a omplir Barcelona.

Busos des d’Osona:

VIC: sortida a les 17h des de l’aparcament del Sucre. Venda de tiquets a Autocars Serrat (c/Jaume I, 13 de Vic. T. 93 886 26 66) i a la parada del dissabte al matí a Casa Comella.

MANLLEU: venda de tiquets al restaurant Manlleuet. Sortida a les 16.30h des del pavelló.

TORELLÓ: venda de tiquets a la llibreria Xicoy. Sortida a les 16h des del carrer Ter (entre el Moscou i el Tanatori).
.
TARADELL: venda de tiquets a Can Vilaró i sortida a les 17h.

CENTELLES: venda de tiquets cada dia de 19 a 20h al Celler d’en Toni.

COLLSACABRA: reserva de tiquets al 617470322 (Whatsapp). Sortida a les 16.15 de Cantonigròs (Can Rifà) i a les 16.30h de l’Esquirol (Ajuntament)

RODA DE TER: venda de tiquets a Can Manolito i sortida a les 16.30h des de davant de l’institut.

FOLGUEROLES: més info folgueroles@assemblea.cat

VOLTREGANÈS: reserva plaça al 607786507 (Whatsapp). Sortida a les 16h des de la Pista de Patins


RIPOLLÈS:
CAMPRODON: sortida a les 15.30h des de l'estació de la Teisa. Venda de bitllets a Can Romanços (c/ Sant Roc. 4)
També hi haurà busos des de Ripoll, Vall de Ribes, Campdevànol i Ribes de Freser. 

03/07/2018 - L'ANC Osona renova la coordinadora comarcal

Tal com marquen els estatuts de l'ANC, l'assemblea general feta el dijous 21 de juny al centre cívic de Can Pau Raba de Vic, va renovar la coordinadora comarcal a Osona. Durant la reunió, la fins ara coordinadora de l'ANC Osona, Jèss Carol, va repassar la feina feta durant l'últim mandat i les àrees amb les quals s'organitza l'entitat.

La coordinadora comarcal ha incorporat set nous membres: Montserrat Molas, Ramon Constansó, Ramon Barniol, Jaume Gallart, Aleix Andreu, Marta Riera i Jordi Vidal. I en segueixen formant part: Jèss Carol, Josep Maria Coll, Valentí Comas, Eulàlia Espona, David Farrés, Carme Godayol, Jordi Grau, Mariana Muchnik, Jordi Ponsa, Núria Riera i Clara Vilaplana. També es manté Jordi Vilarrodà com a representant del Ripollès. La renovació de la coordinadora va tirar endavant per unanimitat.

Ramon Barniol, nou coordinador
Aquest dilluns, l'equip també es va reorganitzar internament. El canvi més destacat és que Ramon Barniol assumeix la coordinació de l'ANC Osona, en substitució Jèss Carol. D’altra banda, Carme Godayol seguirà com a secretària de l'ANC Osona i Valentí Comas com a tresorer. 

12/06/2018 - Candidatures presentades per formar part de l’ANC Osona

D’acord amb el que preveu l’article 6.3 del reglament electoral proposat per a la renovació de la coordinadora comarcal de l’any 2018, fem pública la proclamació de totes les candidatures presentades.


Són les següents:


Montserrat Molas Puigvila

Ramon Constansó Farré

Ramon Barniol

Jaume Gallart Bau

Aleix Andreu Oliver

Marta Riera Morató

Jordi Vidal Valls


No hem rebutjat cap candidatura.El comitè electoral

Arxiu PDF: Informació dels candidats 

04/06/2018 - Renovació equip coordinador Osona per la Independència

Benvolguts / benvolgudes,

Ja fa dos anys que vàrem elegir i renovar en part l’equip coordinador de l’assemblea territorial d’Osona per la Independència. Ha arribat, doncs, el moment de tornar a exercir aquest nostre dret i deure democràtic.

Us enllacem el reglament que ha de regular tot el procés electoral, per al vostre coneixement i perquè pugueu participar-hi de forma activa, fins i tot presentant-vos com a candidats a membres del futur equip.
L’assemblea, com podreu veure en el reglament, tindrà lloc el dijous 21 de juny, al centre cívic Can Pau Raba de Vic, a partir de les 19.00 h., amb l’ordre del dia següent:

1. Informe de gestió de l’equip coordinador sortint.

2. Ratificació, si escau, del reglament electoral.

3. Ratificació, si escau, dels membres de l’equip coordinador sortint que han manifestat la seva voluntat d’obtenir un nou mandat.

4. Votació per a l’elecció dels nous membres de l’equip coordinador.

5. Torn obert de paraules.

+ info: https://intranet.assemblea.cat/sites/default/files/correus/u287/2018_06_01-reglament_electoral_osona_2018_edit.pdf